14-03-2007, 16:12
|
|
Üye
|
|
|
|
Atatürke Hakaret Edenlere
Bu sıralar internet sitelerinde gezerken, daha önce yobaz dincilerden duymadığım Mustafa Kemal Atatürk hakkında yeni bir karalama kampanyası duyuyorum. Açık açık bazı forum sitelerinde ‘’Atatürk katildir’’ başlığı atıyorlar. Tabi ki forum yöneticileri bu başlık ve altına yazılanları fark eder etmez başlığı silip, yazanı forum sitesinden ihraç ediyorlar.
* * * * * * Hepimizin malumu üzerinde tarikat evlerinde beyinleri yıkanan insanlar, eteklerini öptükleri şeyhlerin ağızlarının içine bakmaktadırlar. Şeyhler ise hiç soluklanmadan o günkü duruma göre üyelerine yeni asılsız *iddialar yumurtlamaktadırlar.
* * * * * *Atatürk Katildir iddiasına kaynak olarak, Ulu önderin Çanakkale savaşında söylediği Size taarruz etmeyi değil, ölmeyi emrediyorum sözünden başlık altına sadece ölmeyi emrediyorum kısmını kullanıyorlar. Peki neden böyle bir karalama başlattılar. Dertleri nedir?
* * * * * *Hepinizin malumu 11 eylül sonrasında İslam dünyası batı dünyasının gözünde vahşi, şiddet yanlısı olarak algılanmaya başladı. Muhammedi terörist gibi gösteren karikatürler çizildi, Müslümanlar ayağa kalktı. Kısa süre önce Danimarka da bir vatandaş Kuran ı şiddet içerdiği ayetleri yüzünden yasaklanması gerektiğini belirterek dava açmıştır.
Davaya konu olan ayetlerin bazıları :
Tevbe-14 'Onlarla savaşın ki Allah, sizin ellerinizle onları cezalandırsın; onları rezil etsin; sizi onlara galip kilsin ve mümin toplumun kalplerini ferahlatsın.'
Tevbe 113 ‘’Akraba bile olsalar, müşrikler için magrifet dilemek Peygambere ve müminlere yakışmaz’’
Tevbe-73 Ey Peygamber! Kâfirlere ve münafıklara karşı cihad et, onlara karşı sert davran. Onların varacakları yer cehennemdir. O ne kötü bir varis yeridir!(
Maide 33. Allah ve Resûlüne karşı savaşanların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rüsvalığıdır. Onlar için ahrette de büyük azap vardır.
* * * * * *Ülkemizde uzunca yıllardır din adına bir çok vatandaşımız, aydınımız katledildi. Sivas ta insanların yakılması, Sinagogların, bankaların, elçiliklerin bombalanması, domuz bağıyla öldürülen insanlar, Trabzon da rahibin öldürülmesi, oruç tutmuyor diye Malatya ve Van’ da öldürülen gençler..... Bahriye Üçok -Muammer Aksoy - Uğur Mumcu - Onat Kutlar – Konca Kuriş - *Ahmet Taner Kışlalı – Turan Dursun - Ümit Kaftancıoğlu - Cavit Orhan Tütengil - Çetin Emeç ve niceleri...
* * * * * *Bütün bu olan biteni alt alta topladığımızda Müslümanlar, özellikle fanatik kısım bütün olup bitenlerde ki suçlarını kabul etmemek için direniyor. İnsanları şiddetten uzak tutacak açıklamalar yapmak yerine, yapılan şiddeti normal karşılayan açıklamalarda bulunuyorlar. Daha da ötesi kendi şiddetlerini haklı çıkartmak adına Mustafa Kemal Atatürk’ ün sözlerini çarpıtıp yukarıda ki cinayetlerin normal olduğunu savunmaktır yaptıkları..
* * * * * *Bana bir Türk vatandaşı olarak Mustafa Kemal Atatürk e söylediği sözü çarpıtarak katil diyenlere bu sözün gerçekte ne anlam içerdiğini açıklamak düşer.
Düşman güçleri 25 Nisan 1918 sabahı Mustafa Kemal'in düşündüğü noktadan saldırdı. 19. Tümen Komutanı Mustafa Kemal Kocaçimen'de Conkbayır'da, savaştı. Cephanesi biten askerlere:
— * *«Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar geçebilir» dedi. Tarihin bu en büyük siper savaşı başlamıştı.
