Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-11-2016, 22:53
marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
marcos marcos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Spartacus

Ortada koca bir sorun var.Ve biliyoruz ki bu sorunu yaratan AKP değil.Ve şunu da biliyoruz yasa ile ilgili bizleri sokağa mücadeleye çağıran kesimde sorunun parçası.Cumhuriyeti kuran kesim ortadan kaldırmak için uğraşmadığı sorununun mümessili olarak AKP yi gösteriyor.Aynı zamanda AKP yi bizlerle olmadığı şekilde gösteriyor.

Şunu söyleyeyim bu mesele kürtaj meselesine dönecek böyle bir yasa (kemalistlerin söylediği tarzda) hiç bir zaman çıkmayacak.Bir süre insanlarımıza bu tartıştırılacak sonra unutturulacak.

http://bizimsokagincocuklari.com/wp-...EMES%C4%B0.pdf

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge
Alt 20-11-2016, 23:06
Üye

İlahimasal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
2011 senesinden beri ülkede eğitim olmadığına dair ,sosyal bir ileti asmamışsınız buraya ve Bu gün itibarı ile eğitimin düzeldiğini imâ etmişsiniz.

Ne oldu?
İlhammı geldi yoksa kömürmü?
Kendi eğitim geçmişimden biliyorum.

Bu ülkede seksende darbe oldu.Otuzbin ilerici demokrat öğretmen ülkeden kaçtı.Kalanlarla eğitim devam ettirildi.Eğitim öğrenci eksenli değil devlet eksenliydi.Bu durum doksanların ortasına kadar devam etti.Doksanlardan sonra düzelme başladı.İkibinlerden sonra kapitalizmin ülkeye iyice yerleşmesi ile eğitim sermayeye dönük olmaya başladı.Bu durumda ister istemez kaliteyi artırdı.

Okullarda rehberlik başlatılması başlı başına başarı sayılmalı.Öğrencinin alan yönlendirilmesi cumhuriyet tarihinde olmadığı kadar iyi.

Kemalist kesim eğitim siteminde AKP de farklı olarak sadece din eğitimini geri plana atmak türbana tekrar yasak getirmek olabilir.Başka bir şey olamaz.

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge
Alt 20-11-2016, 23:09
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

marcos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
daha önce eğitim mi vardı ülkede.

yapma kardeşim.
marcos

Eğitimdeki değişimler, AB UYUM süreciyle ilgiliydi, AKP onu bile sulandırdı ve imzaladıkları metinlere uymaz hale geldiler, yani olmasaydı da olacaktı... Uyum sürecinde yapılan anlaşmalar ve atılan imzalardan haberiniz yok sanırım...

İkincisi uyum süreci değişimini irdelersen görebilirsin, 8 Yıllık zorunlu eğitim 1997, yani AKP ilgili süreci 4+4+4 ile aşamalı parçaladı ve istinalar oluşturdu, muhtemel süreç 12 yıllık zorunlu eğitim olacaktı... sağlıklı bilgi edinemediğini düşünüyorum.

İkincisi AKP bir çok sınavı kaldıracağını propaganda etmişti, çünkü küçük çocuklar altından kalkamayacağı yüke maruz bırakılıyordu, oysa sınavları kaldırma propagandası yapan AKP, sınavları resmen ilkokul düzeyine kadar, her kademe de eziyete, fırsat eşitsizliğine çevirdi! AKP her konuda hem de her konuda, bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu dedirtiyor, dedik diye de suçlu ilan ediliyoruz.

hangi eğitim sisteminden söz ediyorsun? TEOG nedir, ÖYS'yi kaldıracağım diye gelen AKP, TEOG'u inşaa etti, YÖK'ü kaldıracağım diyen AKP, Tuvaletin klozetini bile YÖK'e bağladı, akademilerdeki seçimleri kaldırdı? Senin iyi dediğin eğitim sisteminde, ya eğitim kelimesi fazlalık ya da sistemi kelimesi...

AKP, 1997'lerde başlayan eğitimdeki reform sürecini, baltaladı, yine sol gösterip, sağ vurdu, eskiye göre şimdinin kıyası o şekilde yapılmaz. ŞİMDİ NE OLMALIYDIya bakılarak yapılabilir, eskiden cep telefonu yoktu, ama bu demek değil ki, cep telefonları olunca her şey yolunda olacak? yani demek istiyorum ki, AKP olmasada eğitim, eskisinden iyi olacaktı, eşyanın tabiatı bu...

