18-02-2006, 06:52
|
|
|
sen birak simdi copy-paste i.........o ---bir tarafina ekledim--- cumlesinin aciklamasini yap bana bakiim bi sohbet odasina tesrif edip......ar damarina basmanin ne demek oldugunu izah ediyim bende sana......top mu sandin sen beni it herif....nereye ne ekliyosun......gel bi hesap ver bakiyim sohbet odasina
|

16-06-2006, 19:53
|
|
Üye
|
|
|
|
diyanet işleri hadisleri ayıklıyo
demin bi haber izledim diyanet işleri sahte hadisleri ayıklıcaklarmış ve haberde diyanetten bi yetkili dediki kadın erkeğin kaburga kemiğinden yaratılmamıştır yorumlarınızı bekliyorum
Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
|

16-06-2006, 20:01
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: diyanet işleri hadisleri ayıklıyo
yavaş yavaş kırıvrmaya başladılar
|

17-06-2006, 00:34
|
 |
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
sevgili cevat,
şu konuyu madem izlemişin, biraz kaynak bulup bizi aydınlatsana. Ben de merak ettim, nasıl olacakmış. Kim böyle bir açıklama yapmış? Buna karşı kim ne yorum yapmış? Sadece kaburga kemiği mi, başka ne gibi hadisler varmış karşı çıktıkları? Hadisleri nerden çıkaracaklarmış. Kendi yayınlarından mı, İslam dünyasından mı? Senin yorumun var mı? Biraz bizi bilgilendirir misin?
|

17-06-2006, 09:25
|
|
Üye
|
|
|
|
adam dediki kaburga kemiğinden yaratılma olayı mecazi anlamda kullanılmıştır dedi ve sanırım sahih olmayan hadisleri ayıklıcaklar haberi takip etcem
|

17-06-2006, 10:05
|
|
Üye
|
|
|
|
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun Hazreti Muhammed’e atfedilen ancak doğruluğu olmadığı için temizleneceğini söylediği, özellikle de kadına yönelik şiddeti meşru gösteren hadislerin bir bölümü belli oldu.
Diyanet’in kadını aşağılayan hadislerin temizlenmesi çalışmasına kadın ilahiyatçılardan da büyük destek geldi. Kadınlara yönelik şiddeti, ayrımcılığı, küçümsemeyi onaylayan hadisler olarak gösterilen ve ayıklanması istenen sözlerin bazıları şöyle:
İsrailoğulları olmasaydı et kokmazdı; Havva olmasaydı kadınlar erkeklere ihanet etmezdi.
Kadınlar kaburga kemiğinden yaratılmıştır, onları düzeltmeye uğraşmayın. Onlardan eğrilikleriyle yararlanın.
Eğer kadın, eşi istekli olduğu halde ona cevap vermezse, cehennemdeki yerini hazırlasın.
Kocanın vücudu irin ile kaplı dahi olsa ve karısı onu yalayarak temizlese yine de kocasının hakkını ödemiş olmaz.
Ey kadınlar! Eğer kocalarınızın size olan haklarını bilseydiniz, ayaklarının tozunu yüzlerinizle silerdiniz.
Kadınların dinleri ve akılları eksiktir.
Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir.
Cehennem halkının çoğunun kadınlardan olduğunu gördüm.
Bir kadın, kocası kendisinden razı olduğu halde ölürse cennete girer.
Kadınların hayırlısı, erkeklerin yaramazlıklarına, kötü huylarına sabredendir, bu sabır onların cennete girmesine sebeptir.
Uğursuzluk üç şeyde vardır: Kadında, evde ve atta.
Dövme yapan ve yaptırana, yüzdeki tüyleri aldıran ve estetik için dişlerini seyrelttiren kadınlara Allah lanet etsin.
En büyük tepki Hz. Ayşe’dendi
Prof. Dr. Beyza Bilgin (Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski Dekanı): Kadına yönelik şiddetin meşrulaştırılmasında gelenek, eğitim, kültürün yanısıra din de ister istemez rol alıyor. Özellikle Hz. Muhammed’e atfedilen uydurma hadisler, kadına yönelik şiddetin ve ayrımcılığın sürdürülmesinde gerekçe olarak gösteriliyor. Bu noktada, Diyanet’in bir referans kitap hazırlığı içinde olması, uydurma hadislerden kurtulunması adına çok önemli. Hz. Muhammed’e atfedilen sözlere yönelik en büyük itiraz Hz. Ayşe’den gelmiş. Ebu Hureyye, peygamberin, ’Namaz kılarken önünüzden eşek, kara köpek ve kadın geçerse namazınız bozulur’ diye konuştuğunu rivayet eder. Hz.Ayşe, bu rivayete büyük tepki gösteriyor ve Hureyye’yi ayıplıyor, peygamberin böyle bir sözünün olmadığını savunuyor. Ancak bu ve buna benzer yüzlerce söz, peygamberin hadisi olarak kabul ediliyor.
Şiddeti savunan peygamber olamaz
Dr. Hidayet Tuksal: Hadislere baktığınız zaman iki tür peygamberle karşılaşıyoruz. Bir tarafta kadınlara karşı son derece nazik ve kibar; diğer tarafta ise şiddet dolu, ayrımcı, aşağılayan bir peygamber. Ben, kadınlara yönelik şiddeti savunan ve onları aşağılayan bir peygamberin olamayacağına inanıyorum. Bu nedenle malum hadislere itibar edilmemesini savunuyorum. Bu hadislerin de uydurma, yanlış olduğu bilimsel metotlarla ispatlandı. Bu noktada Diyanet’in çalışması çok yaralı olacaktır.
|

