Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-01-2007, 01:50
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: Allah herşeyi bilmiyor mu ?

Sevgili Beelzbb,

ben bir hıyarlık yapıp açıklayayım. Belzepp'i bilmiyorum ama sanırım o da Baalzevul yada Beelzebub'un en son versiyonudur.

Beelzebub, İncil'de geçer, şeytan anlamında kullanılır. İsa'nın insanların içinden cinleri çıkardığını gören Yahudiler, İsa'nın cinlere hükmeden şeytan Beelzebub olduğunu söylerler.

Benim elimdeki İncil eski çevirilerden biri. Orda Beelzebub olarak geçiyor. En son çevirilerde Baalzevul yazmışlar. Baal Zebub, Zebub'ların yani uçan böceklerin efendisi (Baal'ı) anlamına geliyor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Beelzebub

1 Öğrencinin öğretmeni gibi, kölenin de efendisi gibi olması yeterlidir. İnsanlar evin efendisine Baalzevul* derlerse, ev halkına neler demezler!”
Matta 10:25

2 Ferisiler bunu duyunca, “Bu adam cinleri, ancak cinlerin önderi Baalzevul`un* gücüyle kovuyor” dediler.
Matta 12:24

3 Eğer ben cinleri Baalzevul`un gücüyle kovuyorsam, sizin adamlarınız kimin gücüyle kovuyor? Bu durumda sizi kendi adamlarınız yargılayacak.
Matta 12:27

4 Yeruşalim`den gelen din bilginleri ise, “Baalzevul* O`nun içine girmiş” ve “Cinleri, cinlerin önderinin gücüyle kovuyor” diyorlardı.
Markos 3:22

5 Ama içlerinden bazıları, “Cinleri, cinlerin önderi Baalzevul`un* gücüyle kovuyor” dediler.
Luka 11:15

6 Şeytan da kendi içinde bölünmüşse, onun egemenliği nasıl ayakta kalabilir? Siz, benim Baalzevul`un gücüyle cinleri kovduğumu söylüyorsunuz.
Luka 11:18

7 Eğer ben cinleri Baalzevul`un gücüyle kovuyorsam, sizin adamlarınız kimin gücüyle kovuyor? Sizi bu durumda kendi adamlarınız yargılayacak.
Luka 11:19

http://www.kutsalkitap.com/kkitap/?

Açıkçası böyle bir adı niye aldığını anlamamıştım. Sen sorunca dayanayıp hıyarlığımı yapmış bulunuyorum.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 06-01-2007, 02:39
beelzbb beelzbb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

beelzbb - MSN üzeri Mesaj gönder beelzbb - YAHOO üzeri Mesaj gönder

sargon";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Beelzbb,

ben bir hıyarlık yapıp açıklayayım. Belzepp'i bilmiyorum ama sanırım o da Baalzevul yada Beelzebub'un en son versiyonudur.

Beelzebub, İncil'de geçer, şeytan anlamında kullanılır. İsa'nın insanların içinden cinleri çıkardığını gören Yahudiler, İsa'nın cinlere hükmeden şeytan Beelzebub olduğunu söylerler.

Benim elimdeki İncil eski çevirilerden biri. Orda Beelzebub olarak geçiyor. En son çevirilerde Baalzevul yazmışlar. Baal Zebub, Zebub'ların yani uçan böceklerin efendisi (Baal'ı) anlamına geliyor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Beelzebub

1 Öğrencinin öğretmeni gibi, kölenin de efendisi gibi olması yeterlidir. İnsanlar evin efendisine Baalzevul* derlerse, ev halkına neler demezler!”
Matta 10:25

2 Ferisiler bunu duyunca, “Bu adam cinleri, ancak cinlerin önderi Baalzevul`un* gücüyle kovuyor” dediler.
Matta 12:24

3 Eğer ben cinleri Baalzevul`un gücüyle kovuyorsam, sizin adamlarınız kimin gücüyle kovuyor? Bu durumda sizi kendi adamlarınız yargılayacak.
Matta 12:27

4 Yeruşalim`den gelen din bilginleri ise, “Baalzevul* O`nun içine girmiş” ve “Cinleri, cinlerin önderinin gücüyle kovuyor” diyorlardı.
Markos 3:22

5 Ama içlerinden bazıları, “Cinleri, cinlerin önderi Baalzevul`un* gücüyle kovuyor” dediler.
Luka 11:15

6 Şeytan da kendi içinde bölünmüşse, onun egemenliği nasıl ayakta kalabilir? Siz, benim Baalzevul`un gücüyle cinleri kovduğumu söylüyorsunuz.
Luka 11:18

7 Eğer ben cinleri Baalzevul`un gücüyle kovuyorsam, sizin adamlarınız kimin gücüyle kovuyor? Sizi bu durumda kendi adamlarınız yargılayacak.
Luka 11:19

http://www.kutsalkitap.com/kkitap/?

