Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-10-2006, 20:21
Üye Değil

Standart KURAN'DAN SORULARIN ÇÖZÜMLERİNE ÖRNEKLER

Din = Kuran
----------------------
Kuran'da yer almayan bir konunun dinde de olmadığı anlaşılmalıdır. Bu prensibi uygulayınca dine ilavelerin %90'dan fazlasından kurtuluruz.

Sevgili TürkIbrahim,

Copy pastelere kendi katkınız olmadıgı surece izin vermiyoruz. İnternette begendiğiniz bi sayfa var ise onun linkini buraya koymanız ve onun uzerine kendi fikirlerinizi beyan etmeniz forum içeriğimiz açısından daha faydalı olacaktır. Üzgünüm ama linki buraya koyup diğer mesajlarınızı silmek durumunda kalacagım.

http://63.231.71.139/kdn/bolumler/35...ansorunlar.htm

Forum kurallarını okumanızı da tavsiye ederim.

Sevgiler

merwe
Alt 29-10-2006, 20:47
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: KURAN'DAN SORULARIN ÇÖZÜMLERİNE ÖRNEKLER

Soru: Namaz nasıl kılınır? Usulü nedir? Mesela ilahi söyleyerek 10 defa takla atsak bu namaz kılmak olur mu?

m.kara
Alt 29-10-2006, 20:59
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

exc sen namaza baslayacaksan ogrenme amacli alisana kadar istedigin gibi kilabilirsin.Allah kabul eder.
Alt 30-10-2006, 01:58
Üye Değil

soro";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
exc sen namaza baslayacaksan ogrenme amacli alisana kadar istedigin gibi kilabilirsin.Allah kabul eder.
Alt 30-10-2006, 02:00
Üye Değil

Türkİbrahim";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Din = Kuran
----------------------
Kuran'da yer almayan bir konunun dinde de olmadığı anlaşılmalıdır. Bu prensibi uygulayınca dine ilavelerin %90'dan fazlasından kurtuluruz.

Sevgili TürkIbrahim,

Copy pastelere kendi katkınız olmadıgı surece izin vermiyoruz. İnternette begendiğiniz bi sayfa var ise onun linkini buraya koymanız ve onun uzerine kendi fikirlerinizi beyan etmeniz forum içeriğimiz açısından daha faydalı olacaktır. Üzgünüm ama linki buraya koyup diğer mesajlarınızı silmek durumunda kalacagım.

http://63.231.71.139/kdn/bolumler/35...ansorunlar.htm

Forum kurallarını okumanızı da tavsiye ederim.

Sevgiler

merwe
Bu Konuyu ancak alıntılarla anlatabilirdim. herneyse..
Kurallara saygılı olmak gerekir.
Saygılar.
Alt 30-10-2006, 02:08
jayjay jayjay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dostum, alıntılar üzerine yorum yapsan; işi halledersin ve bizi de yormamış olursun.
Alt 30-10-2006, 02:18
Üye

soro";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tamam o zaman. Ben bi iki takla atiim bari, hem spor da olur.

Öbür tarafta bi problem çıkarsa, hani "ne bu şaklabanlık" gibi bi soruya muhatap kalırsam "sayın allah, valla soro abim kabul edilecek dedi, sanırsam amiriniz oluyo kendisi, benim de tanıdığımdır, bilmem anlatabildim mi" derim artık.

Yaw aslında sen bi hamili kart yakınımdır şekli yapsan da vip girişinden girsem cenete, şöyle üst araması, sorgu sual fln beklemesek, olmas mı soro hocam?

Bu arada namazın şekli kuranda yazmaz, namaz saatleri kuranda yazmaz. Eğer kuranda yazmayan şey dinde de yoksa öyle kafayı sağa sola çevirip eğilip kalkarak bir namaz şekli islamda yok demektir. Yatsıymış, ikindiymiş böyle namaz vakitleri de islamda yok demektir. Bunların hepsi uydurma demektir. Siz hele bu dediğinizi camideki cemaate kabul ettirin, sonra ben islamın tek kaynağının kuran olduğunu seve seve kabul ederim.

m.kara
Alt 30-10-2006, 02:35
Üye Değil

exclusive";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın allah, valla soro abim kabul edilecek dedi, sanırsam amiriniz oluyo kendisi, benim de tanıdığımdır, bilmem anlatabildim mi.
Bu bir Yönetici Uslubu ise sanırım sizi tanımış bulunuyorum.

Ancak Forum Kurallarında geçen şu cümle sizin:

İslam Dinine veya Başka Bir Dine, Onun "Peygamberine" Hakaret Etmeyiniz

Bu sitenin dinlere karşı bir site olması, ateist veya din karşıtı üyelerimizin İslam'a, Muhammed'e veya başka dinlere hakaret etme serbestisini getirmez. Eleştirmek ve hakaret etmek farklı şeylerdir. Saygı temelinde dinlerin eleştirilmesinden yanayız. Dinlere hakaret içeren yazılara sitemizde yer verilmeyecektir. Böyle yazılar tarafımızdan silinecektir.

Din-Dinsizlik temelli çatışmaların olmadığı bir vatanda saygı ile yaşama ve yürüme çabamın tek taraflı kaldığını görüyorum. ve sizi ilkesizliğinizle başbaşa bırakmak istiyorum.