17-06-2006, 11:16
|
|
Üye
|
|
|
|
ACİL DİYANETE HABER VERİN BUNLARI KAÇIRMIŞLAR * *
Ümeranız hayırlı olanlarınızdan iseler, zenginleriniz sehâvetkâr kimselerse, işlerinizi aranızda müşavere ile hallediyorsanız, bu durumda yerin üstü (hayat), altından (ölümden) hayırlıdır. Eğer ümeranız şerirlerinizden, zenginleriniz cimri ve işleriniz kadınların elinde ise, yerin altı üstünden, (ölmek yaşamaktan) daha hayırlıdır. (Çünkü artık dini ikame imkanı kalmaz)."
Tirmizi, Fiten 78, (2267).
5338 - İbnu Ömer radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm (bir bayram namazında kadınlar tarafına geçerek):
"Ey kadınlar cemaati! (Allah yolunda) sadakada bulunun, istiğfarı çok yapın. Zira ben siz kadınların cehennemde çoğunluğu teşkil ettiğini gördüm" buyurdular. Dinleyenlerden cesaretli bir kadın:
"Niye cehennemliklerin çoğunu kadınlar teşkil ediyor, neyimiz var?" diye sordu. Aleyhissalâtu vesselâm:
"Ağzınızdan kötü söz çok çıkıyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz. Aklı ve dini eksik olanlar arasında akıl sahibi erkeklere galebe çalan sizden başkasını görmedim!" dedi. O kadın tekrar:
"Ey Allah'ın resulü! Aklı ve dini eksik ne demek?" diye sorunca Aleyhissalâtu vesselâm açıkladı:
"Aklı noksan tabiri, iki kadının şahitliğinin bir erkeğin şahitliğine denk olmasını ifade eder. Dinlerinin eksik olması tâbiri de onların (hayız dönemlerinde) günlerce namaz kılmamalarını, Ramazan ayında oruç tutmamalarını ifade eder."
Buhârî, Hayz 6, Zekât 44, İman 21, Küsüf 9, Nikâh 88; Müslim, Küsüf 17, (907), İman 132, (79); Nesâî, Küsuf 17, (3, 147); Muvatta, Küsuf 2, (1, 187).
KAYNAKLARA BAKIN
Yaz mevsiminde indiği için "Yaz âyeti" denen ayet şudur. (Mealen):
"Senden fetva istiyorlar. De ki: "Varis olarak babası ve çocuğu bulunmayan kimsenin mirası hakkında Allah size hükmünü bildiriyor: Eğer bir kimse ölür ve kendisinin çocuğu olmayıp da bir kızkardeşi bulunursa, mirasın yarısı onundur. Eğer kadın ölür de çocuğu olmayıp geride sadece erkek kardeşi varis olarak bulunursa, mirasın tamamını alır. Varisler iki kızkardeş ise, mirasın üçte ikisi onlara aittir. Eğer varisler hem erkek, hem de kızkardeşler ise, erkeğe iki kız hissesi vardır." Allah şaşırırsınız diye hükümlerini size böylece bildiriyor. Allah herşeyi hakkıyla bilir" (Nisa 176).
* * * * * * * * * * KOCANIN KADIN ÜSTÜNDEKİ HAKKI
6529 - Hz. Aişe radıyallahu anha anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Eğer bir kimsenin bir başkasına secde etmesini emretseydim, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim ve eğer bir erkek karısına kırmızı bir dağdan siyah bir dağa ve siyah bir dağdan kırmızı bir dağa taş taşımayı emretseydi, uygun olan, kadının bu emri yerine getirmesidir."
KOCASINI ÜZEN KADIN
6586 - Ebu Ümame radıyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'a bir kadın geldi, yanında iki de çocuğu vardı. Kadın bunlardan birini sırtına almış, diğerini de yediyordu. Aleyhissalatu vesselam onu görünce (takdirlerini) şöyle ifade buyurdular: "(Kadınlar çocuklarını karınlarında) taşırlar, doğururlar ve onlara merhamet beslerler. Bunlar bir de kocalarına eziyet vermeseler, namazlarını kılanlar cennete girerler!"
DAHA ÇOK VARDA TEMİZLERLERSE KADINLARLA İLGİLİ HADİS KALMICAK
|

17-06-2006, 11:32
|
|
Üye
|
|
|
|
ayıklıcakları hadislerin aralarında buhariden olanlarda war sanırım yanılıyormuyum ???
|

17-06-2006, 13:03
|
 |
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Hayırlı olsun, iyi bir çalışma. Mümkün olduğu kadar çok kişiye bildirilmeli. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu hadisleri tarihten sildi. Bir sonraki emre kadar tarihten bu hadisler silinmiştir. Geriye kalıyor Kuran'dan bazı ayetleri ayıtlamak. Diyanet İşlerinin bundan sonra bir de oraya el atmasını öneriyorum.
Aslında benzer çalışmaların Tevrat içinde yapılması lazım. Diyanet İşleri Tevrat'ı da ayıtlayabilir mi acaba? Yoksa fazla mı ileri gitmiş olur.
Bence bazı başka ayıtlamalar da yapmak lazım. Mesela Hitler'in Kavgam kitabında da bazı çıkarmalar yapmak lazım. Off, offf temzileyecek o kadar çok şey var ki. Yazmaya başlasak liste uzar gider. Nerdesiniz ey iyi insanlar.. Hadi temizliğe..
Son ve önemli not: Acaba bu hadisler kanun gibi mi anlaşılıyor. Resmi değişiklikler yaparak AB uyumu çerçevesinde ilerliyor olabilir miyiz?
|

17-06-2006, 13:27
|
|
Üye
|
|
|
|
zuhahahahahaahh çevvvir kazı yanmasın dansözlük yapıyosunuz diince kızıyolar