Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Sanat > Müzik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-12-2008, 00:39
Ayejj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ayejj Ayejj isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Rap Müzik Sanat Değil

Rap müzik ilk ülkemizde söylenmeye başladığında dinlediğimde böyle bir müzik tarzı hayatta ülkemizde tutmaz dedim.Fakat hayrettir ki gençler arasında bayağı yayılma gösterdi.

Gerçi buyayılmasını yabancılara özenti gelenğine bağladım.Ama son günlerde rap müziğe bir şans daha tanıyıp sevmeye çalıştım.fakat nafile bir çaba oldu.

Ne biçim iştir anlamadım.Bir kere estetik yok.İkincisi sözleri anlamak imkansız üstelikte bir sürü argo var.Üçüncüsü Yaptıkları danslar giydikleri kıyafetler zevke hitap edecek unsurları barındırmıyor.

Bence rap müzik asla sanat olmaz.
Alt 24-12-2008, 00:50
Güçistenci Güçistenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ayejj bir şeyin sanat olması için kriter ne ki???

Konu Güçistenci tarafından (24-12-2008 Saat 02:01 ) değiştirilmiştir. Sebep: yazım hatası...
Alt 24-12-2008, 01:00
Üye

Güçistenci´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arejj bir şeyin sanat olması için kriter ne ki???
Bence bir şeyin sanat sayılması için bir estetik kalitesi olmalı.
Alt 24-12-2008, 01:10
Kıdemli Üye

Ayejj´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bence bir şeyin sanat sayılması için bir estetik kalitesi olmalı.
estetiklik göreceli bi kavram. birine estetik gelen başkasına gelmeyebilir. birisi kanlı müzik yapar. diğeri güllü, çiçekli, biri küfürlü müzik yapar. diğeri aşırı ahlaklı. biri ilahi yapar. diğeri şarkısında olmayan tanrıya küfreder. bence hepsi estetiktir...

heykellerde, resimlerde vslerde de aynı durum geçerli. adamın yaptığı heykele benzemiyo ama adam yaptığının estetiğiyle ilgili sana 50 sayfa yazı yazabilir belki...
Alt 24-12-2008, 01:29
Üye

Sevgili Güçistenci
Fikirlerinize sayğı duyuyorum.Ancak sanat eseri bir duyguyu ifade eden şeylere denir.Rap te daha çok öfke duygusu var.srun bu değil.
sanat elbette öfkeyide anlatablir.Fakat rap dinlerken ifade ettiği o öfkeyi dinleyicisine yöneltiyor.Dinleyiciyi hırpalıyor.Şimdi sizi hırpalayan ,yoran birşey estetik olamaz.Estetik olmayan şeyde bana göre sanat degildir.
Alt 24-12-2008, 02:00
Kıdemli Üye

Sevgili Ayejj
zaten estetik görecelidir demiştim. estetik şudur. benim estetik anlayışım şudur falan muhabbetine girersek işin içinden çıkamayız.

saygılar...
Alt 31-12-2008, 22:14
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Zamanında zencilerin düzene karşı isyanlarını dile getirmek için iyi niyetle kendiliğinden orataya çıkmış, yaygınlaşınca da ticari çarka sıkışmış ve anlamını yitirmiştir. Her ne kadar dinleyeni bir hayli fazla olsa da, anlık tüketildiği için bence hiçbir sanat değeri yoktur.

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera
Alt 03-03-2009, 21:29
Onur Çağlar Onur Çağlar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ayejj´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Rap müzik ilk ülkemizde söylenmeye başladığında dinlediğimde böyle bir müzik tarzı hayatta ülkemizde tutmaz dedim.Fakat hayrettir ki gençler arasında bayağı yayılma gösterdi.

Gerçi buyayılmasını yabancılara özenti gelenğine bağladım.Ama son günlerde rap müziğe bir şans daha tanıyıp sevmeye çalıştım.fakat nafile bir çaba oldu.

Ne biçim iştir anlamadım.Bir kere estetik yok.İkincisi sözleri anlamak imkansız üstelikte bir sürü argo var.Üçüncüsü Yaptıkları danslar giydikleri kıyafetler zevke hitap edecek unsurları barındırmıyor.

Bence rap müzik asla sanat olmaz.
Aynı düşüncedeyim. Birkaç kez kendimi zorlayarak izlediğim RAP, bence de sanat değildir.

Okunan her kitap, aklın ve gözlerin rengini değiştirir.
Alt 04-03-2009, 23:27
re-al - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
re-al re-al isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hiphop müzigini(rap) herkes anlayamaz saygı duyuyorum bu düsüncenize

Düsecek Bir Ucakta Ateist Olmaz.
Alt 05-03-2009, 01:16
placebo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
placebo placebo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili Ayejj,

Sanat evrensel olacak diye bir sınırlama olamaz..Zaten sanatta sınırlama olamaz..Seçtiğiniz sanatı izler,seçmediğinizi izlemezsiniz..Ama anlayamadığınız bir müzik türüne sanat değildir diyemezsiniz ki,bunu otoriteler bile iddia edemezler..Herkes Picasso'yu,Salvador Dali'yi,vincent vangogh'u da anlamaz. Kasvetli veya hırçın bulabilirler,ama bu onların sanat yaptığı gerçeğini değiştirmez..

Rap American zencilerinin sistemde ezilmişliklerini anlattıkları bir başkaldırı müziğidir.Tabii ki ezilen ve uzunca bir dönem eğitilmesine izin verilmemiş kişilerin yumuşak bir lisanla başkaldırmaları beklenemez..Zaten Rap kendi kültürünü bağlayan bir müziktir..O kültürle yaşamadığınızdan,onların 2.sınıflıklarına başkaldırılarını paylaşmanız ve anlamanız beklenemez ama sanat değildir diye bir iddiada öne sürmeniz haksızlıktır..Kültürlere özgü sanatlar vardır.Örneğin sizin Türk halk ve Türk sanat müziğini de bir zencinin veya bir Alman'ın anlamasını bekleyemezsiniz ,ama onlar tutup ta bu sanat değil ne kötü bir müzik demeleri de hoş olmaz sanırım...

Önerilen Siteler

Etiket
müzik eleştirisi, rap müzik