19-11-2016, 16:39
|
 |
Üye
|
|
|
|
Her yer istismar: Anaokulunda taciz!
Akp iktidarında,kadına şiddet,tecavüz ve taciz tam 10kat arttı.İşkazalarında ölümler 20 kat arttı ve dünya üçüncüsü olduk.
Dolar hergün artıyor ve ülkemizin üzerine felakeetler geliyor ardarda.
Bütün kamu kurumları yerli yabancı talana açıldı.
Ülkemiz iç savaşın eşiğinde.Faşist zorbalar dikta peşinde ,zaman tükeniyor.
Ne yapılacaksa hemen şimdi yapılmalı.
"Ya hep beraber ya hiçbirimiz"
Her yer istismar: Anaokulunda taciz!
Ana Sayfa» GÜNDEM

19.11.2016 13:57
Zonguldak'ta bir aile, 3 yaşındaki kızlarının anaokulunda taciz edilmesi nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Zonguldak'ta bir aile, 3 yaşındaki kızlarının anaokulunda taciz edilmesi nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Adliye çıkışında açıklama yapan anne , okuldan eve geldikten sonra kıyafetlerini değiştirdiği sırada kızının olayı anlattığını söyledi. Anne, "Pantolonunu çıkarırken bana birden okulda bir adamın cinsel organına dokunduğunu söyledi. Baktığımda kızarıklık vardı orada. Bana tekrar, 'Ben yaramazlık yaptım ondan yaptı' dedi. Okul idaresiyle konuştum, erkek çalışan olup olmadığını sordum. 60-65 yaşlarında bir kaloriferci olduğunu öğrendim. Kalorifer kazanının kapısının, kızımın sınıfının bulunduğu koridora açıldığını öğrendim. Sonra okulda güvenlik kamerası görüntülerini izlemek istediğimi söyledim. Ancak geriye dönük kayıt tutulmadığını söylediler. Bu olayı kimin yaptığını bilmiyorum. Kızım sadece 'Bir adam' diyor. Savcıyla görüştük. Bize sürecin işleyeceğini, sıkıntı yapmamız gerektiğini söyledi" dedi.
OKUL OLAYI KAPATMAK İSTEDİ
Okul idaresinin bu olayı kapatması için kendisini ikna etmeye çalıştığını, bunu yapamayınca da kızını okula getirmemesini istediklerini anlatan anne, "Zaten kızımı o okula asla göndermem. Seneye başka bir anakoluna kızımı vermeyi düşünüyorum" dedi.
Taciz edilen çocuğun üniversite öğrencisi 21 yaşındaki ablası da "Gerçeğin ortaya çıkmasını istiyorum. O gün ne olmuş, dışarıdan birisi mi girmiş, yoksa içerdeki birisi mi yaptı bu olayı? Kardeşim akıllı bir çocuk, ne olduğunu, başından ne geçtiğini ya da mahremiyetini biliyor. Durup dururken böyle bir şey söylemez. Biz bu olayın peşini bırakmayacağız" dedi.
Milli Eğitim Müdürlüğü'nün konuyla ilgili inceleme yaptığı belirtildi.
http://www.abcgazetesi.com/her-yer-i...ciz-34650h.htm
|

