Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kur'an'da Mucize Yoktur

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-08-2008, 14:01
çakırcalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
çakırcalı çakırcalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

katre_07´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mucizelere Inanmayan Arkadaşlar.. Mucizelere Inananlarla Dalga Geçen Arkadaşalr. Tamam Sizin Dediğiniz Gibi Kuranda Mucize Olmadiğini Kabul Edelim.. O Zaman Bu Evrende Olan Olaylara (olağan üstü Olaylara) Ne Cvp Vereceksiniz..
İşte mesele de bu ya! Evrende OLan hiçbir şeyin OLağan üstü olmadığını, herşeyin OLağan olduğu için OLabildiğini anlayamıyorsunuz ve siz anlayamıyorsanız eğer, kimsenin de anlayamayacağını düşünüyorsunuz.

OLan her şey OLağandır. OLağanüstü diye bir şey yoktur...
Alt 29-08-2008, 14:20
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

dünyada oluşan olağan üstü olaylar ne olaki acep bir bilsek
ayrıca marsa inen anka kuşuyla ilgili bir ayeti ne zaman bulacaqklar merak eidyorum

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 29-08-2008, 14:32
katre_07 katre_07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

katre_07 - MSN üzeri Mesaj gönder
Thumbs down

dünyada oluşan olağan üstü olaylar ne olaki acep bir bilsek
ayrıca marsa inen anka kuşuyla ilgili bir ayeti ne zaman bulacaqklar merak eidyorum___

ne zaman mucizelerden bahsetseler anka kusundan cadılardan bahsedersiniz sizin mucıze anlayısınız bu kadar olur ... benım sana soleyeceğim seyleri sen zaten önceden de duymuşsundur.. sana fayda vereceğini sanmam...ama istersen bir geriye dön ve duyduğun gördüğün şeyleri tekrar gözden geçir..mesela iki gözünün iki kulağının da nasıl aynı olduğundan başlayabilirsin.. ben bunlara mucıze diyorum.. siz ne derseniz deyin..
Alt 30-08-2008, 17:05
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İlk iletideki ayeti 1969 yılından önce "İnsanlar Ay'a çıkacak." şeklinde yorumlayan bir tek İslam alimi var mı? Ayrıca açık açık "13 asır sonra insanlar Ay üzerinde yürüyecek." denseydi daha iyi olmaz mıydı, tüm dünya Müslüman olurdu.

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 30-08-2008, 18:45
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

mesela iki gözünün iki kulağının da nasıl aynı olduğundan başlayabilirsin.. ben bunlara mucıze diyorum.. siz ne derseniz deyin..

Şimdi bu mucizeye dikkat ettim sayın katre,

Aynaya baktım ve bir gözümün şaşı oldugunu gördüm, bir kulagım da digerinden biraz daha büyük. Buradaki mucizeyi bana anlatabilir misiniz.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 30-08-2008, 19:49
Üye

dilaver´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
mesela iki gözünün iki kulağının da nasıl aynı olduğundan başlayabilirsin.. ben bunlara mucıze diyorum.. siz ne derseniz deyin..

Şimdi bu mucizeye dikkat ettim sayın katre,

Aynaya baktım ve bir gözümün şaşı oldugunu gördüm, bir kulagım da digerinden biraz daha büyük. Buradaki mucizeyi bana anlatabilir misiniz.

saygılarımla
konuları hep çarpıtın.. aynı derken biçim ve şekil olarak aynı olmasından bahsettin sen bunu anlayamayacak kadar kendine şartlanmışssın .. elbette senın fıkrıne gore o zaman bir gözüm sağda bir gözüm solda da diyebilirdin derdin de sen den bu cvplarından sonra herşey beklenir ..anca gırgır geçin..
Alt 30-08-2008, 20:07
çakırcalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
çakırcalı çakırcalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

katre_07´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
konuları hep çarpıtın.. aynı derken biçim ve şekil olarak aynı olmasından bahsettin sen bunu anlayamayacak kadar kendine şartlanmışssın .. elbette senın fıkrıne gore o zaman bir gözüm sağda bir gözüm solda da diyebilirdin derdin de sen den bu cvplarından sonra herşey beklenir ..anca gırgır geçin..
İyi de güzel kardeşim, öyle bir şeyle gelin ki, biz de "Hakikaten bunda bir mucize var. Şartlar gereği şunun şöyle olması gerekirken böyle olmuş. Bunun bir mucizeden başka açıklaması yok..." diyelim. Doğanın en aciz yaratığı olduğunuzu neden kabul etmiyor, ille de "yaratılanların en mükemmeli" gibi bir şartlanmışlık yaşıyorsunuz ki.

Senin mucize dediğin herşeyin doğa kanunları gereği olduğunu bilim kanıtlıyor. Ama sen ve senin gibiler, radyoyu ilk kez gördüklerinde onu kırıp içindeki küçük insanları görmeye çalışan Anadolu köylüsü gibi davranmaya (bizim köye gelen ilk radyonun akıbeti bu olmuş, hala anlatılıp gülünür), onda bir mucize görme çabalarına devam ediyorsunuz, sonra da akılcı ve mantıklı yaklaşım bekliyorsunuz.

Sizler öğrenmek istemiyorsunuz ki, kendinizin dahi bilmediğiniz ve hakim olmadığınız safsatalarınızı birilerine empoze etmeye çalışıyorsunuz. Siz hala o radyonun içinde cüceler olduğunu düşünüp mucize gözüyle bakıyorsunuz, bizden de öyle bakmamızı beklemeyin. Radyonun ne olduğunu, nasıl çalıştığını biliyoruz...
Alt 31-08-2008, 12:55
Üye

çakırcalı´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Senin mucize dediğin herşeyin doğa kanunları gereği olduğunu bilim kanıtlıyor.
annenin karnında şekillenen bir bebeğe hangi müdahele şekil veriyor.. hangi doğa kanunu.. yağmur mu..dağ mi taş mı yoksa annenin yedikleri mi...yoksa..başka bir şey mi .. o doğa kanunu dediğiniz şey tamam vardır ama biz bunu nizam olarak görürüz...ve bu muazzam nizamı.. şişeden dökülmüş bir tesadüfler silsilesine..bırakacak kadar..kalbimiz gözümüz ruhumuz kapalı değil...!(düşünmesi bile fena ediyor insanı)
Alt 31-08-2008, 13:01
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Sayın katre07

Siz hiç kök hücre diye bir şey duydunuz mu.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 31-08-2008, 13:19
Üye

dilaver´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın katre07

Siz hiç kök hücre diye bir şey duydunuz mu.

saygılarımla
sen de istersen platonun idea kavramını bir gözden geçir

ayrıca bütün kök hücreler sözleşmiş gibi aynı şeyi yapıyolar. gerçekten çok merak ettim hepsi tek bir merkezden çalışıyo olabilirm mi...?

Önerilen Siteler