Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-05-2009, 13:05
Paolo Paolo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Paolo - MSN üzeri Mesaj gönder

MESİH İSA din kurmaya gelmemiştir.İnsanlar AYDINLIĞI,IŞIĞA,BOL YAŞAMA sahip olsunlar, kavuşsunlar diye gelmiştir.Ve ONA iman edende karanlıkta kalmayacağı güneş gibi açıktır!KEÇİ olacağıma KOYUN olmayı yeğlerim.İSEVİLİĞE din diyerek cahilliğini gösterdiniz.Kim İSEVİLİĞE din derse yalancıdır!Bilmiyorsanız öğrenin acep!
Alt 04-05-2009, 15:30
uv9 uv9 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart İSA

Neydi İsa?
Deli mi?
Komünist mi?[/quote]

İsa nın kutsal olmayı amaçladığı yönünde sağlam tarihsel kanıtlar yoktur.Thomas Jefferson un John Adams a yazdığı belki gelecekte olabilir.Yüce bir varlık olan babası tarafından bir bakirenin[?]rahmine düşürülen İSAnın gizemli neslinin ,Jüpiter in beynindeki Minerva nesli efsanesi gibi bir masal olarak değerlendirileceği günler gelecektir.
Alt 05-05-2009, 00:24
Yasaklandı

İSA MESİH ne delidir nede komünist.RABDİR.Hayatında zaten çok açık şekilde belli oluyor.
Alt 05-05-2009, 00:49
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İSA MESİH ne delidir nede komünist.RABDİR.Hayatında zaten çok açık şekilde belli oluyor.
Sevgili Paolo, Rablığını değil, dünya yaşamındaki insan halini gözönüne alarak soruyoruz.
Deli olmadığına göre, bu sosyo-ekonomik söylemlerini hangi sisteme benzeştirebiliriz. Kapitalistlerle-emperyalistlerle hiç uyuşmuyor.
Serveti, zenginliği, mülkiyeti reddediyor.
İnsanların kuşlar gibi hür olmasını, ekmek için kaygı duymamasını, depolamamasını söylüyor.
Aynı şeyi Marksistler de söylediğine göre İsa, Marksistlerin babasıdır diyebilir miyiz?
Alt 05-05-2009, 01:10
Yasaklandı

Pante eğer MESİH İSAYI dünya yaşamındaki durumuna göre değerlendirirsek sanırım hümanist diyebiliriz.TANRI sevgisi ve insan sevgisi üzerinde çok durmuştur.Ve eylemleriylede göstermiştir.
Alt 06-05-2009, 01:57
Fii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Fii Fii isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"deli mi, komünist mi" sorusuna keşke komünist olsaymış diyorum aslında.

zira ben, ateist olmakla birlikte, dinlerin çıkışındaki temel değerler bakımından en çok isa'nın mülksüzlüğe işaret eden, komün hayatını salık veren sözlerine sempati duyuyorum.

zaten söylediğiniz gibi stoacılık da olabilir bunun kökeni ama sanki uzak doğudaki bazı felsefelerden de bir etki var.

isa'nın bir kişi olarak gerçekten var olduğunu kabul edeceksek, muhtemelen böyle bir öğretinin yol göstericisi olmuştur diye düşünüyorum.

ama yine de bir kişi olarak isa'nın var olmadığı konusundaki kanaatim daha güçlü.
Alt 06-05-2009, 02:53
Yasaklandı

Yaşamıştır.Neyse konumuz bu değil.RAB İSA MESİH huzur,sevgi,kurtuluş,esenlik getirmeye geldi.Kend yüceliğini hiçe saydı.Bataklıktan AYDINLIĞA,karanlıktan IŞIĞA çıktık.Sonuç olarak MESİH İSA ne komünisttir.Nede sosyalist!Olsa olsa hümanist olur.
Alt 06-05-2009, 14:12
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

isa neden komünist olacak ki?? nasıl bir soru bu yahuu ne sosyalist ne komünist olamaz ha deli miydi? onu bilemiyorum...

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 06-05-2009, 20:51
Yasaklandı

MESİH İSA RABDİR.Olsa olsa ESENLİK önderi,hümanist olur.Başka şey olamaz.Dediklerinizden.
Alt 06-05-2009, 21:46
Fii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Fii Fii isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kızılordu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
isa neden komünist olacak ki?? nasıl bir soru bu yahuu ne sosyalist ne komünist olamaz ha deli miydi? onu bilemiyorum...
böyle birinin varlığını kabul ediyorsak bile, farklı incillerde son sözleri değişik olan birinin nasıl bir dünya görüşünü ortaya koymaya çalıştığı da tartışılabilir.
benim hatırladığım kadarıyla yuhanna incilince tüm yaşamını bir "görev" olarak görüp son sözü "tamamlandı" olan isa, matta incilince son söz olarak "baba neden beni yalnız bıraktın" mealinde bir şey söyler.

hıristiyanlığın ilk yüzyıllarındaki felsefeler çok çeşitlendiği için de kestirmek güç. sonuçta çıkışı mazlum, sonrası isa roma'nın yerleştirdiği bir devlet dini.
islam ise çıkışından itibaren kısa sürede zaten bir devlet dini oluyor. o yüzden hıristiyanlık öğretilerindeki bakış farklılıklarında bu kadar fark olabilmesi normal geliyor bana.

Önerilen Siteler