Açıkçası böyle bir adı niye aldığını anlamamıştım. Sen sorunca dayanayıp hıyarlığımı yapmış bulunuyorum.
Sargon *seçtiğim nicki doğru bir şekilde yazıp, araştırıp burda yazma inceliğini gösterdiğiniz için teşekkür ederim.Benim amacım tewderi nin cevap yazmasıydı ama o bu inceliği gösterememiş.

Ben inceliksizliğine,bilgisizliğine veriyorum.

Benim sorum Belzepp in anlamıydı.Sanırım kürtçe bir anlamı var.Ben o dili bilmiyorum.Sorum onaydı yani.Çok teşekkür ederim
Alt 06-01-2007, 10:11
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

beelzbb ben Kaba olabiirim ama bilgisiz değilim kürtçede bir anlamı yok

Bele >önceden eskiden anlamında kulanılıyor .
zbb >çocukların oynadığı zıp zıpolarak anladım

açtığım konu başlığı ile senin nickinin bir bağlantısını bulamadım .

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Alt 06-01-2007, 12:01
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

evet aslında allah herşeyi bilmez ..ben kuranı çok fazla bilmem yani kutsal kitap kadar değil .o yüzden kutsal kitaptan örenek vermek istiyorum kurandadanda eminim başka arkadaşlar verirler!

yaratılış 18:21
Onun için inip bakacağım. Duyduğum suçlamalar doğru mu, değil mi göreceğim. Yapıp yapmadıklarını anlayacağım."

bu ayet bana tanrının aslında herşeyi bilmediğini anlatıyor.. bu sadece bir örnek ..bu na benzer daha bir çok ayet var..
birde şunu sölemek istiyorum ;tanrı insanlığa felaketler getirerek bakalım kendisine sadık kalıp kalamayacağımızı görmeğe felan çalışıyor..buna da imtahan diyorlar ..peki tanrı bunundamı cevabını bilmiyor..yapmayın *!!
Alt 06-01-2007, 12:22
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Sevgili Beelzbb, bende geçen haftalarda yapmıştım bu hıyarlığı
Beelzebub şeytan değil mi Beelzbb demiştim, sende bu isimi şeytan her zaman aklımda olsun diye aldım demiştin.
Beelzpp, için ödül koymanda bir şeytanlık var bence Kardeş Beelzpp değil, Beelzbb diyebilirdin. Hani inclelik sende kalsaydı....

Şimdi Beelzpp için değilde ben senden Beelzbb için ödül istiyorum.

Bir söz vardır, her yerde olan hiç bir yerdedir diye. Klişe söz gibidir ancak bu kadar sığ değildir. Her yerde olanı şu anda şurada, konyada, anyada vs diye ifade edemezsiniz değil mi?

Her şeyi bilende hiç bir şeyi bilmiyordur, yukarıda izah ettim. Basit kelime oyunlarına basit kelimeler ile cevap vermek en mantıklısı olsa gerek. Nedir bu herşey arkadaşım? Bu her şeyi bilen kendi geleceğinide biliyorsa an ve an salise ve salise biliyorsa sizce yaşıyor mu o şey her ne ise? Bilmemekde her şeye dahil değil mi? Eee bilmemekde bir şey değil mi? Uğraş didin hadi bakalım, 10 ekmeği üçe bölecekmiyiz....

Bırakalım evcilik oyunlarını, bebek çağımızı çoktan geçmiş olmamız lazım, artık biraz büyümemiz lazım değil mi? Yani insan bile bile, şu uçurumdan atlayım, du bakali nolcek demez.

Herşey basit bir kelimedir, ancak her şey denen her ne ise hiçde böyle oyuncak kadar basit değildir. dotrigintilyon* x dotrigintilyon yıl(güneş-dünya takvimi olarak düşünün, onlar olmasa bile), dotrigintilyonlarca olay, *düşünün her şey neymiş...
dotrigintilyon= 100 Haneli rakam.

