Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-04-2014, 20:39
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Teorik olarak, dünya üzerindeki hemen bütün dinler, insanlara dürüst ve ahlâklı olmayı tavsiye eder.
Fakat burada mühim olan; bizlerin, ahlâk kavramının içini ne ile doldurduğu ve "Ahlâklı olmak"dan ne beklediğidir.
Ödül/Cennet mukâbilinde "ahlâk", ahlâksızlık ve riyâ'nın ulaşabileceği en tepe noktadır.
Bu itibarla, ahlâklı olmak ile ahlâklı görünmek arasında çok kalın bir çizgi bulunur.
Alt 02-04-2014, 20:47
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Ahlak ile etik ayni kavramlarlar degildir.

Ustelik ahlak etigin bunyesindedir.

Burada onemli olan AHLAK DEGIL; AHLAKIN ETIGE UYGUNLUGU/UYGUNSUZLUGUDUR.

Etigi de cagdaslik, bilimsellik ve bilissellik belirler.

Cunku dunya bilgi ve bilisim toplum cagindadir.

Bu temelde ETIK KENDI BUNYESINDEKI HER BIR DALIN ETIGI OLARAK DEGERLENDIRILIR.

Etigin bunyesinde, milli, dini, ahlaki, sosyal, toplumsal, kisisel, bireysel, toresel, geleneksel kulturel ve de politik degerler vardir.

Bu temelde soru;

Milli soylem,davranis ya da uygulama etik midir?

Dini soylem davranis ya da uygulama etik midir?

Peki etigin cagdas olcutu nedir?

Evrensel hukuk insan haklari her turlu etik bunyesindeki degerin hak ve ozgurlukleri.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 08-04-2014, 06:45
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili Yergin,
Yergin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Deist_tr;

Ben sizinle İslam'ı tartışmadım, ahlak kavramını da tartışmadım. Sadece sorduğunuz soruda ki isimleri değiştirip size sordum...

Sizin çıkarımınıza göre, müslüman adaletli olamaz. O zaman seçim size göre hükümsüz mü oluyor? Hani ülkenin çoğunluğu müslümanmış ya. Ne tuhaf değil mi? Bu mantığa göre AKP'ye oy vermeyenler yani CHP'liler, MHP'liler, BDP'liler müslüman değil

Daha açık sorayım size,
CHP, MHP, BDP fazla oy alıp çoğunluğu sağlasalardı, o zaman bu başlığı hangi çerçeveler içerisinde açacaktınız?
Yolsuzluk yapan, baskı uygulayan bir diktatörü sırf "Müslüman olduğu için" destekleyen 23 milyon insan olduğu gerçeğine geri dönelim isterseniz.

Ben bu "güdük demokrasi" müsveddesinden çoktan ümidini kesmiş biriyim. Ama 50 yıllık yaşamımda ilk kez aleni bir hırsızı destekleyen bu kadar çok insanla karşılaştım, bu insanlar İslam'ı savunmak adına aleni bir hırsızı savunuyorlar. İlahiyat fakülteleri, Diyanet kurumu, Müslüman "ilim sahibi ulemadan" duruma karşı çıkan bir "çıt" çıkmadığı gibi hırsıza desteklerini açıkça belirtiyorlar.

Dindarlık=Cahillik
Dindarlık=Şiddet
Dindarlık=Kibir
Dindarlık=Kin, nefret
Dindarlık=Adaletsizlik
Dindarlık=Hoşgörüsüzlük
Dindarlık=Baskı rejimi, yasakçılık, zorbalık, terör
Dindarlık=Bilimsizlik, eğitimsizlik
Dindarlık=Sanatsızlık
Dindarlık=Gericilik
Dindarlık=Ötekileştirme
Dindarlık=Tektipleştirme
Dindarlık=Mobbing (sosyal baskı kurma)

Bu Türkiye'de de böyle, diğer dindar ülkelerde de.

Ve bizler maalesef bunlarla birlikte yaşamak mecburiyetindeyiz.

Protestan mezhebinin kurulmasıyla dindar Hristiyanların topluma verdiği zararların önüne geçildi, insanların toplumsal uzlaşmayla oluşturdukları hukuk ile özgürlükler genişletildi. Dinin toplum üzerindeki sultası (yetkisi, otoritesi) oldukça kısıtlandı. Bu sayede bilim özgürleşti, kadın/çocuk hakları, hayvan hakları ilerledi.