Şimdi gelin hep birlikte bu sözün ne anlam ifade ettiğini analiz edelim.
Öncelikle Bu söz.......'herkesin' söyleyebileceği türden bir söz değildir........ ve bu 'büyük söz' ün muhatapları da.....O'na yakışacak kadar 'BÜYÜK' tüler.
Askerlerine “size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” diyebilen bir komutan yoktur. Ölme emrini tereddütsüz yerine getiren Mehmetçik’ten başka bir asker, Türk milletinden başka bir millet de bulunamaz.. General Hamilton
Taarruz kelime olarak Sataşma, saldırı, ortaya çıkma, karşısına çıkma anlamına gelen ' arz' kelimesinden türemiştir. Demek ki Atatürk fethetmeyi, saldırmayı, işgal etmeyi *değil savunmayı vurgulamak istemiştir. Buda onun ‘’yurtta barış dünyada barış’’ sözünü doğrulamaktadır.
Evlatlarınız, Evlatlarımızdır...
Bu ülkenin toprakları üzerinde kanlarını döken kahramanlar
Burada bir dost vatanın toprağındasınız
Huzur ve dinginlik içinde uyuyunuz
Sizler Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız
Uzak diyarlardan evlatlarını savaşa gönderen analar
Göz yaşlarınızı dindiriniz, evlatlarınız bizim bağrımızdadır
Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat, rahat uyuyacaklardır
Onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır
Mustafa Kemal Atatürk, 18 Mart 1934
Tevbe 113 ‘’Akraba bile olsalar, müşrikler için magrifet dilemek Peygambere ve müminlere yakışmaz’’
Eğer bu topraklar için Çanakkale de canlarını feda eden Türk gençlerinin vatanları için değil de Atatürk tarafından öldürüldüğünü düşünüyorsanız şehit kanıyla sulanmış bu topraklarda yaşamayı hakketmiyorsunuz. Sizin hak ettiğiniz bir yer varsa o da cehennem gibi sıcak olan Arap çölleridir. O şehitler ayağa kalksa Çanakkale de ki gibi aslanlar gibi sizin üzerinize yürür layık olduğunuz cevabı sizlere verirdi. Vatanları için kanlarını akıttıkları bu topraklar sizin iftiralarınızla kirlenmeyecektir. Ben ve benim gibi milyonlarca Türk genci *Allah adına savaşıp cennete gitmek yerine vatan adına erdemimizle ölmeyi yeğ tutarız. Zira erdem onlarca huriden daha değerlidir. Erdemden vücudum, değil ruhum haz alır. Çanakkale’ de canlarını verenler cennetteki huriler için değil vatanları için canlarını verdiler. Zira Atatürk ün sözlerinde onlara vatan haricinde hiçbir vaat verilmemiştir.
* * * * * *Siz Türklere, Türklüğe karşı yayın yapan web sayfalarını çökertenler... Siz dinimize küfür ediyor diye bilimsel tartışma yapılan, yobazlara karşı Atatürk ü savunan siteleri göçerten giriş sayfalarına Din, Allah mesajları yazan hackerlar. Asıl tehlikeyi görmüyor musunuz. Dini kullanarak insanların beyinlerini yıkayan, vatana, millete, Atatürk e karşı beyinler yetiştiren, tarikatların elinde ki içi dogmalarla, saçmalıklarla dolu siteleri baş tacı etmeye ne kadar devam edeceksiniz. Asıl tehlike onlardan gelmektedir. Dogmalara, mitlere karşı bilimsel yazı yazan, onlara karşı Atatürk ü aslanlar gibi savunan sizin dinsiz dediğiniz yerlerden değil. Yoksa sizde mi onların tarafındasınız?
Şu Boğaz harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi?
En kesif orduların yükleniyor dördü beşi
-Tepeden yol bularak geçmek için Marmara' ya-
Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya
Ne hayasızca tahaşşüt ki ufuklar kapalı!
Nerede- gösterdiği vahşetle "Bu: bir Avrupalı"
Dedirir -yırtıcı, his yoksulu, sırtlan kümesi
Varsa gelmiş, açılıp mahbesi, yahut kafesi!
Eski dünya, yeni dünya, bütün akvam-ı beşer,
Kanıyor kum gibi, tufan gibi hakikat mahşer mi mahşer
Yedi iklimi cihanın duruyor karşıda
Ostralya' yla beraber bakıyorsun: Kanada!
