01-08-2007, 19:03
|
|
|
ÇELİŞKİLİ AYETLER
bir kaç gündür çelişkili ayetler üzerinde duruyorum, samimi bir itirafta bulunayım
ben en fazla *bir veya iki ayet bulurum sanıyordum, ancak ayetlerin çokluğu
böyle bir başlık açmama neden oldu. daha önceki açtığım başlıklardaki ayetleride
burada toplayacağım.
bakara 256 -Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk, sapıklıktan ayırd edilmiştir. Artık her kim tâğutu inkar edip, Allah'a inanırsa, sağlam bir kulpa yapışmıştır ki, o hiçbir zaman kopmaz. Allah, her şeyi işitir ve bilir.
muhtemelen bu ayet mekki bir ayet, yani muhammedin henüz zayıf olduğu bir dönemde
kaleme aldığı bir ayet .
tevbe 29 - Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde ne Allah'a, ne ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın.
gördüğünüz gibi bir önceki ayette dinde zorlama yoktur derken tevbe 29 da hak dini din
edinmeyen kimselere savaş yapın diyor. bu düşünce farkı tevbe 29 un medeni bir ayet
olmasından kaynaklanıyor. medeni ayetler muhammedin güçlü olduğu medine dönemine denk
gelir. artık güçlüdür, mekkedeki zayıf günleri geride kaldığı için dine bakara 256 daki gibi
kibar bir davet yoktur, bizzat savaş emri vardır islamı reddenlere.
|

01-08-2007, 19:11
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: ÇELİŞKİLİ AYETLER
kurani zaten iki cilde ayirmak lazim mekke ayetleri, medine ayetleri olarak (kuran 1 ve 2 de olabilir) : D
isteyen kafasina göre secsin. hem o zaman kimin ne oldugunu daha ii anlariz
I can't believe the things you say
tell me, tell me
tell me the lies
|

01-08-2007, 19:29
|
|
|
hucurat 8 - Bu, Allah'tan bir lütuf ve nimettir. Allah herşeyi bilir, hüküm ve hikmet sahibidir.
16 - De ki: Siz dininizi Allah'a mı öğretiyorsunuz? Oysa Allah göklerde olanları da bilir, yerde olanları da. Allah herşeyi hakkıyla bilendir.
bu ayetlere göre allah her şeyi biliyor, tahmin yok, olasılık yok
necm8 - Sonra (Cebrail ona) yaklaştı ve (aşağıya doğru) sarktı.
necm9 - Onunla arasındaki mesafe, iki yay kadar, yahut daha az kaldı.
bu iki ayete göre cebrail muhammed ile iletişime geçiyor, cebrail yukardan muhammede
yaklaşıyor, her şeyi bilen her şeye hakim allaha ya göre aralarında ki mesafe iki yay veya
daha yakın bir mesafe. gördüğünüz gibi her şeyi bilen allah melek cebrail ile elçisi muhammed
arasındaki mesafeyi naklederken kesin bir sonuç vermiyor.
kuşun mükemmel kanat ölçüsünü, gökten düşmemesi için mükemmel vucud ölçüsünü
bilen allah, meleği ve elçisi arasındaki mesafeyi tahmini mesafe veriyor, hemde tüm
inanlarının zamanüstü kitabında .
|

01-08-2007, 20:06
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sevgili Gandalf,
Bu benim de ilgimi ceken bir konu basligi, tesekkurler actigin icin. TD'de belirtilmis ama ben bir de baska bir yorumla yaklasiyim:
Enfal 65. Ey Peygamber! Müminleri savaşa teşvik et. Eğer içinizde sabırlı yirmi kişi bulunursa iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) yüz kişi bulunursa, inkar edenlerden bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar anlamayan bir kavimdir.
Enfal 66. Şimdi ise Allah yükünüzü hafifletti ve sizde muhakkak bir zaaf olduğunu bildi. Eğer içinizde sabırlı yüz kişi olursa iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) bin kişi olursa, Allah’ın izniyle iki bin kişiye galip gelirler. Allah sabredenlerle beraberdir.
Goruldugu uzere ( ve TD'nin bir bolumunde belirtildigi uzere) Allah fikir degistiriyor. Yani buradaki mantiga gore Allah 65. ayeti indirirken mumin savascilarinin zaafini bilemiyor. O yuzden 20 mumin 200 kafire bedel. 66. ayette ise birden biliyor ve 100 mumin 200 kafire bedel.
* *Baska bir nokta da yukun hafifletilmesi (ters) mantigi. Kafiri yenmek icin kafirlerin ordusunun 10 da biri mumin gerekirken bu miktar 2 de birine yukseliyor. Yani muminlerin kafir ordusunu yenmek icin simdi 5 kat daha fazla askere ihtiyaci var. Simdi bu yuk azaltmak mi oluyor? Tabiiki degil, bilhakis yuk fazlalasiyor.
|

