Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-08-2007, 17:42
sosyalist-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sosyalist-R sosyalist-R isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: HUD Suresi'nin (Cüz 12 Sure 12) 118 - 119. Ayetleri Adil

bayraktaro alemsin dostum

güneş yağı falan kardeş biz kesin aynı kompartmandayız rica etsem bir şişede benim için alırmısın
bu arada benim manyak bira takıntım var 2 günden fazla dayanamam cennettekiler kevser içerken cehennem için ufakta olsa bir şey yokmu

birde şu var şimdi islama göre yaşam tarzları nedeniyle çoğu çalgıcı dansöz şarkıcı ve bilimum eğlence erbabı cehennem de değilmidir yani az da olsa ufaktan bir alem yapma imkanımız olamazmı bayraktaro kardeşim bu konular hakkında senden kuranı incelemeni rica ediyorum .ayet varmı? baktın olaki yok baba sen bir kaç ayet yaz inan senin verdiğin ayetler hem daha güzel hem benim için daha geçerli

hepinize en derin sevgi ve saygılarımla
Alt 24-08-2007, 17:44
spartan-troy spartan-troy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bak şimdi sen kurana ömür boyu kendi isteğinle inanmıyorsun değil mi? herhalde benim soylememle inanmıycaksın...o halde sen o anlatımın içindesin..ama kendin seçerek...dedim yaa...Allah arkandan çekelemiyor....yeryüzünde kablolarla da yürümüyorsun biri seni programlamış olsun....özgürsün ve git gidebildiğin her yola...ama seçme hakkı senin...bana diye bilir misin ki; *bir giysi alırken ben kendim seçmedim...Allah seçtirdi...iyi yada kötü giymek zorundayım...var mı böyle bir mantık...

bu sitede anlaşılmayan tek şey,insanın özgür olması kavramı,

İNSAN SURESİ 3; DİLEYEN RABBİNE YOL TUTAR,DİLEYEN TUTMAZ.

sen kötü yola girersen,zaten Allahın bildiği bir şey bu...sen şimdi bir otomobil icat ettin değil mi? o otomobilin ne kadar hızla gideceğini adın gibi bilmez misin? elbet bilirsin..otomobili senden satın alan müşteriye...otomobil saatte 400 km hız yapıyor....ama sakın hız yapma tepetaklak gidersin...ama herif sarhoş kesin hız yapıcak ve ölücek....yani fiili davranışı adamın bu yönde...sen bilmez misin? eyvaaaahhh bu adama otomobil verdik ama adamın gidişat hiç iyi değil...demez misin?

yani anlatmak istediğim su,ben kötüyüm beni Allah böyle yarattı hiç bir kimse diyemez...cunku beyin vermis en buyuk nimet...o beyinle insan uzaya cıkan roket icat ediyor...o halde beyin istediğini yapar...ama otomobilin kullanım klavuzu gibi bu evrenin de bir kullanım klavuzu var...hepsi bu...
Alt 24-08-2007, 18:20
bayraktaro1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bayraktaro1 bayraktaro1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

YAV TROYYA;

Ben sana bir ayet yazıyom, nu nedir ne biçim ayet diyorum. Sen bana kalkıp, başka sureden başka ayet yazıyorsun. Klasik kıvırma taktikleri;

Kur'an 23 yılda yazılmamış mı? Yazılmış, muhammed beyfendi de birbirlerine karıştırmış. Tabi ki bazı ayetler uygun. Ama, sorun bu kadar çelişki olması; HUD suresinde ne diyor? İnsan Suresinde ne diyor ?

Psikolojik durumuna göre, ortama göre biraz da yaşın verdiği durumdan kaynaklandığından birbirini tutmayan ayetler ortaya çıkıyor tabii... Sen şimdi bu yazımda birşeyler bulup, Artık Allah'ın kelamı diye Tevrat'tan yazarsın. *

Sevgili Sosyalist-R kardeşim;

Belli yani kitabı (evrenin kullanım klavuzu * * - Siz kolay anlayasınız diye biz Kur'anı Arapça indirdik - Alayakaya çay demle), okumamışsın belli. Ne birası kardeşim. Sen orada bol bol kaynar su içecen. Birde zakkum ağacı var. Acaba zakkumdan bira yapılırmı ki? bunu araştırmak lazım.

