03-08-2007, 10:30
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
Re: ÇELİŞKİLİ AYETLER
SEVGİLİ BAYRAKTARO
KONUŞMA ALINTISI;
BAYRAKTARO : MONTAİGNE'Yİ HİÇ OKUDUN MU?
ENVAR * * * * * : O KİM?
BAYRAKTARO : BİR DÜŞÜNÜR
ENVAR * * * * * : NE YAPMIŞ Kİ?
BAYRAKTARO : ÜNLÜ DENEMELERİN YAZARI
Neyi denemişki'de diyebilirdi !?
Sen yinede şükret....
Saygılar
|

03-08-2007, 11:03
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sevgili VADA Arkadaşım;
Lütfen sen lütfen yapma herşeyin temeline mi inmem gerekiyor.
FELSEFE; türkçe terim olarak DÜŞÜNCE BİLİMİDİR. Felsefe diğer adıyla BİLİMLERİN BİLİMİ olarak isimlendirilebilir. Kısacası, bir filozof; kendinden önceki yaşmış filozofların fikirlerini inceler, yaşadığı dönemi ve yaşadığı dönemdeki bütün bilimleri inceleyebildiği kadarıyla inceler ve kendi dönemine ait bir fikir ortaya atar. Atığı fikir, o döneme ait atılmayan ya da yeni bir görüş içeren bir fikir ortaya koyduysa ona CAĞININ DAHİSİ denilir.
Montaigne'de öyle bir insandır. Bir Filozoftur. Dönemine ait var olan fikirleri derlemiş ve bir kitap haline getirmiştir. Adını da denemeler koymuştur.
Müsbet bilimlerin hepsinde az çok varsayımlar bulunmaktadır. Bu varsayımların hepsi birer felsefi görüş olarak nitelendirebiliriz.
Bu kadar seviyesiz olabileceğini hiç düşünmemiştim. Lütfen deneme deyince; deney ve gözlem olarak algılama..
Bilimler temelde ikiye ayrılır; Müspet Bilimler ve Farazi Bilimlerdir.
Müspet bilimlerde; temeli gözlem ve deneylere dayalıdır; Örnek; Fizik, Kimya, Biyoloji....v.b.
Farazi Bilimler; Temeli gözlem ve deneylere dayanmaz, belirli bir sistematik mantık çerçevesi içerisinde kuramları kapsar; Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji .....v.b. bilimlerdir.
LÜTFEN, insan olarak önce kendini tanı. İnsan önce düşünür, sonra uygular. MONTAİGNE'de düşünme kısmını ele almıştır.
|

03-08-2007, 11:16
|
|
|
Arkadaşlar yapmayın lütfen Monteigne'i okumamış olabilir.Anlaşılan o ki Envar arkadaşımız kendi kaynaklarından besleniyor sadece.Bu bir hata olabilir ama kendi bileceği şey.Kimsenin chat odasında yapılan özel bir konuşmayı o kişi küçük düşürmek adına veya iyi niyetli bi sebeple de olsa buraya almasını doğru bulmuyorum.
Daha önce de ben Envar'ın bize ciddiyetle sunmuş olduğu yazısındaki imla hatalarını bulmuştum burdaki amacım aslında bunun akademik bir çalışmadan uzak olmasını göstermekti. Diğer bir amacım ise bizi sürekli (okumamakla)suçlayıcı konuşmalarından dolayı kendi hatasını göstermekti.Fakat yinede hatalarını bu şekilde göstermek hoş olmadı sanırım.
Envar eğer kötü hissetmene sebep olduysam bu konudan dolayı senden özür diliyorum.Sanırım o gece bizi çileden çıkarman sonucu içimde öyle bi heves doğdu.Hepimizin bilmediği şeyler olabilir. Burda birbirimizn bilmediği konuları ortaya çıkarmak;birbirimizle uğraşmak yerine yeni bilgiler, fikirler ortaya çıkarmalı ve bunu paylaşmalıyız.
|

03-08-2007, 11:21
|
|
|
Ben orada ince bir espri yapmaya çalışmıştım ama sanırım insanlara karşı bu kadar hüsn-ü zan beslemekte hata ediyorum.Bak bunu öğrendiğim iyi oldu... Selametle arkadaşlar ileride belki görüşürüz.. *:wink:
|

