Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-10-2005, 12:45
hemavaz hemavaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hemavaz - MSN üzeri Mesaj gönder

burkay Diyor ki
Oruç tutmanın amacı, kendisinden daha az gelir seviyesindeki insanların halini anlamak ...
ben oruç tutup da açın halinden anlayan, gidip aç bir insanı doyuran birini göremedim... ha vardır belki ama bu oruç tutanların yüzde 1ini geçmez... oruç tutan açın halinden falan anlamaz... çünkü aç kalmayacağını, iftarda tıka basa yiyip doyacağını bilir... endişe duymaz... hepinizin iftara bir kaç sat kala ezan okunsa da yesek artık dediğinizi, sofraya oturup ezanı beklediğinizi, ezanı duyunca yemeklere saldırdığınızı biliyorum... böyle mi anlıyorsunuz açın halinden...

AKŞAM OLUNCA DOYACAĞINI BİLEN ASLA AÇIN HALİNDEN ANLAYAMAZ...
Alt 09-10-2005, 12:52
burkay
Üye Değil

SEN ÖMRÜNDE KAÇ DEFA ORUÇ TUTDUNKI BU DURUNU BILIYORSUN SONRA BIRDE ben oruç tutup da açın halinden anlayan, gidip aç bir insanı doyuran birini göremedim... SEN OZAMAN KÖRSÜN GEL BENIM YANIMA BULUNDUGUM ORTAMA GÖR AÇ INSANLARA NASIL YARDIM EDILIYOR ... [align=center] BIRDE Oruç tutmanın amacı, kendisinden daha az gelir seviyesindeki insanların halini anlamak ... BUNU BEN BIR ALINTI ALARAK YAZDIM OKURSAN ANLARSIN ...
Alt 09-10-2005, 14:45
licnako licnako isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

burkay Diyor ki
LINÇAKO KARDESIM ... KURANI KERIM SANA SADECE ORUÇ ZAMANINDA FAKIRLERE YARDIM EDIN DEMIYOR HERZAMAN IÇIN YARDIM EDIN DIYOR ... ÜLKEMIZDE ALLAHIN KITABI KURANI KERIMDEN UZAK YASAYAN ÇOK INSAN VAR ZENGIN OLMUS AMA MAL MÜLK ÜNVAN SAN SÖHRET PESINDE OLUP BÜTÜN BIRIKTIRDIKLERINI SANKI TOPRAGA BERABERINDE GÖTÜRECEK CIMRILESEN INSANLAR ... BU AÇ INSANLAR SOKAKTA YASAYAN INSANLAR SADECE ÜLKEMIZDE DEGIL ... ÖRNEK AMERIKADA ... BINLERCE INSAN DISARIDA YASIYOR ... ÇOK ZENGIN ÜLKE ... SEN ALLAHDAN UZAK KALDIGIN MÜDETCE BUNLARI HERZAMAN YASIYACAK INSANLAR ...
Benim önderim, "teori pratik içindir..." der.
Ben teoriye yalnızca bilgilenmek için sarılırım; ama bunları yaşamına geçirmediğin sürece -ki dünyadaki müslümanların çok büyük kısmı böyle- HİÇBİR ANLAM İFADE ETMEZZZ!
Ayrıca sokaklarda, ya da evlerde yaşayıp da sokakdakilerle aynı gelire sahip olan insanların, bu hallerinden kurtuılmaları için müslüman olmak mı gerekir?
Yani sen aç insanlara, zengin insanlara müslüman olurlarsa bu dengesizliğin ortadan kalkacağını söylüyorsun ha?
Peki müslüman devletlerde -tarih süresince ve şimdiki- neden bu dengesizlik ortadan kalkmamış?
Padişahlar, emirler, kadılar vb nasıl yaşadıklarını tarih bizlere anlatıyor ve yoksul halkın...
Sadece müslüman olursanız bu dengesizlik ortadan kalkacak, mantığıyla insanlara bu geici fikirlerinizi empoze etmeye çalışıyorsunuz...
Tarih şahittir ki; bu dengesizliğin olduğu her yerde halk, bu halinden kurtulmak için baştakileri alaşağı etmişlerdir.
Müslüman olmamışlardır yani?
Peki öyle olsa bile; islam öncesindeki insanlar HİÇBİR ŞEKİLDE adil yaşamamışlardır, demek lazım.
Evet köleci toplumlarda böyle bir şey söz konusu değil. Ama Roma İmp. nasıl yıkıldığına bir göz at istersen...
İslam sonrası da, pek bir adalet göremedim ben...
Alt 09-10-2005, 16:45
burkay
Üye Değil