Anlamsız ibarelere amaçsız sorular üretmeme şimdilik gerek yok diyorum.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 06-01-2007, 18:53
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Ne biliyim kardeş, ben de 10 YTL'yi görünce ortaya atladım, siteye bağış yaptırırız dediydim. *

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 06-01-2007, 21:31
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Abi bu İmam Gazali kafayı yemiş ya.Uçmuş bu uçmuş.
Alt 06-01-2007, 23:29
lenin lenin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Peki benim birkaç sorum olacak;

1.Allah herşeyi biliyorsa neden bizi dünyaya indirme ihtiyacı duydu?Direkman cennete ya da cehenneme de koyabilirdi.

2.Allah bizim yapacağımız herşeyi biliyorsa (bizi allah yarattığı için yapacağımız şeyleride onun belirlemesi lazım) biz ateistlere günah değil mi?Hem bizi ateist olarak yaratıyor hemde cehenneme yolluyor?

Karanlığın Sonu Bir Ulu Şafak...
Alt 07-01-2007, 01:13
intizar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
intizar intizar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

lenin;
* *
* * * *Öncelikle Anlaşmamız gereken kesin bir nokta var; Yaratan Allah, yani kuralları o koyar, niye yarattı ?ne gerek vardı? ve benzeri soruların cevabını vermemiz mümkün değil. Felsefe yapılabilir ozamanda geçmişte olduğu gibi saçmalayanlar oluyor.

* * * İnsan oğlunun buna karşı koyma gücü yok. Var diyorsan hodri meydan. Ne yapa bilirsin veya ne yapabiliriz.Yarın yaşayacağımızın garantisi var mı??. Kimizki biz?

* * * Bizi ilgilendiren şu; Allah bizi yarattı fenamı oldu? Gayette güzel yaratmış. Yaratan o olduğu için ve özellikle bizim hayrımıza olduğu için *koyduğu kurallara uymak zorundayız. *Allah yaratmış,emirlerini söylemiş, uyarısını yapmış, tercihi bize bırakmış (ister ateist olur inkar edersin, ister inanırsın ama günah işlersin veya işlemezsin). Cenneti veya cehennemi bizim kendimiz hak ederiz.

* * *Allah elbette her şeyi biliyor, zaten habire peygamber göndermesinin ve ısrarla uyarmasının sebebi ne olabilir?

Gerçekle savaşan elbette altolur gider. (Hz.Ali)
Alt 07-01-2007, 01:18
lenin lenin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

intizar";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
lenin;

Öncelikle Anlaşmamız gereken kesin bir nokta var; Yaratan Allah, yani kuralları o koyar, niye yarattı ?ne gerek vardı? ve benzeri soruların cevabını vermemiz mümkün değil. Felsefe yapılabilir ozamanda geçmişte olduğu gibi saçmalayanlar oluyor.

İnsan oğlunun buna karşı koyma gücü yok. Var diyorsan hodri meydan. Ne yapa bilirsin veya ne yapabiliriz.Yarın yaşayacağımızın garantisi var mı??. Kimizki biz?

Bizi ilgilendiren şu; Allah bizi yarattı fenamı oldu? Gayette güzel yaratmış. Yaratan o olduğu için ve özellikle bizim hayrımıza olduğu için koyduğu kurallara uymak zorundayız. Allah yaratmış,emirlerini söylemiş, uyarısını yapmış, tercihi bize bırakmış (ister ateist olur inkar edersin, ister inanırsın ama günah işlersin veya işlemezsin). Cenneti veya cehennemi bizim kendimiz hak ederiz.

Allah elbette her şeyi biliyor, zaten habire peygamber göndermesinin ve ısrarla uyarmasının sebebi ne olabilir?
Yani yarattı sen ona bak sorgulama mantığı bu da güzel ayrı bir bakış açısı.
Ama benim sorduğum sorular gayet mantıklı ve bilimseldi senin cevabın ise "Allahın Hikmeti" türünden cevap olmuş.Bilimsel ve mantıklı bir şekilde açıklayacaksan tamam ama "Allahın Hikmeti" mantığıyla gideceksen boşver uğraşma.

Karanlığın Sonu Bir Ulu Şafak...

Önerilen Siteler