Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-10-2013, 14:24
Subat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Subat Subat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sayın rakıbalık, inanın gözümden yaşlar aktı gülmekten.
Elinize, dilinize sağlık.

Bir ek de benden o halde.

Frodo
İlginç! Eğer bu tavuklar yapacağım Darbe'ye destek için gelmiyorlarsa, niye geliyorlar bu tarafa?

Yarattığımız her etki bize bir düşman kazandırır, çoğunluğun kabul ettiği bir insan olmak için sıradan biri olmak gerekir.

Sigmund Freud
Alt 05-10-2013, 14:27
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

rakibalik sahane olmus, tesekkurler.

Konu Neva tarafından (05-10-2013 Saat 14:34 ) değiştirilmiştir.
Alt 05-10-2013, 15:46
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Biz de eglendik zaten, eline saglik.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 05-10-2013, 17:58
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başlığın konusunu facebook'ta görmüş olduğum için bakmamıştım. Meğer sevgili rakıbalık üstün yaratıcılığıyla zaten güzel olan esprilere renk katmış, harikalar yaratmış.

Emeği geçenlere teşekkürler, çok güzel olmuş. Çok güldüm, çok beğendim, gurur duydum.

Sevgiler

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 05-10-2013, 18:08
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

cok guldum :

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 05-10-2013, 20:00
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

rakıbalık´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
evrensel-insan,
frestorm
yergin
erdem alaca
cosmic perspective

teşekkür ederim. adı geçenleri ne alay etmek ne üzmek katiyyen düşünmedim. anlayışlarına sığınarak biraz eğlenelim istedim
Zaten lakabim adina hic oyle bir dusunce beynimden gecmedi. Eline saglik.

Yalniz senden bir ricam var.

Iki yazar arkadas lakabima yanit vermis, bir zahmet o iki arkadasa lakabim adina yanit verir misin?

Belkide spartacus ile aramizda olan her turlu yanlis anlamayi verdigin yanitin ile duzeltirsin. Tam firsat.

Sana ipucu "tavugun karsidan karsiya gecisi zaten insanoglu algisina bir fenomen olarak gozlem vermektedir"

UYAR
sevgili evrensel keşke metni dikkatli okusaydın, orjinal metinde tavuk karşıya geçmiyor, karşı tavuğa geçiyor.

SPARTACUS
tavuk ve yaptığı eylem insanoğlu tarafından sembollerle kodlanmasa da varlığı inkar edilemez... sevgili evrensel.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 05-10-2013, 20:42
Erdem Alaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Erdem Alaca Erdem Alaca isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

teşekkür ederim. adı geçenleri ne alay etmek ne üzmek katiyyen düşünmedim. anlayışlarına sığınarak biraz eğlenelim istedim
Kendi adıma asla böyle bir şey yok, bilakis kendiminkini okurken "taş bu kadar mı gediğine konur" diye gülmekten bir hal oldum.

Kendimi biliyorum, bazı şeyleri de aşmış bir insanım, dolayısıyla alınma-gücenme yok asla; espiri var, muhabbet var.

Elinize sağlık tekrar sn.rakı-balık.

1930'lar: Uçak ihraç ediyoruz, 2010'lar: Saman ithal ediyoruz...
Alt 06-10-2013, 11:56
Corpse Bride Corpse Bride isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

SPARTACUS
sevgili evrensel, olayı, olay olmadan önce sistem tarafından dilde kabul gören anlamlarını(tavuk, geçmek karşı) kullanarak yazı yoluyla bize ifade ettin. yüzyüze olduğumuzda fiziksel olarak ittirip dürterek yada jestlerle ya da sesle de ifade edebilirdin artı o anki gözlemine ortak da olurdum. iletişimde dil ve yazı, sistemin onayladığı anlamıyla bunu kabul ettirenin (ki tarihi de onlar yazar kaybedenlerinkini de) gerçeği oluyorsa bu durumda "tanrı bizi koruyor" ifadesini kabul eden (gözlemden deneyden yoksun) sistemler olduğunu da kabul ediyormuyuz evet o halde iletişimde dil ve yazıyla ifade kesin gerçeklik ya da insanoğlunun ayrıcalığı üstünlüğü değil egemen olanın kendi türüne üstunluğü ve dayatmasıdır diyebiliriz sanırım... sevgili evrenselciğim,birey bilinci gelişen sorgulayan düşünen aynı zamanda dürüst çıkarsız ve güvenilir insanoğlu istisna oluyor. yeryüzünde böyle insan sayısı 1 ve bu yüzden forumda seni ağırlamak bize gurur veriyor.

