upuaut´isimli üyeden Alıntı
Bana göre, önceki format daha iyi ve okunaklı idi. Okuyamıyor ve yazamıyorum diyen bir göz doktoruna görünsün, lütfen!
|
Yoo 1600x900 ekran çözünürlüğüm, senin ifadeni ise anlamadım, ekran çözünürlüğün kaç?
10 punto okursunda, ölçüler pt değil px, 10px okuyamazsın.
Default ayarlarda windows 100% metin büyüklüğü ile gelir, normalde 1280+ yatay ve dikdörtgen monitörlerin 11,12px yazı karakteri için ekran ayarlarında font büyüklüğünün %125 yapması gerekir... Bunu da kimseden bekleyemeyiz...
Çözüm aslında basit, CTR+(-) ile küçültmek ya da CTR+(+) ile büyütmek...
Kısaca bir birey olarak sizin okumanız, objektif bir ölçü değil
Ekran çözünürlüğünüz kaçtır bilmiyorum. Aslında günümüz font ortalaması monitörlerin aldığı biçim/şekil ve çözünürlüklerden dolayı 10-12px den 12-16px e çıkmış durumda ve her monitörün verimli çalıştığı, önerilen bir ayarları var ki, bunlarda 1280+ üzeri hale geldi, yani 1024 için ideal olan 12px, 1280, 300, 760 genişlikte ekran/çözünürlüklerde 9,10px ebadlarına düşüyor... Gerçekten de okunmuyor, zira eski monitörümde kocaman gördüğüm yazıları, yeni monitörümde eğilmeden okuyamıyorum, okumaya okunuyor ama akıcı okuma işi zora giriyor, rahatsızlık veriyor. Ekranımı 1027x768 yapmaya kalkarsam da bu seferde monitör üreticileri malzemeden çaldığı için dikey(height) yüksekslik ciddi derecede kırpılmış durumda(montör üreticileri için maaliyet açısından hayli kazançlı ve kazıklı!), haliyle ekran kurtarmıyor, performans, görüntü kaybı oluyor vs...