Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-03-2007, 04:15
beelzbb beelzbb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

beelzbb - MSN üzeri Mesaj gönder beelzbb - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Re: Atatürke Hakaret Edenlere

Ben sadece affınıza sığınarak ve gönlümden ne geliyorsa hürce şunu söylemek istiyorum:Kim olursa olsun ister inanç sahibi ister inaçsız bir gerçek var ki o da Türkiye(Anadolu) gerçeği...
Bu ülke alevisi sünnisi Türkü ve Kürdü ile bina edildi.Tüm emperyal güçlerin ve Hasta adamın reddine karşın.Bunu bu güzel gerçeği ise örgütleyen adamların başında M.Kemal Atatürk vardı.

İnancıyla inançsızlığı ile önemli olan onun o dinmez engin çabası ve mücadelesi ulus olduğumuz bilincini yüceltmesi.19 mayıs 1919 da 9, Ordu müfettişi olarak samsuna gitmesi havza genelgesi ile başlayan kıvılcım ve nihayet 29 ekim...

Eğer bu ülkede hürce düşünebiliyosak ya da ibadetlerimizi(musevi,hristiyan,müslüman,diğerleri ) yapabiliyosak bunun eseri şüphesiz ki Atatürktür.Onun çabası ve üstün mücadelesidir.Bunun aksini kimse iddia edemez.Varsa buyurun tartışalım.

O tüm yaptıklarını gençliğe bıraktı Atatürkçü milliyet anlayışını öğretti tüm dünyaya.''Yurtta sulh cihanda sulh'' dedi.İsteği sadece huzurdu ... evet huzur...Ne olur tekrar affınıza sığınıyorum ve huzurumuzu bozmayın diyorum.İster inançlı ister inançsız olan arkadaşlarıma bunlar...

HUZUR İÇİNDE UYU ATAM...
Alt 18-03-2007, 05:10
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

[
İkinci mesele Anıtkabiri ziyaret etmenin ardında sadece saygı vardır. Bu saygı Muhammede duyulan saygıdan farklıdır. Muhammed ve Tanrı bütünleşmiştir insanların zihninde, hatta Muhammed Tanrının önüne geçmiştir.

--------------------

* * * * *Olguları birbirine karıştırdıgımız zaman işim içinden çıkamıyoruz. Benim kavradıgım ve anladıgım biçimde Mustafa Kemal'e sahip çıkmanın yek bir yolu vardır. Onun bagımsızlıkçı düşüncelerini uygulamak. Onun laik düşüncelerini uygulamak. Biz bunun bir tek laik tarafını ele alıyoruz ve diger kısımlarını unutuyoruz.

* * * * *Ona sahip çıkmak için ne yaptık, onun eseri olan Türk Tarih Kurumunu, Türk Dil Kurumunu kapattık. Bunu yapanlar kimlerdir. Sialhlı kuvvetlerin liderleri. Onun gençlige hitabesini uygulayan gençlere ne yaptık, idam ettik, şimdi hayıflanıyoruz. Peki tüm bunlardan geriye ne kaldi. Bir adet anıt mezar. Neyle övünüyoruz, anıt mezara gelen ziyaretçilerle. Onu nasıl koruyoruz, Koruma ve Kollama kanunu ile.

* * * * * Dostlar biraz gerçekçi bakmak gerekiyor. Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi uygarlık biçiminde olursa olsun bunun ismi kült dür. Ölüye tapınmadır. Ölüden medet ummadır. Yahu seni duyması imkansız olan bir insanın mezarını ziyaret edip de ne saygısında bulunuyorsun, kime saygıda bulunuyorsun. O senden bu saygıyı bekliyor ve anlıyor mu. Zannedersem bir sözü olması lazım; beni anmak demek eserlerime sahip çıkmak demektir diye. İşte temel mesele budur.

* * * * Anıtkabir Kültünün tek bir işlevi vardır, milliyetçiligi yogunlaştırmak. Bir simge olması ise ayrı bir konudur. Ama bir ölünün mezarına yapılan ziyaret her medeniyette ve her kültürde bir kült işlevi görmüştür. Şayet öyle bir işlevi yoksa biz bu forumdaki 62,000 mesajı niye yazdık neyi savunduk.

