Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-05-2009, 22:35
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Felsefeci 87´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Geçmişimde ateisttim. Nerden düştüm bu duruma da hristiyanlığı seçtim. Peki hristiyan çevremden birçok arkadaşım, dostum var. Bir karar vermem gerekiyor. Hatta benim yarın kiliseye bile geleceğimi düşünüyorlar.. Ne yapmam lazım? Artık bir KARAR vermeliyim diye düşünüyorum.
İnancınız sağlam temellere dayanmıyor sırf arkadasları kırmamak ıcın gidiyorsanız işiniz kolay..

Karar verebilmeniz için ilginizi çekebilecek baslıklara yönelebilirsiniz..

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 09-05-2009, 22:36
Felsefeci 87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felsefeci 87 Felsefeci 87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aydoe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
''Ateizmin içerisindeydim. Sonra hristiyanlığı seçtim sonra da yanıldım''

Sevgili Felsefeci,
Ateizmin içi nasıl dışı nasıl?
Ateist olabilmen için zaten gerekli sorgulamaları yapmış olman ve dinlerden kurtulmuş olman gerekir.
Sen incili okumamışmıydın ya da hristiyanlığı bilmiyormuydun ki ,ateist olmak yetmedi sana da hristiyanlığa meyil ettin
Bence sen hiç ateist olamamışsın hep kendine bir din aramışsın gibi geliyor yazdıkların,bir şeye inanmak istiyorsan bilki ateizm bir inanç değildir.
Ben hiçbir dine inanmıyorum,inanç gibi bir ihtiyaçta duymuyorum.
Bir şeye inanmak zorunluluğumu var,bir dine yada bir ideolojiye bağlanmak zorundamıyız?
Özgür olamazmıyız ?
Sevgili aydoe. Yalan söylemiyorum size.. Tüm içtenliğimle yaşadıklarımı sizinle paylaştım.. Bakın, hristiyanlığı seçmemdeki en önemli sebeb şuydu; İsa'dan önce yazılan kehanetlerin, İsa'yla beraber gerçekleşmesiydi. Örneğin; İsa'nın çarmıha gerileceği, onun elbiseleriyle romalı askerlerin kura çekeceği, onun kemiklerini kırmayacağı vb şeylerin eski ahitte yazıldığını biliyoruz.. Bu yazılar, İsa gelmeden yaklaşık 700 ile 1000 sene önce.. İsa ile beraber bu kehanetler tek tek gerçekleşiyor incil'de.. Ben de bunların tesadüf olmayacağını düşünmüştüm. Bundan dolayı böyle bir tercihim oldu.. Ama bunlardan da artık iyice şüphe duyuyorum.. Bunların açıklamasını da mantıklı bir şekilde elde edebilirsem, bunlardan %100 kurtulabilirim. Bilmem anlatabildim mi?
Alt 09-05-2009, 22:38
Kıdemli Üye

prozac02´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İnancınız sağlam temellere dayanmıyor sırf arkadasları kırmamak ıcın gidiyorsanız işiniz kolay..

Karar verebilmeniz için ilginizi çekebilecek baslıklara yönelebilirsiniz..

Öyle mi dersin.. Sadece bu mu?
Alt 09-05-2009, 22:39
Super Moderator

Sn. Felsefeci gerçekten tek amacınız hristiyanlıktan sıyrılmak mı?

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 09-05-2009, 22:40
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Sayın felsefeci

Bunlar sadece yazılan ve anlatılanlardır ve bu temelde koşullandırılan bir inanç silsilesidir.

İncil'de İsa'nın ölüleri de dirilttigi yazılı. Olabilir mi. Ya da İncil'de İsa öldügünde yer gök karardı yazar. Hadi en iyi ihtimal ile bir güneş tutulması diyelim, var mı o dönemde böyle bir bilgi. Pek çok tarihçi var, hangisi bunu belirtmiş.

Size verilmek istenen bilgiyi almaya ya da kabule niyetli iseniz zaten yapacak bir şey yok.

Ancak şu var. Tanrıyı bilmeyen, doga ile içiçe yaşayan toplumlar son derece mutlu, paylaşımcı ve suç oranı neredeyse sıfır. Bunu etnolojik araştırmalardan da tarihsel vesikalardan da bulabilmek mümkün. İşte tam da düşünülmesi gereken yer burası. Neden

Tanrıyı bilmeyen toplumlarda neden kölelik yok. Neden insan her şeyden daha degerli ve neden tanrı ile birlikte insanlar kul olmuş. Neden suç tanrı ile birlikte başlıyor.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 09-05-2009, 22:40
Kıdemli Üye

Sn. Felsefeci gerçekten tek amacınız hristiyanlıktan sıyrılmak mı?

