Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-01-2009, 02:03
breymin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
breymin breymin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kainati ve icinde barindirdiklarini, mukemmel yarattigina inandiklari bir yaraticinin, yarattigi klitorisi kesmek curretini nasil gosterebiliyorlar anlayamiyorum. Bu asirda, hala uygulanmasi ise yurekler acisi. Gerci erkek sunneti de, daha az da olsa, bir baska iskence usulu; ikisi de cocuk haklarina mudahale sayilmali, ailenin zorlamasi butun dunyada yasaklanmalidir.
xxxx
Sayin vartor Aklini bes dakikaligina cebine koy anlarsin,kafanin icindeyken anliyamazsin,benim zoruma giden yeri geldiyinde bu maymunlarin insan haklarindan faydalanmalari.saygilar

Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
Alt 25-02-2009, 02:18
sheyhzade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sheyhzade sheyhzade isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

pante´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hadis Numarası: 2141

Ravi: Hz. Ümmü Atiyye(r.a.)
Hadis Metni: Bir kadın Medine'de kızları sünnet ederdi. Resulullah (sav) (kadını çağırtarak) kendisine: "Derin kesme. Zira derin kesmemen kadın için daha çok haz vesilesidir, koca için de daha makbuldür" diye talimat verdi. (Rezin'in rivayetinde Resulullah şöyle buyurur: "Kızları sünnet ederken üstten kes, derin kesme, bu şekilde kesilmesi yüze daha çok parlaklık, kocaya daha çok haz verir.")
Kaynak: Ebu Davud, Edeb 179, (5271)
bu hadise katilan Musluman bir arkadasimiz var mi?
yoksa yalanliyorlar mi?
varsa lutfen cevap versin.
ben erkek sunnetine bile karsiyim.
kadina sunnet ne kadar canice bir olay.
bu ne curret,bu nasil bir inanc.
ulkemiz bu kadar dusmemis,sevincliyim.

"Eger camlariniz kirliyse manzarayi ne kadar degistirirseniz degistirin goruntu ayni kalir..."
Alt 25-02-2009, 02:46
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger pante;

Peki onca zaman, musluman olan ve arap kulturunden nasibini alan, Turk kavmi, nasil olmus da; bu adeti, gelenegi yuklenmemis? Tarihte, boyle bir durum mu vaki olmamis?, yoksa bir direnc sonucu mu, bu vahset; Anadolu toplumunda yer etmemis? Ben, hic duymadim. Anadolu'da bu gelenegi uygulayan veya, surduren var mi?, var sa; devletin ve kanunlarin buna karsi bir yaptirimi var mi? Kisaca; bu kadin sunnet vahsetinin; Anadolu acisindan; yeri nerede?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 25-02-2009, 02:59
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Peki onca zaman, musluman olan ve arap kulturunden nasibini alan, Turk kavmi, nasil olmus da; bu adeti, gelenegi yuklenmemis? Tarihte, boyle bir durum mu vaki olmamis?, yoksa bir direnc sonucu mu, bu vahset; Anadolu toplumunda yer etmemis? Ben, hic duymadim. Anadolu'da bu gelenegi uygulayan veya, surduren var mi?, var sa; devletin ve kanunlarin buna karsi bir yaptirimi var mi? Kisaca; bu kadin sunnet vahsetinin; Anadolu acisindan; yeri nerede?
Kadın sünneti pagan dinlerden kalma.
Araplarda var ama dini bir zorunluluk olarak önemsenmediğinden diğer ülkelere din transferinde dayatılmamış. İslam alimleri, mezhepler de bu konuyu öne çıkarmamışlar. Dolayısıyla dinle birlikte yayılmamış. Zaten dayatılsaydı kolay kabul göremezdi diğer toplumlarca. Anadolu'da hiç yok. Olmadığı için tabi bir yaptırımdan sözedilemez. Türklere bu adet dayatılmış olsaydı, kadınlar isyan ederdi, erkekler de destek verirdi sanırım. Yani, tutmazdı.

