Andrew´isimli üyeden Alıntı
Guzel bir noktaya degindin, tesekkurler.
Hayir. Ben yazarken sadece "sevgi" anlami aklimdaydi. O yuzden altbaslikta sevgi yazdim. Bir aciklama bulayim diye google'da yazinca, bu cumleye denk geldim ve onu ekledim. Bu arada, Kutsal Yazilarda 'Mesih'in saf sevgisi' anlamina geliyor charity. fakat disarda normal bir adami durdurup sorsan, genellikle hayirseverlik, yardimseverlik anlaminda oldugunu soyleyecektir.
....
Sevgi, yardimseverlik. (Yunanca)
Ka'bah, tas, kup, genc kiz (?) (Arapca)
Bunlar farkli seyler.
|
Demagojiyi bırak istersen. Agape=charity
Charity=hayır kurumu
Gerçek Hristiyanlık bu değil, ingilizce İngilizce değil yeter ki senin saçma teorilerine engel olmasın.
Agape=charity=hayır kurumu
Eskiden losev, Atatürkçü düşünce derneği, tema gibi hayır kurumları yoktu. Camiler, ve onun öncesinde kiliseler. Özetle dini kurumlar aynı zamanda hayır kurumlarıydı. Bir yeri vakfetmek istediğinizde kiliseye bağışlarsınız. Böylece hem bağış yaptın, hem cennete yatırım. Her neyse. Sonuç olarak
Agape= charity = kilise = cami = Kabe. Hepsi aynı şey. Boşuna kıpraşma.
İsa'nın sevgi safsatasına dönersek,
Love, dilimizde sevgi ve aşk olarak ikiye ayrılır. Oysa bu batıda tek kelimedir. Sevgi ve aşkın nasıl birbirine zıt kavramlar oldukları, birinin şifalı, diğerinin toksik olduğu konusunu buralarda işledik. Ancak siz sadece sevgi kısmını alıyorsunuz. Oysa kilisedeki love, aşkı da kapsıyor. Ama onu Türkçeye almıyorsun, çünkü işine gelmiyor .
İsa'nın sevgisi şifalı olduğu bir o kadar da toksiktir. Ama sen işine geleni alıyorsun işine gelmeyeni almıyorsun. Sırf işine gelmediği için gerçekleri saptırıyorsun.
Saf sevgi, aşktan bağımsız olarak Heptelehübü''nün sevgisidir. O, en sevilmeye layık olandır.