Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-09-2008, 02:03
volkantr volkantr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Wink Tanrı Varsa Neden Müdahale Etmiyor Düşüncesinin Saçmalığı

Forumda biraz önce bir yazı okudum.Bir kardeşimiz kavga sonucu hapishaneye düşmüş.Orada tutuklu bulunan bir kişi torunu olan bebeğe cinsel istismarda bulunmuş çocuk ölmüş...

Dünyada bunun gibi hatta bundan daha beter bir çok iğrenç ötesi olay yaşanıyor.

Yada her türlü pislik dolandırıcı karaktersiz insan bir bakiyorsunuz en yüksek noktalara gelmiş.Peki o zaman nerede adalet..
Arkadaşımız yada onun gibi bir çok kişi bundan yola çıkara diyorlar ki Tanrı müdahale etmiyor o zaman yoktur...

Özellikle 21 yüzyıl teknolojisi bize bir şeyler anlatıyor.Düşünüyorum öyle ise varım sözünü daha basit bir şekilde ortaya koyuyor.

Bilgisayar oyunları sanal gerçeklik üzerine yapılan çalışmalar Matriks Felsefesi aslında neyin gerçek neyin yalan olduğunu düşündürüyor.

Arkadaşımız dünyada ki adaletsizliklere bakarak kendince madem Tanrı var bunlara müdahale etmeli diyor..
Peki bu nasıl olacak...
Birisi bir yanlış yaptığında derecesine göre sen çizgiyi aştın denilip elektrik mi verilecek...

Ben tanrı olsaydım yarattığım kainatta herkes gerçek olmazdı.Figuranlar ve gerçekten varolanlar olurdu..

Hayvalanların dünyasına bakalım.Bir aslan zavallı geyiği canlı canlı nasıl parçalıyor.Bu da adaletsiz değil mi?

Bu gibi durumlarda şöyle düşünün...

Kainat da iki türlü varlık vardır.Gerçek olanlar ve figuranlar..

Kimin gerçek kimin figuran olduğunu kimin gerçekten varolmadiğini kimse bilemez...

Nasıl ki o parçalanan geyik sadece bir görüntü ise o bebek de aynı şekilde görüntüdür...

Peygambere araplar gelip sürekli kıyamet ne zaman kopacak diye sorarlarmis.Onlara göre kıyamet onların döneminde kopacakmiş.En sonunda Muhammed demiş ki onlara söyle sormasınlar onu Allah bilir..

İşte bu hesap...Olayı böyle dünya neden Adaletsiz şu oldu bu oldu Tanrı yoktur öyleyseye getirmemek lazım..
Muhammed kitaplara inanmayın buna bende katiliyorum..

Ancak adalet yok tecavuz oluyor sapikliklar var oyle ise Tanrı yoktur demeyin..

Daha basiti şöyle düşünün bir oyun hazirlanmiş..Bu oyun 2300 yılında çıkmış...Sanal gerçeklik oyunu..Sizde bunun yazarısınız.En mükemmel şekilde hazirlamissiniz.İçinde gerçek oyuncular birde tabii ki gerçek olmayan sanal mekanlar varlıklar var..

Birisi gelip diyor ki size..Eee bu oyunda her şey var..Geyikler ölüyor...Tecavüz var...

Sen neden tecavüz olunca bunlara elektrik vermiyorsun..Gücün mü yetmiyor...

Adam der ki bu oyun en mükemmeli sen git en iyisi 1980 yılına tetris oyna..

Özetle arkadaşlar adalet yok şu yok bu yok diye tanrı yok demek abesle iştigal etmektir..
En mükemmel şekildedir kainat...Keyfini çıkarın.

Konu volkantr tarafından (07-09-2008 Saat 02:08 ) değiştirilmiştir.
Alt 07-09-2008, 03:21
Anyon€ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Anyon€ Anyon€ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tanrı temennilerden öteye gidemez.Dünyada adaletsizlik varsa bunun sorumlusu tanrıdır.Bu yüzden tekrar tanrıdan ceza beklemek saçma olur.