Bu hadisi bilen pek yoktur müslümanlar arasında.
Halk, kadın sünnetini de hiç duymamıştır. Duysa şok olur.
İslamcılar da hadisi zayıf olarak niteler. Kadın sünnetini kabul etmezler.
Alt 09-04-2009, 01:17
belki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
belki belki isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Nusret Kaya, klitorisin kadını erkekleştirdiği için erkeğin de kadınlaşmasına sebep olduğunu bu yüzden sünnet edilmesi gerektiğini savunuyor.

Erkek sünnetini sakıncalı bulurken kadın sünnetini öneriyor.

Bir kaç link:

http://ardiye.org/?p=1139

http://neayipseylerbunlar.blogspot.c...vajina-vs.html

http://neayipseylerbunlar.blogspot.c...-ilikiler.html

http://forum.astrozoom.com/viewtopic.php?f=29&t=1696

Konu belki tarafından (09-04-2009 Saat 01:23 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme
Alt 12-04-2009, 13:15
parmis parmis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

korkutucu ve iğrenç nasıl buluyorlar böyle şeyleri ya insanı en aşağılayan en yaralayan korkunç işlemlere gelenek-adet adını vererek psikolojik ve toplumsal baskı yaratarak bunları nasıl hayata geçiriyorlar?
Kadın sünnetini duymuştum okumuştum ama ilk kez bu kadar detaylı okudum resimlerini gördüm bunun için sayın Dilaver'e teşekkür ediyorum..
saygılarla..
parmis Güneşin-kızı
Alt 12-04-2009, 17:20
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Kadın sünneti pagan dinlerden kalma.
Araplarda var ama dini bir zorunluluk olarak önemsenmediğinden diğer ülkelere din transferinde dayatılmamış. İslam alimleri, mezhepler de bu konuyu öne çıkarmamışlar. Dolayısıyla dinle birlikte yayılmamış. Zaten dayatılsaydı kolay kabul göremezdi diğer toplumlarca. Anadolu'da hiç yok. Olmadığı için tabi bir yaptırımdan sözedilemez. Türklere bu adet dayatılmış olsaydı, kadınlar isyan ederdi, erkekler de destek verirdi sanırım. Yani, tutmazdı.
Pante.
Dayatilmadigindan olmamis, olamiyacagindan degil. Erkek sunneti gibi dini mecburiyet diye dayatilsaydi, ve cocuk yaslardaki kizlara uygulansaydi, Anadolu'da da yayginlasirdi bana kalirsa. Hele ki kadini bir hic sayan bir dinin mensuplariysa dayatanlar...Kadinin islamdaki yeri defalarca tartisildigi halde, bunu tanrinin emri diye kabul eden bir kadindan ne yapmasini bekliyebilirsiniz?

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 30-05-2009, 18:53
kuranyeter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kuranyeter kuranyeter isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

merhaba.
sayın dinciler ve ateistler dine göre değil bir bayanın erkeğin bile sünneti haramdır,dinin dışındaki görüşe göre de sünnet doğaya ve tabiata saygısızlıktır,yani her iki görüşe görede sünnet yanlıştır erkeğin koruyucu olan parçanın kime ne zararı var.

Ölüm her aklına geldiğinde Ah edip vah edip inleme Bu halinle tanrıyı incitmiş olacaksın Ecel kapını çaldığı zaman Evi telaşa verme O geldiği zaman Sen gitmiş olacaksın...
Alt 07-06-2009, 16:58
Tuğche Tuğche isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Buda bir tür hadım edilme değil mi?
:s
Alt 07-06-2009, 17:09
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kadında sünnetin dinle ne alakası var?

Bu arabi bi adettir dinin için sokulan.

benim ne ailemde nede cevremded bayan arklarımdan böle bir durumla karşılaşan yoktur.

Bu durumda bunlar müslğman olmuyolarmı yani?

Erkeğe geince bu olayda dini boyutundan cıkıp adete gelmiştir.Halkımızın sünnet düğünleri partileri her kesimde yaygındır bildiğiniz gibi.

Üstelik müslüman olmayan toplumlardada sünnet olan vardır.Yahudileri kastetmiyorum.

Bunun sağlık açısından yararları olmakla beraber,zararıda yoktur zaten.

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!

Önerilen Siteler

Etiket
kadın, kadın sünneti, sünnet, zorbalık, şiddet