Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-09-2008, 01:24
volkantr volkantr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Evrim Teorisi Doğru Olsa Bile Bu Tanrı'nın Varolmadığını Kanıtlar mı?

Ben daha önce ki mesajlarımda belirttiğim üzere kitaplara peygamberlere inanmiyorum Tanrı'nın varlığını ise kabul ediyorum.

Benim de mantıksız bulduğum kitaplar diyorlar ki insan Adem ve Havva 'dan oluşmuştur.Bunlar bir anda gökten inmiş sonra üreyerek çoğalmışlardır.

Bunun mantıksız olduğu zaten yapılan araştırmalar ile bulunan fosiller ile ispatlanmış.

Ancak Darwin teoriminin doğru olması Tanrı'nın varolmadığının delili olamaz.

Ben Tanrı olsaydım bu şekilde bir sistem kurardim.Yavaş yavaş tek hücreli canlılar gelişir daha büyük organizmalar ve evre evre insan oluşurdu...

Pat diye 2 kişi yaratıp ortaya atıp hadi üreyin demezdim...

Özetle bu Darwin teoremi neden bu kadar tartışılıyor birisi tesadüftür diyor birisi yok değildir diyor anlamıyorum..

Tesadüf gibi gözükse ne olur ki...
Nasıl ki bir çok bilimsel veri ayetlerin saçmalığını kanıtlıyorsa Darwin de onlardan biridir..

Hem Ateist ler Darwin teorimine gereğinden fazla önem vererek en baştan 1-0 yenik düşüyorlar..

Karşı taraf ise insan gözü kulağı vs gibi bilgileri bunların özelliklerini ayetler ile karıştırıp ortaya sürüyor bundan nemalanıyor..

Siz kuran saçma bile olsa kainata bakıp bu muhteşem oluşumun mutlaka bir yaratıcısı vardır diyorsunuz.Böyle olunca Kuran'ın saçmalıklarını gözünüz görmüyor...

Öyleyse ne diyoruz özet olarak...Darwin konusuna çok girmemek lazım.Böyle yaptıkça daha fazla kişi dinden uzaklaşacağına yaklaşıyor..
Alt 07-09-2008, 14:17
Da Vinci Da Vinci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evrim teorisinin doğru olması tabiki tanrının varolmadığını kanıtlamaz. Ama burada "tanrı" ile ne kastedildiği önemlidir? Eğer bu tanrı canlıların tek tek kendi yarattığını söylüyorsa veya ilk insanın özel olarak kendi tarafından yaratıldığını söylüyorsa o tanrının varolmadığı yönünde ciddi bir delildir evrimin gerçekliği.
Alt 07-09-2008, 15:40
serüvenci serüvenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

volkantr,

ben tanrı olsaydım gibi cümleler çok yanlış bir yaklaşımdır. bu senin tanrıyı gördüğüne göre değişir tabii ki. eğer tanrıyı sonsuz güç akıl ve bilgi sahibi olarak görüyorsan yaklaşımın yanlıştır. çünkü böyle bir tanrı tanımlamasını ortaya koyup insan gibi düşünüp davranranmasını beklemek doğru değildir. diğer taraftan tanrıyı panteist yaklaşımla herşey de mevcut bir tanrı olarak tanımlıyorsan bu durumda tanrıyı bir madde ve enerji olarak tanımlamış olursun ki bu tanrının önce maddeye bağlı olarak oluşup oluşmadığı sorusu ortaya çıkar. eğer maddeye bağlı olarak ortaya çıktıysa neden tek bir tanrıdan söz edilebileceği sorusuna yöneliriz. diğer bir yaklaşım olarak panenteist yaklaşımı tercih edersen yani hem kendini enerji olarak herşeyde bulunduran hem de başka bir mekanda ayrı bir bilinç sahibi olarak görürsen bu noktada yaratılış kavramına doğru ilerlersin ki sen bunu kabul etmiyorsun.
evrim tanrının varlığına delil olabilir mi sorusuna yanıt "da vinci"nin belrttiği gibidir. ama evrim maddenin dönüşümünü yansıtan bir durum olduğu ve materyalist yaklaşımı bir yönüyle desteklediği için tanrının var olmadığını kanıtlayıcı kaynakların dışında yardımcı bir kaynak olarak görülebilir.

