Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-08-2013, 23:54
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

[QUOTE=Natan;495414]Konuya Hoşgeldin.

Demekki bir sansürcülük vardır toplumda. Topluma göre şekillenmek; kendi bireysel değer ve özgün düşünce ve davranış değil, toplum tarafından etki altında bulunan ve zorlamacı, sabitleyici, baskıcı bir egemen zihniyet.
Bingo. Yalniz buradaki kufrun "ayibi" taraflar arasi teslimiyeti saglamak adina, asilik yapmama adina sukunet/sakinlik adinadir. Iste baski da zaten budur "kufur etme" cunku kufur sarj/desarj olarak TOPLUMSAL HUZURU bozar. Aslinda buradaki "huzur" kandirmaca , yani teslimiyettir , itaattir v.s.

Bu egemen zihniyette büyümek, bu etki gömleklerini teker teker giymek anlamına geliyor. Toplumun sabit ahlak değerleri, bireye empoze ediliyor ve birey, çocukluğundan aldığı bu değerleri yine kendisinde sabitliyor, benimsiyor.
Bingo!

Yani "doğru" olanın bu davranış tarzı olduğuna inanıyor. Sosyal yaşam tarzı ve ilişkileri de kendisine empoze edilmiş değerlerin gölgesinde devam ediyor. Bu değerlerin sorgulanması iyidir, özgürce eleştirisi daha iyi ve faydalı olacaktır.
Iste buradaki sorguyu saglayacak olan ya bilincalti rahatsizliginin bilince cikmasi (evrimci) ya da kisi eliyle bilince cikartilmasidir (devrimci) Evrimci olan bilincli degildir ve sonucunun ne olacagi da belli degildir. Yalniz ilk sarti bireysel bilinctir. Toplumsal, maddesel , kulsal v.s. bilinc yerine.

Sevdiği beden, organ yada cinsellik diyelim, bireyin kızgınmlık anında küfür yada hakaret olarak dışa vuruluyor. Hem seviyor, hem kızdığında HAKARET olarak kullanıyor. "ayıp" olarak değerlendirmesi de ayrı bir saçmalıktır. Ben burada toplumsal ahlak disiplini çerçevesi bağlaında değerlendirmiyorum bu olayı.
Ne olarak degerlendiriyorsun?

Denetleyici ve zorlayıcı olan bu toplumsal baskı aracı ( etki eden yazısız-sözel toplumsal normlar), uyulması gereken veyahut, dışına çıkılmaması gereken kırmızı çizgiler olarak zihinlerde yer etmekte! Bilinç altı yada üstü fark etmez.
Iste bu toplumu sadece nicelik yerine koyan TEK BIR DEGERSEL NITELIGIN TUM TOPLUMU YAPILANDIRMASI VE YONLENDIRMESIDIR. Sonucu sosyo-psikolojik sorundur ve sosyo-etik bilincten yoksundur.

Bunun bilincinde olmak bir adım ileri gitmektir düşünsel devrimde.
Evet ben "numenal devrim/numenal devrim asamalari" basliginda ve "evrimci/devrimci sorgulama" basliginda bunlari detayli acikladim.

Yapilandirilmislik ve qua felsefesi temelinde.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 23-08-2013, 02:12
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bu ara forumda bir küfür muhabbeti var ama hadi hayırlısı..Neyse bende bu konu hakkında birşeyler yazıyım..Ben biraz evrim tarafından bakacağım olaya..

Bugün bir öğretmen bir çocukla(öğrencisiyle)yakalanmış..Sanırım cinsel ilişki yaşamışlar,ya da cinsel taciz gibi bir şey..Neyse artık..

Türk toplumunda yaşayıpta bu olayı duyduğu halde küfretmeyen yoktur..

Ne diye küfrediyoruz mesela?
O.Ç.
Ne demek O.Ç.?
Genelevde çalışan bir bayanın babası belli olmayan bir çocuğuna verilen ad..
Peki insanlar bu çocuğu baz alıp neden küfrederler?
Çünkü toplumun bekası için genelev ve bu genelevde doğan çocuklar zararlı olarak görülür..
O.Ç. diyen aslında ne demek ister?
Toplumun yozlaşmasını engellemek adına,yani genelevlerin kötü bir şey olduğunu hatırlatmak adına küfrederler..

Veyahut A.KOYUYUM derler..
Ne demek bu?
Bu küfürde de bir güç belirtisi vardır..Yani ben güçlüyüm ve senin yakınlarının A.KOYABİLİRİM tehditi edilir..Karşı tarafta bende senin A.KOYUYUM diyerek güce güçle karşılık vermeye çalışır..Sonuçta küfürleşme büyürse,ben senden daha güçlüyüm rekabeti sonucunda bir taraf bıçakla veya silahla öldürülebilir..İlkel erkeklerin yapabileceği bu güç gösterisinin,doğada yaşayan erkek hayvanların davranışlarından hiç farkı yoktur..

Aynı şekilde pe...k veya ka...t gibi küfürlerin temelinde toplumun bekası amaçlanır..Fuhuşun iyi bir şey olmadığı ve bu işle uğraşanların kötü olarak lanse edilmesi tamamen evrimsel bir bakış açısından kaynaklanır..
Şer..siz veya nam..uz deriz mesela..Ne demek bu?
Yani bu toplumda yaşayacaksan şerefli/namuslu olmak zorundasın demektir..

Küfrün altında yatan nedeni,salt cinsellik olarak algılamak doğru değildir..!