* * * * *Öyle bir kişilik ki hiç bir şekilde eleştirilemez, hiç bir yanlışı yoktur, her şeyi en iyi biçimde yaptırmıştır. Bunları bir kenara bıraktık diyelim, onun ilkelerine ne oldu. CHP nin ilkelerine ne oldu. İşte esas o ilkeler o mezarlıkta gömüldü. Devrim mi kaldı, demokrasi mi kaldı, laiklik mi kaldı, bagımsızlık mı kaldı. Yurtta sulh var mı ki cihanda sulh olsun. Dünyaya bedel olan Türklerden Aziz Nesin, Nazım Hikmet, Yaşar Kemal bir de şaibeli Orhan Pamuk'u çıkarsak geriye kim kaldı acaba. Ki bu insanların da niteligi bellidir.

* * * * * *Bugün Atatürkçülük tek bir derekeye indirildi o da anıt ziyaretler. Oraya milyonların gitmesi bir iftihar vesilesi oldu ama ülke satıldı, insanlar öldürülüyor, gericilik hortluyor. Ne namına Atatürkçülük adına. Şayet Atatürk'e saygı duyulacaksa eger herşeyden evvel onun kurtuluşu için idam fermanına ragmen mücadeleye atıldıgı bu halka saygı duymak gerekiyor, insanlıga saygı duymak gerekiyor. * *

* * * * * *Elbette ulusların önderlerine saygı duymasından dogal bir şey olamaz. Onun etrafında birleşmekten daha dogal bir şey olamaz. Ama bu mezaelarda degil düşünde ve eylemde gerçekleşmek zorundadır, ancak böyle bir anlam ifade eder. Türkiye de çok marijinal bir azınlıgın haricinde Atatürk'ün önemini kimse inkar edemez. Nitekim Tayyip de Anıtkabirde, Evren de. Bu konuda da samimi olduklarına eminim. Tarih var çünkü ortada. Eylem var icraat var. Ne yapıyorlar Atam sen kalk da ben yatam nutukları atıyorlar.

* * * * * Evet o kültün ulusu birleştirdigi de dogrudur ama hangi temelde, gerici milliyetçilik temelinde, ilkel ırkçılık ve bagnazlık temelinde. İşlevi zaten buydu ve gerçekleşti. Şimdi sorun bunu aşma zamanıdır. Bir kült yetmedi ikincisini yaptılar, astıkları adamı evliya yaptılar bu sefer. O da yetmedi ülkeyi ABD ye peşkeş çeken eski işveren sendikası başkanının mezarını kült yaptılar.

* * * * * Bugün mezarlar üzerinde tartışacagımıza inananı , inanmayanı onun bagımsızlık, demokrasi, laiklik ilkeleri etrafında birleşip bu inanç ve ırk sömürücülerine dur demek zamanıdır. Birinci meclis her türden , her inançtan , her görüşten insanlardan müteşekkildi ve o insanlar cumhuriyet tarihinin en demokratik meclisi ile bu ülkeyi kurtardılar. İçlerinde sarıklısı da vardı, poturlusu da, gravatlısı da. İşte o meclisti laikligin habercisi. * * * * *

* * * * *Anıtkabire falan karşı degilim, elbette ulusların önderlerini simgeleştirmesi en dogal birliktelik hakkıdır, ama şu anda ulaşılan boyutlara ve işleve dikkatinizi çekmek istedim. Ve ne olursa olsun ölüye tapınma ve ölüden medet umma anlayışı dinsel bir anlayıştır. Türbe anlayışının modernize edilmiş halidir. Bu gerçegi akıldan çıkarmayalım istedim.

* * * * * saygılarımla
Alt 18-03-2007, 05:20
Üye Değil

Beelzbb'nin ne dediği anlaşılmadı.
1 - Kimsenin affına sığınarak birşey söylemesi gerekmiyor. Yukarıda gördüğüm 234 ileti sayısından da bu bellidir. Sitede sadece uygarca tartışmak gerekir, hakaretamiz iletiler bu siteye ve seviyemize elbette uymaz.
2 - Ata ile sözleri olumlu. Ancak sanki iman ile ilgili söylemek istedikleri var da söyleyemiyor gibime geldi. Ikına sıkına bir şeyler söylemek ister gibi. (yanlış anlamışsam açıklar)

3- Atatürk'ün isteği sadece huzur olamaz. O bitmek bilmeyen bir savaşçı idi. İstiklal savaşı bittiğinde 'esas savaş şimdi başlıyor' dememiş miydi? İnsanımızı, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak için yüzyılların ihmali Anadolu'da seferberliğe girişmedi mi? Harf devrimi, okuma yazma seferberliği, eğitimin birleştirilmesi yasası, Köy enstitüleri, klasiklerin tercümesi hep onun zamanında planlanmış devrimler değil midir?

