Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Tarih

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-12-2007, 22:36
InVitatio
Üye Değil

Standart Re: Ermeni Sorunu Nedir? Çözüm Nerede?

Benim kafami kuracalayan bir baska soru ise su'dur....
hani varsayalim türkiye güney dogu'daki topraklarindan "vazgecti" , bu topraklarin yeni sahibi kim olacak ? kime verilcek ? teslim edilcek ? kim hak sahibi ?
büyük ermenistan ve "kürdistan" haritalarini bakip kiyasladikca hep aklimda bu soru var...
acaba diyorum son derece ciddi organize olmus ermeniler bu topraklari "kürdlerin" sahip olmak istemesine kayitsiz kalabilir mi ?
Bugün siyasi varlik nedenlerini amerikan emperialzimi olanlar, bu gücün yarin hangi tarafda olacagi hakkinda hic kafa yormusmudur ?
O zaman o günlerin "barzani / talabanilerine" kirmizi pasaportlari kim verecektir ?
Alt 10-12-2007, 22:40
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Ya sen bari inanansın invi
Hiç aklın kesiyormu bunun olacağını
Aslollan ortadoğuda savaşın sürd
ürebildiğince sürdürülmesi ki Abd kendine ortam bulsun ve petroller kontrolünde olsun

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 10-12-2007, 23:00
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. Fechan
Bu konuda E.A. ile ayni fikirde degilim. Sadece sorunu cozumlerken emperyalizm den bahsetmemis gibi anladim sizi. Yanlis anladiysam ozur dilerim.

Saygilar,
Alt 10-12-2007, 23:05
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sizdemi anlamadınız E.Aydın kim ve ne istiyor
Niye roj tv de konuşuyor
Beğenmediğiniz cumhuriyet niye işine son veriyor
Düşünün
Aidiyeti bırakın
Diyalektik materyalist düşünce sistemiyle tahlillerinizi yapın
Şablonları terkedin ,özgür olun

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 12-12-2007, 11:42
Üye Değil

Arkadaslar egri oturup dogru konusalim. Ne Kurdistan, ne Ermenistan, Turkiye kadar amerikanin ve batinin usagi olamaz. Bu sebeple bu orgutleri ABDcilik ile suclamak haksizlik olur. Dinime kufreden musluman olsa derler ya, oyle birsey.

Sevgili aydoe,
E. Aydin bir yazar, ne istiyorsa yazilarinda yaziyordur. Son yillarda (ozellikle kendine ulusalci diyen kesimde) yukselen komplo teorileri furyasi, insanlarin herseye supheli yaklasmasina sebep oldu. Simdi sen de el altindan bir mesaj vermissin "E. Aydin'in derdi baska" ve sonunda soyle bir ifade Bir yazar'in sana ulasan kolu nedir? Yazilari degil mi; o zaman o yazar da yazilari ne soyluyorsa odur. Bu ulkede bagimsiz Kurdistan isteyenlerin %99'u dusuncelerinin propagandasini acik acik yapmaktadir. Oyle sinsi bir propagandacilik yoktur. Dincilerde Ataturk'e ve Turan Dursun'a yahudi diyor, oyle bir dunya tahayyul ediyorlarki, yahudiler isi gucu birakmis bu muslumanlarla ugrasiyor. Eger biz de bu kafa yapisi ile dusunursek fazla ileri gidemeyiz.

Simdi ozgur olun derken bizi belli kaliplar icinde dusunmeye zorlarsan (E.Aydin sinsi bir vatan haini, onu dinlemeyin niyeti bambaska gibi), bir celiski sozkonusudur degil mi? Bunun yanisira ifade ozgurlugu vardir, E. Aydin eger PKK yanlisi olsaydi, herhangi bir PKK yayin organinda rahatlikla gorev yapabilirdi.

