|
SON 25 YILDA ISLENEN SIYASI CINAYETLER
Atilla Akar
Türkiye''nin son 25 yilinda birçok siyasi cinayet islenmis olup, bunlar 12 Eylül
öncesi''nde daha çok terör olaylarinin akisi içinde siyasi kamplasmalar içinde yeralan isimlere yönelikken, 12 Eylül sonrasi daha çok önde gelen isimlerine yönelik, daha seçme ve birçogu bomba sonucu ölümlere denk geldi. Iste o günden bugüne öldürülen ve toplumu sarsan bazi önemli isimler.
|
Sevgili Ali Oktay
Bu yazıyı yukardaki başlık altında birçok kereler yayınlamıştım. Bu keresinde bu başlığı kullanmadım.. Başlık şöyle olmalıydı..
SON 25 YIL İÇİNDE İŞLENEN SİYASİ CİNAYETLER VE ÖLDÜRÜLEN AYDINLAR...
Tabii ben yine de öldürülenlerin çoğunu tanımıyorum.. Ayrıca bu listeye başkalarının da dahil edilmesi mümkün.. Liste uzayabilir. Bir insanın görüşü ne olursa olsun, siyasi bir cinayete kurban gitmesi bence korkuç ve iğrenç bir olay. PKK''yı savunması önemli değil.. Görüşlerinden dolayı öldürülmesi önemli.
Bir insanın görüş ve inançları iğrenç olabilir ama, o insan yine de bu şekilde kalleşce ve hünharca öldürülmeyi hak etmez. İnsanlar tiksindilerini öldürmeye başlayınca bu cinayetlerin sonu nereye ulaşacaktır?
Selamlar
HACI