Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-03-2011, 23:57
Alim52 Alim52 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili Kerimgibi Arkadaşım,
Hiç bir art niyetim yok diyorsun, ama direk Ateist arkadaşlar bu konu için ne düşünüyorlar falan diye sorarak, yapılan bu insanlık dışı olaylardan bile daha alçakca bir düşünceyle,farklı düşünen insanlara bu olayları yamamaya çalıştığını açıkca gözlemleyebiliyorum ve sizden, (inanan birisi olarak)İslam adına,insanlık adına utanç duyuyorum...

"çevreye uyum sağlamada yetersiz kalan bireyler ayıklandı" diyemi düşünüyorsunuz mesela???

Bu soruyu sorabilecek kadar düşünce özürlü olduğunuz,ne kadar art niyetsiz!!! olduğunuzu açıklamaya yetiyor...Sizin,bırakınız İslamlığı,müslümanlığı zerre kadar insanlıktan haberiniz yok...

Biz inananlar biliyoruz ki, bu dünya ya sınanmak için geldik, bunu yapan da sınanmak için,bu olaylara maruz kalan çocuklar da...Biz diyoruz ki, bunu yapan kişi Cehennemin en dibinde yanacak ve bu masum çocuklar da Cennetin en güzel bahçelerinde koşuşturacak...Kur'an'a ve İslamiyete göre bu kadar basit. İslami inanışa göre var mı bunun daha başka ve ters açıklaması??? Yok...
"çevreye uyum sağlamada yetersiz kalan bireyler ayıklandı" diyen birisi ile, Onlar zaten Cennete gittiler diyen birisi ile bir fark var mı??? YOKKKK...
Fark nerede biliyor musun? Bütün önyargılardan kendini arındırıp, olaya insan olarak bakabilmekte...
Evet,ben müslümanım ve Allaha inanıyorum. Ama,senin inandığın Allah ile benim inandığım Allah farklı galiba. Demek ki senin Allahın, Japonya'da depremde ölen binlerce insan ve çocuk için onlar nasıl olsa inançsızdı,müslüman değildi, hiç üzülme,yüreğini ferah tut, senin ve senin gibi müslümanların biryerleri sağ olsun diyor. Ama,benim Allahım, okul otobüsünde bomba patlatıp,ölen yahudi çocukları için bile yüreğime acı veriyor...
Sayın Kerim gibi,bu başlığı açmadan önce hiç düşündün mü Ateistlerinde insan olduğunu????İnanıp,inanmamak farklı bir şey, insan olmak farklı bir şey...Maalesef, insan olmadan müslüman olunmuyor. Üşenme de,buralara böyle insanlık dışı konu başlıkları açmadan önce biraz Kuran'ı Kerim oku,Mevlana'yı oku. Şıh'ların,Şeyhlerin osuruklarında hikmet ararsan Şeytana Baş Katip olursun...
Ya yarın gazetelerde bunu yapan beş vakit namaz kılıyormuş, Hacca gitmiş gelmiş diye haberler okursak???
Bırakalım Ateistleri, sen o zaman kendi kendine ne ne yanıt vereceksin???
Alt 31-03-2011, 02:22
YasasinBilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YasasinBilim YasasinBilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

arkadaşlar;

maalesef islami kesimdeki ateist imajı içler acısıdır.

ateist denilince her türlü kötülüğe meyilli, vicdan-merhamet sahibi olmayan zalim bir insan tasvir edilir.

bunlara gerekçe olarak ta allah korkusunun olmaması gösterilir.

ateist olduğunu NTV'de cesurca haykıran Mine Kırıkkanat gibi aydınlarımız yok denecek kadar az. Bu nedenledir ki herkes istediği gibi bir ateist tasviri yapabiliyor. Öcü gibi bir şey yani ateist.

Mine Kırıkkanat'ın TV'de kendisine çatan islamcılara verdiği cevap hala kulaklarımda çınlar. Yaklaşık olarak şöyleydi. "Tanrı korkum, cennet beklentim olmadığı halde kimsenin bir kuruşuna tenezzül etmiyorum, yıllardır aynı kıyafetle dolaşıyorum, ve ahlaklı çocuklar yetiştiriyorum. Müslüman kimliği altında adam öldürenler, çalıp çırpanlar önce kendilerine baksınlar."