19-11-2016, 18:11
|
 |
Üye
|
|
|
|
Aynı fikirdeyim Tuğba Özay.12'den vurmuşsun.
İslam kadına şiddetinde,taciz-tecavüzlerinde tek sorumlusudur.
"karılarınızı dövün"
"tomucuk memeli huriler"
"mirastan yarım pay"
İki kadının şahtliği bir erkeğe denk"
"savaş esirlerinden elinizin altındakileri helal kıldık"
"besle yetimi,üçer beşer karı yap"
"evlatlığın karısını almak,göz dikmek helal"
İşte bu zihniyet sapıklığın anası.
"Alayınıza tecavüz edesimiz var"
Tuğba Özay AKP'lilerin meclise sunduğu tecavüz yasa tasarısına sert tepki göstererek "Alayınıza tecavüz edesimiz var" dedi.
16 Facebook Paylaşımı
19.11.2016 17:32 Karakter boyutu :
Ünlü manken Tuğba Özay , AKP Meclis’e sunduğu tecavüz yasası tasarısına sosyal medya hesabında yayınladığı video ile sert tepki gösterdi.
“ALAYINIZA TECAVÜZ EDESİMİZ VAR”
Tuğba Özay’ın videoda yer alan sözleri şöyle:
"Gerçekten utanç duyuyorum. Böyle bir sistemin içerisinde yaşıyor olmaktan dolayı utanç duyuyorum. Hepimiz çocuk olduk, hepimiz saftık, masumduk. Kirlendik çünkü büyüdükçe kirlenildiğini gördük. Fakat dün gece yarısı mecliste çocukların tecavüzcüsüyle evlendirilmesi veya 13 yaşındaki bir çocuğun evlenmesinde bir mahsur görülmemesi, Avrupa'daki 18 yaş kriterinin neden Türkiye'de uygulandığı, bizim daha küçük yaşlarda evlendirilebileceğimiz konusu vs… İğrenç! Her şey iğrenç! Can Yücel o kadar güzel demiş ki, küfürsüz nasıl anlatayım diye. Gerçekten ağzımda bir dünya dolusu küfür var size karşı ama neye yarıyor!
Ulan hepinizi, alayınızı, böyle kararlara destek olanlar da dahil olmak üzere gerçekten yani böyle bir yere sokup alayınıza tecavüz edesimiz var ya! Yani sizin o pis bedenlerinize dokunmayacağız. Başka türlü halletmesini biliriz biz bunları. Utanmıyorsunuz değil mi? Ulan biz küçücük çocuklar mutlu olsun diye onlara oyuncak toplayalım, kırtasiyelik eşyalar toplayalım o çocuklar birazcık mutlu olsun diye; siz utanmıyorusunuz değil mi, gerçekten sinirlerimiz haşat oldu.
“BUGÜN KORKAK OLMAYIN”
Beni basından bir çok kişi arıyor, ‘Bu konuda ne düşünüyorsunuz?’ diye. Sinirlerime hakim olamıyorum. Ve lütfen bakın, parti filan önemli değil. Önemli olan insan olmak. AKP'liymişsin, CHP'liymişsin bunların hiçbirinin önemi yok. Hangi partiden olursanız olun, böyle kararlara destek vermeyin. Sizin de çocuğunuz tecavüze uğrayabilir. Siz de tecavüze uğrayabilirsiniz. Siz hiç çocuk olmadınız mı? Lütfen herkes bu konuda duyarlı olsun. Bugün korkak olmayın. Korkaklaştırmaya çalışıyorlar bizleri."
İşte Tuğba Özay’ın sert tepki gösterdiği video:
Odatv.com
|

19-11-2016, 18:15
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
xcan´isimli üyeden Alıntı
Akp iktidarında,kadına şiddet,tecavüz ve taciz tam 10kat arttı.İşkazalarında ölümler 20 kat arttı ve dünya üçüncüsü olduk.
|
Kadına şiddet ve ölüm oranıyla, AKP'nin 10 yıllık her alanda insanı kamplaştırması ve çoğunluk kamplarının azınlık kampları linç etmesi yönlü kolay gütme, kolayca kitle gücüne sahip olma, çalma, hırsızlık, soygun, talan, yalan iktidarını meşrulaştırma namına, CİNSEL KAMPLAŞMAYI'da yoğun biçimde sürdürdüğü faaliyetleri sonunda %300 arttı...
Örnek mi vereyim, istatistikler ortada;
2002 yılı kayıtlarına 66 olarak geçen kadın cinayet sayısı, 2007 yılında 1011'dir
Tecavüze uğrayanların % 50'si 18 yaş altında ve bunlardan % 10'u erkek çocuk gerisi ise kız çocuktur.
Şimdi ise "cinsel sitismar suçalrının affı!" adı altında, yarattıkalrı cinsel kamplaşmada, egemen kıldıkalrı kampın yararına adım atıyorlar.
Ülkede
İnanç, görüş, mezhep, millet tamamen kamplaştırıldı ve insanın kamplaştırılması ne yazık ki cinsel alanda da olanca hızıyla sürdürülüyor.
Her yıl binlerle ifade edilir biçimde, insanların şiddet temelli öldürüldüğü ülkede
3.000 ailenin küçük yaşta evlilikten mağdur olduğunu MANA edip(oysa yasa teklifleri CİNSEL İSTİSMAR MAĞDURLARI idi!), kamplaştırmaya devam ediyorlar. oysa CİNSEL AYRIMCILIĞI(1400 YIL ÖNCEKİ KÖHNE KURALLAR DİYE) ayyuka çıakrtarak meşrulaştıran politikalar ve demeçler sonunda, AKP İKTİDARINDAN SONRA yıllık ortalama 60-70 olan kadına şiddet ölümleri, her yıl 1.000'leri buldu, yıl 2017 ve 2002'den bu yana 10.000 den fazla kadın şiddet kurbanı oldu.
Oysa YASALARDA birey ve aile rızasına dayalı olarak, 16 yaşında çocuklar bile istinai olarak evlendirilebiliyor yani bu zaten yasadır.
Kaldı ki DEVLET'in YÜKÜMLÜLÜKLERİ ARASINDA EN ÖNEMLİLERDEN BİR TANESİ DE SOSYAL GÜVENCE sağlamaktır, sözde DEVLET VARKEN, 3.000 aile neden MAĞDUR olsun, aç, açık, perme, perişan olsun? O halde demek ki DEVLET görevini yerine getirmiyor, hesap vermesi gereken konuları mağduriyet altında istismara yöneliyor, yan çiziyor!
Halkın vergileri, HÜKÜMET VE bağlı bürokratlarca ÇARÇUR ediliyor, çalınıyor, çırpılıyor bir avuç milyonlar gibi ekmeğe muhtaç olmayan alçak sermayedara peşkeş çekiliyor, siyaset bir çeşit hırsızlık, haksız kazanç sağlama kapısı olmuş durumda ve aslında bir çok meselenin çözümü de bu rezil sorunun çözümüne dayalı...
Yandaş medyanın iş kazalarında ölen insanları bile BAZI İŞÇİLER diye tanımaldığı bir ülkede, bugün tamamen AFYONLANMIŞ AKP seçmeninin de dahil olduğu kuru kalabalığı da, ne yazık ki gelecekte büyük mağduriyetler, sefalet, acı bekliyor.
Ülke bir çetenin, din, CİN, millet, cins faktörünü kamplaştırdığı kolay siyaset ve slogan-propaganda taktiyle talana teslim oldu.
Hem cinsel istismar suçlarının affından söz edip, hem de buna karşı çıkıldığında ise, karşı çıkanı ÇARPITMAKLA suçlayacak kadar da aleni adileşmiş durumdalar ve ne yazık ki ülkenin yarıdan fazlası bunalrın adi-yalan medyasına teslim.
AKP şunu yapacağım dediği ne varsa, hep tersini yapmıştır, sahtekarlık taktiği tutmadığında ise, bazı GEREKÇELER öne sürüp, ALDATIP, ALGI KÖRLENMESİ yaratıp yine toplumun zararına işler yapmayı başarmıştır...
Eleştiriler de neden AKP deniyor, yahu hükümet, tüm bu işlerin ve siyaset/fillerinden sorumlu da ondan!
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