01-08-2007, 20:21
|
|
Üye
|
|
|
|
Alttaki ayetler sizce Tanrinin kelamimi yoksa Muhammedinmi iyice okuyun.
NECM
23. Onlar ancak sizin ve atalarınızın (ilah edindiğiniz şeylere) taktığınız isimlerdir. Allah, onlar hakkında hiçbir delil indirmemiştir. Onlar (putperestler)yalnız zanna ve nefislerin arzusuna tâbi oluyorlar. Andolsun ki, kendilerine, Rableri katından yol gösterici gelmiştir. *
FATIHA
1-2-3 Hamd, Alemlerin Rabbi, Rahman, Rahim ve Din gününün maliki olan Allah’adır.
4 Biz yalnızca Sana ibadet eder ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.
5-6 Bizi dosdoğru yola ilet, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna, gazaba uğrayanların ve sapıklarınkine değil.
Hersey acikca ortada,Allahin kelami olamaz bunlar.
Kaynak vermeye gerek varmi?
Ahlak,Insanin Tabiata karsi ukalaligidir.Nietzsche
|

01-08-2007, 21:08
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
hokusai";p="´isimli üyeden Alıntı
kurani zaten iki cilde ayirmak lazim mekke ayetleri, medine ayetleri olarak (kuran 1 ve 2 de olabilir) : D
isteyen kafasina göre secsin. hem o zaman kimin ne oldugunu daha ii anlariz 
|
Aynen öyle.
|

01-08-2007, 22:57
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Hepsinin cevabı var arkadaşlar... da beni gecenin bu saatinde yormayın ha!,olmaz mı?
|

01-08-2007, 23:48
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
ya hiramusta yapma gözünü seveyim ya!  ne cevabı varmış niye görmüyosun çelişkileri ?? neymiş cevabı sölede bilelim yanlışımız varmı !!  gerçekten samimiyetimle söylüyorum sana bunun cevabı neymiş ?? merak ediyorum .. yazda öğreneyim ..
NO GOD
NO RELIGION
"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."
K. Marx
|

02-08-2007, 00:33
|
|
|
Siz de ayetlerin derin annamını bilmeden konuşuyonuz ya, alla alla...
|

02-08-2007, 11:04
|
|
Üye
|
|
|
|
Ben burada çelişkili ayetlere örnek göstermek yerine kafama çok takılan ve insanlarca kutsal sayılan,evrenselliğinden bahsedilen Kur'an Tanrısının nasıl olurda kendi üstünlüğünü,yarattığı kullarını örnek göstererek,bazılarını aşağılayarak diğer yarattığı insanlara göre üstün kıldığını anlatmaya çalışarak kendi ispatını yapmaya çalışmasıdır.Böyle bir yaratıcının varlığına nasıl inanılabilinir ? Eğer inanılır derseniz ben zaten cehennemde seve seve odun olmaya razıyım arkadaslar.  Sn hiramusta bununda bir açıklaması var mı ? Sizden ricam varsa bir açıklaması lütfen beni düzeltiniz.
016. Sure - NAHL *SURESİ 75. AYET
ALLAH ŞUNU MISAL GETIRDI: BIR YANDA HIÇBIR ŞEYE GÜCÜ YETMEYEN BIR KÖLE, DIĞER YANDA TARAFIMIZDAN GÜZEL BIR RIZIK VERDIĞIMIZ, ONDAN GIZLI, AÇIK OLARAK HARCAYAN HÜR BIR INSAN, BUNLAR HIÇ EŞIT OLUR MU? BÜTÜN HAMD, ALLAH'A MAHSUSTUR, FAKAT ÇOKLARI BILMEZLER
''..halk kimden tiksinir? Serbest ruhtan, zincir düşmanından, tapmayan adamdan, ormanda yaşayandan...Nietzsche
|