Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-09-2008, 16:45
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Ve canlılığın tesadüfen oluşması ihtimali matematikte imkansız dan da öte!!!
Bu demek ki İlk canlılığı yaratan bir yaratıcı vardır en azından bunu kabul edin!

Bu yaratıcının tesadüfen oluşabilme olasılıgı nedir. Canlılıgın tesadüfen oluşabilme olasılıgı ile karşılaştırabilir misiniz. Bu olasılıgı matematiksel olarak degerlendirebilmeniz mümkün mü.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 07-09-2008, 16:52
kenny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kenny kenny isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

dilaver´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ve canlılığın tesadüfen oluşması ihtimali matematikte imkansız dan da öte!!!
Bu demek ki İlk canlılığı yaratan bir yaratıcı vardır en azından bunu kabul edin!

Bu yaratıcının tesadüfen oluşabilme olasılıgı nedir. Canlılıgın tesadüfen oluşabilme olasılıgı ile karşılaştırabilir misiniz. Bu olasılıgı matematiksel olarak degerlendirebilmeniz mümkün mü.

saygılarımla
İşte burda inanç devreye giriyor.Yaratıcı yaratılmamıştır.Bütün semavi dinler bu görüştedir.
İnançlar tartışılmaz,inanılır.
Tartışılan şey ise bilimdir.
Eğer evrim teorisi bir bilimse kesin olarak ispatlanana kadar tartışılır.
Eğer siz evrim teorisi de bizim inancımız,canlılığın ilk oluşumunu ispatlayamıyoruz ama ona inanıyoruz derseniz işte o zaman bilimden çıkmış olursunuz.Nüfus kağıdınıza dini kısım yerine '' evrimci'' yazdırabilirsiniz.Saygılar..
Alt 07-09-2008, 16:57
tensiz.denek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
tensiz.denek tensiz.denek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

tensiz.denek - MSN üzeri Mesaj gönder

kenny´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evrim teorisi hakkında emin ol en azından seninle tartışabilecek kadar bilgi birikimi ve kapasitem var hiç merak etme
Üzgünüm size inanmıyorum.
Önceki mesajınızda "Çünkü evrim teorisinin ispatlanması demek canlılığın ''kendiliğinden'' oluşmuş olması demektir" dediniz. Bana bu düşüncenizin referansını gösterin lütfen.
Evrim teorisini anlamak için biyolog olmaya gerek yok sanırım değil mi_?
Hayır gerek yok, mantıklı düşünebilen herkez teorinin neden bahsettiğini anlayabilir.
Ben mantık arıyorum teoride ve neresinden tutarsam elimde kalıyor neden acaba_?
Kulbu yanlış tutuyor olabilir misiniz? Nerelerinden tutuyorsunuz da elinizde kalıyor?
Sanırım yeterince zeki değilim ondandır,siz biliyorsunuz her şeyi değil mi_?
Öyle bir iddiam hiçbir zaman olmadı

... sadece çok büyük bir zeka saçma düşüncelerin içine mantık üfleyebilir. [Milan Kundera]
Alt 07-09-2008, 16:59
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

İnançlar tartışılmaz,inanılır.

Şayet inançları tartışmasaydık, bu site de olmazdı, bizler de olmazdık. İnançlar tartışılmasaydı bu sitede gün aşırı başlıklar açılmaz ve "ben de artık inançsızlıgı seçtim, dinlere inanmıyorum " diyen iletiler yer almazdı. Bu site bu kavramı tartışabildigi için bu kadar yogunluk kazandı ve ilgi gördü.

Tanışalım başlıgındaki iletilere bir göz gezdirin. Bu iletilerin tamamı inançlarını sorgulayarak dinleri reddeden insanların iletileri.

