Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-09-2008, 15:30
kenny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kenny kenny isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Arkadaşlar elinizi vicdanınıza koyun biraz kafa yorun önyargısız lütfen...
Dediklerimin arkasındayım sonuna kadar.
Şu an aklıma gelen bir örnek vermek istiyorum size,,umulur ki düşünürsünüz..
Siz bir işyerinde patronsunuz.Yeni işe aldığınız birini denemek istiyorsunuz.Ve ona bir miktar para verip bir yere götürmesini söylüyorsunuz.Parayı teslim edip gelirse testi geçmiştir,güvenilirdir.
Eğer parayı alıp bir daha geri gelmezse anlarız ki parayı çalıp kaçmıştır,testi geçememiştir.Ve onu takip ettirdiğimiz bir adamla yerini öğreniriz ve polise yakalattırırız,cezasını çeker.
Tanrı ne yapıyor peki_?
Size bir ''can'' ve sayısız nimet emanet ediyor.Ve sizi deniyor dünyaya göndererek baklım bana itaat edecek mi diye. Eğer dünyada iyi işler yaparsa onu cennetle mükafatlandırıyor,kötü işler yapıp ona itaat etmezse cehennemine davet ediyor..
(Emin olun ki şu an aklıma geldi bu örnek bence geliştirilirse makale bile yazabilirim bunun hakkında
Alt 07-09-2008, 15:34
Üye

LaTeX´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yardım ve yataklık kavramını bilir misin?
Tanrı işlenen suçlara engel olmamakla yardım ve yataklık etmiyor mu ?
Yazının devamını yazmaya gerek yok anlayan anladı
Özgür irade nedir bilir misin_?
O mantıkla gidersen büyük bir çıkmaza girersin.Allah yoktan var ettiği insanların ona karşı bu kadar düşman kesilip kötülüp yapmalarına rağmen hala ''yaşatıyorsa'' bunun altında bir neden aramak gerekir.O da sizin sandığınız yardım yataklık nedeni değildir
Alt 07-09-2008, 15:37
tensiz.denek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
tensiz.denek tensiz.denek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

tensiz.denek - MSN üzeri Mesaj gönder

Aheste´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
''Bir aslan zavallı geyiği canlı canlı nasıl parçalıyor. Bu da adaletsiz değil mi?''

Hayvanlar aleminde gördüğümüz üzere, aslan sürüdeki en güçsüz, hasta olan geyiğe saldırıyor. Ama sürüdeki o hasta geyik diğer sağlam geyikler için potansiyel bir risktir. Onlara hastalık bulaştırabilir, hayatlarını tehlikeye sokabilir.

Şimdi aslanın 40-50 tane geyik içinden hasta olan geyiği av olarak seçmesi adaletsizlik midir yoksa adalet mi? Tesadüf müdür, değil midir?
Bunun illaki tesadüf olması gerekmez. Adaletle de bir alakası yoktur. Türlerin hayatta kalmasıyla alakası vardır.
1) Eğer aslan her seferinde güçlü olan hayvanları kendine hedef alsaydı, sadece hasta ve çelimsiz olanlar hayatta kalırdı ve sonunda küçük bir salgınla o 40-50 üyelik sürü ortadan kalkabilirdi. Aslan da aç kalır ve ölürdü.
2) Seçtiği yem ne durumda olursa olsun, aslanın yakalama ihtimalinin yüksek olduğu, kolay yemleri tercih edeceğini düşünüyorum. Sonuçta onun için yiyecek aynı. Kimse ekmek almak için köşebaşındaki bakkal yerine üç dört sokak ötedekine gitmez. Ekmek aynı ekmek.

Evet bir düzen vardır, bu düzen, bir türün hayatta kalmaya çalışma düzenidir.
Büyük balığın küçük balığı yemesi de her zaman güçlünün galibiyeti, güçsüzün maduriyeti masalı değildir aslında.
Katılıyorum, doğanın düzeni bundan daha karmaşıktır. Sonuçta amaç sadece beslenmek değil, türünün devamlılığını sağlamaktır. Doğa için tür, bireyden daha önemlidir.

Doğanın kanunları her zaman bencil ve şuursuz değildir. Bu sistematik işleyiş bile başlı başına bir düzen kurucunun varlığını gösterir.
Katılmıyorum, doğanın kanunlarının arkasında bir akıl, bir dizayn aramak şart değil. Bence doğadaki bu dizaynın, yerçekimin varlından, atomların orbitallerinde elektronların varlığından bir farkı yok.

Neden hep doğal fenomenlere bakınca bunların arkasında akıllı bir tasarımcının varolduğu sonucu çıkarılır? Evrenin bugünkü gördüğümüz durumu bize çok karmaşık geldiği için mi?

Büyük patlamadan sonraki ilk birkaç milisaniyede evren o kadar karmaşık değildi, atomları oluşturan parçacıklar aynı bir çorba gibiydi.

Evren kendi kendine, arkasında evrenin bu şekilde olmasını isteyen akıllı bir tasarımcı olmadan, kerte kerte gelişerek bu günkü duruma gelmiş olamaz mı?

veya

Tasarımcının yaptığı tasarımından memnun olmadığı, dolayısıyla başka tasarımlarla uğraşmak için eski tasarımını terkettiğidolayısıyla müdahale etmediği neden düşünülmüyor? Neden illaki mükemmel görmek zorundayız yaşadığımız evreni?

