Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Sanat > Müzik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-03-2009, 22:55
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Absürdist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Ayejj,

Bence sanat halk için yapılmalıdır. Sanatçının topluma bir mesajı olmalıdır.
Klasik müziğin topluma mesajları konusunda ne dünüyorsunuz?

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 06-03-2009, 23:49
hayko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hayko hayko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hayko - MSN üzeri Mesaj gönder

Kültürümüze ağır tahribatlar verdiği kesin bu rap denen "serseri" kültürü..
Gençlikte var olan kültürel değişim,"Amerikan" sempatizanlığı ve amaçsız isyanlar...
Müziğin evrenselliği saçmalığı da bu serseri kültürüne hiç girmiyor...
Belli bir kesim...Belli bir sınıf...Ve onu sahiplenme çabası
yazık yazık...
Yazık kültürel değerlere...

nar çiçeğinde bir Hrant,kızılgüzergahta savaşan bir Ohannes Bakırcıyan olmak isterdim,Andrea Wolf gibi de mesken tutmak isterdim dağları.
Alt 07-03-2009, 00:48
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

hayko´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kültürümüze ağır tahribatlar verdiği kesin bu rap denen "serseri" kültürü..
O halde yasaklamalı mı?

"Yasaklamamalı" dersen, daha iyisi gelene kadar budur ...

Aslında ayrı bir başlıkta "pop" olgusu değerlendirilmeli, çünkü bunların hepsi "pop" sınıfında. Hatta ben hemen açayım konuyu.

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 07-03-2009, 05:00
placebo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
placebo placebo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın Ayejj,

Bence sanat halk için yapılmalıdır. Sanatçının topluma bir mesajı olmalıdır. Toplumu düşündürmelidir. Hayatla yüzleştirmelidir.

Nereden de çıkarıyor ve sanata değişik anlamlar yüklüyorsunuz.Çok ilginçsiniz..Sanat ve sanatçı ahlaksal yapılanmaya katkı sağlayan bir kurum mudur yahu??Sanatçı neden toplumu düşündürsün,neden hayatla yüzleştirme gibi bir misyonu olsun..Eğitimci mi sanatçı??Picasso tablolarında halka ne anlatır ne verir mesela??Ama tabloları servet eder..Zeki Müren'in topluma ne gibi katkıları olmasını isterdiniz??Pavarotti'yi sever misiniz??..Perihan Maden veya Küçük İskender size ne vermiştir..Gora yı izleyince nasıl bir toplumsal mesaj edindiniz??

Bilmem anlatabildim mi?
Alt 07-03-2009, 13:05
Absürdist Absürdist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Absürdist - MSN üzeri Mesaj gönder

placebo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Nereden de çıkarıyor ve sanata değişik anlamlar yüklüyorsunuz.Çok ilginçsiniz..Sanat ve sanatçı ahlaksal yapılanmaya katkı sağlayan bir kurum mudur yahu??Sanatçı neden toplumu düşündürsün,neden hayatla yüzleştirme gibi bir misyonu olsun..Eğitimci mi sanatçı??Picasso tablolarında halka ne anlatır ne verir mesela??Ama tabloları servet eder..Zeki Müren'in topluma ne gibi katkıları olmasını isterdiniz??Pavarotti'yi sever misiniz??..Perihan Maden veya Küçük İskender size ne vermiştir..Gora yı izleyince nasıl bir toplumsal mesaj edindiniz??

Bilmem anlatabildim mi?
Toplumsal mesaj derken ahlak ile bağdaştırmamıştım. Ahlak demişken ama anlamadığım bir nokta var Can Yücel şiirlerinde argo kelimeler kullanıyor diye şairi yerden yere vuran kesimler rap müziği kolaylıkla benimsediler. Demek ki sorun küfür veya argo değil. Ahlaktan daha çok toplumun bilinçlendirilmesi sorunu var ortada. Rap de müzik yok o anlamda bir doyuruculuğa erişemez. bu sefer sözlere bakılır. Benim beklentilerimi karşılamıyor.Neden böyle bir beklenti içindeyim bunu yapan çok az kişi var. Ama bir de şöyle bir şey var ben o sözlere bakıp manasız diyorum diye herkese böyle gelecek diye bir kaide yok tabi. Bir çok insan tanıyorum rap de beni anlatıyor deyip kendinden bir şeyler bulan. O insanlar da düşünce bağlamında çok farklıyız. rap, pop, arabesk piyasacı sistemin desteğini buluyor. Ama benim değil.. Soruyu bir de şöyle soralım rap tarzında olacak ama john lennon ın -imagine şarkısındaki sözleri söyleyecek. Bu kabullenilebilir miydi ..