Aklınızı kullanabiliyorsanız inanç bir yere kadar sizi götürebilir, ondan sonrasını zorladıgınız an geleceginiz durak tanışalım başlıgı olur ve yeni bir hayata bakışın deklerasyonu olur.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 07-09-2008, 17:34
Üye

tensiz.denek´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Üzgünüm size inanmıyorum.
Önceki mesajınızda "Çünkü evrim teorisinin ispatlanması demek canlılığın ''kendiliğinden'' oluşmuş olması demektir" dediniz. Bana bu düşüncenizin referansını gösterin lütfen.

Hayır gerek yok, mantıklı düşünebilen herkez teorinin neden bahsettiğini anlayabilir.

Kulbu yanlış tutuyor olabilir misiniz? Nerelerinden tutuyorsunuz da elinizde kalıyor?

Öyle bir iddiam hiçbir zaman olmadı
Çünkü evrim teorisinin ispatlanması demek canlılığın ''kendiliğinden'' oluşmuş olması demektir"
Bence gayet açık sadece farklı bir şekilde dile getirdim.Evrim teorisini salt canlıların birbirlerinden çoğalıp değişime uğrayarak çeşitlenmesi şeklinde açıklarsanız k bakmayın ama sadece kendinizi ve bu ''dine'' inanmak isteyenleri kandırırsınız.
Nedir evrim teorisi arkadaşım he_?
Deniliyor ki canlılık ''bir şekilde'' oluştu ve bugünkü türler bu canlılığın değişime uğrayak ortaya çıkmıştır öyle mi_?
İlkokul çocukları bile inanmaz buna.
Tekrar ediyorum evrim teorisinin tartışılabilecek noktaya gelebilmesi için,önce canlılığın,ilk hücrenin nasıl oluştuğunun cevabı verilmeli!!
Ve bu cevabı kimse veremiyo ve veremeyecek çünkü bilimde bu ''imkansız''dan da öte bir kavram! Yani teori batan çökmüştür anlaşılmayacak bir şey yok!!
Alt 07-09-2008, 17:43
emil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emil emil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Diyorsun ki canlı yaşam birden bire hop diye ortaya çıkamaz.Evet ama inandığın tanrı hop diye nasıl ortaya çıkmış?Sence hangisinin kendiliğinden var olması daha kolay?
Ya da şöyle sorayım.Şu anda yazını yazdığın bilgisayarın kendiliğinden ortaya çıkma ihtimali bir tanrının kendiliğinden var olma ihtimalinden daha mı zor?
Alt 07-09-2008, 17:54
tensiz.denek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
tensiz.denek tensiz.denek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

tensiz.denek - MSN üzeri Mesaj gönder

Çünkü evrim teorisinin ispatlanması demek canlılığın ''kendiliğinden'' oluşmuş olması demektir"
Bence gayet açık sadece farklı bir şekilde dile getirdim.Evrim teorisini salt canlıların birbirlerinden çoğalıp değişime uğrayarak çeşitlenmesi şeklinde açıklarsanız k bakmayın ama sadece kendinizi ve bu ''dine'' inanmak isteyenleri kandırırsınız.
Beyfendi/Hanımefendi
Yeldeğirmenine saldırıyorsunuz.
Bana evrim teorisinin ilk canlının ortaya çıkışına açıklamaya çalıştığına dair bir referans veremediniz.
Cahilliğiniz göz kamaştırıyor.
Evrim teorisi hayatın nasıl başladığını açıklamaz. Zaten başlamış olan hayatın nasıl çeşitlendiğini açıklar.
Hala inanmıyorsanız kaynak: http://www.talkorigins.org/indexcc/CB/CB090.html
Hayatın başlangıcı evrimi alakadar etmez. Yapmadığı açıklamayı "yapmıyor işte" diyerek tüm evrim teorisini yalanlıyorsunuz.
Hayatın ilk nasıl başladığını anlatmaya çalışan başka bilim dalları var. Yüklenecekseniz ona yüklenin evrim teorisine değil.
Nedir evrim teorisi arkadaşım he_?
Deniliyor ki canlılık ''bir şekilde'' oluştu ve bugünkü türler bu canlılığın değişime uğrayak ortaya çıkmıştır öyle mi_?
Kabaca evet.
İlkokul çocukları bile inanmaz buna.
İlkokul çocukları etraflarındaki insanlar neye inanırlarsa ona inanırlar.
Tekrar ediyorum evrim teorisinin tartışılabilecek noktaya gelebilmesi için,önce canlılığın,ilk hücrenin nasıl oluştuğunun cevabı verilmeli!!
Ve bu cevabı kimse veremiyo ve veremeyecek çünkü bilimde bu ''imkansız''dan da öte bir kavram! Yani teori batan çökmüştür anlaşılmayacak bir şey yok!!
Saçmalıyorsunuz ve düşüncenizde mantık yok.