Dünya kusursuzdur, yok öyle bi aşk, bir kere dünya ne ki şu evrende bizim değerimiz olsun.Bir aklı selim müslüman söylesin biz burada ne arıyoruz,bunca aciz kaldığımız şeyin ortasında.Cevap Allah ise ilerleme gösteremeyiz çünkü O'nun sınırları yok.Bu yüzden beş satırlık kitaptan fazlasını hakediyor.

Tanrı algılarımızın dışında olduğu sürece tanrı.Gerisi hayal gücümüze kalmış.

Dinlerden Özgür Olduğunu Sanan;bağımlı dinler üyesi.
Alt 07-09-2008, 11:37
timsah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
timsah timsah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

volkantr´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Ben tanrı olsaydım yarattığım kainatta herkes gerçek olmazdı.Figuranlar ve gerçekten varolanlar olurdu..

Hayvalanların dünyasına bakalım.Bir aslan zavallı geyiği canlı canlı nasıl parçalıyor.Bu da adaletsiz değil mi?

Bu gibi durumlarda şöyle düşünün...

Kainat da iki türlü varlık vardır.Gerçek olanlar ve figuranlar..

Kimin gerçek kimin figuran olduğunu kimin gerçekten varolmadiğini kimse bilemez...

Nasıl ki o parçalanan geyik sadece bir görüntü ise o bebek de aynı şekilde görüntüdür...
Eskiden bende zaman, zaman böyle şeyler düşünürdüm, bazı insanların sadece belli bir amaç için yaratıldığını, bazılarının ise gerçekten test edildiğini düşünürdüm.
Hatta dahada ileri gidip dünyadaki her canlının sanal, sadece kendimin gerçek olduğunu düşünürdüm.
Bazen, bazı insanların sırf yaptıklarımıza şahitlik etmeleri için yaratıldığını onların, görevleri bittiğinde yok olacaklarınıda düşünmeyi ihmal etmezdim.
Birde etrafımızdaki herşeyin biz baktığımız zaman oluştuğunu, sonra evimize girdiğimizde herşeyin tekrar yok olduğunu bile hayal etmişimdir
Demekki sadece ben değilmişim bu tür hayaller kuran.

Ama bu tür şeyler sadece hayal kurmaktan öteye geçmiyor. Gerçek olan şu ki, kainatdaki herşey değişimle var olup sürekli boyut değiştiriyor olması.
Madde her zaman heryerde birbiriyle çarpışarak ve temas ederek başka bir şeye dönüşüyor. Biz canlılar, sinir sistemleri olan maddeleriz.
Bizler birbirimize çarparak yada bir şekilde birbirimize zarar verdiğimizde, sinir sistemlerimizin harekete geçip uyarılmamız, diğer cansız maddelerden farkımızının, farkındalık ve düşünme kapesitemizin olmasını açıklıyor.

Barışı zayıflar savunur, güçlüler için barış masaldır.

http://www.skyradio.nl/player.php
Alt 07-09-2008, 11:52
volkantr volkantr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu düşünce yani neyin kimin gerçek olup olmadığını bilemeyeceğimiz felsefesi çok eskiye dayanır.Temeli Descartes'dir...
Günümüzde bu felsefe matrix gibi sanal gerçekliği anlatan 13.kat gibi filmler ile daha da anlaşılır hale gelmiştir..
Bir düşünceye eskiden inanırken daha sonra bundan vazgeçmiş olmanız o düşüncenin hayal olduğu yanlış olduğu anlamına gelmez.

Bir kişi dinleri kabul etmezken daha sonra müslüman da olabilir.O kişi ben eskiden dinleri kabul etmezdim oysa bunları aştım şu an ise kabul ediyorum dediğinde bu dinin saçma olduğunu örtmez.

Benzer şekilde neyin gerçek neyin sanal olduğunu bilemeyeceğimiz düşüncesine inanan dünyada bir çok kişi vardır.Bunlar arasında 13 yaşında çocuk da vardır.40 yaşında insanlar da...

Özetle Tanrı nın varolmadığı yada kainatı var edip bir köşeye çekildiği ihtimali ne kadar hayalse matriks felsefesine dayanan ve adalet arayışı içerisinde olmayan bu felsefe de o kadar hayaldir...

