Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-07-2009, 17:41
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Ben bu grubu sevdim. Anladigim kadariyla liberal gencler. Kendilerine onun adamisiniz, bunun adamisiniz denmesine pek aldirmiyorlar. Ben de frodo gibi merak ettim, bunlar Fethullahci'miymis diye, pek birsey bulamadim. Amblem olarak spor ayakkabisini secmisler. Nedenini de cok güzel acikliyorlar:

Spor ayakkabı kimsenin üniformasını giymeyen, yani kabaca kimsenin adamı olmayan, güçlü bağlarla bir kimliğe ya da ideolojiye bağlı olmadan zihni, bedeni esnek ve özgür olabilen olarak tanımladığımız sivilliği temsil ediyor. Üniformasızlık bize vicdanımızın peşinden gitme özgürlüğü veriyor aslında. Herkesin sadece kendi sorunları hakkında duyarlı ve herkesin sadece kendine demokrat olduğu Türkiye’de ancak vicdanlarımızı özgürleştirebilirsek hakkaniyetli bir siyaset yapabiliriz diye pek çok farklı siyasi gelenek içinde edindiğimiz ortak bir duygumuz var.

Bu sözlerin altina ben de imza atarim. Karikatürleri de harika.

http://www.gencsiviller.net/artikel.php?artikel_id=238

Evet, Türkiye'nin temel sorunu demokrasidir. Bunun icin mücadele eden herkesime destek.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 06-07-2009, 21:19
brakisefalp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
brakisefalp brakisefalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu "genç siviller" siyasetin emolarıdır.

Farklılık peşindeki ergenlerin abileriyle birlikte kurup converse flamalarını dalgalandırdıkları bu örgütlenmenin tek bir hassasiyeti vardır: Ordu

Devletin askeri dışında her konuda yaratıcı espriler, tatlı yorumlar yapabilen bu sevgili kardeşlerimiz ne hikmetse konu ordu olunca en azılı kürtçülerin, en azılı islamcıların tezlerine yakın makaleler ile çıkıverirler adamın karşısına. Hele bir de süslü püslü şovlarla süslü yürüyüşleri yok mu, hastasıyız.

70'lerin onurlu, anti emperyalist, vatansever ve devrimci örgütlenmelerinden günümüzün modern(?), anti-militarist, evrensel ve hümanist sevgi pıtırcanlarına uzanan sivil toplum maceramızın en nadide öğelerinden biridir "genç siviller". Seviyoruz kendilerini.

İşte bizim tatlı çocukların yaramazlıkları
----

Genç Sivillerin, Mazlum Der'le yaptığı darbe karşıtı ortak yürüyüşten

İngilizce afişleri de varmış, vaay

Yürrü be

falan filan...

Konu brakisefalp tarafından (07-07-2009 Saat 05:41 ) değiştirilmiştir.
Alt 07-07-2009, 12:22
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Gulu gulu dansı değil mi?
Alt 07-07-2009, 12:51
Onur Üyesi

Brachyselphal'in yazdiklari ne kadar sevimli bir grup olduklarini gösteriyor. Keske 20-25 yas genc olsaydim, kesin bu grupta yer alirdim

Mısırlı bir gösterici
Alt 07-07-2009, 13:12
Cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cem Cem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Başarı Ödülü Başarı Ödülü Başarı Ödülü Onur Üyeliği 

70'lerin onurlu, anti emperyalist, vatansever ve devrimci örgütlenmelerinden
70 kuşağı toplumsal sorunlara duyarlılık, kendini bir davaya adamak gibi gibi günümüzde daha az gözlenen olumlu özellikler taşıyorduysa da olumsuz özellikleri de bünyesinde barındırıyordu. Militarizm sadece sağda değil solun da önemli bölümüne egemendi. Toplumsal mücadeleye önem verilirken bireysel tercihler ve yaşam tarzları küçümseniyordu. Maltepe yerine marlboro yakmak emperyalizme yakın olmakla özdeş ve sizi grubun dışına tabilecek bir davranıştı. Devrimci durum tahlilleri nedeniyle grup içinde flört edenlerin bile engellendiği sıkça duyulan bir olguydu. diğer yandan politik olarak demokrasiyi, insan haklarını, anti-militarizmi küçümsyerek bunları burjuva demokratiklik olarak sağ politkalar olarak yorumlamak, dışlamak belki de en büyük hataydı.

