Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-10-2008, 19:50
Seymen Seymen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hocam benim merak ettiğim farklı bişey. Hepiniz çok ii biliyosunuz kuranı anladınız da, bu hocalar, proflar okuyunca açığını göremiyor mu ? hadi diyelim bazıları dini kullanmak için ya da başka sebeplerden dinlerin varlığına inanıyor, ya dürüst insan yok mu hiç ?
Alt 07-10-2008, 20:39
Ride Ride isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hocalar, prof'lar dediğin kimseler İlahiyat fakültelerinde ders veren "hoca"lar mı? Onları bir kalem geçiniz... Adam zaten kendini İslam mollalığına adamış, üniversitede onun eğitimini almış, ardından da öğretim üyesi olmuş; bu insanlar akıllarını "iman"a teslim etmiş insanlar... Ama öte yandan, fen bilimleri alanında, sosyal bilimler alanında çok sayıda, din safsatasının ayırtına varmış insan bulabilirsin. Bazıları da, "kültür Müslümanı" olmakla yetiniyorlar, yani soran olursa "Müslümanım" diyorlar ama aslında deist gibi yaşıyorlar. Sözde "Müslüman" olup, "Tanrı'yı boşvermişlik" hali bu. Sekülerlik diyebiliriz.

EY FAŞİSTLER, BU SİTEYİ VE BİZLERİ SUSTURAMAZSINIZ!
Alt 09-10-2008, 16:46
Seymen Seymen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ben çok dindar ünv hocaları tanıyorum. gerek doç. gerek prof. Tıpkı bizler gibi onlar da inanan inanmayan olarak ayrılmış. İlahiyat fakülteleri için de geçerli prof dediklerim. Adam prof olabilmek için onlarca tez yazıyor araştırma yapıyor. Siz gerçeğe ulaştınız da onlar ulaşamadı mı ? sakın yanlış anlamayın yani sizin inancınızı sorgulamıyorum. Aslına bakarsanız ben de deistim. Ama her zaman olaya iki taraflı bakıyorum.
Alt 09-10-2008, 17:30
porsuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
porsuk porsuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

__________________________________________________ _________

"Adam prof olabilmek için onlarca tez yazıyor araştırma yapıyor. Siz gerçeğe ulaştınız da onlar ulaşamadı mı ? sakın yanlış anlamayın yani sizin inancınızı sorgulamıyorum."
__________________________________________________ _________

Ulaşan var olmasına var... var da sonlarının bu siteye ismini veren kişi gibi olmasından korktuklarından pek ses çıkarmıyorlar diyebilirim.

Sonsuz bir şey varsa buna ben de dahilim arkadaşım.
Alt 09-10-2008, 17:59
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Seymen´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hocam benim merak ettiğim farklı bişey. Hepiniz çok ii biliyosunuz kuranı anladınız da, bu hocalar, proflar okuyunca açığını göremiyor mu ? hadi diyelim bazıları dini kullanmak için ya da başka sebeplerden dinlerin varlığına inanıyor, ya dürüst insan yok mu hiç ?

Seymen, bu site veya başka bir yerde miydi hatırlamıyorum ama profesörün biri, bir tarikat şeyhine şöyle bir itirafta bulunmuş; "dışardayken aklım galip gelir, her şeyi aklıma göre çözmeye çalışrırım ama nedense huzurunuza gelirken aklımdan çok kalbim daha ağır basıyor" demiş, şeyh de "aman sen yanıma gelirken aklını dışarıda bırak" demiş.

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera
Alt 09-10-2008, 19:42
çakırcalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
çakırcalı çakırcalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

ben çok dindar ünv hocaları tanıyorum. gerek doç. gerek prof. Tıpkı bizler gibi onlar da inanan inanmayan olarak ayrılmış. İlahiyat fakülteleri için de geçerli prof dediklerim. Adam prof olabilmek için onlarca tez yazıyor araştırma yapıyor. Siz gerçeğe ulaştınız da onlar ulaşamadı mı ? sakın yanlış anlamayın yani sizin inancınızı sorgulamıyorum. Aslına bakarsanız ben de deistim. Ama her zaman olaya iki taraflı bakıyorum.
Sevgili Seymen,
Olayın her ne kadar okumakla alakası varsa da temelinde psikolojik olgular yattığına inanıyorum. İnsan egosu, tarihten de gelen ve içinde bulunulan kültürün de etkisiyle tanrının ve ölümden sonra yaşamın yokluğunu, gün gelip öleceğini ve maddi ayrışmaya girerek bir anlamda gübre olacağını bir türlü kabullenemiyor.