Eskiside, daha eskisinden iyiydi, sebep? İnsanlığın ilerleyişiyle doğru orantılı olabilir mi? İnsanlığın gerileyişide vardır ki, AKP gerileyişi temsil ediyor olabilir mi?(hala şüpheniz mi var?)

İkincisi ülkede eğitimde reform sorunu 2 kez AKP benzeri iktidarlarca baltalandı, birisi Menderes dönemi, şimdiki AKP dönemi... Yani siz;

elbette eskisinden daha iyi olacak olanın baltalı halinden söz ediyorsunuz, baltasız fidandan iyidir, sağı solu baltalanmış, cevizler veren koca bir ceviz ağacı, sorun şu ki baltasız daha iyi olurdu.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 20-11-2016, 23:11
xcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xcan xcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu ülkede seksende darbe oldu.Otuzbin ilerici demokrat öğretmen ülkeden kaçtı.Kalanlarla eğitim devam ettirildi.Eğitim öğrenci eksenli değil devlet eksenliydi.Bu durum doksanların ortasına kadar devam etti.Doksanlardan sonra düzelme başladı.İkibinlerden sonra kapitalizmin ülkeye iyice yerleşmesi ile eğitim sermayeye dönük olmaya başladı.Bu durumda ister istemez kaliteyi artırdı.

Okullarda rehberlik başlatılması başlı başına başarı sayılmalı.Öğrencinin alan yönlendirilmesi cumhuriyet tarihinde olmadığı kadar iyi.

Kemalist kesim eğitim siteminde AKP de farklı olarak sadece din eğitimini geri plana atmak türbana tekrar yasak getirmek olabilir.Başka bir şey olamaz.
Konuyla ilgili fikrin yoksa bu başlıktan defol,faşist.
Alt 20-11-2016, 23:11
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

O belirtiğiniz kalite ne? Belirtsenizde SAFSATA mı deilmi bilsek

Paralı eğitimi , eğitim diye yedirecekseniz karnımız tok.

Konuyu kemalistler üzerinden yorumladıkça ideolojik yapınız ortaya çıkıyor.
Alt 20-11-2016, 23:23
Üye

xcan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Konuyla ilgili fikrin yoksa bu başlıktan defol,faşist.
faşist ne la

ne alaka

Alt 20-11-2016, 23:29
Üye

O belirtiğiniz kalite ne? Belirtsenizde SAFSATA mı deilmi bilsek

Paralı eğitimi , eğitim diye yedirecekseniz karnımız tok.

Konuyu kemalistler üzerinden yorumladıkça ideolojik yapınız ortaya çıkıyor.
Kapitalist sistemde yaşıyorsak eğitimi kapitalist ilişkiler belirler.Özgür dünya denilen ülkelerde de durum bu.

Kemalistler üzerinden yorumlamak.

Ülkede iki kesim var.Bu iki kesim arasında mücadele var.Kesimlerden biri iktidarda ve onun eğitim anlayışı esas alınıyor.Diğer kesim kemalistler ve alternatif olarak ortaya bir şey koymaları gerekir.Bu nedenle kemalizm üzerinde yorumluyorum.

Alt 20-11-2016, 23:33
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kapitalist sistemde yaşıyorsak eğitimi kapitalist ilişkiler belirler.Özgür dünya denilen ülkelerde de durum bu.

Kemalistler üzerinden yorumlamak.

Ülkede iki kesim var.Bu iki kesim arasında mücadele var.Kesimlerden biri iktidarda ve onun eğitim anlayışı esas alınıyor.Diğer kesim kemalistler ve alternatif olarak ortaya bir şey koymaları gerekir.Bu nedenle kemalizm üzerinde yorumluyorum.
Azınlık demekden vaz geçtin. İyi

Kemalist eğitim sistemi neymişki? Matematik, fizik, edebiyat, felsefe. Ne ?

Sen bize ne anlatmaya çalışıyorsunki ? Anlayamadık.
Alt 20-11-2016, 23:34
Üye

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
marcos

Eğitimdeki değişimler, AB UYUM süreciyle ilgiliydi, AKP onu bile sulandırdı ve imzaladıkları metinlere uymaz hale geldiler, yani olmasaydı da olacaktı... Uyum sürecinde yapılan anlaşmalar ve atılan imzalardan haberiniz yok sanırım...