19-11-2016, 18:39
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
https://onedio.com/haber/hukukculard...ilecek--739829
Eğer, 13-15 yaşındaki iki çocuk aileleri tarafından geleneksel şekilde karı koca yapılıyor ve erkek ceza alıyorsa, bunun çözümü kanunda var.
O halde geriye ne kaldı? geleneklerden kaynaklı ve birey/aile rızalarına dayalı sorunların çözümünün yasa da yeri var, var, var, var!
Zaten kanunda yeri olan maddelerin mağduru olmaz değil mi?
O halde bu mağduriyet ifadesi ve " cinsel istismar" ifadesi ne anlama geliyor? Bakanmış, yalan, dolan siyaseti izliyor... Aynı bakan, Gülen Cemaatinin devletde kadrolaşmasını dile getirenlere de aynı çarpıtmayı yapmış, "cemaatin devlet içinde kadrolaştığı bilgisini yalanlamış ve aynen Ensar vakfı savunusu gibi cemaati övmüşlerdi", yine aynı tutumu sergilemişti ve şimdi çıkıp benim bilgim yoktu diyebildi!(nasıl bilgin olmaz, birlikte çalışıyordun, ne zaman Arabistan, Katar'dan IŞİD'i finans ve lojistik için yollanan paraların pay edilmesinde sorun yaşadılar(hep banacılar çıktı!), o zaman aralarında ilk çatışma çıktı!)... Yarın birgnde bu yasa geçerse, sonuçları kokrunç olunca, bu seferde çıkıp ben öyle söylemedim, yok bilgim yoktu filan mı diyecek? Nasılsa alışkınlar, yap, et, kandırıldım deyip asıl sorumlu olduğun halde kendini aradan sıyır, yap, et, ülkeyi faşizm alanına çevir, bilgim yok de, nasılsa o gün öyle işine geliyor, bugün böyle...
Şimdi de başka cemaatleri hızla kadrolaştırıyorlar çünkü bu cemaatlerde korkunç rant/paralar dönüyor, sorsanız sağır sultanın bildiğinden haberleri yoktur... Haberim yoktu, kandırıldım vb de, kurtul, tüm deliller ortada iken, esas suçlu/sorumlunun böyle beyan vermesi mantıklı olur mu?. katillerde hukuk önüne çıktığında suçlarını inkar ederler, mahkemeleri yanıltmayı başardığı sürece sıyrılma şansı vardır, hesapları o hesap...
Bugüne kadar pervasızlığın, yalanın, iki yüzlülüğün bu düzeyde hakim olduğu bir hükümet daha gelmiş midir? Sanmıyorum, yok dünya da bile bir yanıyla gercilik dier yanıyla faşizmin bu düzeyde hızlı ve sonuç alıcı uyumu örneği azdır.
Türkiye her konuda dünya sonuncusu sıralarda ve AFRİKA ve bazı Ortadoğu ülkeleriyle birlikte ligden düşmek için çalışıyor!
Hırsızlık, yolsuzluk, yalan-talan, baskı, şiddet, faşizm, inanç, görüş ayrımı, ırkçılık, cinsel ayrım, ASGARİ YAŞAM KOŞULLARI,yoksulluk, sefalet gibi faktörlerde ise ilk sıralara oynuyor..
Buna rağmen, dinsel-inançsal, ırksal, cinsel istismar ve ayrım politikası/propagandası, faşist taktik/yöntemler-isnat/linç politikası/popagandası üzerinden, kof, subjektif yapay gündemler ve içi boş hegomanik, holiganik propagandayla, UYANIKLAR ÇETELERİ çeyrek asırlık dönemlerde dahi, ülke yönetimini elinde tutmayı başarıyor.
-------
-------
-------
-------
------
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

