Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-08-2009, 15:20
dogruluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dogruluk dogruluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

oldschool´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yokluğu ispatlanamayan şey vardır demektir. ayrıca varlığı ispatlanamayan şeyi de yok kabul etmek gerekir. fakat insan fıtratı gereği hep olup-olmama ihtimali 50/50 olan şeylerde daha garanti olan ihtimali kullanır.
peki o zamn tanrı hem var hem yok mu?
Alt 25-08-2009, 15:51
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger dogruluk;

Tanri kavram olarak var oldugu icin; bu kavrami ifade etmek isteyen acisindan; ne var, ne de yok.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 25-08-2009, 16:02
zocor zocor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

dogruluk´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tamm kainaat sa bana tanrının nerde yaşadıgını göster. madem evren onun kanıtı bir parçası nerde oldugunu da size söyler dimi ama önceki yazını okudum high ig bildigim kadırıyla ateist degil ama senin kutsal kitabından bir alıntı yapmış onu savunacagına tam tersi bir fikirle karşımıza çıkıyorsun.yaptıgın inançta çelişkiler mi yaşıyosun
Tanrı' nın kanıtını sordunuz gösterdim, hatta Big Bang ile de gösterildi görmek isteyen gözlere. (Big Bang hakkında biraz araştırma yaparsanız söylediklerimi bilimsel olarak da anlayabilirsiniz )

Tanrı' yı ispatlamak benim açımdan yeterli, nerde yaşadığı konusu dinler ile ilgili bir konu..

@high ig adlı üyeye de kendi senaryosundan örnek verdim, ateist birisine "bu kadın zina yaptı" derseniz size Kuran a ait bir söylemle "4 şahit getir" diyemez çünk ne Allah a inanır ne dine..
"zina ne demek" demesi gerekir..

Benim inanç açısından hiçbir sorunum yok çok şükür...
Alt 25-08-2009, 17:15
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Big-bang'in yasi 14 miyar civarujnda tahmin ediliyor; Insanin varolusu (homo sapiens) bir an kadar kisa 14 milyar senelik plana kiyasla. Bir enerji kaynaginin adina ister tanri deyin ister fiziksel guc, dinlerin tanrisi olmadigi muhakkak.
Insanin var olusuyla baslamistir tanri-ruh-yaratici fikri. Oysa insansiz da vardi ayni gucler; demek ki gucu kesfeden degil, ona insan benzeri karakterler verenler yartmistir tanrilari. Nitekim yuzlerce tanri yaratip tarihe gommustur insanlik. Artik kandirilamayacak bilgi ve mantik seviyesine eristigimizde, bu sonuncusunun da digerlerinin yanina gidecegi asikar.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 25-08-2009, 17:48
dogruluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dogruluk dogruluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

zocor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tanrı' nın kanıtını sordunuz gösterdim, hatta Big Bang ile de gösterildi görmek isteyen gözlere. (Big Bang hakkında biraz araştırma yaparsanız söylediklerimi bilimsel olarak da anlayabilirsiniz )

Tanrı' yı ispatlamak benim açımdan yeterli, nerde yaşadığı konusu dinler ile ilgili bir konu..

@high ig adlı üyeye de kendi senaryosundan örnek verdim, ateist birisine "bu kadın zina yaptı" derseniz size Kuran a ait bir söylemle "4 şahit getir" diyemez çünk ne Allah a inanır ne dine..
"zina ne demek" demesi gerekir..

Benim inanç açısından hiçbir sorunum yok çok şükür...
.tanrının olmadıgı sende kabul et.bana gelipte big bang deneyi tanrının ispatı diye önüme koyma.
ingilizcesi bigbang türkçe adıyla büyük patlama:evrenin yaklaşık 14 milyar yıl önce sonsuz yoğun ve sonsuz sıcak bir noktanın paylamasıyla meydana geldiğini savunan bilimsel teori.galaksiler nebulözler ve yıldızlararası plazmanın bu şekilde meydana geldiğini savunur.yani big bang senn tanrınla ilgisi yok.ban gösterdigin örnek savundugun fikirlerin aksine olmasın bence araştırken dikkatli ol
Alt 26-08-2009, 02:35
kapidere79 kapidere79 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Bing Bang'le sadece madde başlamıyor ki, zaman da başlıyor, Big Bang'i tanrı kanıtı sayan arkadaş bunu biliyor mu?

ama insanoğlu zamanın başlamasını kabullenemediği için ( tıpkı ölünce kendisi için herşeyin bittiğini kendine yediremediği gibi) big bang'i tanrının kanıtı sanıyor.
Alt 26-08-2009, 03:11
al bundy al bundy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Meleklerin var ise uzuvları, kulakları, gözleri vs. sini ispatla bakalım derseniz haklısınız bunları ispatlayamam ama Tanrı' nın varlığının ispatı Kainat' tır diyorum ben..Kainat' ın en temelindeki madde' dir Tanrı' nın ispatı..

Bugünkü Big Bang bile yaratılmışlığı kanıtlarken daha hala gelip "kanıtın nerde" diye sormanız her zaman bilimi öne süren sizler için oldukça hazin bir durum ..
Burada kesin konuşmak imkansızdır, big bang yaratılmışlığı felan kanıtlamaz. Zaten tanrının varlığına dair tek bir somut kanıt olmadığı için big bang ve diğer bilimsel olgular tanrıdan bahsetmez, tanrıyla ilgilenmez bile.

