Okinin günlük üretimi kaç yumurta acaba?
Şimdi ben 120 yumurta ısmarlasam bayat yumurtalar gelmesin?
.........
hehehe

Dostum bilirsin ki; Oki ne bayat malı ne bayat fikri ne de bayat muhabbeti sever
Yumurta dediğin nedir ki; maksat kalpler bayatlamasın...
Haftaya yollarım sana biraz yumurta. Civcivciler kralına yumurta yollayacam yaa; ne büyük adamım ben

...........
Sevgili Serdar;
Bu arada Temizlenmiş köy tavuğu bulmak çok zor arkadaşlar. Yani köy tavuğu satanlar var. Ama fenni yem ile besleniyor artık çoğu. Pazarlardan veya arabalara doldurulup satılan tavuklar; çıkma tabir edilen yumurta tavuklarının ıskartalarıdır çoğunlukla.
Gerçek bir köy tavuğunu temizlenmiş olarak 40 TL den aşağı alamazsınız. Bilginiz olsun. Ki horozu alın. Tavuğu değil. İzmir'de hafta sonları kurulan kanatlı pazarından bulabilirsiniz; eğer hala kuruluyorsa tabikii.
Yolunuz düşerse Denizli'de büyük bir pazar kurulur. En büyük pazar ise Adana'da dır.
Buralarda her tür ve cins tavuk bulunur. Iskartatavuklar gelemez bu pazarlara.
İsterseniz, ; ben buradan deepfreezde dondurup strafor ile yollayabilirim. Pazartesi verilse çarşamba İzmir'de oluyor. Çok müşterim var yumurta yolladığım. Ama temizlenmiş horozu ilk kez yollamış olacağım sayenizde
Ama en mantıklısı canlı olarak alıp kesmenizdir. Ayrıca temzilenmede önemlidir. Şimdi kuru yolum diyeceğim millet bana islami usül mu empoze ediyorsun diyecek; ama bir de bunların temzilenme ve kesilme olayı var ki; bu konuda üstad Aydoe'dir zaten bana söz düşmez. Amonyaklı suyun içerisinde tur atar durur marka tavukları.
Düşünün; normal ömrü 15-25 yıl olan bir hayvana bilimin biçtiği ömür sadece 45 gün arkadaşlar. Sadece 45 gün. Bu kırkbeş gün içersinde bir ömür boyu alacağı kiloyu hayvana aldırıp doğruca kesime yolluyorlar.
Bunun adına teknolji ve üretim denildiği halde; köy tavuğunu kesince vahşi oluyor insanoğlu. Nasıl bir iş anlamadım.
Hoş; İzmir'de Ege-Vet hubbard Rose JA diye bir et ırkını İngiltereden getirdi bildiğim kadarı ile. Adamlar 45 gün yerine 70 gün yaşam süresi var diye övünüyorlar bir de...
Aslında sevgil Serdar, hem mesleğiniz icabıdır da diye düşünüyorum; size bir tane köy tavuğu yollasam; oki den sofranıza hediye. Sonra sizde oradan marketten bir tavuk alsanız; bunların içerisindeki hormon oranlarını ölçme gibi şansımız var mı? Adı neydi ???? Libuzin mi.. hani yaşama ait en temel aminoasit mi neydi...
Bir koli de yumurta yollayım size; onu da piyasa yumurtaları ile karşılaştırınız. Ayrıca tahlil masrafları ödeme gücüm içerisinde ise de seve seve karşılayabilirim.
Vallahi öyle harika bir iş yapmış olursunuz ki anlatamam. Bütün köy tavukları adına horoz Oki size minnettar kalır.
Zira Oki, baktı ki insanlardan hayır yok; dünyayı tavuk ve culuklar ile idare etmek için kolları sıvadı
Ne dersiniz ? Yaparmısınız sahi bu insanlar için küçük ama biz hayvanlar için büyük tarihsel adımı ?
Selamlar
Selamlar
Selamlar..