ASLAN KARDESIM ISLAMIYET SONRASI KAVRAMINI AÇIKLARMISIN ? ISLAMIYET BITMEDIKI ISLAMIYET SONRASI OLSUN ... SONRA SENIN TEORILERIN SATEN ISMINDEN BELLI SADECE TEORI GERÇEK DEGIL ONUN IÇIN BANA BOS SEYLER ANLATMA ... [align=right]BIRDE Yani sen aç insanlara, zengin insanlara müslüman olurlarsa bu dengesizliğin ortadan kalkacağını söylüyorsun ha?
BUNU BEN SÖYLEMIYORUM KI NEREDEN UYDURUYORSUN BUNLARI ...
Alt 09-10-2005, 18:26
NUR NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kusura bakma kardeş dını sıtelerdekı yazılarımda FI EMANILLAH kelimesini yazılarımın sonuna hep eklerım alışkanlık işte burdada yazmışım bu kelıme Arapçadır ve ALLAH'A EMANET OL MANASINA GELIR Ramazan tebrığınız için teşekkürler tekrar SELAMETLE
Alt 10-10-2005, 17:28
kani kani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sargon kardeşim
"Kuran Müslümanları ile ne demek istediğini merak etmiştim aslında. Yani sadece Müslüman değil de niye Kuran müslümanları?"
demişsin açayım.
Türkiyede o kadar çok çeşitli müslüman varki.Mesele Saidi kürdi müslümanları,fettullah müslümanları v.s
Bunların müslümanlık öğretileri de farklı mesela fettullah müslümanları genelde hikayeler ve masallar üzerine üretilmiş bir islamı yaşarlar.filanca hazret filanca zat gibi hikayeye dayanan ve hep ağlamayla biten bir öğretileri var.
bu sitede Allah ve kuran Üzerine konuştuğumuz için ben de onları katmadım mevzuya
Alt 10-10-2005, 23:12
Bulent
Üye Değil

Herkese merhaba, bu günden itibaren ben de bu sitenin forumunda zaman zaman yazmayı düşünüyorum. Hakaret, aşağılama, küçümseme içeren yazılar olmadığı sürece (seviye olduğu sürece) bu tür tartışmaların faydalı olduğu görüşündeyim. Bir Müslüman olarak, inançsız insanlara karşı ön yargılı olunmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu sitede, bilinçsiz ve bilgisiz bir şekilde inanç karşıtlığı yapanlar olduğu kadar, çok bilinçli ve islamiyet hakkında bilgili inançsız insanların olduğunu gördüm. Bu nedenle, bu tartışma platformunun yararlı olduğunu düşünüyorum.
Alt 11-10-2005, 01:37
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Hoşgeldin Bülent. Önyargılar başımızın belası. Dilerim bu sitede yapılan tartışmalar biraz olsun önyargıları azaltan bir işlev görür.
Alt 11-10-2005, 02:09
Aciz_bir_kul
Üye Değil

fethullah hoca said kürdinin talebesidir zaten. farklılık yok. ama dediğin gibi bir çok tarikat(yol) vardır. ama hepsi aynı allahı anlatıyorlar. farklı bişey yok. hepsi ramazanda oruç tutup. günde 5 vakit namaz kılıyorlar. faklı olan birşey yok yani.
Alt 11-10-2005, 13:24
NUR NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İslami yollarda bazı cemaat ve tarikatlar bulunmaktadır fakat bunları birleştiği nokta islamiyet ve müslümanlık anlayışıdır Allah inancıdır sadece varılacak noktaya ulaşma yolları farklıdır fakat her nokta Yüce Yaradana çıkar buda bir gerçektır

Önerilen Siteler