Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-05-2009, 12:04
cyctec2 cyctec2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger cyctec2

varlığın sebebi nedir?

Varligin sebebinin ne oldugunu insanoglu ortaya koymus, ustelik ortaya koydugu sebebi; var-yok tartismasina tasiyarak; kendini kisir donguye sokmustur. Varlik; insanoglunun; sezgisel veya yansisal algi olarak; algilayip; kavramlastirdigidir. Ya bes duyuyla algilanir, ki somut varliktir. Ya da; sezgi veya duyum ile algilanir, ki soyut varliktir. Bilhassa soyut varliklar, sadece sezenler icin vardir, sezmeyenler icin yoktur. Konu varligin sebebi degil; varligin, yasam ve iliskisidir. Cunku insanoglu varligi; ne dogumunu kontrol edebilir, ne de olumunu kendi adina yasayabilir. Onun icin varligin anlami; yasam ve iliskileridir.

neden varız?

Insanoglunun verdigi cevaplardan birini secebilirsin, ya da kendin kendine gore; ister bilimsel, ister inancsal, ister tanrisal, ister felsefi v.s. cevap bulabilirsin. Hangi cevap seni tatmin ediyorsa da; onda karar kilabilirsin. Benim acimdan tek bir cevabi var. Annem-babam beni bu dunyaya getirdigi icin varim.

düşünce varlığı araçmıdır?

Dusunce varligin; kavramlayicisi, ifade edicisi, ve varligi kavramla ozdeslestirendir. Dusunce olmazsa; varligi ortaya koyan kavram olmaz; varlik olmazsa; dusuncenin uretecegi kavram olmaz.

yol düşünmek midir?

Bu soruyu pek algilayamadim ama; dusunmek; yasam ve iliskiyi, insanca yasatmak ve evrenin diger varliklariyla birlikte yasatmaktir. Dusunce, bir yol ve yontemdir. Bir ...e goresi vardir. Benim ...egorem ve baslangic noktam; dusunce ve davranistaki insan olmak ve insanlik sunmaktir.

düşünme esasında üşümektir, yere düşmektir... keşke kuş olsaydım demeyiz umarım.

Umarim.

bu arada ınsanın başı neden ağrır

Eger dusunme uretmeye alisik ve hazir degilse; dusunce uretirken zorlanirsa ve urettigi dusunce; alisilagelmis tabularina, sorgulanmazlarina ve onu tutsak eden boyunduruguna dokunursa, basi agrir. Cunku "bana bunlari sorma, benibu konuda dusundurtme" demekte, basi agriyan da; onu zorlamaktadir.

Bu arada, benim basim genelde hic agrimaz. Cunku ureyen dusunce hic bitmez.

Saygilarimla;
evrensel-insan
başım sadece fazla sigaradan ağrıyordu.

Önerilen Siteler