Çehreler başka, lisanlar, deriler rengarenk;
Sade bir havadis var ortada: vahşetler denk.
Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela...
|

14-03-2007, 17:07
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: Atatürke Hakaret Edenlere
Sevgili Antimuhammed!
Maalesef bahsettiğin insanlardan çoook var. Ben onların Ulu Önderi sevmelerini beklemiyorum Ancaak.... Onların Ulu Öndere saygı duymalarının bekliyorum. Sevmek zorunda değiller ama Saygı duymak zorundalarr
Saygılarımla
Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine
|

14-03-2007, 17:33
|
|
|
antimuhammed";p="´isimli üyeden Alıntı
Onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır
|
Atatürk'ün kendimce "yapmasa daha iyi olurdu" dediğim yönlerini düşündükten sonra bu konuşmasını okurum ve kendisini tekrar aynı derecede sevmeye başlarım. Sanırım yüzbinlerce gencin öldüğü korkunç bir savaşa, daha sonra bu kadar insancıl yaklaşabilmiş bir komutan yoktur tarihte.
|

14-03-2007, 17:38
|
|
Üye
|
|
|
|
Aferin antimuhammed, diğer bütün yazıların gibi yine çok yerinde ve güzel bir yazı yazmışsın.
|

14-03-2007, 20:06
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ünlü bilim adamı Einstein: ’Siz biliyor musunuz, dünyanın en büyük liderine sahipsiniz’
NO GOD
NO RELIGION
"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."
K. Marx
|

14-03-2007, 20:21
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Türkiye'yi kurtarmış, Türk milletine rehberlik etmiş ve Türk milletini ihya etöişolan Atatürk'ün ölümü hem Türk milleti, hem de Avrupa için mevsimsiz ve pek acı bir kayıptır.
WİNSTON CHURCHİLL
Asker-Devler adamı, çağımızın en büyük liderlerinden biri idi. Kendisi, Türkiye'nin dünyanın en ileri memleketleri arasında hak ettiği yeri almasını sağlamıştır. Keza O, Türklere, bir milletin büyüklüğünün temel taşını teşkil eden, kendine güvenme ve dayanım duygusunu vermiştir. Ben Atatürk'ün sadık arkadaşlarından biri olarak büyük iftihar duyuyorum.
General - DOUGLAS MC ARTHUR - Kasım 1963
Atatürk yalnız Türk tarihinin büyük bir siması değil, aynı zamanda bir büyük adamıdır. O'nun yeni Türkiye'yi yaratan eseri, yüzyıllara intikal eden bir anıt olarak kalacaktır. Yunanistan Başbakanı -
GENERAAL METAKSAS
O; şahsi kazanç ve söhret peşinde koşan basit bir diktatör değil, gelecek nesiller için sağlam temeller atmaya uğraşan bir kahramandı.
WALTER L. WRİGHT JR.
Mustaf Kemal sosyalist değil, fakat görülüyor ki iyi bir teşkilatçı, yüksek anlayışlı, ilerici ve iyi düşünceli, akıllı bir lider. mustafa Kemal, soygunculara karşı bir Kurtuluş Savaşı veriyor. Emperyalistlerin gururunu kıracağına ve Sultanı da yaranı ile birlikte alt edeceğine inanıyorum.
*LENİn
Ser, dayanıklı ve mücadeleci. Bence harika bir subay. Kelimenin tam manasıyla mükemmel bir yönetici.
Alman Generali - VON SONDERS
Fransa, kendisine pek çok dostluk belirtileri göstermiş olan bu büyük adamın anısını daima canlı tutacaktır.
Fransız Başbakanı - EDOUARD DALADIER
Türkler O'na çok haklı olarak Atatürk dediler ve kendilerini baba tanıdılar. Gerçekten de O, ulusunu seven ve ulusu için didinen bir baba olmuş ve yurdunu çok az bir zamanda veimmli, yaratıcı bir gelişmeye yönelmiştir.
