Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-09-2007, 01:43
no_panik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
no_panik no_panik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Referandumda Oyların rengi

Tane deseydim haklı olabilirdin ama bu kelimeyi kullanmadım.
Ayrıca aşiretin olmasınada gerek yok. Benle aynı duygu ve düşünceleri paylaşan bir çok kişinin olduğunu bilmek en azından seni rahatsız etsede beni oldukça rahatlatıyor *

dünle beraber gitti düne ait ne varsa bugün yeni şeyler söylemek gerek
Alt 30-09-2007, 01:52
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. ozgur_beyin,

Yaşım 36. Çok geçirmiş olmasak da görmüşlüğümüz olan bir yaş.
Eğitimim Yüksek Lisans. Eğitimi bitirmesek bile İç güveysinden hallice bir eğitim.
Bunlara rağmen bildiklerimi (bilemediklerimi) son 6 ayda anladım.
Biz bir hukuk devletinde yaşadığımızı zannediyorduk.
Biz bir sosyal devlette var olduğumuzu düşünüyorduk.
Bizim devlet yapımızın laik olduğunu öğretmişlerdi.
Demokratik bir Cumhuriyetimiz var biliyorduk.
Ve bu bildiklerimiz de ana konulardı.

Yasaların kimlere karşı işlediğini; TMSF nin o kadar bastırmasına rağmen Demirellerin, Yargıtaydan dönen davaları bize öğretti.
Ülkem insanının ekonomik kast sistemini; Laila'da deliler gibi para harcayanların birkaç yüz metre ilerisinde basit hastalıklara bile para yetiştiremeyen garibanlardan öğrendim.
Kendileri baş örtüsü için laiklik naraları atanların, güç ellerine geçince, din derslerini nasıl zorunlu yaparız telaşında olduklarını seyrettik.
Halk seçsin diye halk oylamasına gönderilen değişikliklerin arkasından, sonuçlardan korkan seçkin kitleyi gördüm.

Velhasıl kelam bilemiyorum.
Daha doğrusu benim gibi; sözde tatlısu müslümanı bir takkiyecinin anlayamayacağı kadar çetrefilli olduğunu gördüm.
Ama bir şeyi de fark ettik sonunda.
Bu ülkede söylenenler ile yapılanlar arasında uçurumların olduğu.
Bu ülkede yazılanlar ile uygulananlar arasında bir korelasyonun olmadığı.
Ve yineliyorum.
Değil bu işi konuşacağımız hiçbir işin hukuksal boyutu önemli değildir.
Uyanıkların ve dalkavukların pozisyonları, sermayenin ve yönetimin çıkarları önemlidir.
Güç kimde ise onun borusu ötmektedir. Vesselam.
Gerisi bizi aşar.

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın
Alt 30-09-2007, 08:49
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili mhmmd,

Bunlari gorebilmen bile cok onemli . Bircok Turkiye insani bunlari goremedigi icin bu durum aynen devam ediyor.
Yakinlarina anlat izah et durumu. Git hur bir sekilde , hangi partinin fikri olursa olsun kendince dogru olana oyunu kullan. En azindan ben elimden geleni yaptim dersin icin rahat olur.

Herkes zaten boyle oy kullansa daha nitelikli insanlar yonetir ulkeyi. Ama ne yazikki insanlar futbol takimi tutar gibi tutuyor partisini ve sonra oy kullaniyor.
Alt 04-10-2007, 20:04
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Referandumda oyların rengi

Ve referanduma sadece 18 gün kala, dün Başbakan Erdoğan görüşünü açıkladı. Herkesi referandumda "evet" oyu vermeye çağırdı.
Bu referandumda evet çıktığı takdirde *12. cumhurbaşkanını ve sonrakileri halkın seçeceğini söyledi.
Halbuki anayasa değişikliği paketinde 11. cumhurbaşkanı diye açıkça yazıyor.
Bunu bile bile 12. cumhurbaşkanı demesi, pakette hiçbir değişikliğe gidilmemiş olduğu halde padişahvari bir tavırla 12. cumhurbaşkanı dedikten sonra "Bu da böyle biline" demesi hukuk karşısındaki ciddiyetsizliğini ortaya koyuyor.

Ardından açıklama yapan YSK ise, başbakanın sözlerine "Ona sen karar veremezsin, yetki bende" mahiyetinde bir açıklama yapmasına rağmen *referandumda evet çıkması halinde 40 günsonra 11. cumhurbaşkanı seçimi için " Bakacağız " diyor. Bu ne ciddiyetsizlik!

Tam da Aziz Nesin'lik bir traji-komik durum.

Tepkilerden sonra ise bugün başbakanın muhalefetle anlaştığı ve 11. cumhurbaşkanı ibaresini 12. ye çevirmek için muhalefetle, MHP ve DTP ile anlaştığı belirtiliyor. AKP, Anayasa değişikliği paketindeki 11'inci cumhurbaşkanının seçimini düzenleyen geçici 18'inci ve geçici 19'uncu maddelerde değişiklik yapılması için Meclis Başkanlığı'na teklif verdi.

