Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Çalışma Alanı > Tercüme Çalışmalarımız

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-08-2007, 22:05
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: İslamın İnsan Haklarını İhlali

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile Kur'an kıyaslamasında bir haksızlığa düşmemek için aradaki tarih farkını gözardı etmemek gerekir.
Kuran ile Beyanname arasında yaklaşık 1350 sene fark vardır. Birisi köleci toplum düzeninde feodal toplum yaşamında, diğeri ise 20.yüzyılda bilgi çağında gelişmiş toplum yaşamında uygulamaya konmuştur. 1948'de bu beyannameyi imzalayanların başında gelen Amerika 3 yıl öncesi Hiroşima ve Nagazaki'ye masum sivil halkların üzerine atom bombası atarak toplu imha denemesi yapıyordu.

Kur'an ile getirilen düzeni ve yasaları o dönemin şartlarına göre ele aldığımızda bu başlıkta verilen ayet örnekleri geçersiz olacaktır. O dönemin koşullarında kimse Muhammed'den köleliğin kaldırılmasını bekleyemez, isteyemez. Kaldı ki dünyadan köleliğin tamamen kaldırılması 20. yüzyılı bulmuştur.

Ancak Kur'an ayetlerinin tümünü evrensel görüp, Kur'an'da yazılı hükümlerin harfiyen her yerde ve her çağda uygulanması amacı içinde olanlara karşı bu kıyaslama yapılabilir. 1400 yıl önceki hükümler bugün ve gelecekte uygulamaya kalkışılıyorsa buradaki yanlış 1400 sene önce Kur'an hükümlerini getiren ve uygulayanlarda değil, bugün dahi onları uygulamaya çalışanlardadır. Eğer bir gericilikten, bağnazlıktan söz edilecekse de onlar Muhammed ve yoldaşları değil günümüzün "peygamber sünnetidir" diyerek 9 yaşındaki kız çocuklarına evlenme izni veren mollalarıdır, şeriati el-kol kesme, cihatı müslüman olmayanları sindirme ve yoketme olarak gören yobazlarıdır.
Alt 05-08-2007, 22:05
Üye Değil

gokhan007";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
4-yazdığım gibi erkek istediği kadar kadınla evlenemiyor.en fazla 4.bir de şu açıdan bak bir erkek dört kadınla evlendiği zaman 4 kadından da olan çocukların babası bir oluyor.fakat 1 kadın 4 erkekle evlense ve birinden hamile kalsa hangisi babası bilebilirmiyiz? hem o kadın hamileyken diğer 3 erkek ne yapacak 9-10 ay gibi bir süre boyunca sıranın kendisine gelmesini mi bekleyecek? biraz düşünün islamiyet adaleti sağlıyor.
Hani sen cinsellikle ilgili yazmıyordun? Hangi adalet yahu? Erkeğin cinsel yeteneği çok kısıtlıdır. Kadının bu hususta yeteneği daha fazladır. Erkek sürekli cinsel ilişki yapmayı beceremez. O zaman o 4 kadın ne yapacak? Hangi adaletten bahsediyorsun? Demek ki Allah adil değilmiş, ya da doğru dürüst yaratmayı becerememiş. Erkeği zayıf yaratmış. (Zavallı erkekler onun için macunlara falan baş vuruyorlar değil mi?)

Aslında burada konu İslamın insan haklarını ihlal etmesidir. Bütün bunlara bir yanıt veremeyip kadın erkek eşitliği gibi saçma kısır döngüde kalmak ancak dincilerin işine geliyor değil mi? İslamiyet 14 asırdır hala olduğu yerde. Başka dinler nispeten toplarlanmış bu cins rezil olgularına değinmek istemiyorlar. Ama bizimkiler hala 14 asır öncesinin uygulamalarını yapacaklar, kafa - kol kesecekler, recm yapacaklar. Nedeni de çok basit. (Aslında konunun etrafından dolanmak da her zamanki takiyye taktiklerinden.) Çünkü İslam'da insan yoktur! Kul vardır. Köle vardır. Müslüman olamyanlarla da cihat edilir kelleleri uçurulur. Ondan sonra da adaletten falan söz ediliyor.
Alt 05-08-2007, 22:10
Üye Değil

muhammed tanrısını alaaddinin cinine çevirmiş.
Alt 06-08-2007, 14:10
bayraktaro1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bayraktaro1 bayraktaro1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili Arkadaşlar;

Sevgili Perspone arkadaşımızın yaptığı açıklamayı gönülden takdir ediyorum. Bırakın dini, insan hakları beyannamesi incelendiğinde, bizin kendi var olan hukukumuzun bile insan haklarına aykırı maddeleri ile karşılaşırız. 1400 yıl önce hak getire;

Yaw, müslüman erkek arkadaşlarım, saçma saçma biyolojik göstermelerle üstünlük safsatalarından vazgeçin. Ne demek, yok birisi sperm veriyormuş, diğeri aldığı için alçakmış bilmem ne de bilmem ne... Böyle cahilce, böyle saçma fikirlerle lütfen eşitlikten bahsetmeyin. Bırakın kadın-erkeği, doğada var olan her şey eşittir. Sen, doğada akan bir akarsuyun gidişatını kafana göre değiştermezsin. Ya da bir Yeraltı suyunu kafana göre değiştiremezsin. Sonra Global Isınma seni çarpar.

Bırakın şu 3-4 karı meselelerini, evliğin daha temelini bile oturtmamışsınız. Tamamıyla çıkr evliliği yapıyorsunuz. İçinizde kaçınız evli..?

Ben 3 yıllık evliyim. 3 yıllık tecrübeme dayanarak, bir kadına nasıl davranılacağını Kur'andan ve Muhammed'den daha iyi biliyorum. Kadını dövmeden de, azarlamadan da, ONU ANLAYARAK ve DUYGULARINI HİSSEDEREK istediğiniz her şeyi yaptırırsınız. Karşınızda bir köle yok bir eş var, ileride sizin çocuğunuzun annesi olacak kadın var. Her kadının anne olma durumu olduğuna göre, benim kitabımda hiçbir zaman anneye sopa atılmaz.

Daha bir kadının nasıl davranılacağını bilmeden, en kolay yöntem "AĞZININ ORTASINA BİR VURURSAM. SUSAR" yöntemleri ile bu iş olmaz.

Birde, evlilik cinselliğin tatmin yeri değildir. Eğer öyle düşünüyorsanız yalnış yoldasınız demektir. Böyle sıralama sorununuzu ancak, cebinize para koyarak başka yerlerde çözebilirsiniz.

EVLİLİĞİN TEMELİNDE SEVGİ VARDIR.

Ben hiçbir zaman karımı dövmedim, ona sert davranmadım. Tabiki anlaşmazlıklarımız, tartışmalarımız, küskünlüklerimiz oldu. İki farklı insan aynı evde yaşaması göründüğü kadar kolay değildir. Ben hiç KUR'AN'daki fikirleri almadım ve 3 yıllık evliliğim var. Eşim bana "Dünyaya bir kez daha gelsem yine seninle evlenirdim." diyor. Bunu dedirtebiliyorsam ben doğru yoldayım herhalde...

İNSAN OLMAK YETERDİ.

Son olarak; Benim dini sorgulamamın ilk temelleri bu ayet oldu. "Şu eşinizi dövün" cümlesiydi ve dedim ki "Nasıl babam, annemi dövebilir?"

Önerilen Siteler