Bana bu felsefenin neden hayal olduğunu mantıklı olarak açıklayabilirsiniz.
Hayaldir çünkü insanın sinir sistemi vardır. Böyle bir açıklama olabilir mi?
Yada hayaldir çünkü bir yerimi kestiğimde kan akıyor?
Özetle neyin gerçek neyin sanal olduğunu bilemeyiz...

timsah´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Eskiden bende zaman, zaman böyle şeyler düşünürdüm, bazı insanların sadece belli bir amaç için yaratıldığını, bazılarının ise gerçekten test edildiğini düşünürdüm.
Hatta dahada ileri gidip dünyadaki her canlının sanal, sadece kendimin gerçek olduğunu düşünürdüm.
Bazen, bazı insanların sırf yaptıklarımıza şahitlik etmeleri için yaratıldığını onların, görevleri bittiğinde yok olacaklarınıda düşünmeyi ihmal etmezdim.
Birde etrafımızdaki herşeyin biz baktığımız zaman oluştuğunu, sonra evimize girdiğimizde herşeyin tekrar yok olduğunu bile hayal etmişimdir
Demekki sadece ben değilmişim bu tür hayaller kuran.

Ama bu tür şeyler sadece hayal kurmaktan öteye geçmiyor. Gerçek olan şu ki, kainatdaki herşey değişimle var olup sürekli boyut değiştiriyor olması.
Madde her zaman heryerde birbiriyle çarpışarak ve temas ederek başka bir şeye dönüşüyor. Biz canlılar, sinir sistemleri olan maddeleriz.
Bizler birbirimize çarparak yada bir şekilde birbirimize zarar verdiğimizde, sinir sistemlerimizin harekete geçip uyarılmamız, diğer cansız maddelerden farkımızının, farkındalık ve düşünme kapesitemizin olmasını açıklıyor.
Alt 07-09-2008, 12:49
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Neyin gerçek neyin sanal olduğunu bilebiliriz.
Ben biliyorum ya siz?

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 07-09-2008, 13:01
Aheste Aheste isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Tanrı varsa neden müdahale etmiyor diyenlere...

Fikir üzerine fikir inşaa ediyorsunuz, ama temel fikir sağlam olmayınca da üzerine bindirilen fikirlerin de pek ehemmiyeti kalmıyor.

Adaletsizlik, eşitsizlik gibi kavramlardan yola çıkarak Allah’ın adil olmadığını öne sürmüşsünüz. Unutmayın herkes için adalet, adaletsizliktir!

''Bir aslan zavallı geyiği canlı canlı nasıl parçalıyor. Bu da adaletsiz değil mi?''

Hayvanlar aleminde gördüğümüz üzere, aslan sürüdeki en güçsüz, hasta olan geyiğe saldırıyor. Ama sürüdeki o hasta geyik diğer sağlam geyikler için potansiyel bir risktir. Onlara hastalık bulaştırabilir, hayatlarını tehlikeye sokabilir.

Şimdi aslanın 40-50 tane geyik içinden hasta olan geyiği av olarak seçmesi adaletsizlik midir yoksa adalet mi? Tesadüf müdür, değil midir?

Büyük balığın küçük balığı yemesi de her zaman güçlünün galibiyeti, güçsüzün maduriyeti masalı değildir aslında.

Doğanın kanunları her zaman bencil ve şuursuz değildir. Bu sistematik işleyiş bile başlı başına bir düzen kurucunun varlığını gösterir.

Eğer Allah suçun cezası veya iyiliğin ödülü için mekan olarak dünyayı seçmişse, cehennem ve cennet niye var?

Yaratıcıyı süperman olarak düşünmek de yine bir çıkmaza girmektir. İyi ve kötü olmak insanın seçimidir ve seçim özgürlüğü insanlara tanınmış. Zaten dinlerin temel ilkesi de sınav üzerine kurulmuş, temel felsefe de şudur; dünya ektiğiniz yerdir. Bu dünyada ektiğinizi öbür tarafta biçeceksiniz.

