Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-10-2006, 08:45
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: KURAN'DAN SORULARIN ÇÖZÜMLERİNE ÖRNEKLER

Yatsıymış, ikindiymiş böyle namaz vakitleri de islamda yok demektir. Bunların hepsi uydurma demektir
-------------
* * * * *Uydurma degil tabii ki.Kur an da bunların vakitleri yok ama kur andan 900 sene evvelki başka bir kitapta var.Zerdüştün kutsal kitabında var.Bu kitapta ya da inançta vakitler var.
* * * * *Uygulama ise gene islamiyetten evvel Arap yarımadasında var.Sabii dininde var.Hem beş vakit olarak var hem de beş vakitte secde olarak var.Ama onlar secdeyi ilahları bildikleri güneşe karşı yapıyorlar.
* * * * * Kur anda olmayan bu uygulama sakın Muhammed peygamber tarafından sabilerden ve iranilerden alınmış olmasın.

* * * * *saygılarımla
Alt 11-11-2006, 14:52
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Namazı bitirince de ayakta, otururken ve yanınız üzerinde yatarken (daima) Allah'ı anın. Huzura kavuşunca da namazı dosdoğru kılın; çünkü namaz müminler üzerine vakitleri belli bir farzdır. Nisa 103
Alt 11-11-2006, 15:27
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Namaz Sabilik, Ve Hanifliktede yokmuydu?

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Alt 11-11-2006, 15:40
Kıdemli Üye

Vardı.
Alt 11-11-2006, 16:13
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Peki sabiler Ve Hanifler Güneş ve aya tapmıyorllarmıydı.?

Bugün yezidlerde Şengal deki kutsal tapınağında aynı şekilde güneşee tapmaktadırlar ...

Sabilik ve haniflik İlahi dinmi?

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Alt 11-11-2006, 17:24
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

KURAN'DAN BİR KONUYU ANLAMADA PRENSİPLER

Kuran'ın dinin tek kaynağı olduğu yani Din = Kuran olduğu unutulmamalıdır. Kuran'ın Allah kelamı olduğu ve bizim dini anlamamız için indirildiği.....

Meseleler Kuran'ın bütünlüğü içinde düşünülmeli, çözümlendirilmelidir. Bir konuyla ilgili Kuran’da geçen ne kadar ayet varsa o ayetler önceleri ve sonralarıyla ele alınmalıdırlar.......

Kuran'da yer almayan bir konunun dinde de olmadığı anlaşılmalıdır. Bu prensibi uygulayınca dine ilavelerin %90'dan fazlasından kurtuluruz.......

Farz edelim ki bilim adamları Fettullah Güleni kopyaladı. Kopyası islamı inkar etti. Fetoşun bütün paralarını kötü kadınlarla ham yaptı. Ama kopyası Fetoşun ta kendisi. Hangisi cennete hangisi cehenneme gider. Kuranda böyle bir durumla ilgili bir ayet yok. Napcez şimdi.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 11-11-2006, 17:26
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Başka örnek... Yada RTE nın kopyası yapıldı. Bu kopyanın RTEnin karısıyla yatma hakkı doğururmu, onun bir parçası nede olsa. Kuran bu konuda ne der? *:twisted: *:twisted: *:twisted: *:twisted: *:twisted:

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 12-11-2006, 00:00
Kıdemli Üye

Yeryüzünde ki gelmiş geçmiş hiçbir hanif güneşe ve aya veya bilumum başka putlara tapmaz.Sabiiler içerisinde ise putperesler olduğu gibi mü'minler de olmuştur ve bunlar İbrahim Peygamberden beri namaz da kılmışlardır.Yani namaz Peygamberimizden önce kılınan ve bilinen bir ibadetti.Bu yüzden Kur'an'da namazın kılınışını direk olarak tarif eden ayet yoktur.Sadece eksik olan ve düzeltilmesi gereken yerler düzenlenmiştir.Namazın vakitleri,ne okunacağı,abdest gibi.
Alt 12-11-2006, 00:32
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Zerdüştilerin beş vakit ibadetleri vardı :
* * 1-Havani denilen sabah ibadeti :gün agarmaya başlanırken yapılırdı ve Mithra nın koruması altındaydı.
* * 2-Rapithwina denilen ögle ibadeti:Mithranın koruması altındaydı ve tam öglen yapılırdı.
* * 3-Uzayeirina denilen ikindi ibadeti : Apam Napat ın koruması altındaydı ve saat üç gibi yapılırdı
* * 4- Aiwisrüthrima denilen akşam ibadeti : Fravaşilerin koruması altındaydı ve aşşagı yukarı güneş batınca yerine getirilirdi.
* * 5- Uşahina denilen gece ibadeti : Sroşa nın koruması altında idi ve gece yarısından sabaha kadar yapılabilirdi.

* * * Ayrıca Zerdüştiler günlük ibadetlerine başlamadan önce el,yüz ve ayaklarını yıkamak zorundaydılar.
* * * İki ibadet biçimi arasında takriben 1000 sene var.İslamiyet ilan oldugu zaman da İran ve Hindistan'a dogru bu ibadet biçimleri var.Şimdi İbrahim peygambere ait elimizde dinsel metinler haricinde hiç bir bilimsel veri yok.İbrahime inmiş bir kitap da yok.
* * * *Burada acaba olasılıgı tartışmalı *bir İbrahimden mi bu ibadet biçimlerinin geldigini düşünmek daha akılcı yoksa zerdüşt dininden alındıgını mı .
* * * * Benim bilebildigim kadarıyla yazılı kaynakların hiçbirinde namazın ibadet vakitlerini gösteren Zarathuştra nın dininin haricinde bir belgeye ulaşamıyoruz.Üstelik bu vakitler tıpa tıp uyuşuyor.Hal böyleyken İbrahim peygamber diye tutturabilmenin bilimsel ve yazılı bir temeli var mı merak ediyorum.

* * * * saygılarımla
Alt 12-11-2006, 11:52
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Dilaver bey,
Birşey sormak istiyorum. Mithra, Apam Napat, Fravaşiler ve Sroşa Zerdüştlerin nesi oluyor. *Tanrı, Put, v.s.?

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/

Önerilen Siteler