Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-01-2019, 02:27
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Manuel immün sistemi

Felâsife´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ürkmekte haklıyız, popüler şekilde çıktı piyasaya, esti geçti sonra İngiltere de hükümet halktan özür diledi, ilaç şirketlerinin oyununa geldik, paniğe sebebiyet verdik diye, sanırım başka ülkelerde de oldu böyle itiraflar, sonra duruldu grip fırtınası. .
Şimdi dün çiftçiler domatesleri ısıtmak için soba yakıyorlardı-mış Muğla da ,bunu diyoruz.
Oto-İmmün denilen oto mu olmalı? oto olmalı bunu diyoruz
Oto olmazsa oto olmaz bunu diyoruz
Manuel immün sistemi olur-du

Oto direnç oto dirençtir. Oto olmayan oto değildir
İmmün pasifizasyonu mu aşılanıyor bunu diyoruz

--
Aşı konusunda bilgi sahibi değilim komplo yazmak istemem bu konuyu çözümleyecek yeterlilikte ve derinlikte değilim, sağlık uzmanı değilim. kaba olmak, tepki çekmek ve haddimi aşmak istemem. bu benim bireysel bilincim ve tercihimdi, olmamayı ve ölmeyi de belki yeğlerdim bilmiyorum ve tam emin değilim, bu konu da yetkin değilim
bu konu da tam net ve açık bir felsefe ve yeterli bilgi ,donanım geliştirmediğimi ve yeterince araştırma yapmadığımı, serbest düşünüp çalakalem yazdığımı kabul ediyor ve önsayıyoruz da.
bu konudaki yorumlarda bilgi tabanımın yetersiz olduğunu ve belki komplocul uçlarlı reflekslerle hazırcı yazdığımı ve bunun altında çıpanoğlu arıyor olabileceğimizi ya da bunun insanlık yararı refleksiyle üretilip üretilmediğinden tam olmasa bile sonucunun bu olup olmayacağından dürüst şüphe ve çekince duyuşumuzu ifade ediyor -aslını bilmek isteyişimizi ekliyor ve ya da işin uzmanının konuşması, araştırması ve tartışması gerekeceğini kabul ediyor ve bilgi edinme -bilme- hakkımı/özgürlüğümü kutsuyorum-kutsallaştırıyorum ve bunu kurumlaştırıyorum/kurumsallaştırıyorum...

Sağlıksız bir ömür geçirdim.... Günah keçisi arıyor ve aramıyorum...
Metalsiz aşı oluyormuş ne ben bunları bilmiyorum. Kimi mikrop vermek zararlı diyor , bir sürü ayrıntı var. bir de ezik mikrop veriliyor. Bağışkanlık tam mikropla, tam zamanında tam donanımlı tam mikropla savaşsın canım, güçlü olur...

@Azımsanmış mikrop ve homeopatik mikrop...
@Antiviral efekt...

ne denir bilmiyorum....
aşı olmamış ve h1n1,5 tan ölmüş işte...

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok
Alt 08-01-2019, 11:50
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Dini sebeple karsi cikmis olabilir.
Alt 08-01-2019, 13:14
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ABD'de Fox News kanalının siyasi yorumcusu ve aşı karşıtlığıyla bilinen 26 yaşındaki Bre Payton, grip virüsü H1N1 ve menenjite bağlı komplikasyonlar yüzünden öldü.

Tercih onun, 26 yaşında daha günah işlemeye başlaması çok olmamış ne kadar yaşlı giderse o kadar günah yükü ile gider Allahına kavuşmuş. Her kes onun yolunu izleyecek değil, keyfi bilir.
ABD de cahil yok diye bir şey yok din yokta değil. ABD de alt sınıflarda din ağırlıklı üst sınıflarda ateizm ağırlıklı.
Alt 08-01-2019, 13:19
Turdur Turdur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

karakedi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ilginç bir durum hakikaten. aşıya şeytan işi olduğu için karşı çıkıyormuş. demek ki modern bir ülkede, üstelik dışa açık bir meslekte olmak da cahil kalmayı önlemiyor.