İkincisi uyum süreci değişimini irdelersen görebilirsin, 8 Yıllık zorunlu eğitim 1997, yani AKP ilgili süreci 4+4+4 ile aşamalı parçaladı ve istinalar oluşturdu, muhtemel süreç 12 yıllık zorunlu eğitim olacaktı... sağlıklı bilgi edinemediğini düşünüyorum.

İkincisi AKP bir çok sınavı kaldıracağını propaganda etmişti, çünkü küçük çocuklar altından kalkamayacağı yüke maruz bırakılıyordu, oysa sınavları kaldırma propagandası yapan AKP, sınavları resmen ilkokul düzeyine kadar, her kademe de eziyete, fırsat eşitsizliğine çevirdi! AKP her konuda hem de her konuda, bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu dedirtiyor, dedik diye de suçlu ilan ediliyoruz.

hangi eğitim sisteminden söz ediyorsun? TEOG nedir, ÖYS'yi kaldıracağım diye gelen AKP, TEOG'u inşaa etti, YÖK'ü kaldıracağım diyen AKP, Tuvaletin klozetini bile YÖK'e bağladı, akademilerdeki seçimleri kaldırdı? Senin iyi dediğin eğitim sisteminde, ya eğitim kelimesi fazlalık ya da sistemi kelimesi...

AKP, 1997'lerde başlayan eğitimdeki reform sürecini, baltaladı, yine sol gösterip, sağ vurdu, eskiye göre şimdinin kıyası o şekilde yapılmaz. ŞİMDİ NE OLMALIYDIya bakılarak yapılabilir, eskiden cep telefonu yoktu, ama bu demek değil ki, cep telefonları olunca her şey yolunda olacak? yani demek istiyorum ki, AKP olmasada eğitim, eskisinden iyi olacaktı, eşyanın tabiatı bu...

Eskiside, daha eskisinden iyiydi, sebep? İnsanlığın ilerleyişiyle doğru orantılı olabilir mi? İnsanlığın gerileyişide vardır ki, AKP gerileyişi temsil ediyor olabilir mi?(hala şüpheniz mi var?)

İkincisi ülkede eğitimde reform sorunu 2 kez AKP benzeri iktidarlarca baltalandı, birisi Menderes dönemi, şimdiki AKP dönemi... Yani siz;

elbette eskisinden daha iyi olacak olanın baltalı halinden söz ediyorsunuz, baltasız fidandan iyidir, sağı solu baltalanmış, cevizler veren koca bir ceviz ağacı, sorun şu ki baltasız daha iyi olurdu.
Bende alternatifin bundan farklı olmayacağını söylüyorum.

Sosyalist eğitim sistemi de alternatif diyorsanız.Unutmayın bu alternatifi günümüzde mücadeleye girişen iki kesimde kabul etmez.

Alt 20-11-2016, 23:50
Üye

Azınlık demekden vaz geçtin. İyi

Kemalist eğitim sistemi neymişki? Matematik, fizik, edebiyat, felsefe. Ne ?

Sen bize ne anlatmaya çalışıyorsunki ? Anlayamadık.
Matematik, fizik, edebiyat, felsefe dersleri müfredattan kalkmış değil.Kemalistlerin eğitim anlayışı ile AKP lilerin eğitim anlayışı arasında ki fark türbana imam hatiplere dayalı.Bu fark eğitimin kapitalist ölçüde kalitesinde fark oluşturmaz.Bunun nasıl olduğunu görmek istiyorsan İran' a bakabilirsin.

Sonuçta AKP öğrencilere çölde çadırda nasıl yaşanırı öğretmiyor.Kapital ne istiyorsa ona dönük öğrenci yetiştiriyor.

İstismar meselesinde de zannedildiği gibi istismarda değil ortaya çıkarılmasında artış var.Aileler veliler bu konuda duyarlı davranıyor.Okul aile birlikleri veli dayanışma dernekleri hiç olmadığı kadar aktif.

İstismar sadece Türkiye' nin sorunu değil.istismar ABD de de Avrupa' da Japonya' da da var.

İstismar AKP nin tasarladığı bir şey değil.Daha derin.

Önerilen Siteler