Sevgili Yergin, sanki bir cevap vermiş gibi hissediyor musunuz bilmiyorum, ama yazdıklarınız cevap değil ve beni "kaçak güreşen takiyyeci bir Müslüman daha" diye düşündürtüyor.

Böyle yapıp körükörüne İslam'ı savunacağınıza neden tüm dünyada "İslam=cahillik, bilimsizlik, gericilik, adaletsizlik, insan hakları ihlalleri, şiddet, baskı, ötekileştirme olarak algılanıyor" sorusu üzerinde "tarafsız" düşünmenizi öneririm.

Bizi geçin, bari kendinize takiyye yapmayın.

İslam ve tüm statükocu dinler çökmüştür. Bu çağda bu dinlerde çağdaş/yenilikçi bir mezhep üretilemezse büyük savaşlara ve katliamlara sebep olacaklardır.

Hakikaten sorun biz değiliz, sorun Müslümanların ezici çoğunluğunun cahil olması, menfaatperestler tarafından kolayca kandırılması, sömürülmesi, yönetilmesidir.

Sevgiler

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 08-08-2014, 13:25
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili arkadaşlar,

Aklı başında Müslüman arkadaşlar istisna elbette, ama tipik Müslüman ahlakı ve bakışı işte budur.

Kaynak

"Sıfırlama" tapeleri gerçek olsa bile Erdoğan'a oy vermeyen imansızdır

A Haber'de yayınlanan Mehmet Ali Önel'in sunduğu Deşifre programına konuk olan Kadir Mısıroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin skandal değerlendirmelerde bulundu. Mısıroğlu, "Bir adam bu iddiaları kabul etse bile o Müslümansa bu islami kaideye göre gene Tayyip Bey'e oy vermeye mecburdur. İman bunu emreder islam bunu emreder hiç kurtuluşu yok. Çünkü bir tarafta küfür var küfür." sözleriyle Erdoğan'a oy vermenin imanın gereklerinden biri olduğunu söyledi.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarındaki Bilal Erdoğan ve Halkbank ile ilgili tapelere isim vermeden göndermede bulunan Mısıroğlu, bunları bir an doğru kabul etsek bile Erdoğan'a oy vermeyi iman ve islamın emrettiğini savundu.

Mısıroğlu şunları şöyledi; "Tayyip bey için bunların bütün iddialarını doğru kabul ediyorum bir an için. Oğlu şöyle demiş Halkbank böyle olmuş hepsi doğru kabul. Elimi koyuyorum; Bir tarafta amelen bulunan bir iki kusurlu bir adam doğruysa bile, öbür tarafta evvela imanda kusurlu amelde ise sayısız kusurlu olan biri ve benim üçüncü tercihim yok. Ben müminsem müslümansam islamın kaidesi ehven-i şer tercih olur. İki şerrin iştimahında ehveni tercih olur. Bir adam bu iddiaları kabul etse bile o Müslümansa bu islami kaideye göre gene Tayyip Bey'e oy vermeye mecburdur. İman bunu emreder islam bunu emreder hiç kurtuluşu yok. Çünkü bir tarafta küfür var küfür."
Kaynak linkinde konuşmanın videosu da var, isteyen arkadaşlar Mısırlıoğlu kişisinin kendi ağzından bu Arap yavelerini dinleyebilir.

Sevgiler

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 08-08-2014, 13:36
Kuel Tigin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kuel Tigin Kuel Tigin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu çakma tarihçinin, cumhurbaşkanlığıyla ilgili tek derdi İslam ise, o zaman neden Ekmeleddin'i savunmaz ki? Hem bilinen bir yolsuzluğu yok, hem de dini bilgisi daha fazla.

Eskilerden idim, vardım uçmağa... Oldum Kül Tigin, döndüm geri.
Alt 26-08-2014, 08:26
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Sevgili Deist-tr;
O bahsettigin paralar vs. helaldir islama gore, "Ameller, niyetlere gore sorgulanir" inanci geregi. Cok uc bir ornek olacak belki ama, ornegin Isid ve ulkeden onlara giden para, techizat vs. yardimlar.

Evrensel ahlakin tanimini yapmissin ancak, mevcut dinler saydigin ayrimlari icerdiginden bu bahse girmez pek, zira mevcut dinlerde de para vs. trafigi aynidir, degismez. Kuskusuz istisna gruplar(kendi halinde gercek inanirlar) ayri olmak uzere, islam islam diye yanan gruplar ya bu duzenden nemalaniyordur, ya da ustte bahsettigim inanc geregi davraniyordur.

Önerilen Siteler