... sadece çok büyük bir zeka saçma düşüncelerin içine mantık üfleyebilir. [Milan Kundera]
Alt 07-09-2008, 17:57
Üye

Tanrı hakkında bizim aklımız onu kavrayama yetmez.Biz ona inanırız,çünkü imanın en önemli şartı bu!
Bizim bunu dünya hayatında ispatlama şansımız yok,öyle bir iddiamız da yok zaten!
İddiası olan evrim teorisini savunanlar.Ellerinde imkan yok mu neden ispatlayamıyorlar_?
Proteinin nasıl işlediği,nelerden oluştuğunu biliyorsunuz ve gözlemliyorsunuz değil mi_?
E o zaman aynısından bir tane yapın da iman edelim size ve teorinize _?!
Alt 07-09-2008, 18:07
Üye

tensiz.denek´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Beyfendi/Hanımefendi
Yeldeğirmenine saldırıyorsunuz.
Bana evrim teorisinin ilk canlının ortaya çıkışına açıklamaya çalıştığına dair bir referans veremediniz.
Cahilliğiniz göz kamaştırıyor.
Evrim teorisi hayatın nasıl başladığını açıklamaz. Zaten başlamış olan hayatın nasıl çeşitlendiğini açıklar.
Hala inanmıyorsanız kaynak: http://www.talkorigins.org/indexcc/CB/CB090.html
Hayatın başlangıcı evrimi alakadar etmez. Yapmadığı açıklamayı "yapmıyor işte" diyerek tüm evrim teorisini yalanlıyorsunuz.
Hayatın ilk nasıl başladığını anlatmaya çalışan başka bilim dalları var. Yüklenecekseniz ona yüklenin evrim teorisine değil.

Kabaca evet.

İlkokul çocukları etraflarındaki insanlar neye inanırlarsa ona inanırlar.

Saçmalıyorsunuz ve düşüncenizde mantık yok.
Anlamak istemiyorsunuz beni heralde.Ben o hayatı açıklamaya çalışan bilim dallarına bakıyorum ve bir sonuç GÖREMİYORUM!
Evrim teorisi de o hayatı açıklamaya çalışan bilime dayanıyor.Eğer o bilim hayatı açıklayamıyorsa,ki açıklayamıyor, o zaman sizin evrim teoriniz de o dayandığınız biliminın çaresizliği sayesinde çöküyor!!
Aslında abeste iştigal ediyoruz bu tartışmanın sonu yok...
En’am 6/109: . Kendilerine bir mucize gelirse ona mutlaka inanacaklarına dair kuvvetli bir şekilde Allah'a and içtiler. De ki: Mucizeler ancak Allah katındandır. Ama mucize geldiğinde de inanmayacaklarının farkında mısınız?
Alt 07-09-2008, 18:18
serüvenci serüvenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

kısırdöngüye çevirmişsiniz konuyu. biraz da ortaya bilgi kırıntıları serpiştirseniz fena olmaz.

saygılarımla.

Önerilen Siteler

Etiket
darwin teoremi