Bu konuyu neden uzun uzun acikladim soyleyeyim. Bu forumda gazetelerde ve TV'lerde yayinlanan sloganvari, nutukvari lafizlari tekrarlamadim diye, askeri mudahaleye hicbir sartta sicak bakmadigim icin ve kurtlerin bazi kulturel haklarinin verilmesini savundugum icin benzeri suclamalara hedef oldum. Bu suclamalara hedef olmak benim umrumda degil, ama yapan kisilere karsi bende bir onyargi olustu. Bana da ismi lazim degil, agzi acik ayran delisi bir arkadas "respendial asil derdin ne soyle, MERT ol MERT" diye bogurdu durdu. Asil derdim insanlarin demokratik bir tartisma ortaminda objektif olmamalari. Kendi gibi dusunmeyenlere tahammul edememeleri.

Nihai fikrimi soyleyeyim, E. Aydin ermeni sorununu cok guzel degerlendirmis ve dusuncelerinin %99'una katiliyorum. Sadece batinin bu olayda bir jandarma rolu oynamasina firsat vermemeliydik.
Alt 12-12-2007, 14:55
teotihuacan teotihuacan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

respendial";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaslar egri oturup dogru konusalim. Ne Kurdistan, ne Ermenistan, Turkiye kadar amerikanin ve batinin usagi olamaz. Bu sebeple bu orgutleri ABDcilik ile suclamak haksizlik olur. Dinime kufreden musluman olsa derler ya, oyle birsey.
Sevgili Respendial,

Biz zaten kendi ülkemizi, partilerimizi, vekillerimizi de ABD uşağı diye eleştiriyoruz. Şimdi ülkemizin durumu böyle diye susalım mı? Benim dinim, amentüm değil ki bu, pek doğal olarak kim uşaklık yapıyorsa onu eleştiririm, suçlarım.

E. Aydin bir yazar, ne istiyorsa yazilarinda yaziyordur. Son yillarda (ozellikle kendine ulusalci diyen kesimde) yukselen komplo teorileri furyasi, insanlarin herseye supheli yaklasmasina sebep oldu. Simdi sen de el altindan bir mesaj vermissin "E. Aydin'in derdi baska" ve sonunda soyle bir ifade *Bir yazar'in sana ulasan kolu nedir? Yazilari degil mi; o zaman o yazar da yazilari ne soyluyorsa odur. Bu ulkede bagimsiz Kurdistan isteyenlerin %99'u dusuncelerinin propagandasini acik acik yapmaktadir. Oyle sinsi bir propagandacilik yoktur. Dincilerde Ataturk'e ve Turan Dursun'a yahudi diyor, oyle bir dunya tahayyul ediyorlarki, yahudiler isi gucu birakmis bu muslumanlarla ugrasiyor. Eger biz de bu kafa yapisi ile dusunursek fazla ileri gidemeyiz.
Bence bu dediğin de pek doğru değil. İki açıdan;

1. Herkes her düşündüğünü yazmaz, söylemez. Herkesin gizli bir ajandası, kendine özel fikirleri olabilir. Adam yazar, ne yazıyorsa odur demek biraz tabirimi mazur gör safça bir yaklaşım.

2. Diyelim ki sen haklısın, adam zaten yazılarında öyle şeyler söylüyor ki zaten mantıklı biri yazının özünü laf kalabalıklarını ayıklayarak hemen çözer. E. Aydın bir karpuzsa, işte "içim tam kırmızı değil ama tadım çok güzel" diyor. Yahu adam düpedüz kelek!!! (Teşbihte hata olmaz...)