Evet sevgili prozac.. Çünkü İsa'nın da gerçek olmadığını görüyorum. Bana artık mantıksız geliyor.. Eskisi gibi, ateist olabilir miyim bilemiyorum ama Dinlere kesinlikle inanmadığım bir gerçek.. Ayrıca Tanrı'nın varlığından da şüphelenmiyor değilim.. Rüzgarın savurduğu yapraklar gibi, bir o tarafa bir bu tarafa gitmek istmiyorum artık.
Alt 09-05-2009, 22:43
Super Moderator

O halde sizi muallakta bırakan soruları öğrenebilirmiyiz? Soruları 10 mesaj sayısını doldurduktan sonra ilgili linkte konu olarak açabilirsiniz ..

http://www.turandursun.com/forumlar/...splay.php?f=13

Birde korkularınız/çekinceleriniz nedir ?

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 09-05-2009, 22:43
Kıdemli Üye

dilaver´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın felsefeci

Bunlar sadece yazılan ve anlatılanlardır ve bu temelde koşullandırılan bir inanç silsilesidir.

İncil'de İsa'nın ölüleri de dirilttigi yazılı. Olabilir mi. Ya da İncil'de İsa öldügünde yer gök karardı yazar. Hadi en iyi ihtimal ile bir güneş tutulması diyelim, var mı o dönemde böyle bir bilgi. Pek çok tarihçi var, hangisi bunu belirtmiş.

Size verilmek istenen bilgiyi almaya ya da kabule niyetli iseniz zaten yapacak bir şey yok.

Ancak şu var. Tanrıyı bilmeyen, doga ile içiçe yaşayan toplumlar son derece mutlu, paylaşımcı ve suç oranı neredeyse sıfır. Bunu etnolojik araştırmalardan da tarihsel vesikalardan da bulabilmek mümkün. İşte tam da düşünülmesi gereken yer burası. Neden

Tanrıyı bilmeyen toplumlarda neden kölelik yok. Neden insan her şeyden daha degerli ve neden tanrı ile birlikte insanlar kul olmuş. Neden suç tanrı ile birlikte başlıyor.

saygılarımla

Bu konuda size kesinlikle katılıyorum. Aynı şekilde de Yeşu, Tanrı'ya savaşı kazanmamız için günün kararmaması gerekiyor diyor. Tanrı'da, yeşu'ya
Güneşe ''dur de'' diyor. Yeşu da güneşe dur diyor. Ardından güneş duruyor.. ve savaşı kazanıyorlar.. Bu nasıl oluyor diye de düşünüyorum.. Ama benim aklıma takılan, İsa'dan önce yazılan kehanetler.. Onlar, isa ile beraber incil'de gerçekleşiyor. Bu nasıl oluyor?
Alt 09-05-2009, 22:47
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Sayın felsefeci

Kehanet dediginiz palavradan başka bir şey degil ve bunların gerçekleştigi de palavra. Yani gören ya da bilen yok. Sadece yazılmış.

Herodot tarihini okursanız orada da pek çok kehanete rastlarsınız ama bunların çogu ya da tamamı olduktan sonra aktarılmıştır.

Mesih gelecek demek bir kehanet degildir. Acıdan bahsetmek de bir kehanet degildir. Dilerseniz şu kehanetleri bir sıralayın da somut üzerinden konuşalım. Böylesi daha yararlı olacak.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 09-05-2009, 22:51
Kıdemli Üye

O halde sizi muallakta bırakan soruları öğrenebilirmiyiz? Soruları 10 mesaj sayısını doldurduktan sonra ilgili linkte konu olarak açabilirsiniz ..

http://www.turandursun.com/forumlar/...splay.php?f=13

Birde korkularınız/çekinceleriniz nedir ?

Sadece sıkıntılar sevgili prozac. Dediğim gibi; Rüzgarın savurduğu bir yaprak gibi hissediyorum kendimi. Ben, hristiyanlığın da bir safsata olduğunu gördüm ve görüyorum. Hayalkırıklığına uğradım.. Şimdi, verdiğiniz linkte bir konu açacağım. Sevgili dilaver, bu kehanetlerin belirtildiği ayetleri, prozac'ın vermiş olduğu linkten belirteceğim.. Umarım, bunlar da safsatadır.

Önerilen Siteler