07-09-2005, 15:05
|
|
|
Ay'a gidiş..
Ondördüne girdiği zaman Ay'a; siz, gerçekten tabakadan tabakaya bineceksiniz. Şu halde onlara ne oluyor ki iman etmiyorlar? (İnşikak Suresi, 18-20)
Yukarıdaki ayetlerde Ay'a dikkat çekildikten sonra tabakadan tabakaya binip geçileceği söylenmiştir. "Terkebu" ifadesi, (vasıtaya) binmek, bir yol üzerinde yürümek, peşine düşmek, takip etmek, girişmek, kalkışmak, katılmak, hakim olmak anlamlarına gelen "rakibe" fiilinden türemiştir. Bu anlamlar göz önünde bulundurulduğunda, "tabakadan tabakaya binip geçeceksiniz" ifadesinde, binilecek bir araca işaret ediliyor olması muhtemeldir.
Nitekim Ay'a gidiş için binilen uzay araçları, atmosfer tabakalarını bir bir geçtikten sonra uzay boşluğuna ve oradan da Ay'ın çekim sahasına girerler. Böylece birbirinden ayrı bir çok tabaka ardı ardına geçilerek Ay'a gidilebilir. Bunların yanı sıra İnşikak Suresi'nin 18. ayetinde Ay üzerine yemin edilmesi de vurguyu ayrıca güçlendirmektedir. Dolayısıyla yukarıdaki ayetle, Ay'a gidişin gerçekleşeceğine işaret ediliyor olabilir. (En doğrusunu Allah bilir.)
|

07-09-2005, 15:45
|
|
|
Re: AY'A GİDİŞ
sevgili dostum insanca ve düşünerek yaşamak birinci derecede özgür olmak şunu şöyle demek istemiş olabilir yok bunu böyle istemiş olabilir gibi kıytırk şeylerle insanları uğraştırmayın allahıda varsa dejenere ediyorsunuz oda kendini bu tür düşüncelere karşı koruyamıyor zannediyorum alanımız yetmecek eyvallah
|
Cem Diyor ki
Ondördüne girdiği zaman Ay'a; siz, gerçekten tabakadan tabakaya bineceksiniz. Şu halde onlara ne oluyor ki iman etmiyorlar? (İnşikak Suresi, 18-20)
Yukarıdaki ayetlerde Ay'a dikkat çekildikten sonra tabakadan tabakaya binip geçileceği söylenmiştir. "Terkebu" ifadesi, (vasıtaya) binmek, bir yol üzerinde yürümek, peşine düşmek, takip etmek, girişmek, kalkışmak, katılmak, hakim olmak anlamlarına gelen "rakibe" fiilinden türemiştir. Bu anlamlar göz önünde bulundurulduğunda, "tabakadan tabakaya binip geçeceksiniz" ifadesinde, binilecek bir araca işaret ediliyor olması muhtemeldir.
Nitekim Ay'a gidiş için binilen uzay araçları, atmosfer tabakalarını bir bir geçtikten sonra uzay boşluğuna ve oradan da Ay'ın çekim sahasına girerler. Böylece birbirinden ayrı bir çok tabaka ardı ardına geçilerek Ay'a gidilebilir. Bunların yanı sıra İnşikak Suresi'nin 18. ayetinde Ay üzerine yemin edilmesi de vurguyu ayrıca güçlendirmektedir. Dolayısıyla yukarıdaki ayetle, Ay'a gidişin gerçekleşeceğine işaret ediliyor olabilir. (En doğrusunu Allah bilir.)
|
|

07-09-2005, 15:53
|
|
|
insan
Sevgili insanlar size bir sorum var lutfen bağışlayın cehaletime verin ama lutfen cevaplayın.arabın allah bizimde tanrı diye adlandırdığımız şey nedir?tanrı bizden başka bir varlıkmıdır. eğer nsanla nasıl ilişkisi olabilir?
|

05-06-2006, 18:48
|
|
|
bu da ilginç mucizelereden.
ama daha da ilginci...
konuya hiç cevap gelmemiş.
|

05-06-2006, 21:26
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
boyle isaretler coktur kuranda da ay muhim degil ki' * sema katlarina cikilabilir ifadeleri var.
|