son yılarda türkiyede de AKP döneminde aşı karşıtlığı yükseldi. umarım ibretlik olur. insanlığın yüzyıl önce kanıtladığı ve kullanıyor olduğu bir şeye karşı çıktığı için böyle genç yaşta ölmek gerçekten tarif edilemez bir cahillik, hatta ahmaklık.
Aşılarla insanları hasta ediyorlar çünkü, ilaç simsarlarının tuzağına düşmemek için bu kişi aşı olmamış ancak ölmüş. Neden öldü, o aşı gerçek aşı mıydı bilemeyiz.
Zamanında Türkiye'de çiçek aşısı yâda çocuk felci aşısı adı altında yapılan aşılar yüzünden bir neslin bebekleri bugün çocuk felci geçirmiş olarak yaşıyorlar.
Bu kişinin yaptığı cehaletten değil güvensizlikten..

"İçinde ışığı olmayan insanlar, kalabalığa karışıp ışık edinmeye çalışırlar."
Arthur Schopenhauer
-
"İtin kuyruğuna basma, arkandan havlar durur."
Tecrübe
Alt 08-01-2019, 13:33
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

1950 li yıllarda bizim köy ve çevresinde çiçek sebebi ile her köyden onlarca bebek çocuk ölmüş Devlet ÇİÇEK AŞISİ ile milyonlarca insan hayata tutunmasını sağlamış. Son 40 senede Çevremde çiçekten öldü diyen yok.

Bu aşıyı bulan
Bu aşıyı gönderen
Bu aşıyı getiren
Bu aşıyı yapan tüm canlara minnettarım.

Varolun.

Hangi aşı olursa olsun Aşı iyidir. Kesinlikle ihmal etmeyin...

Dip not : sanırım abd de bulunmuş bu çiçek aşısı ve bunu tüm insanlıkla paylaşmışlar .
Alt 08-01-2019, 14:16
Turdur Turdur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yanlış aşısıyla karartılan hayatlar
Memet Ada, Bozcaada'nın neşesiydi. Şimdi SSPE hastalığı yüzünden yatakta. Türkiye, hatalı aşı yüzünden SSPE cehennemi oldu.
http://www.radikal.com.tr/saglik/yan...atlar-1044667/

Yıllar önce memleketlerinde oldukları bayat aşı Vanlı üç gencin hayatının kararttı
https://www.habervaktim.com/haber/42...-karartti.html

Aşı sonrası öldüğü iddia edilen bebek toprağa verildi
http://www.hurriyet.com.tr/asi-sonra...aga-v-40442453

-

Aşının faydalı olup olmaması ayrı bir konudur, aşı yüzünden sakat kalan on binler var Türkiye'de.

"İçinde ışığı olmayan insanlar, kalabalığa karışıp ışık edinmeye çalışırlar."
Arthur Schopenhauer
-
"İtin kuyruğuna basma, arkandan havlar durur."
Tecrübe
Alt 08-01-2019, 14:29
ForumKirpisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ForumKirpisi ForumKirpisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Turdur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aşının faydalı olup olmaması ayrı bir konudur, aşı yüzünden sakat kalan on binler var Türkiye'de.
Son 2 çiçek aşısı imha edilecekti noldu acaba 3 yıl önce falan galiba? 2015'te WHO yetkisizlik yüzünden Cerndeki kalan 2 aşıyı imha edememişti.
Çiçek aşısı en zorunlu durumlar hariç kesinlikle uzak durulması gereken bir durumdu. Teorikte 1 milyonda 1 ölüm ama sakatlıklar çok daha yüksek çıktı. Eğer bir köyde çiçek virüsü oluyorsa her evin ayrıca karantinaya alınması lazım. Bir de çiçek virüsünü öldürmenin alternatif ve kolay yolları bulundu.

