Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-01-2008, 07:46
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: Ne yapmalı?

Evet Bircan cok dogru yazmissin ben baska bir baslikta Spartan-troy'un buyuk harfle yazdigina atfen ayni seyleri yazmistim ilgili oldugu icin buraya da kopyalayayim:

"EGER Kİ HUKUMLERİN AKSİN İSPAT EDİLEMİYORSA.O HÜKÜM AKSİ İSPAT EDİLENE KADAR
DOĞRU HÜKÜMDÜR.... "

Ben bu mantigi kabul etmiyorum. Bence bir kimse veya grup hukumleri ortaya atiyorsa ispatlamak gorevi onlara dusuyor.

Analoji yaparak aciklayayim demek istedigimi:

Mesela ben bir hukumde bulunup bir kimseyi hirsizlikla suclamissam , o suclanan kisiden kendisini aklamamiz beklenemez, ilk once benim elimde saglam deliller olmasi gerekir yani benim o kisinin hirsizlik yaptigini ispatlamam gerekir, sonra diger kisi kendini savunmaya gecer ve *varsa daha guclu delilleri sucsuzlugunu ispatlar.

O yuzden ilk once inananlar bana ispatlasin *tanrinin varligini , ahiretin varligini . Sonra benden karsi ispat beklesinler.

Saygilar,
Alt 21-01-2008, 09:30
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

spartan-troy";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ulkenin basına bela örmüş her sacma sapan kavramın karsısındayım ben sadece hz.muhammed in getirdiği saf dine bağlı bir insanım...
Bu ülke varolduğundan beri hiçbir şeyden çekmemiştir dinden çektiği kadar. Yığınla sorunun kökeni din ve yaptırımlarıdır. Üstelik Muhammed'in saf dini...

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 21-01-2008, 10:31
gematria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gematria gematria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

arkadaşlar açtığım yeni konuyu okuyun söylediklerinizle bağlantılı ....halimizi görün anlayın...

"Gerçek, inanmayı bıraktığında, çekip gitmeyendir."
Alt 21-01-2008, 17:06
bilcan bilcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Benim söylemek istediğim bizim yaptığımız sadece inananların ileri sürdüklerini çürütmek. Yani yokluğa dair kendi başımıza bir kanıt ortaya koyamıyoruz. Zaten ki bu imkansız. Bize de sadece inanların öne sürdüklerini çürütmek kalıyor. Bir de olayın özünde, sanki başka bir pencereden baktığında aynı yere varıyormuşuz gibi bir mantık var. Bize göre inananlar olmayan bir şeyin varlığını kabul ettirmeye çalışıyor. Biz ise yani genel olarak ateistler diyelim, olmayan bir şeyin olmadığını kanıtlamanın peşinde koşuyoruz. O zaman kendi özümüzde anadüşünce olarak aynı yere çıkmış olmuyor muyuz. Biz de bu olgu içerisinde kaybolup gidiyor muyuz? Bizim inanlardan farklı olarak onların inandıklarını çürütmenin peşinde koşmak yerine, bu boşluğu doldurmak için sadece ve sadece bilgiye mi yönelmemiz gerekiyor. Sonuç olarak, ateistlerin hepsi böyle demiyorum arkadaşlar, bu olgu genelde ateistlerin inananlarla birlikte içine düştüğü bir yanılgı olarak yorumlanabilir mi demek istiyorum?
Alt 21-01-2008, 17:16
bilcan bilcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

troy,

al sana koskocaman soru; NEYE GORE YOK?
demişsin. Zaten bu konuyu bu foruma açma sebebim de o, kişilerin değişik yorumlarını alabilmek. Çok zekice bi yorum. Ben de seni tebrik ederim. O soruyu kendi içimde sormasam (neye göre yok) buraya zaten hiç taşımam.

Önerilen Siteler