İbadet yapmak ilerlemeye yararı olan bir şey değil. Daha önce de yazdım. 1950'den sonra yavaş yavaş ahlak olguları yine dini oldu. Halbuki Ata döneminde bunlar yurttaşlık temeline oturtulmuştu. Şimdi adama soruyorsunuz: 'niye iyilik yapıyorsun? Yanıt 'Allah sevap yazsın diye' veya 'Cennete gitmek için' gibi saçmalıklar oluyor. Zaten o yardımı da kendi tarikatinden olanlar için veya 'Atatürk'e karşı, laikliğe karşı bir şey için kullanıyor. İbadetle adam olunsaydı, şimdiye kadar neleri tel'in namazları kılındı, onları görürdük. İbadetin belki insana bir iç huzuru getirdiği söylenebilir. Ama o da başka şeylerle elde edilmez değil ki. Cami sayısı arttı, İmam sayısı arttı. İmam Hatip mezunlarına bol bol en olmadık işleri verdiler. Belediye reisleri ne biçim müminlerden oluştu. Ne oldu? Hırsızlık mı azaldı (Arttı) Suç oranı mı azaldı? Arttı. Kutlu doğum haftaları düzenlendi. Kuran okuma yarışları düzenlendi. Hacca gidenler arttı. Ne oldu? Töre cinayetleri çoğaldı. Bütün belediyeler suidtimalden geçilmez hale geldi. Devlet ABD ve AB'nin her dediğini yapar hale geldi Ulus bilincimizi kaybederek ümmet olmaya başlıyoruz.
Atatürk 'yurtta sulh, cihanda sulh'dedi ama ölüm döşeğinde bile Hatay'la uğraşıyordu. Mussolini'nin arsız davranışları üzerine İtalyan elçisine 'bana çizmemi giydirmeyin' diyen odur. Hiç bir zaman sünepe olmadı.

Huzurumuzu bozmamanın ne olduğunu anlamıyorum. Tarikat boyunduruğu karşısında yabancıların kölesi haline gelmiş, şartlandırmalarla insan olmak yerine kul olmaya yönlendirilmiş, bilinçsizce iki kilo et için geleceğini düşünmeyecek hale getirilmiş Anadolu insanından yobazların eli çekilmedikçe huzur gelemez ki. Bu durumda istediğiniz kadar huzur bozmayalım, huzur zaten bozuk vaziyette ki. Her bir bakanlıkta bakan hangi tarikatta ise o tarikate verilen ve doğru dürüst yapılamayan işlerle giderek tufan gibi artan borçlarla, devlet bütçesi kontrol edildiği için partili belediyelerden yapılan örtülü tarftar ihaleleri ile hangi huzura varacağız. Bu tepe aşağı gidiş bir noktada krize girecek. Hangi huzur olacak o zaman? ABD ve AB bayrağı altında huzurla ibadet eder bu işlerin üstesinden geliriz. En önemlisi ibadettir, yaşasın ibadet.
Alt 18-03-2007, 18:18
Kıdemli Üye

Burlap";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Beelzbb'nin ne dediği anlaşılmadı.
1 - Kimsenin affına sığınarak birşey söylemesi gerekmiyor. Yukarıda gördüğüm 234 ileti sayısından da bu bellidir. Sitede sadece uygarca tartışmak gerekir, hakaretamiz iletiler bu siteye ve seviyemize elbette uymaz.
2 - Ata ile sözleri olumlu. Ancak sanki iman ile ilgili söylemek istedikleri var da söyleyemiyor gibime geldi. Ikına sıkına bir şeyler söylemek ister gibi. (yanlış anlamışsam açıklar)

3- Atatürk'ün isteği sadece huzur olamaz. O bitmek bilmeyen bir savaşçı idi. İstiklal savaşı bittiğinde 'esas savaş şimdi başlıyor' dememiş miydi? İnsanımızı, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak için yüzyılların ihmali Anadolu'da seferberliğe girişmedi mi? Harf devrimi, okuma yazma seferberliği, eğitimin birleştirilmesi yasası, Köy enstitüleri, klasiklerin tercümesi hep onun zamanında planlanmış devrimler değil midir?