Ben aşı karşıtı falan değilim de bize gelen aşılarda problem var. Bir kere ucuz versiyon problemi(burun damlası pahalı diye ağır metalli damardan aşı niye olayım? vereyim cepten pahalısını olayım değil mi?), ikincisi yıllık grip aşısı saçmalığı(grip aşısına karşıyım demek ki aşı karşıtıyım). Ömür boyu geçerli aşıları oldum, 5 yıllıkları da bi ara oluyodum artık olmuyorum o işin cıvkı çıktı. Eski aşılar gerçekten tehlike, olan forumun dedelerine geçmiş olsun diyorum kaynat kaynat aynı iğne giriyor bi kere hastalık riski. bizim zamanımızda en azından iğne ucu değiştiriyorlardı hatta şimdi her iğne ayrı ayrı geliyor.

Bizde bi cam şişe iğne var 1940lar üretimi, çelik kabı falan var onu gören travma geçirir 5 kilo çekiyo mübarek gülle gibi kola girse dağlar, o zaman öyle mikro ölçekte uç şekillendirme falan yokmuş koskocaman bir iğnesi var.

Nasıl olsa Bade' lenen daha evvel de bade' lenmiş Hatta bazıları '' Nur Çeşmesinden '' içerek ?? nurlanmışlardırlar
Alt 08-01-2019, 14:57
karakedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
karakedi karakedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sağlıktaki rezilliğin verili durumunu mutlak kabul edip bilimin aşı keşfini mahkum etmek doğru değil.

ben de size bu dincilerin aşı karşıtlığının yanlış uygulamalardan kaynaklanmadığını gösteren haberler bulup çıkartabilirim. ama geçmişte böyle açıklamlar yaptıklarını biliyorum. o yüzden zamanımı harcamayacağım.

bu sapkın, çağdışı kalmış yobaz düşüncenin sonu yok. zamanında sezeryana da karşı çıktılar. şimdi konu ne aşamada bilmiyorum. karşı çıkarken tabii ki peygamber efendimiz aşı olmayın dedi demiyorlar. işte sizin bulduğunuz haberleri de çarpıtıp kullanıyorlar.

önemli olan sağlığı dev ilaç şirketlerinin elinden, piyasa şartlarından kurtarmak. keza doktorları da. keza tezgahtar gibi çalışan ilaç mümessillerini de.

neticede aşı olmadığı için aşının sebep olduğu mikroptan ölmüş.

siz de aşı olmazsanız siz de ölürsünüz. bu kadar basit.
Alt 08-01-2019, 14:58
Felâsife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felâsife Felâsife isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aşı olayında vücut direnci düşükken de yapılması doğru değilmiş. Aşı zaten direnci düşürüyormuş, direnç düşükse iyice düşmesi durumu söz konusuymuş, Başımıza gelmişti oradan biliyorum, kızım ilk okuldayken okulda aşı oluyorlar, sonra ki bir kaç hafta bayağı sıkıntı çekmiştik. Başka çeken yoktu.
Sebebi de kızım zaten biraz gribmiş, hemşireler de aşıyı yapınca, iyice kötüleşmişti.
Diyeceğim düşük dirençli vücutta sıkıntı olabilir, buna da dikkat edilmesi gerekiyor.

Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.
Alt 08-01-2019, 15:03
karakedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
karakedi karakedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Felâsife´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Diyeceğim düşük dirençli vücutta sıkıntı olabilir, buna da dikkat edilmesi gerekiyor.
bakın işte tıp bu demek. kişiye özel. onun kişisel direnç düzeyini bile bileceksin, tahlil yapacaksın, sohbet edeceksin. gerçek bir aile doktoru, mahalle doktoru olacaksın. şimdi hastaneye git, doktor 5 dakikadan fazla yüzüne bakmıyor. çünkü dışarısı (çoğu da antibiyotik yazdırmaya gelmiş) hastalarla kaynıyor. oturup dinleyecek vakit yok.

şimdi bu yaşanmış örnek üzerinden araştırmadan ahkam keserek aşı küçük çocuklarda zararlı, hatta belki kız çocuklarına haram? diyebilirdik.

Önerilen Siteler