öncelikle şunu belirteyim her düşünceye saygım var
lütfen başlıktan dolayı yanlış anlaşılmasın
ben inanıyorum ki Allah'ın nezdinde kadın erkek yoktur
İNSAN vardır ve dolayısıyla kadının bir saç telinden rahatsız olan erkek
kendi aczini ortaya koyuyordur..
şöyle düşünelim Allah herşeyi bildiğine göre ilerki zamanlarda insanlara arasında çıkacak olan
bu tür anlaşmazlıklara karşı neden böyle bir düşünce getirmiş olabilir..Kulları birbirine düşsün diye mi.. pek sanmıyorum.
kısacası *Allah isteseydi bayanları Kel yaratırdı ve sorun da kalmazdı
bence türban olayı politik ve saf inançlı kişilerin inancının istismar edilmesidir.
o zaman bende derim ki" erkeklerin saç telinden rahatsız oluyorum , onlarda türban taksın".
Sevgili Billur,
Bence çok haklısın. Her kadının sorması gereken bir soru. Düşünen ve sorgulayan her kadın *böyle bir tanrı anlayışını mutlaka sorgulamalıdır. Kadını bir cinsel obje gören ve erkeğin kölesi haline getirip istediği kadar kadınla evlenmesini öngören bu tanrı anlayışı ortaya konulmalı.Onun adalet anlayışı ortaya konulmalı.Daha doğrusu adaletsizliği ortaya konulmalı.Ortaya konulmalı ki kadınlarımız *tanrının gözünde ne olduklarını anlayabilmeliler.
Sen şimdi bir kadın olarak tanrı katında suçlu durumdasın. Bu söylemlerin tanrıya bir isyandır. Onun katında eksik bir insan olarak erkeklere kafa tutman suçtur. Onun gözünde bir tarla olarak evinin kadını olup erkeğinin kulu kölesi olman gerekir.
Erkeği kadından üstün gören kadını aklen ve dinen eksik yaratık olarak değerlendiren bu tanrı anlayışından hangi adaletten söz edilebilir. Böyle bir adalet olabilir mi? Adaletli bir tanrı yarattığı bu cinsler arasında ayrım yapar mı? Çünkü ikisi de insandır. Birbirini tamamlayan iki eşit parça gibidirler.Adalet anlayışı bunu gerektirir.
Türban tespitine tamamen katılıyorum. Siyasal islamın sembolu başlığımda bu konuyu zaten ele almıştım. Ve tek üzüldüğüm nokta da kadınların bilinçsiz bir şekilde kendilerini bunlara alet etmeleri. Bir erkek olarak bu sorgulamana hak veriyorum. Sorgulamaya devam et arkadaşım. Sizler böyle kendinizi savunmadığınız sürece erkeğin kulu kölesi olmak zorundasınız. Bu köleliğe dur demek tamamen sizlere bağlı.
Çağdaş insan hiç bir kadının saç telinden rahatsız olmaz. Kadını cinsel obje olarak görmez. Rahatsız olanlar böyle düşünmeyenlerdir. Onlar böyle düşünmedikleri için kadını türbana ve çarşafa mahkum etmişlerdir. Ve üzüldüğüm bir nokta da bu çağda böyle safsatalarla zamanımızı boşa geçirdiğimizdir. Ama tek teselli noktam Atatürk Türkiye'sinde böyle düşünenlerin azınlıkta olması.Sevgilerimle...
billur islam kadınların örtünmesini erkeklerdeki nefisten dolayı emreder. bir bayan neden vücudunu göstersin ya da göstermesin ki? ben kadınıma ve çocuğuma veya anneme değer veriyorum ve hiçbir erkek onlar hakkında kötü düşünmesin istiyorum (cinsel anlamda). bu ince çizgiyi herkes anlayamazki.
bayanlarda insan unutmayınız
erkekde olan nefis onda vardır
neden Allah ayrım yapıyor o zaman?
ben kadınıma ve çocuğuma veya anneme değer veriyorum ve kapanmasını kimse içinden kötü düşünmesin istiyorum.
ben anlamadım burayı kimse içinden kötü düşünmesin istiyorum
bu ne demek?
kötülük sadece içten mi düşünülür yani eğer böyle ise en kötüsü budur zaten ikiyüzlülük gibi..
bu ince çizgiyi herkes anlayamazki.
belli ki sizde henüz anlayamamışsınız "kadınıma"kelimesi ile bunu beyan etmişsiniz zaten
kadınınız size ait olabilir ama , o siz değilsiniz bunuda unutmayın...
Ezkamo hocam ben müslümankende düşünüyodum şimdide *ya madem sacının telini göstermek günah ve madem bunlar da o malum emre uyarak örtüyolar başını günaha girmemek içinpeki ama niye çoğunun bacağı falan açık valla bence saÇTANSA BACAKLARINI KAPATSALAR DAHA SAMİMİ OLURLAR BİLMİYOM VALLA
İçin temiz olmadıksan sonra
Hacı hoca olmuşsun, kaç para!
Hırka, tespih, post, seccade güzel;
Ama Tanrı kanar mı bunlara?
( a işte bunların kide bir kandırmacamıdır nedir anlamadım ki)
billur arkadaşım ben cinsel anlamda söyledim. kadınlarda nefsin olmadığını söyleyen yok. fakat erkek bu konuda daha farklı.Yaratılıştan gelen bir olay. İstediğiniz erkeğede sorabilirsiniz... Ayrıca islamda bir zormala yoktur. Dileyen örtünür dileyen açılır.bu beni ilgilendirmez.