Simdi ozgur olun derken bizi belli kaliplar icinde dusunmeye zorlarsan (E.Aydin sinsi bir vatan haini, onu dinlemeyin niyeti bambaska gibi), bir celiski sozkonusudur degil mi? Bunun yanisira ifade ozgurlugu vardir, E. Aydin eger PKK yanlisi olsaydi, herhangi bir PKK yayin organinda rahatlikla gorev yapabilirdi.
Bir çelişki yok. Kusura bakma ama bütün PKK yanlıları, yandaşları, destekçileri veya sempatizanlarını istihdam edecek kadar PKK yayın organı yok. Onun için bulan bulduğu yerden yapabildiği kadarını yapıyor. Zaten dediğin gibi olsaydı herşey çok kolay olurdu. Ayrıca, E. Aydın da görüşlerini Roj tv'de ifade ederek hem "ifade özgürlüğünü" kullanmış hem de duruşunu sergilemiştir.

Saygılarımla

"Aptalların sorup akılı insanların cevap veremediği pek çok soru vardır."
Polya, George (1887, 1985)
Alt 12-12-2007, 15:06
Üye Değil

Haaa adam resmen pekakali yani. Bizi de aydinim felan diye yiyor, bak sen. Yahu boyle kurnazlar olmasa bak allahin PKK'lisini yazar diye okuyacaktik. Allah razi olsun kardesim.
Alt 12-12-2007, 15:19
teotihuacan teotihuacan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Respendial,

Bu yazına ne diyeyim vallahi bilemedim!!! Allah senden de razı olsun!

"Aptalların sorup akılı insanların cevap veremediği pek çok soru vardır."
Polya, George (1887, 1985)
Alt 12-12-2007, 22:46
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Böyle bir yaklaşım, en az İsrail devletinin gayrı meşru kuruluşu ve kurulduğundan beri Ortadoğu'da kan akmasının asli faili olması gibi bir sonuçtan başkasını üretemez"

Hangi devlet meşru kurulmuş? TC dahil.

Erdoğan Aydın'ın yazısı açıkça siz ermenilere bunları yaptınız, alttan alta kürtlere de aynısını yapıyorsunuz yazısından başka bir şey değildir. Samimiyet yok ne kürtler konusunda ne ermeniler nede israil konusunda. Niye demiyorsunuz sayın EA kültürel haklar için kan dökmek niye, diye roj tv de.
PKK nın hareket tarzı sol mudur faşistmidir. EA solmudur?
PKK örgütlendiği yerlerde sol mu bırakmıştır.

Saygılarımla;
Alt 13-12-2007, 00:20
InVitatio
Üye Değil

Toplum icindeki var olan hic bir sorunun, konunun muhtaplarina ragmen cözülemeyecegini artik herkesin anlamasi lazim diye düsünüyorum.
Asil is var olan bu olumsuzluklari bir sorun olarak kabul etmek.
Ben tabiki diaspora Ermenilerin bu toplumun huzurunu kacirmak istemesine karsiyim, büyük Ermenistan hayallerine karsiyim, ama kendi toplumunda yasayan Ermenileri de genel olarak bir tehid unsuru olarak da görmüyorum.
Onlarin'da tüm diger vatandaslar gibi tüm demokratik haklarindan üstlerine düsen paylarini almalarindan yanayim. Hem seküler Ermeniler icin hemde "muhafazkar" Ermeni Cemaati icin.
Ermeni Sorunun cözümü "gecen yüzyilda" degil, bugün ve en gec yarinlarda dir. Gecen yüzyilda Dünya siyasi konjünktürenden dogan bir sürü olumsuzluklar yasandi.
Bu olumsuzluklardan uzaktan yakindan iliskisi olmayanlar ise bu üzücü olaylari üzerinden kendilerine rant edinme cabasina düstü.
Biz Türkiye'dekiler olarak önce kendi ülkemizdeki Ermenilerin vatandaslik haklarindan faydalanmasin saglamanin yollarina bakmaliyiz, sonra Ermenistan'daki Baris ve karsilikli saygi'dan yana olan gücler ile dayanisma yollarini aramaliyiz.
Bu topraklar tarih boyunca amerikali JOHN'lara degil, anadolulu Recep'lere, Hrant'lara, Mico'lara yurt olmusdur.

Önerilen Siteler