İbadet yapmak ilerlemeye yararı olan bir şey değil. Daha önce de yazdım. 1950'den sonra yavaş yavaş ahlak olguları yine dini oldu. Halbuki Ata döneminde bunlar yurttaşlık temeline oturtulmuştu. Şimdi adama soruyorsunuz: 'niye iyilik yapıyorsun? Yanıt 'Allah sevap yazsın diye' veya 'Cennete gitmek için' gibi saçmalıklar oluyor. Zaten o yardımı da kendi tarikatinden olanlar için veya 'Atatürk'e karşı, laikliğe karşı bir şey için kullanıyor. İbadetle adam olunsaydı, şimdiye kadar neleri tel'in namazları kılındı, onları görürdük. İbadetin belki insana bir iç huzuru getirdiği söylenebilir. Ama o da başka şeylerle elde edilmez değil ki. Cami sayısı arttı, İmam sayısı arttı. İmam Hatip mezunlarına bol bol en olmadık işleri verdiler. Belediye reisleri ne biçim müminlerden oluştu. Ne oldu? Hırsızlık mı azaldı (Arttı) Suç oranı mı azaldı? Arttı. Kutlu doğum haftaları düzenlendi. Kuran okuma yarışları düzenlendi. Hacca gidenler arttı. Ne oldu? Töre cinayetleri çoğaldı. Bütün belediyeler suidtimalden geçilmez hale geldi. Devlet ABD ve AB'nin her dediğini yapar hale geldi Ulus bilincimizi kaybederek ümmet olmaya başlıyoruz.
Atatürk 'yurtta sulh, cihanda sulh'dedi ama ölüm döşeğinde bile Hatay'la uğraşıyordu. Mussolini'nin arsız davranışları üzerine İtalyan elçisine 'bana çizmemi giydirmeyin' diyen odur. Hiç bir zaman sünepe olmadı.

Huzurumuzu bozmamanın ne olduğunu anlamıyorum. Tarikat boyunduruğu karşısında yabancıların kölesi haline gelmiş, şartlandırmalarla insan olmak yerine kul olmaya yönlendirilmiş, bilinçsizce iki kilo et için geleceğini düşünmeyecek hale getirilmiş Anadolu insanından yobazların eli çekilmedikçe huzur gelemez ki. Bu durumda istediğiniz kadar huzur bozmayalım, huzur zaten bozuk vaziyette ki. Her bir bakanlıkta bakan hangi tarikatta ise o tarikate verilen ve doğru dürüst yapılamayan işlerle giderek tufan gibi artan borçlarla, devlet bütçesi kontrol edildiği için partili belediyelerden yapılan örtülü tarftar ihaleleri ile hangi huzura varacağız. Bu tepe aşağı gidiş bir noktada krize girecek. Hangi huzur olacak o zaman? ABD ve AB bayrağı altında huzurla ibadet eder bu işlerin üstesinden geliriz. En önemlisi ibadettir, yaşasın ibadet.
Sevgili Burlap ben ortadakine bakıp söyledim ortadaki(Türkiye Cumhuriyeti Devleti).Yazılarını uzun süredir takip ettiğim çok değerli Hiramustamızın üstüne gidilmiş gibi hissettim ve yazdım.

Affınıza sığınıyorum dedim çünkü Atatürk ile yazilacak olanlar benim için büyük bir hassasiyet içeriyordu.İster dinli ister dinsiz olsun bu ülkede özgürce hareket edebiliyosak bu onun gibi kafalar(silah arkadaşları) ve onun düşün sistemi ve faaliyete geçirmesi sayesindedir.Kim nederse desin gerçek bu.Mandacılık daha ilk kongrede red edilmedi mi Bu hernekadar din savaşımı gibi görünsede odak noktasında milli şuur vardı.

İman meselesine gelince ben hep din sömürgenlerinin karşısındayım dedim ısrarla da söylemeye devam edicem.İman vicdanı ilgilendiren bir meseledir.O Ata ile yaratan arasındadır.Durum bu ülkenin binası için uğraşısıdır.Beni ve bizi ilgilendiren argüman da budur.

Evet verilen mücadele(Misaki Milli) küçük ama güçlü bir ülke içindir.Sürekli ilerlemeyi temel ilke edinmiş.Ama huzura dönüktür.Kimsenin toprağında gözü olmayan kendi kendine yeten bir ülke.Huzuru bu manada kullandım.