19-11-2016, 19:02
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
http://haber.sol.org.tr/toplum/hakim...astirir-176266
Hâkim Murat Aydın: Bu düzenleme çocuk istismarını kurumsallaştırır!
Cumhurbaşkanına hakaret suçunu tanımlayan 299. maddenin anayasaya aykırı olduğunu savunarak bu maddenin iptali için AYM'ye başvurduktan sonra Karşıyaka'dan Trabzon'a sürülen Hâkim Murat Aydın, Türkiye'nin gündemindeki cinsel istismar önergesini değerlendirdi.
"Maalesef korktuğum gerçekleşti. TBMM Genel Kurulunda verilen değişiklik teklifi ile cinsel istismar failininmağdur ile evlenmesi halinde verilen cezaya yönelik olarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verileceği düzenlemesi getirilmek isteniyor. İşin üzücü yanı, tasarının sahibi olan Adalet Bakanlığı, sunulan değişiklik teklifini desteklediğini açıkladı. İyi ama bu teklif doğru ise ve böyle bir düzenlemeye ihtiyaç var ise neden tasarıya konulmadı? Amacın konunun kamuoyunun gündemine gelmeden bir oldu bitti ile yasalaşması olduğu anlaşılıyor. Cinsel istimara uğrayan çocuğun, fail ile evlenmesi halinde faile verilecek cezanın ertelenmesi düzenlemesi kabul edilemez. Bu anlayış, çocuk istismarının kurumsallaşması sonucunu doğurur. Bu düzenleme toplum yararına değildir. Toplumun böyle bir talebi de yoktur."
-------
-------
-------
-------
------
------
|

19-11-2016, 20:53
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
|

19-11-2016, 21:19
|
 |
Üye
|
|
|
|
Ülkenin durumu
Sağ burjuvazi:Reşit olmayan kızlarla evlilik kültürümüzde var.Zaten yapılıyor.O zaman yasallaştıralım.
Sol burjuvazi:Reşit olmayan kızlarla evlilik çağ dışıdır.Yapana ceza verelim.
Bu kafayla bu ülke bu sorunu çözemez.
Zati bu sorunun gündeme getirilmesinde amaç ortada duran soruna parmak basmak değil. Irak ve Suriye yenilgisinin tartışılmasını engellemektir.
|

20-11-2016, 03:00
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|

20-11-2016, 20:55
|
 |
Üye
|
|
|
|
Neva´isimli üyeden Alıntı
|
Olay videoda gösterilen şekilde olmuyor.Ülkemizde liseyi bırakan okula gitmeyen yada liseden sonra okutulmayan kızların evlenmesi ile ilgili sorunlar var.AKP nin düzenlemesi bu durum için.
Klasik anlamda tecavüz için düzenleme getirilmiyor.
Kızların küçük yaşta evliliğinin önüne geçmenin en kolay yöntemi okullaştırmadır.Gerçeği kabül etmek gerekir ki AKP bu konuda iyi durumda.
|

20-11-2016, 21:31
|
 |
Üye
|
|
|
|
marcos´isimli üyeden Alıntı
Kızların küçük yaşta evliliğinin önüne geçmenin en kolay yöntemi okullaştırmadır.Gerçeği kabül etmek gerekir ki AKP bu konuda iyi durumda.
|
Ne konuda iyi durumdaymış?
Açarmısınız?
|