05-06-2006, 22:40
|
 |
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Bu mucizeler geçmişte çok olmuştur. Eğer günümüzden birkaç bin yıl önce yaşamış olsaydınız, her köşe başında size gökyüzünde gezip duran insanları anlatan birilerini bulurdunuz. Eskiden şamanlar gökte gezerdi. Bulutun üstüne binenleri, hatta elleriyle yıldızları şöyle kenara çekenleri anlatmıştım, demek ki okumamışsınız. Bir sürü tanığa rağmen nedense birçok insan şimdi bu şamanlara inanmıyor. jayjay arkadaş oralarda olsaydı keşke. Ne mucizeler bulurdu, yada birkaç yüzyıl önce yaşasaydı.
Nedense şimdi böyle göklerde uçan insan sayısı azaldı. Millet uçağa, kapsüle falan biniyor. Mucizenin de cılkı çıktı. En güzel aya gidiş biçimi süpürgenin üstünde olanıdır. Ama cadılar öyle gidiyorlar. Cadılara inanmazsanız, onların aya süpürgeyle gittiklerine de inanmazsınız tabii. Yapacak birşey yok.
Bence cevap gelmemesi konunun çok karmaşık ve bugünkü bilimsel kavrayışımızla çözülemez olmasından kaynaklanıyor. Mesela niye ayın ondördünde olduğu konusunda sürmekte olan büyük araştırmalar var. Aslında Amerika bu konuyu çözmüş ama açıklamıyor. Eğer açıklarsa İslam'ın patlama yapacağından korkuyormuş.
İşte olayın bilimsel açıklaması böyledir. İnanmayan gidip araştırsın.
|

06-06-2006, 17:38
|
|
|
sargon";p="´isimli üyeden Alıntı
jayjay arkadaş oralarda olsaydı keşke. Ne mucizeler bulurdu, yada birkaç yüzyıl önce yaşasaydı.
|
 Keşke yaşasaydım da ben de bi kitap yazsaydım. Peşimden gelir miydin sargon abi?
Sargon abi bu daha önce anlattım okumadınız dediğin şeylerin linkini verirmisin. Kusura bakma artık eskisi gibi okuma fırsatım olmuyor.
|

06-06-2006, 19:52
|
 |
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sevgili jayjay,
sen mucize seviyorsun anlaşılan. İslami siteleri dolaşırsan sürüsüne bereket. Her taraf mucize dolu. Yabancı dilde de aynı şekilde. Aslında hristiyanlık mucize doludur. Ama artık aydınlanma yaşandı ve insanlar eğitim aldıkça *bu saçmalıklara inanmıyorlar. İslam dünyası ise hala ortaçağ yaşadığı için ortalık mucize ile kaynar. Al bak:
http://www.anvari.org/cols/Islam_Miracle.html
http://numerical19.tripod.com/
http://islamicmiracles.g2gm.com/
miracle of islam yaz, goggle'da ara. Cehaletin boyutunu gör.
Tabii bilimsel mucizeler için de Harun Yahya okuyabilirsin. Arkadaşın en büyük mucizeleri ise manken mucizeleri olarak geçti tarihe.
Not: Benim o anlattığım bir Türk şamanın elleriyle yıldızları şöyle kenara çekip kendine yol açtığını söylediği bir başlıkla üç beş sayfa öncede kalmıştır. Konu açısından şu anda çok önemli değil. Onlar eski mucizeler.
|

06-06-2006, 23:59
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
aya ne zaman gidildi unuttum ama bu yaziyi bediuzzaman cok once yazmis.almancasini bilmiyorum.
"Şimdi sen dahi ey Katre içine giren hakîm feylesof! Senin katre-i fikrin dûrbîniyle, felsefenin merdiveniyle tâ Kamer’e kadar terakki ettin, Kamer’e girdin. Bak, Kamer kendi zâtında kesafetli, zulümatlıdır. Ne ziyası var, ne hayatı. Senin sa’yin beyhude, ilmin faidesiz gitti. Sen ye’sin zulümatından ve kimsesizliğin vahşetinden ve ervah-ı habisenin iz’acatından ve o vahşetin dehşetinden şu şartlar ile kurtulabilirsin ki,tabiat gecesini terkedip hakikat güneşine teveccüh etsen ve yakînen inansan ki, şu gece nurları, gündüz güneşinin ışıklarının gölgeleridir. Bu şartı yaptıktan sonra, sen kemalini bulursun. Fakir ve karanlıklı Kamer yerine, haşmetli Güneş’i bulursun. Fakat sen dahi öteki arkadaşın gibi, Güneş’i safi göremezsin. Belki senin aklın ve felsefen ünsiyet ve ülfet ettikleri perdeler arkasında ve ilim ve hikmetin nescettiği hicabların halfinde ve kabiliyetin verdiği bir renk içinde görebilirsin'.
|

13-06-2006, 17:35
|
|
|
sargon abi ben o saçma mucizelere inanmıyorum. Kurandaki ayetlerdeki mucizeye şaşıyorum. "Acaba hz. muhammed'e uzaylılar mı yardım etti?" diye de düşünüyorum.
|