Dipnot:Şimdi bir yönetici''yahu,küfürlü mesajları şikayet edip,kendin küfürlü kelimeler yazıyorsun''demesin bana..Çünkü burada kimseye hitap etmeden,kelimeleri tam olarak yazmadan birşeyler söylemeye çalıştım..
Alt 23-08-2013, 03:02
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Kufur veya argo muhabbeti her zaman vardir, zira guncel hayatin icinden izole unsurlar degildir.

Konu Neva tarafından (23-08-2013 Saat 07:40 ) değiştirilmiştir.
Alt 23-08-2013, 07:54
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

nolan, iyi orneklerdi tesekkurler. A. koyarim kufru, belki guc ifadesi olarak kendini gosterebilir. Normal bir iliskiyi kufretme aracina donusturup ifade edenler utansin Kufur ayri birsey ve biz bunun neden oyle oldugunu konusuyoruz.

Altta yatan sebepleri.

Neva'ya da katiliyorum. Argo kullanim yada kufur de insana aittir. Bunu nasil ve neden hakaret araci olarak ortaya koyuyoruz. Mesele bu.

Ayrica ayip diyoruz. Neye gore ve neden ayip.
İnsanlar oyle genel gorus edinmis diyelim.
Nedenlemek lazim.
Alt 23-08-2013, 08:52
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Konuya dair güncel bir video

Modern küfür anlayışlarımıza postmodern bir yaklaşım

Duş perdesi! Tuvalet terliği! Damacana! Küfür algımızı değiştiren dizide edilmiş tüm küfürlerin bir araya toplandığı video Youtube’da 700 bin kez izlenmiş.

http://webtv.radikal.com.tr/eglence/...-yaklasim.aspx

Alt 23-08-2013, 12:02
mrdragon mrdragon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Alt bilince yerleşmiş sözler dizgesi.

Zamansal olarak, güç, aşağılama, kötüleme amaçlı kullanılan sözler, günümüzde karşı tarafı kızdırma ya da tona göre geyik modunda kullanılıyor.

Belli bir yaşa kadar anlam ifade etmeyen sözler, bireyin içinde yaşadığı toplumun etkisi ile diline yerleşiyor.

Cinsellik kısmı genelde güç gösterisi ve ilkel insan modelinde ben senden daha erkeğim demenin bir yöntemi olarak açığa çıkmış olsa gerek.

Bir tartışma anında küfür karşı tarafı alt etme, kızdırma, sözlerde baskın duruma geçme adına genelde kullanılıyor ama burada da bilinç altında etkiye karşı tepki bekleme sendromu açığa çıkıyor. Onca küfrün karşılığında karşı tarafın sinirlenmesini, rahatsız olmasını bekleyen bir bilinç(sizlik) düzeyi.

Karşınızda durmadan bel altı küfür eden bir adama, çok şekersinde bu kadar ilkel beyine sahip bir adamı takmam için bir nedenim yok diyerek gülümseyin:

Genelde iki türlü tepki gelişir. Küfür dozajını arttırıp ilkel beyninde nasıl ya ben yıllarca bu küfürler karşısında kudurdum bu adam da kudurmalı diyerekten acaba ben gerçekten ilkelmiyim sendromu ile küfür dozajı arttırıp kızdırmaya çalışır. Ya da doğrudan dövüş sanatlarına sıçrama yaşanır.

İkincil bir uyanmayı sağlarsınız. Toplumsal küfür mekanizmasında, küfür ve zeka arasında bir ilişki var mı? Adam gibi iki kelimeyi bir araya getirecek kapasitem gerçekten yokta durmadan küfremi sardım? Bu adam sinirlenmeden alaya alıpta sözler ile masturbasyon yaptığımı mı ima ediyor bana?

Bilinç uyandı sen sadece mastürbasyon yapacak kapasiteye sahipsin. Anlamlı ya da anlamsız sözleri ilkelce dizmekten öteye geçecek kapasite yok sende. Küfür mekanizmasını sen üretmedin aşılandı. Oturup nedenlerini düşünmedin. İnsan olarak bugüne kadar neyi derinlemesine sorguladıkta altında yatan gerçeklere odaklandık? Doğru etkileşim sağlanırsa açığa çıkıyor sadece.

Tabi burada önemli olan bizlerin içindeki küfür sentezi. Küfür eden birine karşı nasıl tepki verilir? Gerçekten oturup karşısında gülümseyecek ve o duruşumuz ile küçüldüğünü hissettirecek bilince sahipmiyiz? Evrensel güç göstergesi olaylar karşısında sergilenen kişiye yönelik doğru duruş ile verilen mesajda gizli.
Alt 28-08-2013, 23:01
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Bilimsel olarak yumruk atmak isteyen bir kisiye karsi pasif durana yumruk atmak isteyen kisinin atmadigi gozlemlenmistir.

Cunku "etki/tepki" temelinde bir bilincalti algisi vardir. Yani aktiflesmek isteyen bir kisinin karsisindan otomatikman bekledigi onun da aktiflesmesi ve erkeklik ispati adina da fiziksel/sozsel saldiriya gecmesidir.

Taraflardan kendisinden aktif olmasi beklenen aktiflesmez ise, orada bir saskinlik yasanir ve belki de vicdan ya da icgudu bilincalti devreye girer.

Bu hayvanlarda da boyledir. Her turlu saldiri aktiflik temelindedir.

Kisaca ERKEKLIK ISPATI sadece aktiflikte gecerlidir. Cunku pasif kalana yonelik zaten boyle bir ispat algisi yoktur.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Önerilen Siteler