Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-08-2010, 13:31
axzel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
axzel axzel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

belkide daha az bir zehir, örnein dünyanın en zehirli yılanının zehrinden 50 mg dan azı bile yeterli olur insanın ölmesine,

bu kadar kolay ölebilen bir insan (bir güçlü zehir ile mesela) mükemmel olamaz diorsunuz..

bu düşünüşle şu an "kendinizi tanrı yerine koymuş" oldunuz..

çünkü size göre siz tanrı olsaydınız, eminim HCN veya başka bir zehire karşı insan içinde anti zehir bulundururdu. ve kolay kolay ölmeyen bir insan yapardınız. hatta bazı meleklerinizi kalite kontrolcu yapıp hasta doğan insanların canını alırdınız..

kk testinden geçmeyenleri imha ederdiniz..

ayrıca sanırsam bir insanın 5000 kg ağırlığı kaldırabilecek bir yapıya sahip olmasını sağlardınız.. size göre mükemmel olmak:
sağlam, kırılmaz, hastalanmaz, zehirlenmez, çok güçlü, ... olmak demek.

işde hesap yapmalısınız...

bilerek isteyerek bozunma özelliğine sahip bir döngü mü, yoksa insanın hiçbirşeyden sakınmasına gerek olmayacak kadar sağlam bir yapımı verirdiniz tanrı olsaydınız..

bu durumda ellerimizi yıkamamız bile gerekmezdi, yada birçok sağlığa uygun yaşama kuralına...

tanrı lık bu demek.......mi?

tıpkı bir bilgisayar oyunu oynayan çocuğun hile yazıp ölümsüz olması, yada aniden haritadaki tüm düşmanlarını izleyebilmesi gibi..

saygılar..
Alt 02-08-2010, 13:38
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

axzel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ayrıca sanırsam bir insanın 5000 kg ağırlığı kaldırabilecek bir yapıya sahip olmasını sağlardınız.. size göre mükemmel olmak:
sağlam, kırılmaz, hastalanmaz, zehirlenmez, çok güçlü, ... olmak demek.

işde hesap yapmalısınız...

bilerek isteyerek bozunma özelliğine sahip bir döngü mü, yoksa insanın hiçbirşeyden sakınmasına gerek olmayacak kadar sağlam bir yapımı verirdiniz tanrı olsaydınız..

bu durumda ellerimizi yıkamamız bile gerekmezdi, yada birçok sağlığa uygun yaşama kuralına...

tanrı lık bu demek.......mi?

tıpkı bir bilgisayar oyunu oynayan çocuğun hile yazıp ölümsüz olması, yada aniden haritadaki tüm düşmanlarını izleyebilmesi gibi..

saygılar..
İşte istediğim noktaya geldiniz sayın axzel ;

Mükemmellik bile göreceli bir kavram iken "GÖZ MÜKEMMELDİR" veya "GÖZÜN MÜKEMMEL YAPISI BİR TANRIYA İŞARETTİR" sözleri ne kadar göreceli imiş değil mi ama?

Yani kısacası mükemmel olarak nitelendirdiğiniz bir şey asla bir Tanrıya kanıt teşkil etmeyecektir. Herşeyden önce "BEN TANRI OLSAM ....." diyebilecek insanlar bile Tanrısal mükemmellikten göreceli olarak daha mükemmel fikirler üretebilirken.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 02-08-2010, 13:57
Üye

herhangi bir yaratılmışsın (ben veya sen) mükemmellik anlayışı benim kanımca yetersiz, eğer allah "ben insanları mükemmel olarak yarattım" diorsa demekki mükemmelliğin tanımına gerçekten uyan "insan dizaynı" da biziz.

senin insan da bulduğun eksiklik esasen bir eksiklik değildir. dedimya senin yolundan gidilse zaten bir sürü aksaklık ortaya çıkıor. mesela el yıkamaya gerek olmaması gibi, sağlıklı yaşam kurallarına gerek olmaması gibi.

ama sen veya ben bunları yani senin yolundan (kırılmaz, hastalanmaz, ölmez, zehirlenmez, çok aşırı güçlü..) gidilse meydana gelebilecek aksaklıkları ne sen ne de ben tamamiyle belirleyebiliriz..

ben ayetin doğruluğuna inanmaktayım. sen ise tanrının işini daha iyi bildiğin için onun yerine geçdin.. ne diyebilirim.. bir kitapta sen yaz bakalım kaç kişi peşinden gelecek..

saygılar..
Alt 02-08-2010, 14:08
Kıdemli Üye

Jim Jones kendini mesih ilan ettiğinde 900 un üzerinde insan bulabildi, kendine inanacak, ve sonları hüsran oldu. Guyana'da hepsi intihar ettiler.

Çoğunluğun bir kitabı takip etmesi ise; kitabın doğruluğuna kanıt olabilir mi?

Unutmayınız ki Dünya üzerindeki Hristiyan nüfus daha fazla, peki bu İncilin tek gerçek olduğu anlamına gelir mi?

