Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-10-2005, 04:02
kani kani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart RAMAZAN

SİTEDE YAZIŞAN
"TÜM KURAN MÜSLÜMANLARININ RAMAZANI MÜBAREK OLSUN"
Alt 05-10-2005, 11:11
burkay
Üye Değil

ALLAH RAZI OLSUN SELAM
Alt 07-10-2005, 15:30
NUR NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ALLAH RAZI OLSUN SAOLASIN KARDEŞ SELAM VE DUA İLE FI EMANILLAH
Alt 07-10-2005, 17:58
burkay
Üye Değil

YA ORUÇ NEKADAR GÜZEL BIR IBADET ARKADASLAR ... YANLIZ DIKKAT EDELIM KI TUTTUGUMUZ ORUÇ BOSA GITMESIN ... NERDE OLURSAK OLALIM AKSAM VAKTI YAKLASINCA INSANLAR BIRAZ TELASLI VE SABIRSIZ OLUYORLAR DAHA HOSGÖRÜ VE DAHA SABIR DILIYORUM ALLAHDAN ... GEL BIR FAKIRDE SEN DOYUR BUGÜN INANMAYANLAR ISLAMI KÖTÜLESINLER BOSVER ONLARA ALDIRMA ... GEL BIR AÇ INSANI DOYURALIM GEL YARDIM ELI UZATALIM ... HASTALARA YARDIM EDELIM YASLILARA HÜRMET EDELIM VS... YA BIZIM BU ISLAMIYET BUKADAR KÖTÜ DÜSÜNCELERE NASIL SAHIP OLUYOR ANLAMIS DEGILIM ... SAYGILAR...
Alt 07-10-2005, 18:01
kani kani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

NUR ben sadece aynı ülkede yaşayan ,öyle veya böyle aynı kaderi paylaşmak zorunda olduğumuz ülkemizin müslümanlarının inancı gerği önemsedikleri Ramazanı kutladım ve bunu TÜRKÇE yaptım.
Yazını okudum yarısını anlamadım.Türkçe olan kısmı ok. ama arapçada neyin nesi? ne dedinki sen?
Alt 08-10-2005, 03:10
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

İyi ki sordun, ben de senin Kuran Müslümanları ile ne demek istediğini merak etmiştim aslında. Yani sadece Müslüman değil de niye Kuran müslümanları?
Alt 08-10-2005, 09:49
licnako licnako isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ey Müslümanlar!
Oruç tutmanın amacı, kendisinden daha az gelir seviyesindeki insanların halini anlayıp, onlara fitre, zekat vermek için değil mi? Aç kalarak, açların halini daha iyi anlamak için?
Peki ekonomik durumu kötü olan insanları anlamanın ve onlara yardım etmenin oruçtan başka yolu yok mu?
Yalnız oruç tuturak, aç kalarak mı, açların halini anlayabilirsiniz...
Türkiye'de madem bu kadar müslüman var, niçin bu kadar aç insan var? Niçin sokaklarda yaşayan / beslenen insanlar bu kadar fazlalaşıyor...
Alt 08-10-2005, 11:45
burkay
Üye Değil

LINÇAKO KARDESIM ... KURANI KERIM SANA SADECE ORUÇ ZAMANINDA FAKIRLERE YARDIM EDIN DEMIYOR HERZAMAN IÇIN YARDIM EDIN DIYOR ... ÜLKEMIZDE ALLAHIN KITABI KURANI KERIMDEN UZAK YASAYAN ÇOK INSAN VAR ZENGIN OLMUS AMA MAL MÜLK ÜNVAN SAN SÖHRET PESINDE OLUP BÜTÜN BIRIKTIRDIKLERINI SANKI TOPRAGA BERABERINDE GÖTÜRECEK CIMRILESEN INSANLAR ... BU AÇ INSANLAR SOKAKTA YASAYAN INSANLAR SADECE ÜLKEMIZDE DEGIL ... ÖRNEK AMERIKADA ... BINLERCE INSAN DISARIDA YASIYOR ... ÇOK ZENGIN ÜLKE ... SEN ALLAHDAN UZAK KALDIGIN MÜDETCE BUNLARI HERZAMAN YASIYACAK INSANLAR ...
Alt 09-10-2005, 00:19
Russell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Russell Russell isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Oruç tutmanın amacı, kendisinden daha az gelir seviyesindeki insanların halini anlamak ise niye o zaman orucun fakirlere farz olmaması gerekirdi.

Bildiğim kadarıyla islamda oruç fakirlere farz değildir diye bir şey yok.

Müslümanlar bu olayı açıklasın lütfen...
Alt 09-10-2005, 10:39
burkay
Üye Değil

selam russel ...Oruç tutmanın amacı, kendisinden daha az gelir seviyesindeki insanların halini anlamak ... PEKI ZENGIN OLUP ORUÇ TUTANLAR KENDISINDENDAHA DÜSÜK GELIR SEVIYESI OLAN INSANLARIN HALINI ANLAMAK , ORUÇ TUTMANIN AMACIMI SENCE ? ORUÇ TUTMANIN BIRÇOK SEBEBI VAR TEK BIR MADDEYLE SINIRLANDIRAMAYIZ ... 1. ORUÇ BIR IBADETTIR 2. ORUÇ SABIRDIR 3. ORUÇ NEFSINE HAKIM OLMAKTIR 4. ORUÇ KENTLENMEDIR 5. ORUÇ VÜCUDUN DINLENMESI DEMEKTIR 6. ORUÇ PAYLASMAK DEMEKTIR 7. ORUÇ SYTANI DÜSÜNCELERININ FRENLEMESI DEMEK .... VE DAHA NICELERI .... SAYGILAR ....

Önerilen Siteler