(Gora dan pavarottiye kadar saydığın isimlerden uzağım. O yüzden bir yorum yapmıyorum. Demekki beklentilerimi karşılamadıkları için ilgimi de çekmemiş.Ama herkesin beklentileri farklıdır.)

sayın azınlık,

klasik müzik derken batı müziğini kastettiyseniz. Enstrümental müzikleri severim.Sözler bir nevi bana ait. Ruh halime göre sözleri ben yazarım =)

Tanrı mı bizi yarattı biz mi onu yarattık? Köle olmaz isek Tanrı da olmaz..
Alt 07-03-2009, 17:45
Üye

(Gora dan pavarottiye kadar saydığın isimlerden uzağım. O yüzden bir yorum yapmıyorum. Demekki beklentilerimi karşılamadıkları için ilgimi de çekmemiş.Ama herkesin beklentileri farklıdır.)
İşte yukarıda belirttiğiniz şekilde sanatın bana göresi sana göresi olmaz..Siz arabesk seviyorsanız mesela sanat sadece Orhan Gencebay'ın şarkıları mı olacaktır?Sanat topluma mesaj falan vermez,tek tip te olmaz..

Sanatta bölücülükte olmamalıdır..Amerikada tutup Rap zenci müziğidir,serseri müzikleridir,nefret ediyorum derseniz size ırkçı gözüyle bakarlar..Bu yüzden kendine ben hümanistim diyen bir insana bu sözler yakışmaz.Bakış açısını dar tutmayıp evrensel düşünmek lazım..

Sevgiler
Alt 07-03-2009, 18:56
Ayejj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ayejj Ayejj isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

placebo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
.Gora yı izleyince nasıl bir toplumsal mesaj edindiniz??
Sn Placebo ,

Gora daki Arif tiplemesi son yüzyılda ağır aksak gelişen Türk modernleşme süreci sonucunda ortaya çıkmış lümpen bir sınıfı anlatmaktadır.nasıl Gorada mesaj yok denilebilir?
Alt 07-03-2009, 19:01
Ayejj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ayejj Ayejj isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Mesela bizde aşıkların atışması kültürü vardır.Bence kültürümüzde rap in fonksiyonunu yerine getiren bir sanattır.Ama aşıklarımızın atışma tarzı hiç zaman küreselleşen bir sanat olmazken rap müzik memleketin bağrında yeşerip gelişmektedir.Bu kültürel emperyalizmin bir yansımasıdır.Rap müziğe en çokta bundan kızıyorum.
Alt 07-03-2009, 19:09
Üye

Ayejj´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn Placebo ,

Gora daki Arif tiplemesi son yüzyılda ağır aksak gelişen Türk modernleşme süreci sonucunda ortaya çıkmış lümpen bir sınıfı anlatmaktadır.nasıl Gorada mesaj yok denilebilir?
Yahu o kadar mesaj kuranda da var ..Konu insan olunca bazı mesajlar çıkar tabii içerisinden..Demek istediğim;bir yaratının sanat olabilmesi için içerisinde mesaj veya hayatla yüzleştirme gibi bir misyon taşıması gerekmez..
Alt 07-03-2009, 23:06
atheist87 atheist87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

4 yıldır türkçe rap dinliyorum. Bu müziği çok iyi yapanlarda mevcut çok kötü yapanlarda
gençler arasında çok yaygın doğru dinleyenlerin 3/1 i kendileride rap söylediği için piyasanın kalitesi düşük fakat aralarından az da olsa çok kaliteli parçalar çıkıyor.

bilinen rapçiler (sagopa kajmer,ceza,fuat ergin) dışında dinlenebilicek Cash Flow,Norm,Murat K,Sırtlan-Bektaş,Pit10,Salt Empoze,Sansar Salvo,Saian,Yener,CanX Felaket,Barikat isimli grup ve rapçilerde mevcut

Şuan ülkemizde CD,Kaseti satışı yüksek olan Pop,Arabesk ve Rock müzik türleri var
Rockçılara sözüm yok ama pop ve arabesk müzik sanat mı ki

Rap i sevmemde en büyük neden sözleri yazarken rapçinin özgür oluşu bir sorunu rap müzikle dile getirebiliyor olması ama pop ve arabeskte % 99 unda aşk ve sevgi lirikleri içiren müzikler dışında bir şey yok.

Önerilen Siteler

Etiket
müzik eleştirisi, rap müzik