SAYGILAR umarım anlaşılır olmuştur.
Alt 18-03-2007, 22:14
Üye Değil

Sevgili beelzbb, yine de neden büyük hassasiyet dolayısıyla 'affa sığınmak' gerekiyormuş anlamadım. Benim söylediğim ortada affa sığınacak bir şey yok ki. Önceki yazınız öyle bir bazdaydı. Dolayısıyla anlam veremiyorum. Neyse bu noktayı geçelim.

2. nokta şu: "İster *dinli *ister *dinsiz *olsun *bu *ülkede *özgürce *hareket *edebiliyosak *bu *onun *gibi *kafalar(silah *arkadaşları) *ve *onun *düşün *sistemi *ve *faaliyete *geçirmesi *sayesindedir.Kim *nederse *desin *gerçek *bu.Mandacılık *daha *ilk *kongrede *red *edilmedi *mi *Bu *hernekadar *din *savaşımı *gibi *görünsede *odak *noktasında *milli *şuur *vardı" demişsiniz. Bunu da anlamak zor. Bana göre, "Atatürk bağımsızlığımızı sağladı o sayede özgür davranabiliyoruz" demek istiyorsunuz ama bunu nedense 'dinli dinsiz' şeklinde halka yaymak garipliği var. Atatürk hiç bir zaman böyle ayırım yaparak bağımsızlık getirmeye çalışmamıştır. Bunu Hiramusta'ya anımsatma olarak yapıyorsanız, Hiramusta da elbette farkındaki Atatürk olmasaydı en iyi seçenek olarak İngiliz kuklası bir halife altında bilinçsizce ulus değil ümmet ve insan değil kul olarak sömürge olmuştuk.

Hangi din savaşı anlamadım. Atatürk elbette vatanın kurtulması sırasında odak noktası milli şuur olacak bir uğraş içinde olacaktı. Esir olmak üzereyken dinle niye uğraşsın. Vatan hainleri onun hakkında dinle uğraşarak (fetva vs) Milli mücadeleyi bozmaya çalışıyorlardı. *

İman için de "İman vicdanı ilgilendiren meseledir. O Ata ile yaratıcı arasındadır" demişsiniz. Vicdan insanın görgü, bilgi ve şartlandırması dışında düşüncelerinden de kaynaklanır. İmanlı padişahın nasıl vatanı İngiliz'e sattığını gördük. Tarzınızdan vicdan imanlıda bulunur, imansızda olmazmış gibi anlaşılıyor. O sırada Milli Mücadeleye karşı çıkan imanlıların nasıl İngilizle, Yunanla ortak tavır içinde hangi vicdanla davrandıklarını da gördük.

Sn. beelzbb üstü örtülü iletilerle Atatürk'ü zayıf göstermeye kalkışmayın. O, sizin bugün bu sitede bu bilicinizle özgürce yazabilmenizin de nedenidir. O olmasaydı bu bilince belki de gelemezdiniz. *

Sizi ve sizleri ilgilendiren argümanlar için bir de bugünkü durumu da irdeleyin bakalım. Nasıl ABD ve AB'nin tarikatleri el altından teşvik edip, etnik oluşumlarla beraber Türkiye'yi parçalamaya çakıştığını da görün. Nasıl Harun Yahya adamının Cİa'dan beslendiğni, Fethullah Gülen'in nasıl Amerika'da tutulduğunu, din kullanılarak ülkenin nasıl parçalanmaya çalışıldığını argümanlara alabiliyor musunuz?

Hiramusta'nın yazdıklarını da okudum. Ancak şimdilik zamanım yeterli değil, onun iletisine de değineceğim.
Alt 19-03-2007, 00:33
antimuhammed antimuhammed isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dilaver...

Ben Çin Xian da Çin in ilk kurucusu Qin Shi Huang ın anıt mezarını (Terracota askerleri) milyonlarca Çinli gibi ziyaret ettim. Hemde en az 20 kere. Şimdi bu bir kült mü sayılıyor, *ölüye taptığımı mı gösteriyor..

İkincisi anıt kabirde mezar alanının dışında koskocaman bir müze var. Kabrin önünde ne mum yaktım, ne çaput bağladım ne de köşesinde vajina şeklinde bir muhafazanın içinde kara taşın saklı olduğu taştan bir binanın etrafında ki gibi ne döndüm nede o tarafa dönüp 5 vakit yerlere kapandım. Ne de böyle bir hareket yapanı gördüm...

