17-07-2006, 23:57
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: İslam peygamberi okuma yazma bilmiyormuydu?
Birde vahiy katiplerinden soz acilmisken , sormak istedigim bir konu var dahasi bir kisi
bunu kuranin orjinali degistimi formunda sormustum ama o forma benden sonra yazan kimse olamadi asdgida copy ediyorum, bilgi verebilirseniz sevinirim.cunku bir kisinin muhammedin yaninda vahiy katipligi gibi onemli bir gorevdeyken herseyi birakip eski dinene ve sehrine donmesi bence onemli.
Ben vahiy katiplerinden olan İbn Ebî Serh hakkinda biraz bilgi istiyorum,
bu kisinin osmanin sut kardesi oldugunu ,mekkede muslumanligi kabul etdikden sonra hicret ile medineye geldigini burda muhammedin vahiy katipligini yaptigini , bir ayetin yazilmasi sirasinda muhammede cumlenin sonuna onun bildirdiginden daha uygun bir cumlenin *yazilmasini teklif etmigini ve *muhammed *bunu uygun gorerek *o ayetde o cumle onun teklif etdigi sekilde yazildigini biliyorum. ama hangi ayet o konuda bilgim yok.
bunun uzerinede ebi serh muhammede olan inancini kaybetmis,mekkeye donmus .mekkenin elegecirilmesinden sonra ise osmanin sut kardesi olamasi dolayisiyla canini kurtarmis.
*Yukarida ozet verdigim olayin detaylari nedir,sozu gecen ayet hangisidir.Bu konu hakkinda bilgi verebilirseniz sevinirim
|

18-07-2006, 04:18
|
|
|
Öncelikle hepinize saygılarımı iletiyor,sizleri sevgiyle kucaklıyorum...
Bu siteyi daha yeni buldum.Ne kadar sevindiğimi tahmin edemezsiniz.Bilgisayar ile tanışalı henüz birkaç yıl oldu,bizim davamızın yani,müterakki bir medeniyet olabilmenin yegane çaresinin bütün tabuların yıkılması gerektiğni savunanları bulmak beni bir hayli sevindirdi.Yaşımın bir hayli ileri olması bilgisayara iştiyakla sarılmamı engelliyor.Ben yıllarımı İslami araştırmalar ile geçirmiş bir şahsiyet olarak birkaç tenkidde bulunacağım.Öncelikle bu siteyi bulalı yaklaşık 3 hafta oldu.Ama üye olmam yeni.Yaklaşık 2 hafta bütün forumları okudum.Ve ciddiye alınabilecek tekbirşey görmedim.Tek kelimeyle "yazık" dedim.Bir insan güttüğü bir davayı bu kadar basit konularlamı savunur.Sözde karşı tarafı,islami cepheyi inkıraza uğratıp işte"biz buyuz" diyen APTALLAR'a da şahit oldum.Yok Muhammed ümmi değilmiş....Sonra Ahzap 37 hakkında çok basit ama yapanın kendisini allame sandığı yorumlar....Yok Muhammed sünnet olmuşmu olmamışmı....Ayşe çokmu ufaktı....Bilmem neresindeki kıl peygamberliğine manidir... cinsinden birsürü saçmalık.Amiyane tabiriyle sizburada kıç büyütürken,onlar temmuzun sıcağı demeyip kutsal kitaplarını öğrenip,öğretiyorlar.Sonrada buradan birkaç tane kendisini mütebahhir edebiyatçı zanneden ukalalar arkalarından içinde bir sürü küfür içeren bir yazı yazıp "görevimi yaptım" edasıyla yatıp,semiriyorlar.Sizlere diyorum ey ulu Atatürk'ün varisleri;UYAN!...FONKSİYONUNU EDADAN GERİ KALMA!...UYAN!...
Afedersiniz sanırım biraz ağır konuşrum ama,rica ederim beni anlayın.Dediğimn gibi burada mevzu edilen konular çok basit...Ben bile bir araştırıcı kimliğinle bu basit şeylere cevap verebilecek durumdayım(maalesef)Bu sıralar bir kitap okudum.İsmi "Maddiyyun Mezhebinin İzmihlali" yani maddeci felsefenin iflası.1000 sayfayı geçkin olan bu kitap son devir osmanlı ulemasından olan İsmail Fenni Ertuğrul tarafından kaleme alınmış ve yalnış hatırlamıyorsam yayınevi idi.Hani şu meşhur tarihçi ve amansız Atatürk düşmanı Kadir MISIROĞLU'nun yayınevi.Kitap inanılmaz bir ikna edici özelliğe sahip ve tabiri yerindeyse bizim derimizi yüzecek cinsten iyi hazırlanmış,düşünceleri akla makul ve tutarlı.Ateist fikrinde henüz fazla yol katedememiş kimseler bu kitabı gördükleri gibi kaçsın.Tavsiyem budur.Demek istediğim karşı cepheyi kara çarşafa bürünmüş veya sakalları ağzına girecek cinsten biri olarak telakki etmeyin.GERÇEKLERİ NE ZAMAN ANLAYACAĞIZ.Onların öyle allameleri varki,bırakın bizim Turan gibi bir tanesini onun gibi onlarcasını cebinden çıkarır.(Zaten Turan Dursunda karşı tarafın Necip Fazıl'ı gibidir.Yani maceraperest ve ahlak kaidelerinden inanılmaz uzak.Bu laf belki kimilerinizi gücendirir ama ona mülaki olmuş bir kimse olarak beni takdir edeceğinize inanıyorum.Herneyse)İmam-ı Gazali'nin Tehafi'tül Felasifesini,Mustafa Sabri'nin Mevkıfül akl'ını,İmam-ı Şa'rani'nin Kibritülahmerini bilmem aranızda kaç kişi duydu.Örnekleri yüze çıkartabilirim.Bu sizi asla karamsarlığa itmesin,sadece işinize daha bir dört elle sarılın.Maksadımda zaten sizi karamsarlığa atıp kendi kaleme goş atmak değil.Sizinle daha çok görüşeceğiz.Bu yazım size bir serzeniş olsun..."Bu adam kim ya,gelip küfrü bastı diyenleri"de gayet hoş karşılarım.Ayrıca bilgisayar ile pek haşir neşir olamiyorum.Dolayısıyla günaşırı hakkımda yazılanları kontrok edemem..
Dediğim gibi müterakki bir medeniyet olmanın yolu bütün tabuların yıkılmasıyladır.
Saygılar...
|

