Dialectics´isimli üyeden Alıntı
Ilginc bir soru da ben sorayım: çok daha az bir akıl ile de ormanlarda avcılık ve toplayicilik yapıp hayatta kalabilirdik. Kuantum dalgalanmalarından, görelilik teorilerini geliştirecek bir akla ne gerek vardı? Neden böylesine müthış bir gelişim?
|
Homo sapiens 200 bin yıldır var, ama 3-5 bin yıl öncesine kadar bilimsel-felsefi bir gelişim sağlayamamış. Yüz bin yıl önceki insanla, şimdiki insan aynı gelişmiş beyne sahip olmasına rağmen biri kuantumu anlayabiliyor diğeri ormanda avcılık yapıyor.
Demek istediğim, azıcık bir zihinsel gelişim başladığı takdirde bunun kuantum seviyelerine çıkması kaçınılmaz oluyor. Bu gelişimi başlatan en önemli birkaç faktör, iki ayak üzerinde yürüyebilmemiz, eti pişirebilmemiz, alet kullanabilmemiz ve sembolik dil kullanabilmemiz.
Bu ilkel seviyede başlayan gelişimin sonucu kaçınılmaz olarak evreni anlamaya yöneliyor.
Ayrıca buna rağmen o kadar da gelişmiş bir tür olduğumuz söylenemez. İnsanların çoğunluğu hala ilkel zihinsel kapasiteye sahip. Bu ilkel insanların modern bir hayata sahip olmasının nedeni, az sayıdaki gelişmiş zihne sahip insanların dünyaya sağladığı katkılardır.
Az sayıdaki gelişmiş insan, çok sayıdaki ilkel insanın ilkel görünmemesini sağlıyor.