Genç siviller Türkiyedenin tüm sorunlarına köklü bir çözüm bulduklarını iddia etmiyorlar ama genel anlamda Türkiyede demokrasiden, barıştan yana duruşlarıyla siyasi yelpazenin pozitif tarafındalar düşüncesindeyim.
Alt 07-07-2009, 13:40
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Sevgili sargon bir hareket eğer güdümlü ise asla ve asla demokrat olamaz. genç sivillerin çok 'şirin' görünmeleri ile Ahmet İnsel'in harika küçük bir değerlendirmesini alalım:

AKP destekçisi kalemler 1 Mayıs’ta Taksim ısrarını, darbeci ve komplocu güçlerin dümen suyuna giren bir “provokasyon” olma suçlamasıyla, daha açık biçimde dile getirdiler. Söz konusu olan AKP’yi savunmak olunca, gerisi teferruat addedilebilirdi. Emekçilerden, demokratlardan talep edilen, AKP’nin içinde bulunduğu istisnai ağır şartları dikkate alarak, ona anlayışla yaklaşmalarıydı. Hücrelerinde duyduğu sol alerjisini ironiyle örtmeye çalışan, genç ve modern muhafazakarlığın sivil kalemleri, bu munis ve anlayışlı davranışı sergilemeyenlerin Kemalist, darbeci, otoriter özlerini yüzlerine vurmak fırsatını kaçırmadılar. AKP’nin iğreti demokratlığını, hoyrat liberalizmini, sermayenin çıkarlarını her şeyden üstün tutma reflekslerini teşhir edip eleştirenler, 1 Mayıs’ta resmî kutlama değil sivil kutlama düzenlemek isteyenler ancak darbe yanlısı olabilirlerdi.
Bu yazı Ahmet hoca tarafında 1 Mayıs 2008 devlet terörü karşısında süt dökmüş kedi rolündeki genç şirinler için söylenmiş. Genç şirinler prd siviller ancak Fettullah Hocaefendi'nin icazeti ile ve onun AKP ile sürtüşmesi durumunda AKP savunmasından
geri kalırlar.

Türkan Saylan olayında her namuslu demokratın bile isyan ettiği haksızlıklar karşısında bu genç şirinlerin ortada görünmeyişinin nedenini bir kurcalamak lazım.

Sakın el altından T.Saylan'ın misyonerliği tezgahını sürdürenlerden icazet alamamış olmasınlar ?

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 07-07-2009, 13:50
brakisefalp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
brakisefalp brakisefalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Cem´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
70 kuşağı toplumsal sorunlara duyarlılık, kendini bir davaya adamak gibi gibi günümüzde daha az gözlenen olumlu özellikler taşıyorduysa da olumsuz özellikleri de bünyesinde barındırıyordu. Militarizm sadece sağda değil solun da önemli bölümüne egemendi. Toplumsal mücadeleye önem verilirken bireysel tercihler ve yaşam tarzları küçümseniyordu. Maltepe yerine marlboro yakmak emperyalizme yakın olmakla özdeş ve sizi grubun dışına tabilecek bir davranıştı. Devrimci durum tahlilleri nedeniyle grup içinde flört edenlerin bile engellendiği sıkça duyulan bir olguydu. diğer yandan politik olarak demokrasiyi, insan haklarını, anti-militarizmi küçümsyerek bunları burjuva demokratiklik olarak sağ politkalar olarak yorumlamak, dışlamak belki de en büyük hataydı.

Genç siviller Türkiyedenin tüm sorunlarına köklü bir çözüm bulduklarını iddia etmiyorlar ama genel anlamda Türkiyede demokrasiden, barıştan yana duruşlarıyla siyasi yelpazenin pozitif tarafındalar düşüncesindeyim.
Turan Dursun'un ismi verilen bir sayfada, onur üyesi olarak yazan birinin Genç Siviller veya benzeri bir örgütlenmeyi savunacağını, üstüne üstlük 70lerin devrimci ruhunu "gençler flört edemiyorlardı, kötüydü lan" anlamına gelecek cümlelerle baltalamaya çalışacağını hiç ama hiç düşünmezdim.

O beğenmediğiniz, dahice cümlelerle bakış açınızı koyduğunuz anti-emperyalist, milliyetçi,devrimci 70li yılların örgütlenmeleri-bilinci olmasaydı bu gün Turan Dursun da olamayabilirdi. Yazacak hiç bir dergi, bulacak hiç bir dayanak bulamadığı için binlercesi gibi eriyip giderdi.

Yukarıda yazdıklarım biraz hafif gelmiş anlaşılan, açık açık yazmak gerekir ki Genç Siviller denen oluşum modern görünüşlü (converseler, esprili bildiriler, hoş kızlar, tatlı çocuklar vs) bir fetullah-soros projesinden başka bir şey değildir.

