Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-05-2009, 22:29
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sitede Koyun, kuzu, oğlak besleyen var mı?

‘Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…’

''Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. ''
Ovanes Kaçaznuni (Ermenistan'ın 1. Başbakanı)
Alt 10-05-2009, 23:10
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Okinin günlük üretimi kaç yumurta acaba?
Şimdi ben 120 yumurta ısmarlasam bayat yumurtalar gelmesin?

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 11-05-2009, 09:47
Serdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Serdar Serdar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ben çiftçi ve köylülerden almayı yeğlerim, bulabildiğim ölçüde herşeyi. Param tüccarlara gidecekse onlara gitsin.

Köy tavuğu ve köy yumurtasını da iyi bilirim. Bir aralar köy yumurtasından başka birşey yemez olmuştum. İlle de köy yumurtası ille de köy yumurtası diye tutturmuştum. Çok lezzetli olur, miss gibi kokar. Hele tavada keşli yumurta yapartık. Söndürünceye kadar beyazını pişirir, keşle karıştırırdık. Söndürdükten sonra sarısı yayardık üstüne. Sarısının çok pişmesi iyi olmaz. Biraz cıvık, ne bilim yoğurt gibi olmalı.

Gelelim köy tavuğuna O ne kokudur yağrappim, hiçbir çarşıdan aldığınız hazır tavuk, et tavuğu veya ticari tavuk onun gibi kokmaz. Onun gibi lezzetli olamaz. Haşladıktan sonra bile suyundan çorba yapar içersin. Hiç benzemez poşetteki tavuğa. Eti hem lezzetli, hem besleyici, hem güçlüdür doğal olarak.

Tabii, bu maceralarım, 3 sene öncesine kadardı. 3 senedir İzmir denen birbüyükşehirde yaşamaktayım. Rezalet birşey. Hiçbirşeyin doğalı yok. Hele hele sulu yemek bile yok. Bir ara burda hususi pazara çıkmıştım köy tavuğu satan var mudur acep diye?Artık gözüm dönmüştü, kendi ellerimle kesip temizleyeceksitim bulabilirsem tavuğu. Nereeeeee! Soruyorum soruyorum yok. Artık bilmem kaçıncı soruşumdu bilmiyorum. Adamın biri benim dövüş horozum var, alacaksan getirivereyim dedi.Yok kalsın dedim. Napayım ben dövüş horozunu. Gartalmıştır, yaralı berelidir

Eeeeeeey köy yumurtası ve köy tavuğu satanlar, İzmir'e yakın bir yerde mi oturuyorsunuz?

Bir köy tavuğuna kaç ytl istiyonuz? Kaç günde gelir? Kesip temizleyiverecek misiniz?
Alt 11-05-2009, 12:12
OQONUC OQONUC isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Okinin günlük üretimi kaç yumurta acaba?
Şimdi ben 120 yumurta ısmarlasam bayat yumurtalar gelmesin?
.........

hehehe Dostum bilirsin ki; Oki ne bayat malı ne bayat fikri ne de bayat muhabbeti sever

Yumurta dediğin nedir ki; maksat kalpler bayatlamasın...

Haftaya yollarım sana biraz yumurta. Civcivciler kralına yumurta yollayacam yaa; ne büyük adamım ben
...........
Sevgili Serdar;

Bu arada Temizlenmiş köy tavuğu bulmak çok zor arkadaşlar. Yani köy tavuğu satanlar var. Ama fenni yem ile besleniyor artık çoğu. Pazarlardan veya arabalara doldurulup satılan tavuklar; çıkma tabir edilen yumurta tavuklarının ıskartalarıdır çoğunlukla.

Gerçek bir köy tavuğunu temizlenmiş olarak 40 TL den aşağı alamazsınız. Bilginiz olsun. Ki horozu alın. Tavuğu değil. İzmir'de hafta sonları kurulan kanatlı pazarından bulabilirsiniz; eğer hala kuruluyorsa tabikii.

Yolunuz düşerse Denizli'de büyük bir pazar kurulur. En büyük pazar ise Adana'da dır.
Buralarda her tür ve cins tavuk bulunur. Iskartatavuklar gelemez bu pazarlara.

İsterseniz, ; ben buradan deepfreezde dondurup strafor ile yollayabilirim. Pazartesi verilse çarşamba İzmir'de oluyor. Çok müşterim var yumurta yolladığım. Ama temizlenmiş horozu ilk kez yollamış olacağım sayenizde

Ama en mantıklısı canlı olarak alıp kesmenizdir. Ayrıca temzilenmede önemlidir. Şimdi kuru yolum diyeceğim millet bana islami usül mu empoze ediyorsun diyecek; ama bir de bunların temzilenme ve kesilme olayı var ki; bu konuda üstad Aydoe'dir zaten bana söz düşmez. Amonyaklı suyun içerisinde tur atar durur marka tavukları.

Düşünün; normal ömrü 15-25 yıl olan bir hayvana bilimin biçtiği ömür sadece 45 gün arkadaşlar. Sadece 45 gün. Bu kırkbeş gün içersinde bir ömür boyu alacağı kiloyu hayvana aldırıp doğruca kesime yolluyorlar.
Bunun adına teknolji ve üretim denildiği halde; köy tavuğunu kesince vahşi oluyor insanoğlu. Nasıl bir iş anlamadım.