Macar Meclis Başkanı - GYULA KORNİS
Kuvvetli karekterli ve dünya ulusları arasında kendi ulusunun haklı durumu üzerinde kesin ve pratik görüşlü bir adam olarak O, hiçbir zaman kişisel söhret ve yükselme peşinde koşmadı. Yurdunun çıkarları her şeyin üstünde tutan ve ulusu için en faydalı sonuca varmaya çalışan bu zat, gücünü damarlarına işlemiş görev duygusundan alıyordu
İngiliz Yarbayı - A. RAWLİNSON
Padişahların gösterişini, halifeliğin çekiciliğini umursamayıp bakışlarını, ordularının belkemiği olan Anadolu çiftçisine sevgiyle yöneltti.
İngiliz - TMES GAZETESİ
dünya işte ATATÜRK hakkında bunu diyor ! dinciler, yobazlar, olmayan şeylere inanan teistler, hayalperest ve terörist- bölücü insanlar,din perdesi arkasına sığınan insandışı varlılar, müslümanlar ne demiş kimin umrunda ! bizim önderimizdi TATÜRK ! büyük bir önder , cesur !! islamı kanallar, siteler portallar, bu yöndeki propagandalar kimsenin umrunda değil çünkü hiç bir şeyi değiştiremezler ! türkiye laiktir laik kalacaktır,, asla ve asla islam devleti yada din devleti olmayacaktır ; bu yönde hayal görenler olmuştur ve olacaktırda. !!
NO GOD
NO RELIGION
"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."
K. Marx
|

15-03-2007, 00:00
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bu sıralar internet sitelerinde gezerken, daha önce yobaz dincilerden duymadığım Mustafa Kemal Atatürk hakkında yeni bir karalama kampanyası duyuyorum. Açık açık bazı forum sitelerinde ‘’Atatürk katildir’’ başlığı atıyorlar. Tabi ki forum yöneticileri bu başlık ve altına yazılanları fark eder etmez başlığı silip, yazanı forum sitesinden ihraç ediyorlar.
* * * * * * Hepimizin malumu üzerinde tarikat evlerinde beyinleri yıkanan insanlar, eteklerini öptükleri şeyhlerin ağızlarının içine bakmaktadırlar. Şeyhler ise hiç soluklanmadan o günkü duruma göre üyelerine yeni asılsız *iddialar yumurtlamaktadırlar.
* * * * * *Atatürk Katildir iddiasına kaynak olarak, Ulu önderin Çanakkale savaşında söylediği Size taarruz etmeyi değil, ölmeyi emrediyorum sözünden başlık altına sadece ölmeyi emrediyorum kısmını kullanıyorlar. Peki neden böyle bir karalama başlattılar. Dertleri nedir?
* * * * * *Hepinizin malumu 11 eylül sonrasında İslam dünyası batı dünyasının gözünde vahşi, şiddet yanlısı olarak algılanmaya başladı. Muhammedi terörist gibi gösteren karikatürler çizildi, Müslümanlar ayağa kalktı. Kısa süre önce Danimarka da bir vatandaş Kuran ı şiddet içerdiği ayetleri yüzünden yasaklanması gerektiğini belirterek dava açmıştır.
Tevbe-14 'Onlarla savaşın ki Allah, sizin ellerinizle onları cezalandırsın; onları rezil etsin; sizi onlara galip kilsin ve mümin toplumun kalplerini ferahlatsın.'
Tevbe-73 Ey Peygamber! Kâfirlere ve münafıklara karşı cihad et, onlara karşı sert davran. Onların varacakları yer cehennemdir. O ne kötü bir varis yeridir!(
Maide 33. Allah ve Resûlüne karşı savaşanların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rüsvalığıdır. Onlar için ahrette de büyük azap vardır.
* * * * * *Ülkemizde uzunca yıllardır din adına bir çok vatandaşımız, aydınımız katledildi. Sivas ta insanların yakılması, Sinagogların, bankaların, elçiliklerin bombalanması, domuz bağıyla öldürülen insanlar, Trabzon da rahibin öldürülmesi, oruç tutmuyor diye Malatya ve Van’ da öldürülen gençler..... Bahriye Üçok -Muammer Aksoy - Uğur Mumcu - Onat Kutlar – Konca Kuriş - *Ahmet Taner Kışlalı – Turan Dursun - Ümit Kaftancıoğlu - Cavit Orhan Tütengil - Çetin Emeç ve niceleri...