Konu Aheste tarafından (07-09-2008 Saat 13:40 ) değiştirilmiştir.
Alt 07-09-2008, 14:47
kenny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kenny kenny isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Diyelim ki tanrı her kötülüğe müdahale ediyor.Birine tecevüz etmek istiyorsunuz ama tam o anda olağanüstü bir şekilde cinsel organınız işe yaramıyor!
Tam masum birini sırf zevk için öldürmek isterken onu her denemede mucizevi bir şekilde öldüremiyorsunuz!
Masum bir bebeği sırf zevk için binadan başüstü atacaksınız defalarca ve her seferinde bebeğin kılına zarar gelmeyecek_?
Cami allahın evi oyleyse içindekılerle beraber havaya uçuruyum da görsün bu salaklar deyip de her seferinde mucizevi bir şekilde başarısızlıkla sonuçlanan olaylar zincirini düşünün..
Dünyada her kötülük olmdan engelleniyor,,ne güzel bir dünya olurdu değil mi_?
Dolayısıyla kimse günaha girmezdi hepsi doğrudan cennetlik olurdu_?
Yazının devamını yazmaya gerek yok anlayan anladı
Alt 07-09-2008, 15:09
LaTeX
Üye Değil

kenny´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Diyelim ki tanrı her kötülüğe müdahale ediyor.Birine tecevüz etmek istiyorsunuz ama tam o anda olağanüstü bir şekilde cinsel organınız işe yaramıyor!
Tam masum birini sırf zevk için öldürmek isterken onu her denemede mucizevi bir şekilde öldüremiyorsunuz!
Masum bir bebeği sırf zevk için binadan başüstü atacaksınız defalarca ve her seferinde bebeğin kılına zarar gelmeyecek_?
Cami allahın evi oyleyse içindekılerle beraber havaya uçuruyum da görsün bu salaklar deyip de her seferinde mucizevi bir şekilde başarısızlıkla sonuçlanan olaylar zincirini düşünün..
Dünyada her kötülük olmdan engelleniyor,,ne güzel bir dünya olurdu değil mi_?
Dolayısıyla kimse günaha girmezdi hepsi doğrudan cennetlik olurdu_?
Yardım ve yataklık kavramını bilir misin?
Tanrı işlenen suçlara engel olmamakla yardım ve yataklık etmiyor mu ?
Alt 07-09-2008, 15:12
Xweser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Xweser Xweser isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dogru Kenny Cehennem bos kalmamasi lazim. Bu dünya gözüyle baktigimizda bizlere adaletsiz görúnen olaylar, Tanri katinda normal esasen ama biz bunlari ancak ölünce anlayabilecegiz. Tanri yarattigi akil ile celisiyor herdefasinda. Kendi kanunlari yerlestirebilirdi ve yapilan adaletsizlikleri o gözlükle bakip adalete sigdirabilirdik ve Tanriya kizmazdik.

Ancak tasarlanan akil ile gonderilen dinler celisiyor. Cehennem'in insanlarla doldurulacagi bir ortamda cokta adaletten bahsedilmeye gerek yok. Tanriya inansam dahi, dinlere inanmam. Cunku dinler sacmaliklarla doludur. Insani yapmacik tapinislara gomer, riyakar yapar, beyni kitler.

Diyelim ki Tanri dualari kabul ediyor, bugune kadar dunya savaslar olmasin diye dua eden milyonlarca insanlardan birisinin dahi duasini kabul etmedigi gozukuyor. Yani Tanri dualara kulak tipamis durumda. Tanri dualarin icinde iyilik varsa heralde kabul etmiyor, insanlar cehenneme gidemez diye. Nekadar da yakmaya hevesliymis..

Marifet degilsede dünyaya gelmek, ne de güzeldir..
Alt 07-09-2008, 15:29
gokheyn gokheyn isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

tanrı eğer bu dünyanın ve tüm canlıların yaratıcısıysa herkese bir anne baba yavrusuna nasıl davranıyosa öyle davranmalıdır.
başta arkadaş semiş işte oyunlarda figüranlar var gerçekler var diye.o arkadaşa soruyom dünya sence bi oyunu mu herşey bu kadar kolay mı sana göre.afrikada milyonlarca insan açlık ve hastalıktan ölüyo bu mudur adalet.eğer tanrının adaleti buysa alsın beni cehannemin dibine atsın.
bi de son olarak eklemek istiyom bu inanan arkadşların bence büyük bi sorunu allahın varlığını ispatlamak için bilimi kullanıyolar.bence bu sizin açınızdan utanılası bişey bi daha yapmayın.

Önerilen Siteler