Bu değişiklik yapıldığı takdirde bize de referandumda "Hayır" demek düşüyor.

Çünkü akılalmaz bir durum da olsa, yeni anayasa hazırlığında cumhurbaşkanı yetkilerinin azaltılacağından bahsediliyor. Hem cumhurbaşkanının yetkisini azaltıp hem de cumhurbaşkanını halka seçtirmenin demokrasi ile bağdaşır yanı yok. Mevcut yetkilerle bir halk seçimi olabilirliği mümkünse de, noter durumuna sokulmuş bir cumhurbaşkanını neden halk seçsin?

Doğrusu ise bu referandumun iptal edilmesidir. Çünkü 7 yıl sonraki cumhurbaşkanı seçimi için bugünden amaçsız, plansız, hukuk dışı bir referanduma harcanacak paraya yazıktır.
Alt 04-10-2007, 20:58
awaliquor awaliquor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Hayır!!! Bence tek sandalye seçimleri eğitimlerini tamamlamış,oldukları gibi görünen,göründükleri gibi olabilen ,kendilerini ifade yeteneğine sahip ,özsaygılı toplumların kaldırabileceği bir hak.Hala adayların kaşına gözüne,kocasının emrettiğine,doların işaret ettiğine oy verilebiliyorsa, bence tek sandalyeye hayır!
Alt 04-10-2007, 21:38
Üye Değil

Sevgili pante,

CHP ve MHP'nin tavrı belli oldu. Abdullah Gül'den kurtulabilmek için milletin önüne RTE'nin kaprisleri, öfkesi, kompleksleri ve hırsı sayesinde altın tepside sunulan fırsatı millete kullandırmamak için anayasa değişikliği teklifinin geçici maddelerini değiştirme hususunda AKP'ye destek vaad ediyorlar, yani evet çıksa bile referandumda 11. değil 12. Cumhurbaşkanı'nın seçilmesi oylanacak. Bu arada, gümrük kapılarında oy verme işlemi devam ediyor!!!

Böylece, 22 Temmuz seçimlerinin nasıl bir toplum mühendisliği ürünü olduğu, tüm kurumların bu işin içinde olduğu gerçeği bir kez daha onaylanıyor.

Birileri vermiş çelik çomağı elimize, oynuyoruz işte ama ben artık sıkıldım, Fethiye'ye taşınıp kahvecilik yapmaya karar verdim, hepinizi beklerim.
Alt 04-10-2007, 21:54
Kıdemli Üye

Birileri vermiş çelik çomağı elimize, oynuyoruz işte ama ben artık sıkıldım, Fethiye'ye taşınıp kahvecilik yapmaya karar verdim, hepinizi beklerim.
Evi kurdun, şimdi de kahve. Maşaallah Youef!
Artık tamamen Fethiyeli oluyorsun yani!
Ama Fethiye'ye de gitsen çelik çomak senle beraber gelecektir.
Hele ki kahvecilikte yanından hiç eksik olmazlar.
Hayırlı olsun! Belki birgün yolumuz düşer.
Alt 04-10-2007, 22:51
Üye Değil

Sevgili pante,

Duble espressolar benden, yeter ki yolun düşsün. Makinaları kuramamış olursak odun ateşinde güzel birer orta kahve yaparız, şömine bütün kış yanıyor *
Alt 05-10-2007, 00:53
Kıdemli Üye

Teşekkürler sevgili Youef. Kısmet diyelim.
--------------------------------------------------------
Bu referandum bir saçmalıktır. Bir kuyuya taş attılar, şimdi çıkartmaya çalışıyorlar.
Kibirleri nedeniyle geri adım atmak istemiyorlar.

Serdar Turgut'un "Referandum Saçmalığı" başlıklı yazısı:

http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=93675,4

Abdullah Gül'ü Kurtarma Operasyonu:

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/74...d=180&sz=23677

Kendilerine güveniyorlar madem, "evet" çıktığı takdirde Gül istifa etsin ve halkoyu için aday olsun. Ama göze alamıyorlar.

MHP'de paket değişikliğine destek vermeyecek gibi görünüyor.
Bu durumda AKP + DTP oylarıyla değişikliği yapmaya çalışacaklar.
AKP içinden çıkabilecek 3-5 süpriz oy bu "Referandumda katakulli ittifakı" nı şok edebilir.
Alt 05-10-2007, 08:39
Üye Değil

Yeniçağ gazetesinden Arslan Bulut'un referandumla ilgili bugünkü yazısı. Yazının alındığı gazete bazı arkadaşların tepkisini çekecektir eminim ama keşke radikal de böyle yazılar yayımlasa da alıntılasak.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_...php?hityaz=922

Önerilen Siteler