03-08-2007, 11:47
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sevgili Envar;
Ben sabırlı bir insanımdır. Ama, sabrımı zorladınız. Kimsenin bilgisizliğini yüzüne vurmayı sevmem ben ama kişiliğime yapılan saldırılardan da nefret ederim.
Bu arada yazdıklarında CİDDİ olduğuna ve öyle bildiğine adım gibi eminim
|

03-08-2007, 12:03
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
"Allah’tan başkalarını dost edinenlerin durumu, kendine bir ev edinen örümceğin durumu gibidir. Evlerin en dayanıksızı ise şüphesiz örümcek evidir. Keşke bilselerdi!" Ankebut Sûresi, 29:41. Diyanet.
Örümceğin "evi" neresidir?
Sevgiler
|

03-08-2007, 12:07
|
|
|
EL_KAHHAR";p="´isimli üyeden Alıntı
VAY BEA BENDE DİYORDUM TAM HERŞEYİN GÜZELCE KONUŞULACAĞI VE İNSANLIĞI İYİYE VE DOĞRUYA GÖTÜRECEK BİLGİ ALIŞVERİŞİNİN MEYDANA GELDİĞİ BİR PLATFORMA GELDİMA AMA YAZIK ÇOĞU DİNSİZ VE İNANMAYANLAR İNSANLAR KENDİ ÇAPLARINDA YARIM AKILLARIYLA TEK GÖZLERİYLE SAF(AKILLARIYLA)SAFSATACILIKLARIYLA SÖZDE DİNİ ELEŞTİRİYORLAR....
EVET BÜTÜN CEVAPLARIN HEPSİ KİTAPLARDA SİZİN GERÇEĞİ GÖRMEYEN DEDİĞİNİZ 2 MİLYARA YAKIN İNSAN TOPLULUĞU VAR GÜNÜMÜZDE VE GEÇMİŞE VURUSAK BU RAKAMI BELKİ 100 MİLYARLAR OLUR AMA SİZLER HEPSİNDEN ÜSTÜNSÜNÜZ DEĞİL Mİ ÇÜNKÜ HERŞEYİ SİZ BİLİYORSUNUZ VE SADECE SİZ GÖRÜYORSUNUZ YOK YOK GERÇEKTEN YAZIK YAZIK BOŞA DEMEMİŞ DİYENLER!!!!
CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM DAHİL LUZUMSUZ DEĞİL.... :x
YAŞASIN ZALİMLER İÇİN CEHENNEM YAŞASIN ZALİMLER İÇİN CEHENNEM....
|
İşte tipik bir yobaz örneği.Bu arkadaşımız da nurcuların sözlerini kullanmakta baya bir marifetli Fazla paramız olmadığı için cennete giremiyoruz dostum ne yapalım ? Şaka bir yana bizlere hakaret etmişsin.Bizlere yarımakılıı gibi yakıştırmalar yapmışsın.Bunu kabul edemeyiz tabiki.Eleştirip sorguluyorsak ve bunun neticesinde bir karara varıyorsak,sana göre yarımakıllı olmuyoruz.Bunu zaten bilimde söylemiyor o yüzden içimiz rahat. Söylediklerinin pek bir ehemmiyeti yok.Burda bilgi alışverişini en güzel bir şekilde yapabilirsin.Fakat foruma daha yeni gelmiş,bizlere yarımakıllı yakıştırmasını yapman,çok üzücü bir durum.Dinsiz ve inancı olmayan bir insan İNSAN değil mi? Sevgiyi,barışı,arkadaşlığı samimiyeti istiyorsa bu kişi,dinlerin karanlığından aydınlığa doğru bir yol almak ve yanında da yol arkadaşlarını görmek istiyorsa bu suçmudur? Kendi hümanist tavrını(!) ne de güzel göstermişsin.''Yaşasın Zalimler İçin Cehennem Yaşasın Zalimler İçin Cehennem''.Ben de buna ithafen FOREVER ATHEISM,FOREVER ATHEISM,FOREVER ATHEISM.DAİMA ATEİZM,DAİMA ATEİZM,
DAİMA ATEİZM demek istiyorum * Dediğim gibi ağır ol molla desinler 8)
|

