ömer hayyam";p="´isimli üyeden Alıntı
Ezkamo hocam ben müslümankende düşünüyodum şimdide ya madem sacının telini göstermek günah ve madem bunlar da o malum emre uyarak örtüyolar başını günaha girmemek içinpeki ama niye çoğunun bacağı falan açık valla bence saÇTANSA BACAKLARINI KAPATSALAR DAHA SAMİMİ OLURLAR BİLMİYOM VALLA
İçin temiz olmadıksan sonra
Hacı hoca olmuşsun, kaç para!
Hırka, tespih, post, seccade güzel;
Ama Tanrı kanar mı bunlara?
( a işte bunların kide bir kandırmacamıdır nedir anlamadım ki)
|
Sevgili Hayyam,
Çağdaş düşünen bayanların başları da bacakları da açıktır. Bu bayanlara başı ve bacağı açık diye saldıran mı oldu? Asıl ülke olarak bizim sorunumuz eğitimsizlik ve bunun sonucu olarak gelen cehalet. Adam diyor ki erkeğin nefsi. Ya kadının nefsi yok mu. Kadın da insan değil mi. Güya kadını kapatmakla erkeğin nefsinden kadını korumuş oluyor. Şimdi açık gezen kadınlar erkeğin nefsinden korunmamış mı oluyorlar. Şöyle bir zihniyet olur mu? Kadını örtmek ve kadını eve hapsetmek kadına güvenmemektir. Bunun temelinde erkeğin egosunu tatmin etme olayı vardır. Kıskançlık vardır.
Adam on küsür kadınla evlenmiş. Bir sürü de cariye...Bunların kapanmasını istemiş ve resmen onları kapatmış. Tüm bunlar orta çağda yaşanıyor. Biz de kalkmışız orta çağdaki bu yaşam tarzını günümüzde uygulamaya kalkıyoruz. Bu bir ilkelliktir. Bu çağ dışılıktır. Olay bundan ibarettir. Allah böyle istedi diye biz de bunu uyguluyoruz demek bu gerçeği ortadan kaldıramaz.
Sonuç olarak kadın erkek eşit olmalıdır. İkisi de insandır. İnsanlar arasında ayırım yapmak yapmak yanlıştır.Çağdaş uygar bir insan olmak bunu gerektirir.