Bir istatistiğe göre ateistlerin sadece %0.2'si (binde 2si) çeşitli suçlardan dolayı hapishanedeyken, bu oran dindarlarda (müslümanlarda, hristiyanlarda) %24 civarıdır. Neredeyse 10 kat fark var.

Bu cinayetleri işleyen şerefsiz de bir müslümandır. annesi-babası, çevresi de müslümandır. islamiyet öğretisiyle zehirlenmiş bireylerden biridir. Tevhid kelimesini söyleyerek geberdikten sonra önce cehenneme sonra cennete gidecektir (maalesef). Hatta sıkı bir tövbe ederse cehenneme uğramama ihtimali de vardır.

Bu soru keşke müslümanlara sorulsaydı. Bu onların kendi aralarında çözmesi gereken bir problem.

saygılar...
Alt 31-03-2011, 02:58
kerimgibi kerimgibi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

SABIRLI´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin kerimgibi,siz cocuga siddeti neye bagliyorsunuz,,ben cocuga yada cocuguna en cok siddet uygalayan olarak ,kendilerini müslüman tabir eden dindar kesimde gördüm.
cezaların afifliğine ,polisin yetersizliğine bağlıyorum

o mahluk 3 çocuğu öldürürken biliyordu yakalanmayacağını
1.5 yılda yakalanmadı

cumhurbaşkanı talimatı ile özel birim olayı incelemeye aldı
yani cumhurbaşkanı talimat vermese o mahluk hala aramızdaydı
normal polis gene yakalayamadı

hadi yakalandı ee ne yapacaksınız bu adam
öldürülmeyeceğini biliyor

ömür boyu hapis
yat içerde bide uslu dursun diye tv oda arkadaşı verirler yanına ohh ne ala

o adam polisin kendini yakalayacağını yakalanınca ölüm cezası alacağını bilseydi bunu yapamazdı

müslüman tabir edilenler nufüs kağıdında islam yazdırıldığı için müslüman sanılıyor

sorgulamadan ot gibi cahilce yaşıyorlar

müslüman olmuş bir yabancı "müslüman olmadan önce istanbulu görsem müslüman olmazdık" demiş

bugün yaşanan din kuranın dini değildir

kuranın dininde ateistlerden hristiyanlardan vergi alıp cami hocalarına maaş veremezsin

işi ehline verirsin "müslüman cumhurbaşkanı istiyorum" diye bağıramazsın

namazında abdestinde diye oy kullanılmaz
Alt 31-03-2011, 03:17
Üye

Büyük´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kerim gibi
sen ne düşünüyorsun bu konuda .

Sor bakalım muhammedin tanrısına , dilediğimi saptırırım ,dilediğimi iyi yola iletirim diyorsunda bu caniyi neden saptırıp sapık vaziyetde bıraktın.
Madem kullarına şah damarından daha yakındın, o kadar yakın olduğun halde neden çığlıklarına kulak vermedin.
Ahlak sahibi insanlar bana bunu soruyorlar de ,ne cevap verim de.
tanrı özgür iradaye müdahale etmiyor
etse sinav olmaz

tanrı biz bunu engelemek için ne yapıyoruz ona bakıyor
ne yapıyoruz hiç birşey 2-3 hafta sonra unutup gidecek bu olaylar

sonra gene olacak gene birileri kader diyecek başka birileri tanrı nerde diye soracak
Alt 31-03-2011, 03:22
Üye

yaşar nuri öztürk bir tv programında
sakallı cübbeli tayfasına
"böyle inanacaksanız hiç inanmayın sizin için daha hayırlıdır "
"ben iki yüzlü ateist hiç görmedim"
"kuranda ateistlere hiç değinilmez kuran yanlış inananların inançlarını düzeltmek için gönderilmiştir"
demişti
Alt 31-03-2011, 03:31
Üye

Voltaire Darwin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dünyada hiç bir din, özellikle de islam, vahşetin karşısında olmamıştır. Örneğin şuna bakınız...

