Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-08-2006, 17:54
Üye Değil

Standart Re: Kel bayanlar ve türban

sayın ahhmakktoran
bir kere pislik sadece dışda olmaz
elbise ile ten ile olacak iş değil
o olayın fiziki yönü

siz önce iç temizlikten bahsediniz
yürek temizliğinden
akıl temizliğinden...
bunlar olmadan gerisi koca bir yalannn...
sadece kendinizi kandırırsın hepsi o
Alt 01-08-2006, 17:54
eranuse eranuse isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ahhmakktoran";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
eranuse maşallah veya inaşallah diyip yerinde oturan kişileri zaten savunmuyorum. Bilim ve İlimde ilerlememiz bizim görevimiz. Bu olacakta inşallah. Müslümanla bilimle her zamankinden daha iç içe siz inanmasanızda.
Örnek verirmisin kardeşim hangi konularda iç içe...
Alt 01-08-2006, 17:57
ben_ahhmak ben_ahhmak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

mesela nur cemaatinden bir örnek vermek istiyorum. O insanlar okuma ve öğretme savaşçıları gibidirler. Bir üniversite için deli gibi çalışırlar. Bildiklerini saklamaz ve geliştirirler. Pek çok örnek verilebilir. Onların arasında birçok bilimadamı da bulunmaktadır.
Alt 01-08-2006, 18:06
Üye

ahhmakktoran";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
mesela nur cemaatinden bir örnek vermek istiyorum. O insanlar okuma ve öğretme savaşçıları gibidirler. Bir üniversite için deli gibi çalışırlar. Bildiklerini saklamaz ve geliştirirler. Pek çok örnek verilebilir. Onların arasında birçok bilimadamı da bulunmaktadır.
Kardeşim, nur cemaati, bilimsel öğretiden çok dinsel öğreti aşılayan bir grup. *Birde müslümanlıkta neden bu kadar cemaat var ? Aslında geri kalmışlığın sebeblerinden biri de bu cemaatlaşma gruplaşma diyebilirim.
Alt 01-08-2006, 18:08
ben_ahhmak ben_ahhmak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kardeşim tanımadığın ortada. istersen tartışma bitsin. karalamayla tartışma olmaz. tanıyorsanız bu cemati devam edelim.
Alt 01-08-2006, 18:20
Üye

Bilgim yok değil nur cemaati hakkında. Ama benim bildiklerimin dışında bilmediklerim varsa aç bir topic anlat nur cemaatini bizde öğrenelim. Nedir bu cemaat ne iş yapar amacı nedir öğrenelim. Kim bilir bakarsın bizde bu cemaate katılırız. Hadi samimi olarak aydınlat bizi yada beni...
Alt 01-08-2006, 18:58
Üye Değil

billur";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
değerli hocam
yazınız çok güzel çok teşekkür ederim öncelikle

demek istediğim şuydu aslında;
sonsuz olan kainatı yarattığı söylenen Allah'ın
yarattığı kulunun saç teline takılıp kalacağını hiç sanmıyorum..

saygılarımla...
Sevgili Billur,

Bizim düşündüğümüz allah semavi dinlerdeki allah. Nedense bu allahı kabullenmeyenler kendi düşünceleri doğrultusunda bir allah anlayışları geliştiriyor. Bunlara da deist, agnostik, panteist v.b deniliyor. Senin burda gündeme getirdiğin kuranın allahı.Senin saç teline takılan da bu allah. Kabul etsen de etmesen de bu allah. Yazımda onun için bu allahın kadınlar hakkındaki düşüncelerini temel aldım. Kadınları örtünmeye de zorlayan bu allah. Bu gerçeği görmende yarar görüyorum. Tamam ben seni anlıyorum. Ama kuranın allahı düşündüğün anlamdaki allah değil ki. Senin böyle düşünmen de bu gerçeği değiştirmeyecektir. Sevgiyle kal...
Alt 01-08-2006, 19:29
Üye Değil

ömer hayyam";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ezkamo hocam ben müslümankende düşünüyodum şimdide ya madem sacının telini göstermek günah ve madem bunlar da o malum emre uyarak örtüyolar başını günaha girmemek içinpeki ama niye çoğunun bacağı falan açık valla bence saÇTANSA BACAKLARINI KAPATSALAR DAHA SAMİMİ OLURLAR BİLMİYOM VALLA

İçin temiz olmadıksan sonra
Hacı hoca olmuşsun, kaç para!
Hırka, tespih, post, seccade güzel;
Ama Tanrı kanar mı bunlara?
( a işte bunların kide bir kandırmacamıdır nedir anlamadım ki)
Sevgili Hayyam,
Çağdaş düşünen bayanların başları da bacakları da açıktır. Bu bayanlara başı ve bacağı açık diye saldıran mı oldu? Asıl ülke olarak bizim sorunumuz eğitimsizlik ve bunun sonucu olarak gelen cehalet. Adam diyor ki erkeğin nefsi. Ya kadının nefsi yok mu. Kadın da insan değil mi. Güya kadını kapatmakla erkeğin nefsinden kadını korumuş oluyor. Şimdi açık gezen kadınlar erkeğin nefsinden korunmamış mı oluyorlar. Şöyle bir zihniyet olur mu? Kadını örtmek ve kadını eve hapsetmek kadına güvenmemektir. Bunun temelinde erkeğin egosunu tatmin etme olayı vardır. Kıskançlık vardır.
Adam on küsür kadınla evlenmiş. Bir sürü de cariye...Bunların kapanmasını istemiş ve resmen onları kapatmış. Tüm bunlar orta çağda yaşanıyor. Biz de kalkmışız orta çağdaki bu yaşam tarzını günümüzde uygulamaya kalkıyoruz. Bu bir ilkelliktir. Bu çağ dışılıktır. Olay bundan ibarettir. Allah böyle istedi diye biz de bunu uyguluyoruz demek bu gerçeği ortadan kaldıramaz.
Sonuç olarak kadın erkek eşit olmalıdır. İkisi de insandır. İnsanlar arasında ayırım yapmak yapmak yanlıştır.Çağdaş uygar bir insan olmak bunu gerektirir.
Alt 01-08-2006, 20:13
Üye Değil

yahu g.akıllılar akıl edemiyormusunuz ki allah kadının başının kapalı olmasını isteseydi havva yı kapalı yaratırdı

hani nerde bilim nerde insan hakları kadın hakları
işte siz bunu akıl edemiyorsunuz gerici toplumun cahil olmaya kararlı müritleri !!!
Alt 01-08-2006, 20:43
ömer hayyam ömer hayyam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

(mesela nur cemaatinden bir örnek vermek istiyorum. O insanlar okuma ve öğretme savaşçıları gibidirler. Bir üniversite için deli gibi çalışırlar. Bildiklerini saklamaz ve geliştirirler. Pek çok örnek verilebilir. Onların arasında birçok bilimadamı da bulunmaktadır)
*

bu ne kardesim ya bizamanlar nurcu olmasam hayır inanacam hem sana bişey diyeyim mi yaptıkları sadece beyin yıkamak *yaz okumalarına hiç katıldınmı bazen bir ay dışarı çıkmadan kitap okurlar gece gündüz baska hiç biişle meşgul olmazlar böylelikle de beyinleri yıkanır sonra bu adamlar önemli yerlere gelselerde beyinlerinin yıkandığı gerceği değişirmi kardeşim

Önerilen Siteler