|
burkay Diyor ki
LINÇAKO KARDESIM ... KURANI KERIM SANA SADECE ORUÇ ZAMANINDA FAKIRLERE YARDIM EDIN DEMIYOR HERZAMAN IÇIN YARDIM EDIN DIYOR ... ÜLKEMIZDE ALLAHIN KITABI KURANI KERIMDEN UZAK YASAYAN ÇOK INSAN VAR ZENGIN OLMUS AMA MAL MÜLK ÜNVAN SAN SÖHRET PESINDE OLUP BÜTÜN BIRIKTIRDIKLERINI SANKI TOPRAGA BERABERINDE GÖTÜRECEK CIMRILESEN INSANLAR ... BU AÇ INSANLAR SOKAKTA YASAYAN INSANLAR SADECE ÜLKEMIZDE DEGIL ... ÖRNEK AMERIKADA ... BINLERCE INSAN DISARIDA YASIYOR ... ÇOK ZENGIN ÜLKE ... SEN ALLAHDAN UZAK KALDIGIN MÜDETCE BUNLARI HERZAMAN YASIYACAK INSANLAR ...
|
Benim önderim, "teori pratik içindir..." der.
Ben teoriye yalnızca bilgilenmek için sarılırım; ama bunları yaşamına geçirmediğin sürece -ki dünyadaki müslümanların çok büyük kısmı böyle- HİÇBİR ANLAM İFADE ETMEZZZ!
Ayrıca sokaklarda, ya da evlerde yaşayıp da sokakdakilerle aynı gelire sahip olan insanların, bu hallerinden kurtuılmaları için müslüman olmak mı gerekir?
Yani sen aç insanlara, zengin insanlara müslüman olurlarsa bu dengesizliğin ortadan kalkacağını söylüyorsun ha?
Peki müslüman devletlerde -tarih süresince ve şimdiki- neden bu dengesizlik ortadan kalkmamış?
Padişahlar, emirler, kadılar vb nasıl yaşadıklarını tarih bizlere anlatıyor ve yoksul halkın...
Sadece müslüman olursanız bu dengesizlik ortadan kalkacak, mantığıyla insanlara bu geici fikirlerinizi empoze etmeye çalışıyorsunuz...
Tarih şahittir ki; bu dengesizliğin olduğu her yerde halk, bu halinden kurtulmak için baştakileri alaşağı etmişlerdir.
Müslüman olmamışlardır yani?
Peki öyle olsa bile; islam öncesindeki insanlar HİÇBİR ŞEKİLDE adil yaşamamışlardır, demek lazım.
Evet köleci toplumlarda böyle bir şey söz konusu değil. Ama Roma İmp. nasıl yıkıldığına bir göz at istersen...
İslam sonrası da, pek bir adalet göremedim ben...