Mâide 33
(Medenî 112)Allah ve Resulüne karşı savaşanların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. Onlar için ahirette de büyük azap vardır.

Her din en başta da islam vahşeti körükler. Bu çocukların ölümünde pay sahibi olabilecek bir ideoloji ve din var ise o da islamın ta kendisidir.

Dinler her zaman savaşlara, cezalandırmalara, vahşetlere ve bunların diğer insanlara haklı gösterilmesine sebep olmuştur.Göstermelik sevgi sözlükleri ile de bu dinlerin arkasındaki psikopatlık saklanmaya çalışılır. Yine bunun da en belirgin örneği islamdadır.

Ateizm ise sevgiyi tanrıdan değil insandan alır. Dolayısıyla bu sevgi; ortalıkta nesnel olarak olmayan bir şey için ya da yalan ve göstermelik değil, gerçek bir sevgidir...
3 çocuğu öldüren canlı Allah'ın emrettiği gibi ayakları çaprazlama kesilmeli yetmez o ayaklar g.tüne sokulmalı asılmalı öldürülmelidir ki onun gibi bi başka mahluk başka çocuklara bunu yapmaya cesaret edemesin

saygılar
Alt 31-03-2011, 03:37
Üye

konunun başındaki sorumda "bu tür olayları yapsa yapsa ateist birisi yapmıştır" gibi bir ima kesinlikle yoktur

yanlış bir anlatımla soru sorduğum için kusuruma bakmayın niyetim bu değildi
Alt 31-03-2011, 04:37
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Niyetin o degildi de neden sustun bunca zaman?
Belki de dogruyu soyluyorsun ama, cok negatif bir etki birakiyor imanlilarin buyuk bir cogunlugu. Ne yalan soyleyeyim, biraz onyargili oluyorum cogu zaman; Yalan onlarda, sahtekarlik onlarda, takiyye yine onlarda.
Allahlari tuzak kurucularin en buyugu, peygamberleri katliamci, soyguncu. Ornek aldiklari tum karakterler sahsiyetsiz, benim ahlak olculerime gore haysiyetsiz.
O yuzden kusura bakma, yanlis anlasilman gayet normal.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 31-03-2011, 05:13
nobullshit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nobullshit nobullshit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kerimgibi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
forumda ateistleri anlamak için bölüm yok veya ben bulamadığım için konuları islam forumuna açıyorum bi hatam varsa şimdiden affola

kayseri'de öldürülen çocukları ve istanbulda öldürülüp parçalanan çocucuğu biliyorsunuz

anlamak için soruyorum lütfen altında art niyet aramayın bu çocuklar için ne düşünüyorsunuz ?

"çevreye uyum sağlamada yetersiz kalan bireyler ayıklandı" diyemi düşünüyorsunuz mesela
Ben bir yerlerde ölen bir kelebeğin durumuyla bu çocukların durumu arasında hiç bir fark göremiyorum. Ya ölürsün ya yaşarsın. Anormal bir şey değil bu. Çocuk ya da yetişkin olması fark etmez. Ölmemeleri istenirdi elbette, çünkü bizim etiğimize göre çocuk masumdur, temiz ve saftır; kötülüğü hak etmez. Ama işin algısal boyutunu bir yana bırakırsak durum şu, bugün ölmeseydi yarın ölecekti. Yani bir insan ve çocuk olan bir canlının ölmesini mühim kılan şey yine ahlaki algılarımız. Gerçek bundan çok farklı.
Alt 31-03-2011, 07:27
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

kerimgibi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
3 çocuğu öldüren canlı Allah'ın emrettiği gibi ayakları çaprazlama kesilmeli yetmez o ayaklar g.tüne sokulmalı asılmalı öldürülmelidir ki onun gibi bi başka mahluk başka çocuklara bunu yapmaya cesaret edemesin

saygılar
bence kerim sevgili dostum ..

seni de koruma altına almak lazım.. bunca gaddar "testere filmleri serisi gibi" düşünceleri olan insanlar da "korunma altına alınmalı"..

sanki bunu söylerken bende mi aynı şeyi yaptım

sözlerindeki çarpıklığı göstermeye çalıştım ..umarım kavramışsınızdır...
sevgiler........

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......

Önerilen Siteler