03-08-2007, 12:27
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Enam 112: “Biz böylece, herpeygambereinsanvecinşeytanlarını[u]düşmanyaptık. Bunlar birbirini aldatmak için süslü sözlerle vesvese verirler. Rabbin dileseydi onu yapamazlardı. Artık onları iftiraları ile başbaşa bırak.”
Kehf 50: “Hani biz meleklere: Âdem'e secde edin, demiştik; İblis hariç olmak üzere, onlar hemen secde ettiler. İbliscinlerdendi; Rabbininemrindendışarıçıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da onu ve onun soyunu mu dost ediniyorsunuz? Oysa onlar sizin düşmanınızdır. Zalimler için bu ne fena bir değişmedir!
İlk ayette insan ve cin şeytanlarını Peygambere düşman eden Allah -sanki bu işi bir başkası yaptırıyormuşçasına- onların vesvesesini eleştiriyor. Bir sonraki cümlede ise bu vesvesenin kendi dileği dahilinde olduğunu beyan ediyor. Son cümledeki iftira konusuyla da yükümlülüğü yine onlara yüklemiş görünüyor.
Yine birinci ayetteki “her peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman yaptık” sözüyle insan ve cinlerden –peygambere dost olan insanlar bulunduğuna göre- sadece bazılarının kötü olduğu belirtilmiş; oysa ikinci ayetteki “iblis cinlerdendi; Rabbinin emrinden dışarı çıktı.” sözüyle tüm cinlerin kötü olduğu vurgulanmış.
Sevgiler...
|

03-08-2007, 14:10
|
 |
Üye
|
|
|
|
BEN KATKI YAPMAYA DEVAM EDİYORUM.
NEML SURESİ
Lut’u da (peygamber olarak gönderdik) Hani o kavmine şöyle demişti : “Göz göre göre o çirkin işi mi yapıyorsunuz?”
“Siz kadınları bırakıp şehvetle erkeklere mi varıyorsunuz? Doğrusu siz ne yaptığını bilmez bir toplumsunuz”
Bunun üzerine kavmin cevabı ancak şöyle demek oldu “Lut’un ailesini memleketinizden çıkarın. Çünkü onlar, temiz kalmak isteyen insanlarmış(!)”
Biz de onu ve ailesini kurtardık. Ancak karısı başka. Onu geride bırakıp helak olmasını takdir ettik.
Onların üzerine bir yağmur gibi (taş) yağdırdık. (Başlarına gelecekler konusunda) uyarılanların yağmuru ne kötüydü.
[b]YAV ARKADAŞLAR ANLAMIYORUM BU MÜSLÜMANLARIN ALLAH'INI, HOMOSEKSÜELLİĞİN NE SUÇU VAR? SIRF ERKEKLERLE BERABER OLUYORLAR DİYE HELAK MI EDİLİR. HANİ EN BÜYÜK GÜNAH ALLAH'A ŞİRK KOŞMAKTI. BUNU DA AYNI KEFEYE KOYMUŞ. BELKİ İÇLERİNDE HORMONLARI DOĞUŞTAN BOZUK OLAN, YA DA ÇOCUKKEN CİNSEL İSTİSMARA UĞRAYIP HOMOSEKSÜEL OLANLAR DA VARSA? PES YANİ. ACABA MUHAMMED Mİ EŞCİNSELLERDEN HOŞLANMIYOR DU? HERHALDE ARABİSTANIN ÇÖLLERİNDE ÇOCUKKEN DOLAŞIRKEN........., BİLİNÇALTI YÜZEYE ÇIKINCA, BİLİNÇ DE YALANLAYARAK, SALDIRARAK SAVUNMA YAPIYOR.
CİNSELLİĞE BU KADAR SALDIRAN BİR KİŞİDE DE ASLINDA BİLİNÇALTINDA DA ONA YATKINLIK VARDIR. MUHAMMED'İN BİR SÜRÜ KADINLA VE ÇOCUKLA BERABER OLDUĞUNU BİLİYORUZ DA, BELKİ ESİRLERİN İÇERİSİNDE DE KAYMAK GİBİ ERKEK ZENCİLER DE OLMASIN. BELKİ İLGİSİNİ ÇEKTİ. TÖVBE TÖVBE DEDİ VE BU AYET GELDİ.............
BU ARADA HALA ANLAYAMDIĞIM, PEYGAMBERİN KARISINA NE OLUYOR? ONUN SUÇU NEYDİ DE, O DA HELAK OLDU. SONUÇTA ONUN KARISI DA DİŞİ OLDUĞUNA GÖRE, LEZBİYENMİYDİ ACABA. AMA LEZBİYENLİĞE BİRŞEY ATMAMIŞ Kİ.
BU BİRAZ ......YOLUNA GİTTİ, *NİYAZİ OLMUŞ GİBİ. KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANAR. SEN NE ARIYON BE HATUN
|