Asıl meseleye gelince dostum. Dini tapımlarda bir şeyler beklenir ,istenir. Bununla beraber ortada siz dönerseniz, yatıp kalkarsanız sevap işler cennete gidersiniz diyen bir Tanrı mevcuttur. Yani ortada veresiye bir durum vardır. Sen dediklerimi yap ben sonra sana veririm. Anıt Kabirde ise tam tersi bir durum vardır. Kimse Atatürkten bir şey beklemez, istemez. O zaten bunu Türkiye Cumhuriyetini kurarak bizlere peşinen vermiştir. Bize kalan onu korumak ve saygı ile anmaktır.

Birinde o veresiyeye ulaşmak var, diğerinde peşinen alınan bir şeye minnettarlık..
Sence hangisi daha dürüst?
Alt 19-03-2007, 01:05
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

,
Â* Â* antimuhammed

Â* Â* Â*Ben her ne gerekçe ile olursa olsun bu kadar fazla heykel ve anıt mezarların bir kült yaratmak amacını taşıdıgını düşünüyorum. Tarihin bireylerin degil de kitlelerin eseri oldugunu düşünen bir kişi oldugum için bu mezarların Çin de ya da Moskova da olması benim için bir şey farkettirmiyor.

Â* Â* Â*Atalar kültü eskiden de toplumu bir arada tutma işlevi görüyordu şimdi de. Kültün ilk çıktıgı zamanlarda kimsenin çaput bagladıgını ya da mum yaktıgını zannetmiyorum. Nitekim Anadolu da Çatalhöyük yerleşiminde bu kültün ilk örneklerini görüyoruz. Bu örkler M.Ö. 6500-5500 arasına tarihleniyor. Burada bulunan odaların içerisindeki kerpiç sedirlerde insanlar ölülerini etlerini kuruttuktan sonra saklıyorlar, aynı zamanda da onu yatak ve koltuk niyetiyle kullanıyorlar. Â*o zamanki inanç ölünün toplumu koruyacagı ve atası oldugu. Çul, çaput, mum, beklenti degişik ve evrimsel varyasyonları.

Â* Â* Â*İstanbullu isen şayet ya da 12 Eylül den sonra İstanbul da bir süre bulunduysan şayet Maltepe köprüsüne gelmeden orada büyük bir Atatürk heykelleri yeri vardı. E 5 in üstünde. O süreç zarfında o heykellri yapan adam ihya oldu. Her boy ve ölçüde bazan onlarca metrelik heykeller her gün degişik biçimlerde sergileniyordu. Şimdi yok oldu orası.

Â* Â* Â* Bir ulus önderini heykelle mezarla anamaz. Onu anmak yaşatmak demektir. Varsa ileri düşüncelerini daha da ilerletmek demektir. Yoksa mirasını reddedip, yaptıgı her şeyi yok edip ondan sonra mezarını ziyaret etmek olsa olsa onu bir kült nesnesine dönüştürmek demektir. Burada çaput baglamışsın, mum yakmışsın hiç önemli degildir. Önemli olan varsayılan amaçtır ve bu bugün gerçekleştirilmektedir.

Â* Â* Â* Â*Bu adam Köylü Milletin Efendisidir demiş, sonuç köylünün anası aglamış. O halde haydi Anıtkabire Ataya saygıya aman bölünmeyelim.

Â* Â* Â* Â*Bu adam Yurtta Sulh Cihanda sulh demiş. Hergün onlarca insan ölüyor. O halde Anıtkabire Ataya saygıya , aman bölünmeyelim.

Â* Â* Â* Â*Bu adam kollektif tartışmadan yanaymış, sofrasında her türlü düşünceyi tartıştırırmış. Bugün 301 den insanlar içeri atılmaya çalışılıyor. O halde haydi Anıtkabire Ataya saygıya aman bölünmeyelim.

Â* Â* Â* Â*Bahsettigin Çin mezarının ilk işlevi başlarda neydi, şimdi ne oldu. O zaten tanrısal bir şeydi. Şimdi tanrı tanımlarımız degiştigi için bu biraz abes geliyor olabilir.