Ben de size derim ki hayır Allah değil ben yarattım diye. Benim yaratmadığımı ispatlayın.
Alt 26-08-2009, 09:29
Yasaklandı

kapidere79´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bing Bang'le sadece madde başlamıyor ki, zaman da başlıyor, Big Bang'i tanrı kanıtı sayan arkadaş bunu biliyor mu?

ama insanoğlu zamanın başlamasını kabullenemediği için ( tıpkı ölünce kendisi için herşeyin bittiğini kendine yediremediği gibi) big bang'i tanrının kanıtı sanıyor.
Madde' nin başladığı an zamanın da başladığı andır..

"Zaman da başlıyor" demişsin, ne alaka..Ben zaman başlamaz mı dedim..??

Bugünkü araştırmalar Big Bang üzerinden devam eder ve ateizmin savunduğu madde ezelden beri varmışş uyduruğunu çöpe atar..

Hep diyorum blim ilerledike atizmde -çöp- olmaya mahküm..
Hoşunuza gitmiyor ama gerçek böyle..
Alt 26-08-2009, 09:36
Yasaklandı

Evrenin sürekli genişlediğini bugünkü "blim" söyüyor. Buna göre de iki senaryonun birinin gerçekleşmesi de kaçınılmazdır.

Ya evren geriye kapanmadan sürekli genişleyecek ve ısı ölümüyle Büyük Donma (Big Chill) süreci olacak, ya da genişleme belli bir seviyeye geldikten sonra çekim gücü geriye kapanmayı başlatacak ve Büyük Çöküş (Big Crunch) yaşanacaktır.
Böyle bir çöküş yaşanırsa, evrenin olmadığı noktada zamanın da önemi kalmadığı için, evren-zamanının da sonu gelecektir.

Yani ateizmin savundğu madde ezelidir düşüncesinin ezeli olmadığı kesinleşecek ve bu noktada dinlerde bahsedilen "kıyamet" de gerçekleşecektir. Kıyametin gerçekleşmesi de ateizm in öngörmediği bir durum olduğundan dediğim gibi bilim ilerledikçe ateizm de çökeceği kesinleşmiştir.

Big Bang Teorisine göre ;

1- Evren ezeli değildir. Böylece evreni, maddeyi tek ve asli unsur kabul eden materyalist felsefeler en temellerinden geçersiz olmuşlardır.

2- İzafiyet teorisine göre evren ve zamanı birbiriyle alakalıdır. Böylece evrenin başlangıcının ispatı, zamanın başlangıcının ispatı anlamına da gelir. Böylece zamanı sonsuza dek geriye giden bir süreç olarak tasarlayan materyalist düşünürler yanılmışlardır.

3- Big Bang ile oluşan süreçler evrende bilinçli bir tasarımın var olduğunu gösterir. Evreni sırf kendiyle açıklayan, bilinçli bir Yaratıcı’nın müdahalesini kabul etmeyen materyalist felsefeler bu açıdan da geçersiz olmuşlardır.

4- Evren ezeli olmadığı gibi ebedi de değildir. İnsanlar gibi evrenimiz de bir gün ölüm sürecini yaşayacaktır. Materyalizm bu en temel tezinde de geçersiz olmuştur.

Ayrıca belirtmek gerekirse Evren' in oluşumu ve süreci bakımından big Bang bugünkü en önemli ve en gerçekçi teoridir..
7 milyar pound luk bir deney de Big Bang teorisi için yapılmaktadır..

Konu zocor tarafından (26-08-2009 Saat 09:45 ) değiştirilmiştir.
Alt 26-08-2009, 09:45
ugurce82 ugurce82 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Talking

Evren sürekli genişlemektedir. Buna göre de iki senaryonun birinin gerçekleşmesi de kaçınılmazdır.

Ya evren geriye kapanmadan sürekli genişleyecek ve ısı ölümüyle Büyük Donma (Big Chill) süreci olacak, ya da genişleme belli bir seviyeye geldikten sonra çekim gücü geriye kapanmayı başlatacak ve Büyük Çöküş (Big Crunch) yaşanacaktır.
Böyle bir çöküş yaşanırsa, evrenin olmadığı noktada zamanın da önemi kalmadığı için, evren-zamanının da sonu gelecektir.

Yani ateizmin savundğu madde ezelidir düşüncesinin ezeli olmadığı kesinleşecek ve bu noktada dinlerde bahsedilen "kıyamet" de gerçekleşecektir. Kıyametin gerçekleşmesi de ateizm in öngörmediği bir durum olduğundan dediğim gibi bilim ilerledikçe ateizm de çökeceği kesinleşmiştir.
galiba yanlış kelimeler kullanmışsı.bilim ilerledikçe tanrını olmadıgı ortaya çıkar örnegin tanrı topragı gögü 2 3 gibi gülerde yaptıgı söylemişti bilim bunun oksine ispatlamıştır dünyanın oluşumunu uzun yıllar sürdügünü söylemiştir big bang de bu teori de gerçekleştirilmiştir bilim tanrı bir birine zıttırlar herşeyi nasıl evirip çevirip kendinize göre cevaplıyorsunuz ya hayrete düşürüyorsunuz

Önerilen Siteler