Tanrı yerine hiç bir zaman geçmedim, sadece örnekler verdim. Tanrının mükemmeliyet fikrinin biz insanlar için bile kendi arasında göreceli olduğunu izah eden fikirler. Ben karbon tabanlı bir yaşam formu olamaktan mutluyum. Elbetteki kemik yapımın Titanyum olmasını isterdim ama bu haldede mutluyum.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 02-08-2010, 14:24
Üye

evt çounluk doğruyu bulmada yanlışdır.

kuranda sizi doğruluyor:
"insanların çoğu yanlış yoldadır..."

hristiyanlık konusuna gelince hristiyanlık hak dindir. ancak tahrif olunması sebebi ile ve de son din olmaması sebebi ile uygunsuzdur.

...........

saygılar.
Alt 02-08-2010, 16:31
Kıdemli Üye

axzel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hristiyanlık konusuna gelince hristiyanlık hak dindir. ancak tahrif olunması sebebi ile ve de son din olmaması sebebi ile uygunsuzdur.
Burası komik olmuş çünkü Mormonluk İslamdan sonra geldi, belki İslam değil Mormonluk gerçektir ve islam tahrif edilmiştir. Lütfen bana onun her harfini Allah koruyor Kuran değişmez demeyiniz çünkü öncekileri korurken gösterdiği hassasiyet "tahrif edildi" demesi ile ortada.

Konuya dönmek gerekirse, gözün megapiksel boyutu iki katına çıksa daha mükemmel olmazmıydı? Detayları görmede kolaylık sağlamazmıydı? Bakınız demekki mükemmel değilmiş, daha mükemmeli kurgulanabilmekte imiş. Ama eğer "eldeki bu işte" denirse eğer, onun mükemmeliyetide kendi içinde bir kurgudan ibarettir denebilir ve Yaratıcı Teorisini desteklemez.

Alt 02-08-2010, 17:03
Üye

bir kapta 200 gr su varken 400 gr olsaydı daha iyi olurdu demek, 400 gr olsaydı 800 gr önermesini destekler... ve bu sonsuza kadar gider.. demekki 576 MP en uygun olanmış, belkide şundan anlayabilirsin:

örneğin insan ses aralığı olarak belli aralıkdaki sesleri duyabilmekte... bu aralık değerleri daha az veya daha yüksek sesleri duysaydıya diyebilirsin. ve bu durumda hayatının bir felaket olması da olabilir. cunku bu durumda yerde yuruyen karıncanın veya yere düşen toz tanesinin sesini işitirdin.. ve acaba uyuyabilirmiydin...

kanımca insan gözünün görmesi gereken ayrıntı miktarı onu tatmin edecek en uygun düzeyde.. fazlası veya azı rahatsızlık verebilirdi...

ben memnunum, sen deilsen şimdilik idare et, zira daha 576x2 = 1152 MP bir kamera yapılamadı...

saygılar..
Alt 02-08-2010, 17:08
Kıdemli Üye

İşin açıkcası söylediklerimiz yaklaşık aynı paralelde.

Sadece ben "eldekine mükemmel diyerek buradan tanrısallığı kanıtlama çabasını" anlayamıyorum. Çünkü mükemmelliğin sınırlarını insanlar ihtiyaçları ile belirlemekteler ve bu yüzden hiç bir şey mükemmel değil. Bu yüzdende "bu mükemmeliyetin ardında bir Tanrı olmalı" fikrine katılmıyorum.

Alt 02-08-2010, 23:43
taylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
taylan taylan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Madem göz bu kadar detaylı ve üstün bir makine. Sorumu yinelemek istiyorum:

Neden bir zoomlama mekanizması konulmamış? Bu bize baya bi üstünlük sağlardı.

Üstün bir makine madem. Neden milyonlarca gözlük takan insan var??

Tasarımcı mantığına göre sorular soruyorum. Madem bilinçli yani kendisiyle bilgi alışverişi yapabileceğimiz üstün nitelikli bir varlık söz konusu. O zaman bize tüm bu noksanlıkları izah ediniz.

http://evrimteorisi.org
Hayat Değişimdir...
Alt 03-08-2010, 09:37
Üye

sayın taylan74,,,

zoom felan,, yalnız sorum şu digital mi olsun analog mu?
hem kaç X olcak?

peki iso ayarını kedi gösü kadar hassas niye deil, öylede olsun mu,,

başka bir şey yoksa siparişini tamamla,, ayarlarız

------------------------------------------------------

herşeye ihtiyacı kadar vermiş allah, örneğin kartal gözü yada baykuş gözü çok uzaktaki bir nesneyi yakalayabiliyor neden? ihtiyacı var, avlancak,

bizede gerekli olan kadar verilmiş...

ve fazlası için akıl ve uygun maniplatörler (eller) verilmiş...

zoom isteyen aklını kulanır yapar,, şu an zoom suz yaşayabilioruz, ama zoom suz bir baykuş yaşayamaz.

bilmem anlatabildimmi..

saygılar..

Önerilen Siteler