* * * * * *Bütün bu olan biteni alt alta topladığımızda Müslümanlar, özellikle fanatik kısım bütün olup bitenlerde ki suçlarını kabul etmemek için direniyor. İnsanları şiddetten uzak tutacak açıklamalar yapmak yerine, yapılan şiddeti normal karşılayan açıklamalarda bulunuyorlar. Daha da ötesi kendi şiddetlerini haklı çıkartmak adına Mustafa Kemal Atatürk’ ün sözlerini çarpıtıp yukarıda ki cinayetlerin normal olduğunu savunmaktır yaptıkları..
* * * * * *Bana bir Türk vatandaşı olarak Mustafa Kemal Atatürk e söylediği sözü çarpıtarak katil diyenlere bu sözün gerçekte ne anlam içerdiğini açıklamak düşer.
Düşman güçleri 25 Nisan 1918 sabahı Mustafa Kemal'in düşündüğü noktadan saldırdı. 19. Tümen Komutanı Mustafa Kemal Kocaçimen'de Conkbayır'da, savaştı. Cephanesi biten askerlere:
— * *«Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar geçebilir» dedi. Tarihin bu en büyük siper savaşı başlamıştı.
Öncelikle Bu söz.......'herkesin' söyleyebileceği türden bir söz değildir........ ve bu 'büyük söz' ün muhatapları da.....O'na yakışacak kadar 'BÜYÜK' tüler.
Askerlerine “size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” diyebilen bir komutan yoktur. Ölme emrini tereddütsüz yerine getiren Mehmetçik’ten başka bir asker, Türk milletinden başka bir millet de bulunamaz.. General Hamilton
Taarruz kelime olarak Sataşma, saldırı, ortaya çıkma, karşısına çıkma anlamına gelen ' arz' kelimesinden türemiştir. Demek ki Atatürk fethetmeyi, saldırmayı, işgal etmeyi *değil savunmayı vurgulamak istemiştir. Buda onun ‘’yurtta barış dünyada barış’’ sözünü doğrulamaktadır.
Eğer bu topraklar için Çanakkale de canlarını feda eden Türk gençlerinin vatanları için değil de Atatürk tarafından öldürüldüğünü düşünüyorsanız şehit kanıyla sulanmış bu topraklarda yaşamayı hakketmiyorsunuz. Sizin hak ettiğiniz bir yer varsa o da cehennem gibi sıcak olan Arap çölleridir. O şehitler ayağa kalksa Çanakkale de ki gibi aslanlar gibi sizin üzerinize yürür layık olduğunuz cevabı sizlere verirdi. Vatanları için kanlarını akıttıkları bu topraklar sizin iftiralarınızla kirlenmeyecektir. Ben ve benim gibi milyonlarca Türk genci *Allah adına savaşıp cennete gitmek yerine vatan adına erdemimizle ölmeyi yeğ tutarız. Zira erdem onlarca huriden daha değerlidir. Erdemden vücudum, değil ruhum haz alır. Çanakkale’ de canlarını verenler cennetteki huriler için değil vatanları için canlarını verdiler. Zira Atatürk ün sözlerinde onlara vatan haricinde hiçbir vaat verilmemiştir.
* * * * * *Siz Türklere, Türklüğe karşı yayın yapan web sayfalarını çökertenler... Siz dinimize küfür ediyor diye bilimsel tartışma yapılan, yobazlara karşı Atatürk ü savunan siteleri göçerten giriş sayfalarına Din, Allah mesajları yazan hackerlar. Asıl tehlikeyi görmüyor musunuz. Dini kullanarak insanların beyinlerini yıkayan, vatana, millete, Atatürk e karşı beyinler yetiştiren, tarikatların elinde ki içi dogmalarla, saçmalıklarla dolu siteleri baş tacı etmeye ne kadar devam edeceksiniz. Asıl tehlike onlardan gelmektedir. Dogmalara, mitlere karşı bilimsel yazı yazan, onlara karşı Atatürk ü aslanlar gibi savunan sizin dinsiz dediğiniz yerlerden değil. Yoksa sizde mi onların tarafındasınız?
|
İnançlı bir Müslüman Türk vatandaşı olarak sana katılmamak elde değil.Evet tek farkımız inanç ancak ne olursa olsun bu ülke aynı ülkü üzerine bina edildi.Bu ülkeye sahip olmamızda canlarını hiç düşünmeksizin feda eden ATAlarımıza layık olmaya çalışmalıyız.