saygılarımla.
Alt 07-09-2008, 15:41
çakırcalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
çakırcalı çakırcalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Evrim teorisinin doğruluğu, tanrının var olmadığını kanıtlamaz tabii ki. Ancak tanrının varlığı kanıtlanmadığı müddetçe de onun varlığına inanmak, akla aykırıdır. Tanrının yaratılış sebebine bağlı kalmaktır. İnsanoğlu tanrıyı hangi amaçla ve hangi psikolojik etkenler sonucu yarattıysa, aynı olguların bilinçaltındaki varlığının korunduğunu ifade eder tanrı inancı. Çağdaş hukuk normlarında da aslolan, bir şeyin yokluğu değil, varlığı kanıtlanabilir. Yokluğun kanıtlanması da, varlığına yönelik ileri sürülen kanıtların çürütülmesiyle mümkün olabilir ancak. Ki, tanrının varlığına yönelik ileri sürülen tüm sözde kanıtlar, bilim tarafından çürütülmüş ve hala da çürütülmektedir zaten.
Alt 07-09-2008, 15:45
kenny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kenny kenny isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Eğer evrim teorisi ispatlanırsa;ki asla ispatlanacağına inanmıyorum, tanrının varlığı diye bir şey kalmaz.Çünkü evrim teorisinin ispatlanması demek canlılığın ''kendiliğinden'' oluşmuş olması demektir ve bu durumda yaratıcının bir rolü yoktur!
Ama değil canlılığın,bir proteinin bile kendiliğinden olaşamayacağına, şu an bu yazıyı okuyor olduğumuzdan çok daha eminsek,evrim teorisi baştan çökmüş demektir...saygılar..
Alt 07-09-2008, 15:53
tensiz.denek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
tensiz.denek tensiz.denek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

tensiz.denek - MSN üzeri Mesaj gönder

kenny´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Eğer evrim teorisi ispatlanırsa;ki asla ispatlanacağına inanmıyorum, tanrının varlığı diye bir şey kalmaz.Çünkü evrim teorisinin ispatlanması demek canlılığın ''kendiliğinden'' oluşmuş olması demektir ve bu durumda yaratıcının bir rolü yoktur!
Ama değil canlılığın,bir proteinin bile kendiliğinden olaşamayacağına, şu an bu yazıyı okuyor olduğumuzdan çok daha eminsek,evrim teorisi baştan çökmüş demektir...saygılar..
Yaratılışçıların temel yanılgısı, vaka 1, 5, ve 6

http://www.turandursun.com/forumlar/...8&postcount=18

... sadece çok büyük bir zeka saçma düşüncelerin içine mantık üfleyebilir. [Milan Kundera]
Alt 07-09-2008, 15:56
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Bilim, tanrı'nın varolduğunu veya olmadığını kanıtlayamaz.
Bilim anca tanrının sözde gönderidiği kitapların içinde yazılanları test edebilir.

... sadece çok büyük bir zeka saçma düşüncelerin içine mantık üfleyebilir. [Milan Kundera]
Alt 07-09-2008, 16:08
Üye

1) "Evrim teorisi hayatın ilk olarak nasıl başladığını açıklamaya çalışır" yanlışı
Evrim teorisi hayatın ilk olarak nasıl başladığını açıklamaktan ziyade ilk olarak ortaya çıkan canlıların zaman içinde nasıl evrim geçirdiklerini anlatmaya çalışır. İlk hayatın nasıl ortaya çıktığını araştıran bilim adamları da vardır ve çalıştıkları bilim dalına abiogenesis (organikolmayandanbaşlangıç) denir.

Bir çeşit kıvırma taktiği
Evrim teorisinin konuşulup tartışılabilir hale gelmesi için canlılığın tesadüfen oluşunun ispatlanması gerekir,,bunda anlaşılmayan ne var _?
Ve canlılığın tesadüfen oluşması ihtimali matematikte imkansız dan da öte!!!
Bu demek ki İlk canlılığı yaratan bir yaratıcı vardır en azından bunu kabul edin!
Hee uzaylardan bir yerlerden birileri gelip canlılığı başlatmış olabilir mi diyorsunuz_?
Teorilerinizde başarılar dilerim...
Alt 07-09-2008, 16:19
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

kenny´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir çeşit kıvırma taktiği
Evrim teorisinin konuşulup tartışılabilir hale gelmesi için canlılığın tesadüfen oluşunun ispatlanması gerekir,,bunda anlaşılmayan ne var _?
Ve canlılığın tesadüfen oluşması ihtimali matematikte imkansız dan da öte!!!
Bu demek ki İlk canlılığı yaratan bir yaratıcı vardır en azından bunu kabul edin!
Hee uzaylardan bir yerlerden birileri gelip canlılığı başlatmış olabilir mi diyorsunuz_?
Teorilerinizde başarılar dilerim...
Bilime kıvırtma diyenini de ilk defa duyuyorum. Günlerdir bu kadar gülmemiştim, teşekkürler.
Afedersiniz ama kendinizi daha fazla rencide etmek istemiyorsanız, evrim teorisi hakkındaki cehaletinizi gideriniz. İlk önce doğru, alanında uzman ve bilimsel kaynaklardan teorinin neden bahsettiğini okuyun, anlayın, sonra isterseniz gelin tartışalım.

Alt 07-09-2008, 16:42
Üye

Evrim teorisi hakkında emin ol en azından seninle tartışabilecek kadar bilgi birikimi ve kapasitem var hiç merak etme
Evrim teorisini anlamak için biyolog olmaya gerek yok sanırım değil mi_?
Ben mantık arıyorum teoride ve neresinden tutarsam elimde kalıyor neden acaba_?
Sanırım yeterince zeki değilim ondandır,siz biliyorsunuz her şeyi değil mi_?

Önerilen Siteler

Etiket
darwin teoremi