Arkadaslar egri oturup dogru konusalim. Ne Kurdistan, ne Ermenistan, Turkiye kadar amerikanin ve batinin usagi olamaz. Bu sebeple bu orgutleri ABDcilik ile suclamak haksizlik olur. Dinime kufreden musluman olsa derler ya, oyle birsey.
Sevgili aydoe,
E. Aydin bir yazar, ne istiyorsa yazilarinda yaziyordur. Son yillarda (ozellikle kendine ulusalci diyen kesimde) yukselen komplo teorileri furyasi, insanlarin herseye supheli yaklasmasina sebep oldu. Simdi sen de el altindan bir mesaj vermissin "E. Aydin'in derdi baska" ve sonunda soyle bir ifade

Bir yazar'in sana ulasan kolu nedir? Yazilari degil mi; o zaman o yazar da yazilari ne soyluyorsa odur. Bu ulkede bagimsiz Kurdistan isteyenlerin %99'u dusuncelerinin propagandasini acik acik yapmaktadir. Oyle sinsi bir propagandacilik yoktur. Dincilerde Ataturk'e ve Turan Dursun'a yahudi diyor, oyle bir dunya tahayyul ediyorlarki, yahudiler isi gucu birakmis bu muslumanlarla ugrasiyor. Eger biz de bu kafa yapisi ile dusunursek fazla ileri gidemeyiz.
Simdi ozgur olun derken bizi belli kaliplar icinde dusunmeye zorlarsan (E.Aydin sinsi bir vatan haini, onu dinlemeyin niyeti bambaska gibi), bir celiski sozkonusudur degil mi? Bunun yanisira ifade ozgurlugu vardir, E. Aydin eger PKK yanlisi olsaydi, herhangi bir PKK yayin organinda rahatlikla gorev yapabilirdi.
Bu konuyu neden uzun uzun acikladim soyleyeyim. Bu forumda gazetelerde ve TV'lerde yayinlanan sloganvari, nutukvari lafizlari tekrarlamadim diye, askeri mudahaleye hicbir sartta sicak bakmadigim icin ve kurtlerin bazi kulturel haklarinin verilmesini savundugum icin benzeri suclamalara hedef oldum. Bu suclamalara hedef olmak benim umrumda degil, ama yapan kisilere karsi bende bir onyargi olustu. Bana da ismi lazim degil, agzi acik ayran delisi bir arkadas "respendial asil derdin ne soyle, MERT ol MERT" diye bogurdu durdu. Asil derdim insanlarin demokratik bir tartisma ortaminda objektif olmamalari. Kendi gibi dusunmeyenlere tahammul edememeleri.
Nihai fikrimi soyleyeyim, E. Aydin ermeni sorununu cok guzel degerlendirmis ve dusuncelerinin %99'una katiliyorum. Sadece batinin bu olayda bir jandarma rolu oynamasina firsat vermemeliydik.