(Bu soruları ortaya soruyorum. Böyle olduğuna inandığım için değil.)

... sadece çok büyük bir zeka saçma düşüncelerin içine mantık üfleyebilir. [Milan Kundera]
Alt 07-09-2008, 15:37
gokheyn gokheyn isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

arkadaşım senin tanrınjın gücü bu insanları sınamadan ne yapacaklarını bilmeye yetmiyosa lütfen yetkilerini başkasına devretsin.vcerdiğin örnekler çok saçma bence.anlattığın örneğin konuyla hiç bi alakaı yok.sen 'çok üstün bi güç'ü ona muhtaç olanların örnekleriye kurtarmaya çalışıyosun.
Alt 07-09-2008, 15:40
Üye

Ben sadece bizim yaşantımızdan örnek vererek bu durumu daha iyi anlamaya ve anlatmaya çalışıyorum hepsi bu...Üstünde biraz kafa yormaya değer bir örnek bence..
Alt 07-09-2008, 15:45
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

kenny´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Siz bir işyerinde patronsunuz.Yeni işe aldığınız birini denemek istiyorsunuz.Ve ona bir miktar para verip bir yere götürmesini söylüyorsunuz.Parayı teslim edip gelirse testi geçmiştir,güvenilirdir.
Eğer parayı alıp bir daha geri gelmezse anlarız ki parayı çalıp kaçmıştır,testi geçememiştir.Ve onu takip ettirdiğimiz bir adamla yerini öğreniriz ve polise yakalattırırız,cezasını çeker.
Ben o parayı götürmek istemiyorsam cehenneme gitmek zorunda mıyım? Ben onunla çalışmayı seçip seçmediğimi bile bilmiyorum. Ortada imzaladığım bi kontrat yok.
Üstelik verdiğin örnekte tanrıdan üstün (güçlü) birde polis sokuyorsun araya.

... sadece çok büyük bir zeka saçma düşüncelerin içine mantık üfleyebilir. [Milan Kundera]
Alt 07-09-2008, 15:45
gokheyn gokheyn isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bence bu senin fikrin allahın varlığını ispat etmekle kendi yükümlü görüyon
Alt 07-09-2008, 15:56
Üye

tensiz.denek´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben o parayı götürmek istemiyorsam cehenneme gitmek zorunda mıyım? Ben onunla çalışmayı seçip seçmediğimi bile bilmiyorum. Ortada imzaladığım bi kontrat yok.
Üstelik verdiğin örnekte tanrıdan üstün (güçlü) birde polis sokuyorsun araya.
Gayet tabi bu senin doğal hakkın,,bana mı sordun beni yaratırken diye öbür tarafta kendisiyle tartışırsın ben aranıza girmeyeyim
Polis tanrıdan güçlü değil yanlış anlaşılmış verdiğim örnekte.Polis cezayı hemen veriyor ama tanrı seni affetmek için sana şans veriyor, umulur ki hatasından dönüp tövbe eder de effederim diye..
Burda polis güçlü değil ,tanrı daha merhametli...
Alt 07-09-2008, 16:02
Üye

gokheyn´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tanrı eğer bu dünyanın ve tüm canlıların yaratıcısıysa herkese bir anne baba yavrusuna nasıl davranıyosa öyle davranmalıdır.
başta arkadaş semiş işte oyunlarda figüranlar var gerçekler var diye.o arkadaşa soruyom dünya sence bi oyunu mu herşey bu kadar kolay mı sana göre.afrikada milyonlarca insan açlık ve hastalıktan ölüyo bu mudur adalet.eğer tanrının adaleti buysa alsın beni cehannemin dibine atsın.
bi de son olarak eklemek istiyom bu inanan arkadşların bence büyük bi sorunu allahın varlığını ispatlamak için bilimi kullanıyolar.bence bu sizin açınızdan utanılası bişey bi daha yapmayın.
Tanrı yarattığı herkesi emin ol farkında olmasan da sevgi ve merhametle besliyor.Ama insana verdiği özgür iradeden dolayı insan dünyada karmaşalar çıkarıp işleri bozuyor.Sen afrikayı bu hale getirenlere kız,tanrıya değil
Allahın varlığını ve kuranın varlığını ispatlamak için bilimi kullandığımız doğru ,ne var bunda_?
Günümüzde her şey tartışılır ama bilim bu tartışmalar içinde en az oranda hata payı verir yani çok güvenilirdir.
Bunu göz önüne aldığımızda,kuranın insanların 1400 sene evvel asla bilemeyeceği tabiat kanunları hakkında bilgi vermesi ve bunun bugünün bilimyle doğrulanması :1) inananların imanını kuvvetlendirir
2) İnançsızların düşünüp doğru yola girmesine vesile olur.
Bunlarda yanlış olan ne var ki_?
Alt 07-09-2008, 16:03
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

kenny´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Gayet tabi bu senin doğal hakkın,,bana mı sordun beni yaratırken diye öbür tarafta kendisiyle tartışırsın ben aranıza girmeyeyim
Polis tanrıdan güçlü değil yanlış anlaşılmış verdiğim örnekte.Polis cezayı hemen veriyor ama tanrı seni affetmek için sana şans veriyor, umulur ki hatasından dönüp tövbe eder de effederim diye..
Burda polis güçlü değil ,tanrı daha merhametli...
Hahaha kuran a göre benim böyle doğal bir hakkım yok. Benim durumum anlatılmış, cehenneme gideceğim.

Önerilen Siteler