klucky35´isimli üyeden Alıntı
Tersten düşünerek bir soru sormak istiyorum(fikir jimnastiği):
Eğer evrim teorisi kuranda olsaydı ve bilim dünyası insanların topraktan yaratıldığı teorisini ortaya atsaydı, inanan arkadaşlar insanların topraktan yaratıldığı teorisi hakkında acaba ne düşünürlerdi?
Saygılarımla..
|
Bazı kafası ikilemde kalmış bilimi iyi bilen Müslümanların Keşke Yazsaydı diye içinden geçirdikleri bir olgudur kuranda evrim.
Kapitän´isimli üyeden Alıntı
İnanan insanlar için bu tür konularda düşünmek, fikir yürütmek ve aklı çalıştırmak haramdır. Teslimiyet, iman ön şarttır. Zaten düşünmek sizi kısır döngüye sokar, neticede bir yerden sonra aklınız almaz, feleğiniz şaşar eüzübillah.
Sen Allah(A.S.S.)'ın evrimi bir sistem olarak yaratamayacağını mı düşünüyorsun? Bence evrim Allah(A.S.S.)'ın yarattığı bir sistemdir.
Topraktan yaratılmaya, Adem ve Havva'nın ensest ilişkisine dair masallar, safsatalar bence şeytan tarafından ortaya atılmış fitnelerdir. Zaten başlangıç kurgusunu bir sapık hikayesiyle yapmasından masalın şeytandan geldiği belli değil mi? Bence belli.
|
Tam benlik bir yazı Allah Ahirette Şeytan ile tartışırken ağzından hiç bir şekilde ben insanlara belli aralıklarla peygamber yollayacağım dememiştir.
Asıl şeytanın ağzından çıkmıştır "Kıyamete kadar insanları Senin yolundan alı koyacağım her türlü fitne ve fesat çıkaracağım" lafını söyleyen Şeytanın ta kendisidir.
Vicdanı olanların bile inancı uğruna başka kimseleri incitmeleri ve hatta ölümüne bile yol amçalarını sağlayacak biri varsa o da şeytanın ta kendisidir. Zaten Dediğin gibi Direk Ensest ile başlıyor.
Kız Çocuklarının daha hayatı anlamadan ihtiyar dedelerin altına cariye yapıyor.
Savaş esiri sivil masum halka eşlerinin önünde tecavüze izin veriyor.
Cehennemin gazabı ile korkutuyor
Irkçılık yapıyor.
Ve ağzı bozuk küfredip duruyor.
Bence Eğer allah varsa Şeytana uyanlara iyi bir ceza verecektir umarım Bir yaratıcı vardır.
Ben size akıl ve vicdandan başka birşey yollamadım. Fakat sizler şeytanın yolunda kandırıldınız aklınızı ve vicdanınızı kullanamadınız deyip cenneti kerhane sanan beline dinamit koyup sivil halkın ortasında kendini patlatan müslümanlara iyi bir cezası olu diye temenni ediyorum.
klucky35´isimli üyeden Alıntı
Sayın Shibumi,
Yani müslümanlık düşünmeyenlerin/düşünemeyenlerin dini mi oluyor bu durumda.
|
Evet Aynen öyle oluyor. düşünmeniz için biraz daha yardımcı olayım fakat ne kadar anlarsınız bilemem.
Allahın olduğunu ve kendinin peygamber olduğunu iddia eden ve kendisinden başka şahidi olmayan normal sıradan bir insana mı inanırsınız?
Yoksa Dünyanın farklı ülkelerinde birbirlerini henüz hiç tanımamış ve farklı farklı deneyler ile Aynı sonucu almış binlerce bilim adamının söylediği teoriye mi inanırsınız?
Yani Şeytanın ensest hayat başlangıcına mı inanırsın?
Yoksa Hayatı fizik kanunlarının dışına çıkmadan düzenli ve aşamalı bir şekilde bizleri bu güne getirmiş bir yaratıcıya mı?
Yaratıcı böyle bir evreni yaratabilecek güce sahip ve olgunlukla sabırla biryerlere getirdiyse.
Bir hücrenin insan olana kadar aşama aşama evrilerek hayatı anlaya anlaya her bir evresini sindirerek insanı insan yapan olguyu da sabırla bekleyebilir.
ve böyle bir yaratıcı insanlara zırt pırt peygamber yollayıp sürekli onlara kitaplar vahiyler yollamayla uğraşmaz.
bursali68´isimli üyeden Alıntı
Merhaba,
Sn.Termo,Evrim şu an için bir teoridir ancak sağlam bir teoridir.Kanunlaşması da zaman alacaktır,ancak ben kanunlaşacağına eminim.Şu an için " teori " de olsa farketmez,çünkü Kur'an evrime " hayır demez ",evrimin de karşısında değildir.Ancak o yıllar itibariyle tabii ki bunu " EVRİM " adıyla isimlendirmez...
Sağlıcakla kalınız...
|
Sn bursali68 Bunu afganistanda talibana anlatma cesaretiniz varsa bize kanıtlayabilir misiniz?
siz mi daha iyi arapça biliyorsunuz yoksa Taliban mı?
Sana çok açık ve net birşekilde söylemem gerekirse Kuranın türkçesi son 5 yıldır Evrime hayır demiyor bilmem anlatabildim mi?
Yaratıcıyı Yaratıcı yapan Yaratıcılığıdır. Dinler yok etmekten başka hiç bir işe yaramazlar.