Bunun içindir ki ATAMIZIN işaret ettiği muasır medeniyetlerin seviyesine erişip, bununla da yetinmeyip onlara örnek olacak bir seviyeye ulaşmaliyiz.Ülkü budur...
|

15-03-2007, 00:02
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
İnançlı bir Müslüman Türk vatandaşı olarak sana katılmamak elde değil.Evet tek farkımız inanç ancak ne olursa olsun bu ülke aynı ülkü üzerine bina edildi.Bu ülkeye sahip olmamızda canlarını hiç düşünmeksizin feda eden ATAlarımıza layık olmaya çalışmalıyız.
Bunun içindir ki ATAMIZIN işaret ettiği muasır medeniyetlerin seviyesine erişip, bununla da yetinmeyip onlara örnek olacak bir seviyeye ulaşmaliyiz.Ülkü budur...
|

15-03-2007, 01:47
|
|
|
Sevgili antimuhammed,
Müthiş bir sunuş yapmışsınız. Her şey yerli yerine öyle oturmuş ki neredeyse kelime oynatmanın imkanı yok. Bir ele almadığınız noktayı sonradan gördüm. Atatürk hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir demiş. Yobazlar buna da katlanamıyorlar.
Atatürk'ün savaş sonrasında, esas savaş şimdi başlıyor dediği de çok biliniyor. Atatürk işi öyle tutmuştu ki Anadolu'da gerçekten topyekun bir savaş vardı. Her yönden her çeşit araştırmaya giriyor, kalkınmak için çırpınıyordu. Kalkınmanın tek yönlü, parça parça olmadığını biliyordu.
Atatürk'ü dincilerin esas çekememe nedeni Atatürk'ün bilinçli bir şekilde "etik"e yönelmesidir. Eskiden sadece dini ahlak olgularından meydana gelmiş fakında olunmayan bir berbat etik vardı. Atatürk savaşlardan yoksul ve yorgun düşmüş ulusa herşeyi elden geldiğince yapıp benimsetmeye çalıştı. Milli eğitimde Köy enstitülerinin kuruluşu yanında klasiklerin heyecanla çevirilmesi (ki herkesin farkına varmadığı çok başlıbaşına bir iştir), *Medeni kanunun yürülüğe girmesi gibi kurumlar hep Türkiye'de etiğin dini ahlak olgularından kurtarılarak yurttaşlık kavramı üzerine oturmuş ahlak olgularına kavuşturulması, yerleştirilmesi çabasıdır. Bu ciddi bir şekilde de tutmuştu. Ata'nın ölümünden sonra da kör topal 1950'ye kadar sürdürülen, binbir zorlukla yavaş yavaş geliştirilmiş uğraş yine yavaş yavaş çökertildi.
Şimdi etik diye bir şey hiç kalmadı. Yine dini ahlak olguları yerine geldi. Adama soruyorsun, 'niye iyilik yaparsın? Aldığın yanıt 'Allah sevap yapsındiye' veya 'cennete gitmek için' benzeri hamam böceklerinin bile etmeyeceği laflar. Yurttaşlarıma yararım olsun, insanlığa katkım olsun anlayışı yok oldu.Vah etik vah.
Ben esas bunun için bu sitedeyim. Bu uyur gezer koyunlara ne yapmalı bilmiyorum.
Atatürk'ün katkılarını, ne kadar büyük olduğunu hala her an daha fazla anlıyorum.
|

15-03-2007, 01:56
|
|
Üye
|
|
|
|
Değerli Burlap Atatürkü yobazlar halkımızı cahilleştirdi diye sunuyorlar. Onlara ne kadar bilimi anlatsanda anlamazlar. Arapça harfleri kaldırıp latin harflere geçmesi o zaman okuma yazma bilenleri bile cahil kılmış. Almanyada ki camilerde anlatılanlar bunlar. Kaldı ki buradada aynısı anlatılıyor. Malezyaya ilk gittiğimde bellboy valizimi getirdi. Nerelisin diye sordu.. Türk üm diyince -Müslümansın o zaman dedi gülerek. Ben hayır diyince şaşırdı. A dedi evet Atatürk din düşmanıymış biliyorum onu dedi. Düşün tarikatler ne hale getirmişler dünyanın bir ucunda bile..
Haklısın bilim konusuna değinmedim. O yazıyı sırf katil yaftası üzerine yazdım. Yoksa Atamızın bilime vurgusu atlanacak bir konu değildir...
|