Ölmek ve sonsuza kadar yol olmak duygusu insanoğlunun en büyük korkularından biridir. Zaten tanrı, cennet, cehennem gibi kurgular da, bu korku ve sonsuza kadar yaşama arzusuyla oluşturulmuşlardır. Çünkü yaşama içgüdüsü, tüm canlılarda olduğu üzere insanoğlunda da en güçlü içgüdüdür ve insan düşünebilen bir canlı olduğu nedenle bu kurguları da üretebilme yetisine sahip bir canlıdır ve bu kurgular sayesinde yok olma korkusundan bir nebze de olsa sıyrılabilmişlerdir.

Sözünü ettiğin prof.lara doç.lara ben de çok rastladım. Adamla oturup konuştuğun-tartıştığın zaman görüyorsun ki dini konularla ilgili bilgisi, okumamış-sıradan bir insanınki kadarla sınırlı. Aralarında bir fark var sadece, biri prof. olmuş bir dindar, diğeri olamamış bir dindar. Her ikisinin de ölümden sonrası için korkularının aynı olması şaşırtıcı değil.

Ve şunu da unutma (meşhur atasözü), "Okumak cehaleti öldürür, eşeklik baki kalır!" Bir okul (ekol) okumakla, "okumak" arasında dağlar kadar fark vardır. İlkokul-ortaokul mezunu tanıdığım çok da ateist var; bu adamlar okul okumamışlar ama "çok okumuşlar"

Prof.luk, doç.luk sadece bir branşta uzmanlığı gösterir. Peki olaya sadece uzmanlık boyutundan bakacak olursan, branşında her uzman olan kişi sence zeki, akıllı ve dolayısıyla ahlaklı mıdır? Sıradan bir örnek: Dünya ağır siklet boks şampiyonu olmuş, bu konuda uzmanlığın sınırına gelmiş bir kişi (Mike Tyson), sence çok zeki, akıllı, ahlaklı biri midir?
Alt 09-10-2008, 20:05
kandahar
Üye Değil

İyi de Çakırcalı dünya ağır siklet boks şampiyonluğu akademik bir branş mı?
Alt 09-10-2008, 20:54
çakırcalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
çakırcalı çakırcalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

kandahar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İyi de Çakırcalı dünya ağır siklet boks şampiyonluğu akademik bir branş mı?
Hayır, prof. doç. vs. ilgili branşlarda uzmanlık derecesini belirtir akademik ünvanlardır. Boks da bir branştır ve dünya ağır siklet şampiyonluğu da bokstaki uzmanlığın derecesini belirtir bir ünvandır. Burada sözü edilen, alaylı veya okullu olmak, ilgili branşta uzman olmayı; herhangi bir branşta uzman olmak da, adam olmayı beraberinde getirmediğidir. Aradaki teşbihi anlamayamadıysan diyecek başka bir sözüm yok.
Alt 09-10-2008, 21:01
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

En dürüstümüz Adem'di o da Şeytan'a uydu.

Selamlar.
Alt 10-10-2008, 16:00
Xweser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Xweser Xweser isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Olaya bir baska örnek ile bakalim;

1.Evlenme cagini gelmis bir delikanli, es adaylarini inceliyor gozden geciriyor, hoslandigi kizi daha yakindan taniyor ve nihai karari verip evleniyor. Bu normal olan, cunku kiz arkadasinin eksiklerini kusurlarini inceleyebiliyor. Ince eleyip sIkI tokuyor.

2.Yine evlenme cagi gelmis bir delikanli, gorucu usulu evleniyor. Esini tanimiyor sadece goruntu olarak begenmis. Bunlarin cocuklari oluyor, anne-baba oluyorlar. Tabii adam yavas yavas esinin tanimaya basliyor, ancak artik bu adamin esini okadar ince eleme sansi yok. Cunku esi artik cocugunun annesi..! Bu sifat butun eksikleri kapatiyor gozunde. Dirdirina gevezeligine patavatsizligina sabrediyor, katlaniyor cocugu icin..

Hocalar, profosorler, din alimleri vs. de buna benzer o adamlar kendilerini bildiginden beridir muslumanlar. Yani artik islam onlar icin "cocuklarinin annesi" Yani sorgulama esnasinda daima cocuklarinin annesi olan "iman" ortaya cikiyor. Kuran'i okuma esnasinda yine ayni sekilde..

Cok azi belki bu cocugun annesi dahi olsa, ömrünü gecirmek zorunda olmadigini kavrayip islami terkediyorlar..!! Islamsiz da insan iyi olabildigine gore, islamin gerekliligi yoktur, abestir..!!

Marifet degilsede dünyaya gelmek, ne de güzeldir..

Önerilen Siteler