Â* Â* Â* Â*Ancak Anıt Mezarda ve orada toplaşmaktan güdülen amaç, dogrudur bir ulusun bütünleşme çabalarıdır ve belki başlarda da yerindedir. Artık iş ifrada kaçırılıyor. İş gerici duyguların, milliyetçi duyguların körüklenmesine gidiyor. Bunların arkasında da o adamın yaptıgı her şey rafa kaldırılıyor.

Â* Â* Â* Â*Ataya saygıda buluşan insanlara bakıyoruz. Biri Evren, biri Bahçeli, Biri Tayyip, biri Erbakan. Bunlardan birileri saygısızlık yapıyor ama hangisi, bunu görebiliyor muyuz. Neden çünkü meseleyi bir kült haline getirmişiz.

Â* Â* Â* Â* Bu konuda bir ikilem içerisinde olmak durumunda degiliz. Biri ile öteki tek seçenegimiz degil. Ataya saygı duydun mu, Anıtkabir defterini imzaladın mı iş bitiyor. Atatürkçü oluyorsun ve kurtarıyorsun. Memlekette kan gövdeyi götürmüş ne gam.

Â* Â* Â* Â* Â*saygılarımla
Alt 19-03-2007, 01:31
antimuhammed antimuhammed isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Elbette ister din konusunda, isterse dünyevi meselelerde birileri çıkıp bunları maddi kaynağa çevirmek için ellerini sıvazlayacaklardır. Her Müslüman bunu yapmadığı gibi, her Atatürkçü de bunu yapmaz. Ama burada bir iddia varsa bunu cevaplamak gerekir. Kişisellikle alakası yoktur bunun. Bu iddia ne kadar doğru konu başlığı Atatürk ile ilgiliyse hemde, cevaplamak gereklidir. Fazla duygusal olmak kişisel algıya sebep olabilir.

* * * * * *Anıt kabiri ziyaret etmek Kült değildir. Müslümanların bunu kült diye lanse etmesi doğru değildir.

* * * * Çin de ki anıt mezar o zaman Qin Shi Huang kendisini Tanrı ilan ettiği için bir kült merkezidir.

* * * * Atatürk ün böyle bir iddası olmamıştır. Elbette Anıt Kabire zamanında kült yeridir diyen adamları şimdi Anıt Kabir defterine methiyeler dizerken görüyoruz. Ama bu halk kim ciddi, kim değil biliyor.

* * * * İnsanlar sadece peygamberlik görevi ile gelmiş kişileri kült haline sokuyor. Sakalına, hırkasına dokunmak için birbirini eziyor.. Mesele zihniyet meselesidir.

* * * * Anlatmak istediğim Anıt Kabiri *normal sade bir vatandaşın ziyaret etmesi sırasında kültsel bir tavrı yoktur. Ne dokunup coşar, nede tavafta bulunur. Sade vatandaşın oraya gitmesinde herhangi bir beklentisi söz konusu değildir.

* * * * * Anıtkabire gelen devlet erkanından 3-5 kişiye bakıp bu sonucu çıkartmak doğru değildir. 301 meselesi, ülkede çıkan karışıklıkların çıkması anıt Kabire saygıla çözülecek problemler değildir. O ayrı, diğeri ayrı konudur. Anıt kabire gidiliyor diye de bu problemler çıkmamıştır.

* * Bu konuda devleti erkan şovmenlerinin, paşaların değil sadece vatandaşın Anıt Kabire gidiş amaçlarına bakmak gerekir diye düşünüyorum.

* * Paşaların, mebusların, başkanların derdi hepimizin malumudur. Saman altında su değil malı götürmektir.
Alt 19-03-2007, 03:05
Kıdemli Üye

Burlap";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili beelzbb, yine de neden büyük hassasiyet dolayısıyla 'affa sığınmak' gerekiyormuş anlamadım. Benim söylediğim ortada affa sığınacak bir şey yok ki. Önceki yazınız öyle bir bazdaydı. Dolayısıyla anlam veremiyorum. Neyse bu noktayı geçelim.

