08-03-2009, 03:52
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sevgili Paolo
Bu ayetleri aciklarsan sevinirim.
Acts 13:22
Tanrı, onu tahttan indirdikten sonra onlara kral olarak Davut'u başa geçirdi. Onunla ilgili şu tanıklıkta bulundu: `İşay oğlu Davut'u gönlüme uygun bir adam olarak gördüm, o her istediğimi yapar.'
Acts 13:23
Tanrı, verdiği sözü tutarak bu adamın soyundan İsrail'e bir Kurtarıcı, İsa'yı gönderdi.
Rom.1:2>4
Tanrı, öz Oğlu Rabbimiz İsa Mesih'le ilgili olan bu müjdeyi peygamberleri aracılığıyla Kutsal Yazılarda önceden vaat etti. Bedence Davut'un soyundan doğan Rabbimiz İsa Mesih'in, kendi kutsal ruhu sayesinde ölümden dirilişiyle Tanrı'nın Oğlu olduğu kudretle ilan edildi.
2 Tim.2:8
Yaydığım müjdede açıklandığı gibi, Davut'un soyundan olup ölümden dirilmiş olan İsa Mesih'i hatırla.
Rev.22:16
«Ben İsa, inanlı topluluklarıyla ilgili olan bu tanıklığı sizlere iletsin diye meleğimi gönderdim. Davut'un kökünden ve soyundan olan ben'im, parlak sabah yıldızı ben'im.»
Lk.1:31
Bak, gebe kalıp bir oğul doğuracaksın, adını İsa koyacaksın.
Lk.1:32
O büyük olacak, kendisine `en yüce Olan'ın Oğlu' denecek. Rab Tanrı O'na, atası Davut'un tahtını verecek.
"Eger camlariniz kirliyse manzarayi ne kadar degistirirseniz degistirin goruntu ayni kalir..."
|

09-03-2009, 00:55
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Nolmuş ki?Mesih İsa Davut Peygamberin hatta İbrahim peygamberin soyundanda gelmektedir.Burdada onu görüyoruz.En YÜCE OLANIN yani Allahın Oğlu diyor Luka Müjdesinde.
|

09-03-2009, 01:49
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
4. Matta incilinin 1. bölümünün tamamında İsa'nın soy ağacı verilir ve doğumu anlatılır. Soy ağacı verilirken, üst kuşaklarla, annesi Meryem'den değil, Meryem'in kocası denilen Yusuf isimli birisinden bağlantı kurulur. Halbuki, incilin aynı yerinde, Yusuf'un Meryem'e İsa doğmadan önce dokunmadığı yazılıdır. Buna göre, sözü edilen Yusuf ile İsa arasında hiçbir kan bağı bulunmaz, incildeki bilgiye göre aralarındaki ilişki sadece üvey baba - üvey evlat ilişkisidir. Böyle olunca da, o soy ağacındaki yer alan kişilerle İsa arasında bir kan bağı bulunmadığı anlaşılıyor. Yani, Matta'nın ilk bölümündeki soy ağacında yer alan Davud, İbrahim gibi peygamberlerle bir kan bağı meydana gelmiyor. Ancak, buna rağmen, Matta, Markos, Luka ve Yuhanna'nın çeşitli yerlerinde İsa'dan "Davudoğlu" diye bahsediliyor. Bu şekilde, incil kendi kendini yalanlamış oluyor. Kan bağı olmayan birisine onun soyundan geldiğinin işareti olan "...oğlu" denilemez!
|

09-03-2009, 02:36
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Doğru Aziz Yusuf Meryem Anaya hiçbir zaman dokunmamıştır.Evlendiğinde bile.Davutun soyundan olduğu için öyle deniliyor.Kendiside demiyor.Bazı insanlar öyle hitap ediyor.MESİH İSA birçok yerde Allahın Oğlu olduğunu hem kendisi hemde diğer insanlar söylüyor.Yine bir çarpıtma işte((((((Yuhanna Müjdesindede davut oğlu demez.Aksine Tanrı Oğlu der.Ayrıcada birçok yerde Benim der RAB.
|

09-03-2009, 13:00
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili Paolo Richard Dawkins'in kitabında okuduğum "Isaiah'ın İbranicesi genç kadını
(almah) Yunancaya bakire (parthenos) olarak çevrilmiştir" sözüne ne diyorsun. Ayrıca İsa'nın Dionysos ile olan benzerliğine ne diyorsun. Dionysos'un Tanrı Zeus'un bakire Semeleden dünyaya gelmesi, çarmıha gerilmesi, suyu şaraba çevirmesi gibi benzerlikleri için ne diyorsun?
...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
|

09-03-2009, 14:17
|
 |
Üye
|
|
|
|
Ben Zekeriyadan şüpheleniyorum.
|

09-03-2009, 23:37
|
 |
Üye
|
|
|
|
kutsal kitabı anlamak istediginiz gibi anlıyosunuz(Algıda seçicilik)
Milyarlarca insanın inandıgı Tanrıyla dalga gecmeyin.Karsı tarafın inancları saygılı olun
Düsecek Bir Ucakta Ateist Olmaz.
|

10-03-2009, 01:06
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Aslında saygı güzel bir şey değil biraz sevgili olmak lazım. Söz konusu soy şeceresine gelince Kuran ve İncil bu konuda mutabıktırlar. İsa Kutsal ruh aracılıyla dünyaya göz açmıştır. Yusuf İsanın resmi babasıdır. Bir incilde Resmi babadan söz ederken başka bir incilde ise meryemden soyşeceresi bahs edilir. Anlayacağınız önemli olan isanın kimin oğlu olduğu değil ne getirdiğidir. İncilde ben açıkça söyliyeyimki bir çelişki veya mantıksızlık göremiyorum tamamıyla yoruma bağlı 'güzel gören güzel düşünür'
Baba-Oğul muhabetine gelince hiçbir Hristiyan etve kan olarak isya rabba isnat etmez. Bize yani Mülüsmanlara göre İncildeki Baba 'Terbiye eden-büyüten' anlamındaıdır. Hristiyanlara göre ise Tanrının sözü. Tanrının kelamı sadece bir cüseye bürünmüş o kadar. Kutsal Metin oldumu hemen saldırı başlıyor.......
|

10-03-2009, 01:08
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Birde cımbızcı baba mesleğini devam etirmeseniz sevinirim...
|

10-03-2009, 01:32
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Aziz Yusuf resmi olarak babasıdır.Daha doğrusu yapmıştır resmi olarak.MESİH İSA'nın bakireden gelmesi gerekiyordu.Eğer normal bir ilişkiden gelseydi günahlı doğaya sahip olacaktı.Mehmet arkadaşa teşekkürlerimi sunuyorum.Bu arada ki adi verdiğin isim bildiğim kadarıyla evrim teorisi savunuyor.Evrim teorisine inanmıyorum arkadaşım.Onun için o kişinin dediklerinide ciddiye almam.Real kardeş çok haklı.İnsanların dinlerine,inançlarına hakaret etmeyin.Saygılı olun biraz.
|