Uğur Mumcu'ların, Deniz Gezmiş'lerin Türkiye'sinden böyle oluşumların çıkmış olması beni şahsi olarak utandırıyor. Bu liboşlar elbette küçük bir güruh, ve öyle kalacak gibiler. Ancak sinek küçük olsa da mide bulandırmaya yetiyor.

Konu brakisefalp tarafından (07-07-2009 Saat 15:30 ) değiştirilmiştir.
Alt 07-07-2009, 14:03
kafasikarisik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kafasikarisik kafasikarisik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Cem'in Onur Üyeliğinin, Cemaat Üyeliğine, Dinlerden özgürlük Grubu üyeliğinin ise Dinlere özgürlük Grubu üyeliğine terfi edilmesini öneriyorum.

insanlar yağmurdan kaçar
ama su dolu küvetlerde
otururlar. C.Bukowski
Alt 07-07-2009, 14:56
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"Cem'in Onur Üyeliğinin, Cemaat Üyeliğine, Dinlerden özgürlük Grubu üyeliğinin ise Dinlere özgürlük Grubu üyeliğine terfi edilmesini öneriyorum. "

Bu ülkede taraflar, sınırlar, görüşler ve dahi görünüşler sabittir!
Kötünün! beyazı bile kara, iyinin! karası bile beyazdır.
Zaten siyah ve beyazdan başka renk de yoktur.

Sahi yaa..
Beşiktaş haricinde takım tutan var mı?
Alt 07-07-2009, 15:05
Onur Üyesi

sevgili frodo,

bu gruba elestiri getirebilmek icin cok ugrasmissin gibi geldi bana. Hani ben fazla tanimiyorum, Ahmet Insel bu islerin icindeki adam, onun bir bildigi vardir diye gidip verdigin yazinin tamamini buldum. 2008 1 Mayis'i üzerine Birikim'de yayinlanmis bir yazi. Ama alintiladigin yerde "genc siviller"den bahsettigine dair birsey yok. Yazinin tümünde de bir grup adi verilmiyor yada ima edilmiyor. Bana, sen böyle bir yorum yapmissin gibi geldi.

http://www.seyyarsahne.com/gundemgoster.php?id=13

Ben de bu grup acaba 1 Mayis'a ve AKP'ye karsi nasil bir tutum aliyor, frodo hakli olabilir, belki de bunlar gercekte darbe özlemlerini gizleyen, Fethullah'in talimatiyla hareket eden bir gruptur dedim. 2008 1 Mayis'inda Taksim'deyiz demisler. Artik ne yaptiklarini bilmiyorum.

http://www.gencsiviller.net/haber.php?haber_id=20

2009 1 Mayis'inda ise sunu yapmislar:

http://www.gencsiviller.net/haber.php?haber_id=162

AKP'ye karsi yaptiklari bir eylem de surda:

http://www.gencsiviller.net/haber.php?haber_id=104

Bence bu gruba karsi fazla önyargilisin.

Bunlardan tamamen bagimsiz olarak bir baska degerlendirmene de deginmek istiyorum, diyorsun ki
Sevgili sargon bir hareket eğer güdümlü ise asla ve asla demokrat olamaz.
Bir zamanlar sürekli Cumhuriyet okurdum ve bu iddiayi Cumhuriyet gazetesinde sik sik okurdum. Halbuki bu iddia dogru bir iddia degil. "Bagimsiz olma" ve "demokrat olma" birbirinden farkli kategoriler, yani ikisi icin ayri kistaslar vardir. Birileri bagimsiz olup fasist olabilecegi gibi, demokrat olup bagimli da olabilirler. Ornegin su anda Radikal gazetesi bir holdinge baglidir, Cumhuriyet ise bagimsiz (gerci simdi o da bir holdinge bagli) ama Radikal, Cumhuriyetten daha demokrattir. (Saf demokrat zaten olmaz) Cumhuriyet gazetesi 1940'da da bagimsiz gazeteydi ama fasizmi savunuyordu. Siyasi hareketlerin etkilenmeleri, destek almalari gibi seyler isin icine girdikce durum daha da karmasik olur. O yüzden bagimlilik-bagimsizlik tartismasi bize tam bir aciklik vermez.

"Demokrat olma"nin belli ölcütleri vardir ve sanirim bu konularda benzer seyler düsünüyoruzdur. Bagimlilik-bagimsizlik kategorisini devreye sokarak baska bir yere dogru yelken acabiliriz, bu yüzden araya girme ihtiyaci duydum.

Mısırlı bir gösterici

Önerilen Siteler