2. nokta şu: "İster *dinli *ister *dinsiz *olsun *bu *ülkede *özgürce *hareket *edebiliyosak *bu *onun *gibi *kafalar(silah *arkadaşları) *ve *onun *düşün *sistemi *ve *faaliyete *geçirmesi *sayesindedir.Kim *nederse *desin *gerçek *bu.Mandacılık *daha *ilk *kongrede *red *edilmedi *mi *Bu *hernekadar *din *savaşımı *gibi *görünsede *odak *noktasında *milli *şuur *vardı" demişsiniz. Bunu da anlamak zor. Bana göre, "Atatürk bağımsızlığımızı sağladı o sayede özgür davranabiliyoruz" demek istiyorsunuz ama bunu nedense 'dinli dinsiz' şeklinde halka yaymak garipliği var. Atatürk hiç bir zaman böyle ayırım yaparak bağımsızlık getirmeye çalışmamıştır. Bunu Hiramusta'ya anımsatma olarak yapıyorsanız, Hiramusta da elbette farkındaki Atatürk olmasaydı en iyi seçenek olarak İngiliz kuklası bir halife altında bilinçsizce ulus değil ümmet ve insan değil kul olarak sömürge olmuştuk.

Hangi din savaşı anlamadım. Atatürk elbette vatanın kurtulması sırasında odak noktası milli şuur olacak bir uğraş içinde olacaktı. Esir olmak üzereyken dinle niye uğraşsın. Vatan hainleri onun hakkında dinle uğraşarak (fetva vs) Milli mücadeleyi bozmaya çalışıyorlardı. *

İman için de "İman vicdanı ilgilendiren meseledir. O Ata ile yaratıcı arasındadır" demişsiniz. Vicdan insanın görgü, bilgi ve şartlandırması dışında düşüncelerinden de kaynaklanır. İmanlı padişahın nasıl vatanı İngiliz'e sattığını gördük. Tarzınızdan vicdan imanlıda bulunur, imansızda olmazmış gibi anlaşılıyor. O sırada Milli Mücadeleye karşı çıkan imanlıların nasıl İngilizle, Yunanla ortak tavır içinde hangi vicdanla davrandıklarını da gördük.

Sn. beelzbb üstü örtülü iletilerle Atatürk'ü zayıf göstermeye kalkışmayın. O, sizin bugün bu sitede bu bilicinizle özgürce yazabilmenizin de nedenidir. O olmasaydı bu bilince belki de gelemezdiniz. *

Sizi ve sizleri ilgilendiren argümanlar için bir de bugünkü durumu da irdeleyin bakalım. Nasıl ABD ve AB'nin tarikatleri el altından teşvik edip, etnik oluşumlarla beraber Türkiye'yi parçalamaya çakıştığını da görün. Nasıl Harun Yahya adamının Cİa'dan beslendiğni, Fethullah Gülen'in nasıl Amerika'da tutulduğunu, din kullanılarak ülkenin nasıl parçalanmaya çalışıldığını argümanlara alabiliyor musunuz?

Hiramusta'nın yazdıklarını da okudum. Ancak şimdilik zamanım yeterli değil, onun iletisine de değineceğim.
Burlap kendin sorup kendin cevaplıyorsun ve farkında olmadan komik duruma düşüyorsun.Nasıl anlamak istiyorsan öyle anla...

Benim iletilerim gayet açık ve net.Neler çıkartmışsın kendince???Atatürk'ü zayıf göstermeye çalişmayın mış
Alt 19-03-2007, 14:31
Lucky Lucky isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu forumdaki ilk yazım ilk gözüme çarpan yer burası ben ne atatürkü seviyorum nede onun kurdugu bu cumhuriyeti neden diye sorarsanız ilk nedeni kemalistlerdir ve atatürkün ilahlaştırılması
sevgi kalp meselesidir ama biz bir adamı zorla sevdirilmeye çalışıyoruz bu okuldada böyleydi iş hayatındada böyle işyerine onun posterini asmak zorundayım kemalistlerin sacmalıklarından bazıları eger o olmasaymışız bugün burda olmazmışız eger illa birine bu konuda borcumuz varsa bu atatürke değil şu an çanakkalede yatanlara borcum var benim için ataturk vatan için savaşan bir neferden farkı yoktur iyi bir asker ola bilir ama bu onu ilahlaştırmaz tanrılaştırmaz yoksa bu topraklar ne kahraman askerler çıkarmıştır hepsine aynı muameleyi yaparsak.
Kaldıki atatürk içkiden ölen bir adam ne kadar güzel bir örnek
Dünyada hiç bir ülke varmı geçmişte dahil ölmüş bir adamın koruma adına kanun çıkarmış
Cumhuriyete gelince demokrasiden eser yok cumhuriyet padişhları ve yaşamlarını kötüleyerek kuruldu
oysa şimdi her her yönetici her vali vs hepsi birer padişah gibi yaşantısı

Önerilen Siteler