Benim Kur'an dan anladığım kadarıyla (anlaşılabildiği kadar) - Sen, Allah'a şirk koşarsan inanmazsan o zaman ebedi cehennemliksin. İyi düşün, tabii sadece Allah değil, peygambere ve bilimum melek ve diğer mahlukatlara da inanacan. Olayın özü bu yani Kelime-i Şaadet getir yeter. Tabii yürekten;

Diğer kardaşlarım (yani dansöz falan), onlar inandıkları için gelip geçici olacak. Biz orada sabitiz, onlar gelecek programlarını yapacaklar (günahlarını çekecekler), sonra cennete gidecekler. Aslında bu daha iyi be. Her akşam farklı grupla farklı fasıl. Biz ne yapacağız? Biz orada çakılı...

*Bütün inançlılar accık ucundan Cehennemi görecekler, Troyya ile ve İnvi kardeşler aynı yerde oda ayırtırsak, muhabbetimize devam ederiz. Biz orada daim olduğumuz için, şimdiden bir yer kiralayıp (şöyle ateş manzaralı, insanları yanarken seyretmek için)-bir bar açsak iyi olur ha. Onun için Zakkum içki fikrini kimseye söyleme.........
Alt 24-08-2007, 18:27
Üye

bayraktaro benim anlattığım örnekler senin kafana yatmadıysa ben bir şey soyleyemem...verdiğim tek ayette konuyla ilgili zaten...kafadan sallamadım...neyse sen öyle zannetmeye devam et.
Alt 24-08-2007, 20:17
EZ_TuDu EZ_TuDu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

spartan-troy";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
...Allah arkandan çekelemiyor....yeryüzünde kablolarla da yürümüyorsun biri seni programlamış olsun....özgürsün ve git gidebildiğin her yola...ama seçme hakkı senin...bana diye bilir misin ki; *bir giysi alırken ben kendim seçmedim...Allah seçtirdi...iyi yada kötü giymek zorundayım...var mı böyle bir mantık...

bu sitede anlaşılmayan tek şey,insanın özgür olması kavramı.

Bak şimdi sizin sorununuz nedir biliyormusunuz. * Siz daha neye inandığınızı bilmiyorsunuz. Spartan-troy kardeşim söylermisin islamın şartlarından biri değilmi hayrın ve şerrin allahtan geldiğine inanmak.. şimdi sen bu sözlerinle islamın şartlarından birini inkar etmiş olmuyormusun. Yani her şeyin allahtan geldiğini inkarmı ediyorsun. elbette böyle düşünüyorsan inkar ediyorsun. O zaman sen gerçek anlamda bir müslüman falan değilsin. Öyle müslümanlık savunucusuda olma boşu boşuna. Baksana şartlarını bile yerine getirmiyorsun...

Yoksa seninde kafanı almıyor değilmi böyle çelişkiler. Sende anlıyorsunki mantıksızlık dolu olan bu dinin düzelemeyeceğini. Ama içinde bir korku var. Hani o bilinen geleneksel korku varya allah korkusu.. İşte o korku seni itiraf etmekten alı koyuyor..

Bayraktaro sana diyorki arkadaş sen buna inanıyorsun. Bu doğrumu. Ama sen habire kıvırıp duruyorsun. Doğruysa doğru de. Yanlışsa yanlış de. Kıvırmanın bir alemi varmı..

Muhammed beyefendi zamanında saltanatını yaşamış, döneminde devranını sürmüş, yiyeceğini yemiş, iteceğini itmiş, öyleki istediğine itebilirsin diye allahtan fetvada gelmiş. Sana yasak yok istediğine itebilirsin diyor. Yahu varmı böyle bolluk. Ohh ne ala. Canın bunu çekti it. Canın onu çekti it. Sebep? Eeee allahtan fetvam var. Bana yasak yok. Eee ne diyelim beline kuvvet..

Bir şey daha sana diyeceğim. Bana söylermisin şu zamanda yaşayan bir insanla 1500 yıl önce yaşayan bir insan arasında bir değerlendirme yapsan. Hangisi daha çok şey bilir. 2007 dekimi yoksa 500 lü yıllarda yaşayan birimi. *Boşuna kafanı yorma ben sana söyleyeyim. 1500 yıl önce yaşayan biri 2007 de yaşayanın 2007 de birini bilmez. *O zaman neden ben üstün olmuyorumda o üstün oluyor. Bu ne cehalet.

Gerçi size ne anlatsak boş ama bazen adamı deli ediyorsunuz. Keşke düzelseniz.

Saygılar...
Alt 24-08-2007, 21:36
Üye

inanmıyorum size yaa...hakkaten kamera sakası mı bunlar....
ben ne diyorum kavalım ne calıyor muhabbeti iyice sarmaya basladı bu sitede...

Önerilen Siteler