Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-04-2008, 10:28
aparain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aparain aparain isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Gözün yapısını tanrının varlığına delil sayanlara...

Oğlunun kök dişinden göz yaptılar
Mucizevi bir ameliyat! Oğlunun dişi görme engelli babanın gözlerini açtı.

Bugün gazetesi
Haber Tarihi: 29 Şubat 2008Kategori: SağlıkYorum Sayısı: 0Okunma Sayısı: 757Haber Puan: 1

57 yaşındaki Bob McNichol, bir dönüşüm fabrikasında 2005 yılı kasım ayında, bir kimyasal maddenin patlaması yüzünden görme yeteneğini yitirdiğini belirterek, ''Ömrümün geri kalanını kör olarak geçireceğimi sandım. Doktorlar benim için yapılacak bir şey olmadığını söylüyorlardı'' dedi.

MUCİZEVİ BİR AMELİYAT

McNichol, Brighton'taki Sussex Göz Hastanesi'nde yapılan mucizevi bir ameliyattan söz edildiğini duyunca yaşamının değiştiğini söyledi. 1960'lı yıllardan beri İtalya'da yapılan söz konusu ameliyat, hastanın kökü ve kökü saran çeneden alınan parça dahil dişinden alınan bir parçayla yapılıyor. Hastanın göz çukuru tedavi edilerek, içine diş yerleştiriliyor ve bu dişte açılan bir oyuğa da lens yerleştiriliyor. McNichol'ün durumunda ise ameliyat için gereken ''malzemeyi'' 23 yaşındaki oğlu Robert'ın sağladığı kaydedildi.

* * * *Arkadaşlar nicedir forumda ve diğer sitelerde yazan inananların, -sanırım HY den
esinlenerek-
"gözün mükemmel ve karmaşık yapısının ancak bir yaratıcı tarafından çözülebileceği"
gibi sabit bir fikre sahip olduklarına tanık oluyorum.Bu haberi, islama yakın olan gazeteler arasında yer alan bugün gazetesinden özellikle aldım ki, arkadaşlar yine sizler çarpıtma yapıyorsunuz diye ithamda bulunmasınlar.Dileyenler için linki de vereyim:Web Page Name

* * * * Şimdi gördüğünüz üzere 1960'lardan bu yana yapılan bu ameliyat, bilimin yegane amacının insanlığa hizmet olduğunu ve bazı arkadaşların belirttiği gibi bilimin yobazlık amaçlı olarak değil, gelişim amaçlı olarak kullanıldığını ispatlamaya yetecektir.

* * * * Hee, elbette bu haberi okuyunca;
"-bak şu hikmetinden sual olunmayan rabbime ki, dişten göz yaptırtıyor.Hey gidi hey"
diyen arkadaşlarımız olacaktır.Ancak onlardan haberi bir daha okumalarını ve canlılarda var olan herhangi bir organı, kutsiyetlerinin göstergesi veya delili olarak kullanmamalarını rica etmekten başka elimden birşey gelmez.

* * * * Eee ne yaparsın... "Onlar ki, dişleri *ay aman gözleri yoktur görmezler" vs vs.

Tanrı, bilinmeyenlerin üstüne örtülmüş bir gölgeden ibarettir.
Alt 06-04-2008, 21:49
gozeneli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gozeneli gozeneli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: Gözün yapısını tanrının varlığına delil sayanlara...

Zaten dindarların öne sürdükleri en büyük tartışma bak etrafına ,dünya bir milim sagda olsa yeryüzünde yaşam olmaz gibi şeylerdir.(Bu Kuranın neresinde yazıyor)

Bugün bildiklerimizi Kuran 1600 yıl önce yazsaydı............
Alt 06-04-2008, 22:09
HHHhANCI HHHhANCI isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Tüh yıllardır boşuna inanıyoruz desene...
Alt 06-04-2008, 22:33
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Hic bir yapi tanrinin varligini ortaya koymaz.Epistemoloji,bilimi bilimin o anki asamasidir.

Bilimin belkide sonu getirilemeyen tek dalidir.

Bu dal bugun bazi sorulara veya iddialara-illaki,bir yaratici arama iddiasi,yani nakli dunya gorusu-cevap veremese bile,yarin verecektir.

Mesele,bakis acisidir.Nakli bakmak isteyen-yaratilis,doga ustuluk temelinde-bakarsa mutlaka bugun cevap verilemeyen bir konu bulur ve onu tanriya baglar.

Bu bir bakis acisi ve mentalite meselesi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 19-06-2010, 01:31
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Güncelleme..

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.

Önerilen Siteler