İnsan elbet inanır inanmaz bu hak en tabii hakkıdır. Ama "Kişilik" ve "Kimlik" sorunu bambaşka birşeydir. "Doğruluk" ve "Dürüstlük" evrensel bir olgudur. Ben sizi hiç kandırmadım ve saldırmadım. Ne Mutlu bana ki Yüce Rabbim Güzele kılavuzlamış.

Allah kendisine mülk ve saltanat verdiği için, Rabbi hakkında İbrahim'le çekişeni görmedin mi? İbrahim şöyle demişti: "Benim Rabbim odur ki, hayat verir ve öldürür." O da şöyle demişti: "Ben de hayat veririm, ben de öldürürüm." İbrahim, "Allah, Güneş'i doğudan getiriyor, hadi sen onu batıdan getir!" deyince, küfre sapan o adam apışıp kalmıştı. Allah, zalimler toplumunu doğruya ve güzele kılavuzlamaz. KUR'AN
Alt 30-10-2006, 03:15
Üye

Yani bizim sorular güme gitti, benim uslubumu tartışacaz. Öyle olsun, zaten yanıt verebileceğiniz türden sorular değildi, en temizi konuyu değiştirmek. :wink:

Benim sözlerimdeki hakareti gösterirmisin Turkİbrahim. "Sayın allah" demiş olmam mı allaha hakaret? Bu kısacık cümlemdeki uslup benim sık sık kullandığım ve çok keyif alarak yazdığım mizahi bir usluptur.

Allaha Öneriler başlığımda bu konuda daha da ileri gittiğimi görebilirsin:

http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=3936

Eğer bunların hakaret olduğu kanaatindeysen (veya bir yöneticiyi şikayet etmek istediğin her durumda) "Bize Yazın" bölümünden şikayetini iletebilirsin. Konu Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilir ve gereken yapılır. Ben de çıkacak her türlü karara saygı duyarım.

Ancak sitemizin "hakaret" anlayışının karikatüristlere hakaret davası açmaktan ülke meseleleriyle ilgilenmeye vakit bulamayan çok değerli başbakanımız tayyip beyin hakaret anlayışıyla aynı olmadığını da ekleyeyim.

m.kara
Alt 30-10-2006, 06:53
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

sevgili exc,
"Öbür tarafta bi problem çıkarsa, hani "ne bu şaklabanlık" gibi bi soruya muhatap kalırsam "sayın allah, valla soro abim kabul edilecek dedi, sanırsam amiriniz oluyo kendisi, benim de tanıdığımdır, bilmem anlatabildim mi" derim artık. "

Amiriniz lafi yerine,sizin dinden kasdinizi benden iyi anlamis bir abimiz dersen daha iyi olur.Birisi hakkinda soyle yapar boyle yapar dememiz icin amiri olmamiza gerek olmaz zira,cok iyi tanisak ve gayesini bilirsek boyle ongorude bulunabiliriz.ben sana simdi bur uyeyi gondersem git exc. abine cok iyi espri yapar sana desem; bu benim senin amirim oldugunu gostermez,ama senin taninmis bir esprici oldugunu gosterir.
Allahin da cocuklar veya yeni ogrenenler icin ogrenme surecindeki davranislari bile hakiki ibadetten kabul edecegini ben eminim.sen ogrenene kadar at taklani..
tabii biz ehli-i sunnet,peygambere ve onun talebelerine tabiyiz,tek kaynak kur'an degil ayni zamanda insan formatinda canli versiyonu olan peygamber de kaynaktir ve dinin sahibidir.ve peygamberin uygulamalarini bizlere nakledenler de o konulardaki kaynaklarimizdir.
oralardan dini ogreniriz.
bak sen madem ogrenme surecindesin,hic takla makla ile ugrasma bizi izle oyle yap.bizim ki de spora benzer yani.ama geldigin topraga alnini surup,aslini hatirlayacan ve yaraticinin karsisinda hic oldugunu secde ederek gosterecen.biraz gurura dokunabilir,veya kendini ilah sayanlara uymaz pek.

Bu arada namazın şekli kuranda yazmaz, namaz saatleri kuranda yazmaz. Eğer kuranda yazmayan şey dinde de yoksa öyle kafayı sağa sola çevirip eğilip kalkarak bir namaz şekli islamda yok demektir. Yatsıymış, ikindiymiş böyle namaz vakitleri de islamda yok demektir. Bunların hepsi uydurma demektir. Siz hele bu dediğinizi camideki cemaate kabul ettirin, sonra ben islamın tek kaynağının kuran olduğunu seve seve kabul ederim.

"Yaw aslında sen bi hamili kart yakınımdır şekli yapsan da vip girişinden girsem cenete, şöyle üst araması, sorgu sual fln beklemesek, olmas mı soro hocam? ""

o hamili kart yakinimdir duruma var tabi,de bende degil.
hem ana hafizda tutulur o kart bilgileri elinde gostermene gerek yok,gecerken alninda tarama yapar,otomatik gecis sistemi gibidir,ucar gidersin.
bunu elde etmek icin de imanin sartlari islamin sartlari diye ana basliklari sindirecen.zordur biraz.ginde 30 defa dalgasini gecer senle sitedekiler.saglam sinir ve sabir ister.velhasil hic ugrasma.sen kacak gecis yollarini ara.

Önerilen Siteler