UYAR
sevgili evrensel metni yanlış okumadığını savunuyorsan tavuğun karşıya geçmesiyle karşının tavuğa geçmesi, ikimizinde gözleminde farklı algılar oluşturduğunu gösterir ve ben gözlemlerime güvenirim.

ANTİLOP
karşıya geçtiğinde özgür olacağını dşünen tavuk kendi gerçeğini kabul etmeyip özgürlük için mücadele ettiğini düşünür, kapitalizmin kucağında tükettirilerek çıkar sağlayanların gerçeğine hizmet ettiğini düşünmez. sistem bozuk anasını satayım.

CUMAYAGİTTİMGELECEM
horoz kümeste eli götünde tesbih çeker ve hiç bir işin ucundan tutmazsa tavuğun karşıya geçmesi kaçınılmaz elbette.ne diyoruz paylaşım işbirliği sevgi saygı ve güven, olmazsada zorlamayın gidene gül güle

HYPATİA
ne mutlu o tavuğa karşıya geçtiğinde kelebekler gibi özgürce uçacak... uçacak?

KIZIL
musanın on emri gibi sürekli karşıdan bahsederek örgütlenebiliriz.

ALİYARASFAL
sistem tavukları topluma güçsüz lanse ettiğinden bazı hatta çoğu tavuk da bunun böyle olduğuna inanır. işine gelenler ve bunun böyle olmasından zevk alanlarda yok değil. efendisi horoza hizmet ederek cennete gidilmeyeceğini anlayan tavuklara selam olsun. şimdilik saygımla gittim.

SUBAT
son bir hafta içinde tavuğunuza onu sevdiğinizi söylediniz mi nasılsın dediniz mi? neyi niye beklediniz? o karşıya geçerken sizde oturup düşünün ben ne yaptım bize ne oldu, ben aslında horoz değil, öküz olabilir miyim diye.
Alt 06-10-2013, 21:34
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Cok guzel bir yanit. Dogal/fenomenal zihniyetin; nasil bir insanoglu yapilandirilmisligi oldugunu "Spartakus" cok guzel aciklami da, sorun bundan sonrasi. Yani bunun insansal zihniyete donusmesi ve bilimsellik ile bilisselloigin one cikmasini saglayacak farkindalik.

Yoksa iste boyle "Tanri ya da tanrilastirilan her ne ise o; 'korumaya' devam eder.

Neyse bir gun tavuk dilini ortak kullanabilecegimiz bir dialog ortaya cikarsa, tavuk bize "neden karsidan karsiya gectigini" aciklar; bizde onun adina "ahkam kesmeyi/spekulasyon yapmayi" birakiriz.

aslinda yanitlari benim vermem yerine, senin vermeni gormek isterim.

En azindan lakabimin dusuncesini nasil algiladigini ortaya koyacaksin.

Neyse bu isler "zorla" olmaz.

Yalniz bir konu ve kavram hakkinda kisilerin adini kullanarak ta olsa; farkli bilgi ve dusunceler dile getirebilmek, seckin bir meziyettir.

Senin boyle bir meziyetini gozlemleme firsati buldugum ve bu firsati site okur/yazar kitlesine sundugun icin de tesekkur ederim.

Bu senin belki de bilincsiz olarak analitik/kritik bir beyne sahip oldugunu gosterir.

Beyninin bu yonunu her firsatta kullanabilmen umuduyla.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Önerilen Siteler