Hoş; İzmir'de Ege-Vet hubbard Rose JA diye bir et ırkını İngiltereden getirdi bildiğim kadarı ile. Adamlar 45 gün yerine 70 gün yaşam süresi var diye övünüyorlar bir de...

Aslında sevgil Serdar, hem mesleğiniz icabıdır da diye düşünüyorum; size bir tane köy tavuğu yollasam; oki den sofranıza hediye. Sonra sizde oradan marketten bir tavuk alsanız; bunların içerisindeki hormon oranlarını ölçme gibi şansımız var mı? Adı neydi ???? Libuzin mi.. hani yaşama ait en temel aminoasit mi neydi...

Bir koli de yumurta yollayım size; onu da piyasa yumurtaları ile karşılaştırınız. Ayrıca tahlil masrafları ödeme gücüm içerisinde ise de seve seve karşılayabilirim.

Vallahi öyle harika bir iş yapmış olursunuz ki anlatamam. Bütün köy tavukları adına horoz Oki size minnettar kalır.
Zira Oki, baktı ki insanlardan hayır yok; dünyayı tavuk ve culuklar ile idare etmek için kolları sıvadı

Ne dersiniz ? Yaparmısınız sahi bu insanlar için küçük ama biz hayvanlar için büyük tarihsel adımı ?

Selamlar

Selamlar
Selamlar..
Alt 11-05-2009, 12:51
Kıdemli Üye

Kırk yetele mi Valla kendim kesmeye karar verdim. Kesmesiz ne kadar?

Benim de ilerde, bir dağ evi gibi bir yerde yaşamak gibi bir hayalim var. Havası temiz ve doğası bozulmamış biryer hayal ediyorum. Orada kendi tavuklarımı, horozlarımı, kuzularımı, hayvanlarımı yetiştirmek, kendi soğanımı, tere otlarımı, yeşil otlarımı, ağaçlarımı yetiştirmek istiyorum. Hormonlardan, kimyasallardan, her türlü modern çağın gerekliliği diye nitelendirdikleri şehir geleneklerinden uzak yaşamak, bedenimi doğaya teslim ediyorum. Ne olursa olsun bunu yapmak istiyorum, eğer imkanım olursa.

Testlere gelince, bunların çok çeşitli şekilleri var. Herhangi bir biyokimyasal veya kimyasal madde yönünden incelenen testler var, toplam protein, yağ, karbonhidrat yönünden yapılan testler var, daha farklı çeşitler var. Fiyatları ne kadar dersen, bilmiyorum, sormam lazım. Şu anda onları yapacak benim elimde bir imkan yok. Ben burada bir aracı olabilirim. Kendi bölümümde yaptırabilirim.

Şuna kadar vermelisiniz neyin testini yaptırmak istiyorsunuz? Ney yönünden incelenmeli?

Konu Serdar tarafından (11-05-2009 Saat 13:20 ) değiştirilmiştir.
Alt 11-05-2009, 12:54
Kıdemli Üye

Bizim memlekette(Antalyada) daha çok köy tavuğundan "arabaşı" yaparlar, bilirsiniz misiniz onu? Ama ben daha çok kırmızı biberli yağda kızartıp bol limonlu yemesini severim, tabii suyu da bol olmalı

Konu Serdar tarafından (11-05-2009 Saat 13:12 ) değiştirilmiştir.
Alt 11-05-2009, 16:06
OQONUC OQONUC isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Şuna kadar vermelisiniz neyin testini yaptırmak istiyorsunuz? Ney yönünden incelenmeli?
........
Dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım kısaca.

Bir ticari yumurta veya ticari etlik piliç yendiğinde; insanın alması gerekenden kaç kat daha fazla HORMON alınmaktadır. Hormon=Libusiosum (veya bunun gibi bir gelişime lazım olan amino asitmiş)

Devam ediyorum; Yemlerden geçen etin ve yumurtanın muhtevşyatından aslında olmayan tespit edilmiş kimyasalların adları ve oranları.

Bize lazım olan tek şey; bağımsız özgür bulgularının altına imza atabilecek bir labaratuar. Bulursanız çok sevinirim. test masarafını karşılayacak paramız var; imza Paramız yok maalesef.

Bu arada; Antalya'da tam hayalinizdeki gibi bir yerde yaşayan doktor arkadaşım var. Özelden yazın; sizi ağırlasın. 300.000 Eura ya kütük ev aldım diye hava atıyordu. Bari bir işe yarasın

Selamlar
Alt 11-05-2009, 17:45
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Oki'nin değeri ve tadı mutezile tarafından test edilip onaylanmış doğal ürünleri artık
bu tezgahta boy gösterecek.

TD komisyonları için üretici Oki ile bilahare görüşülecektir

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 11-05-2009, 18:02
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Balik var mi, balik?
Ciftlik degil de, deniz baligi en masum yiyecek gibi gorunuyor. Gerci onda da polutanlar girla ama digerleri de nasibini aliyor bu cevre kirliliginden. Avatardaki tezgaha aldanmayin bende balik yok

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 11-05-2009, 18:12
mep
Üye Değil

Ooooh..!
Adamlar semt pazarı kurmuşlar buraya yav..!
Yarın öbürgün kurbanlık işinede girer bunlar..
Zaten frodo abimde o ticari yetenek göze çarpıyo..

Önerilen Siteler