18-07-2006, 12:25
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili Hiramusta dostumuz;
Bende sizi sever ve takdir ederim.
Ne de olsa sevgili Cemal'imizin sevdikleri içindesiniz .!
Yalnız;
" Aldostu ben hem bütün Peygamberleri hem de seni severim. "
demişsiniz; bu cümle esnek.
Burada tasdik mi var, istihza mı?
Yargılarımıza sempati mi var ; antipati mi?
Espriyi severim.Zeka alametidir.
Zeki insanlara ayrı bir sempatim vardır.
Sizi de evvela düzgün bir inanan olduğunuz ve inançlarınızı,
bıktırmadan ve akıl ve gönül çerçevesinde açıkladığınız için
sever ve takdir ederim.
Aslında beni az da olsa tanıdınız.
İnanç bizce o kadar önemli değil.
İyi insan olmak önemli.
Siz bunu takdir edecek kapasitedesiniz.
Bence bu önemli.
Sevgilerimle.
Aldostu.
--------------------------
Bilmediğimi biliyorum.
|

22-07-2006, 20:32
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
VW Hocam..
İlginç olabilecek bir sürü güzel iddiayı,
karmakarışık cümleler ve
boşluksuz satırlarla yazdınız ve kayboldunuz.
Hem sağa vurdunuz hem sola vurdunuz,
kendiniz vurulmadınız , ama yoksunuz.
Necip Fazıl - Turan Dursun benzetmeniz ilginçti.
Diğer bir çok yargınız da ilginçti.
Zannederim yaşınız ,Allah ömür versin,
70 ler ve üstü gibi gözüküyor.
İsminizi de bir hayli ilginç seçmişsiniz.
Halkımızın vosvos diye kısalttığı Volks Wagen'i (Fau-v) anımsatıyor.
Gerek nick'iniz ,
gerekse fikirleriniz ilginç geldi bana.
Çok yorucu olmazsa zat-ı aliniz için,
gerçek söylüyorum,istihza yok,
lütfen fikirlerinizi bizimle paylaşır mısınız?
Zannederim yaşça benden büyüksünüz,
büyüklere emr-i vaki veya nasihat etme edepsizliğinde bulunacak değilim,
ama ricam şu ki,
kısa,bol paragraflı ve seyrek satırlarla yazarsanız,
okunma ve anlaşılma daha kolay oluyor.
Ben bu tarz yazıma dikkat ediyorum.
Bir de garip Cemal'imiz bol paragraflı ve seyrek satırlı yazıyor.
Bu tarz yazım,belirttiğim gibi rahat yazılıyor,rahat okunuyor.
Bu ilginç bir topik'di.
Cem konuyu bıraktın,okumuyorsun herhalde.
Sevgili WWW ağabeyimiz,
yazılarınızı bekliyorum.
İstifade edeceğimiz ümidindeyim.
Farklı bakış açıları,
eğer aşırı aykırı değillerse,
bir güzelliğin müjdecisi olabilir.
Sevgilerimle…
İyiliklerde görüşmek üzere.. Gönül kırdıysak affola..
Bütün dostlarıma selam ederim... (Dost olmayanlarıma da...)
***********….*************….***********….********* ****….*********
Her şey Tanrı 'dan sudur etmiştir (oluşmuştur). Ruhun tek amacı, oluştuğu Tanrı 'ya dönmektir. Bunun da yolu tek evrensel yasa olan evrim/tekamül den geçmektir.
|