dilaver´isimli üyeden Alıntı
Sayın felsefeci
Bunlar sadece yazılan ve anlatılanlardır ve bu temelde koşullandırılan bir inanç silsilesidir.
İncil'de İsa'nın ölüleri de dirilttigi yazılı. Olabilir mi. Ya da İncil'de İsa öldügünde yer gök karardı yazar. Hadi en iyi ihtimal ile bir güneş tutulması diyelim, var mı o dönemde böyle bir bilgi. Pek çok tarihçi var, hangisi bunu belirtmiş.
Size verilmek istenen bilgiyi almaya ya da kabule niyetli iseniz zaten yapacak bir şey yok.
Ancak şu var. Tanrıyı bilmeyen, doga ile içiçe yaşayan toplumlar son derece mutlu, paylaşımcı ve suç oranı neredeyse sıfır. Bunu etnolojik araştırmalardan da tarihsel vesikalardan da bulabilmek mümkün. İşte tam da düşünülmesi gereken yer burası. Neden
Tanrıyı bilmeyen toplumlarda neden kölelik yok. Neden insan her şeyden daha degerli ve neden tanrı ile birlikte insanlar kul olmuş. Neden suç tanrı ile birlikte başlıyor.
saygılarımla
|
Bu konuda size kesinlikle katılıyorum. Aynı şekilde de Yeşu, Tanrı'ya savaşı kazanmamız için günün kararmaması gerekiyor diyor. Tanrı'da, yeşu'ya
Güneşe ''dur de'' diyor. Yeşu da güneşe dur diyor. Ardından güneş duruyor.. ve savaşı kazanıyorlar.. Bu nasıl oluyor diye de düşünüyorum..

Ama benim aklıma takılan, İsa'dan önce yazılan kehanetler.. Onlar, isa ile beraber incil'de gerçekleşiyor. Bu nasıl oluyor?