Alıntı hz.kepçeci
|
Vicdanlı davranmak için Tanrı inancı ilk şarttır, eğitim, aile ve çevre ikinci sırada gelir.
Tanrı inancı olmayan ama eğitimli ve kültürlü olan bir çok insanın yedikleri naneleri burda saymaya gerek yok. Hepimizin çevresinde bu türden insanlar mevcut zaten.
|
Tanrı inancı olanların -olmayanlardan- daha çok nane yedikleri ortada dururken böyle yorumlarla karşı çıkmanıza şaşırdım doğrusu..
Yaşadığımız dünya dindarlarla dolu olduğu halde(Özellikle kitaplarında her tür ahlaksızlıktan men edilen Yahudiler,hristiyanlar ve Müslümanlar)neden taban tabana zıt davranış biçimleri içerisinde,bir ahlaksızlığın ve barbarlığın ortasında yaşamaktayız acaba??
Hızla da daha kötüsüne yol almaktayız..
Çoğunluk tanrıya inanır,var olduğunu kabul eder..Geri kalanlarsa olmadığını kabul ederler.. İnacında inançsızlığında uykusuz gecelere ve ciddi endişelere yol açtığına şahit olmadım..Her iki durumda da insan aldırmıyor demektir..Tanrı öylece kabul edilmiştir sadece ve uzaklardaki bir evren ortaklığının genel müdürüdür.Dindarlar,tanrıyı iş ortağımız durumuna sokalım düşüncesiyle dua edip dururlarken bir yandanda onun adını birden çok anlamda kullanarak ,üstüne büyük laflar ederler..İnananlar sadece onun önderliğini kabul etmiştir o kadar..Sizin savunduğunuz gibi tanrı korkusundan dizlerinin bağı çözülmüş inanan insanlar tarafından ayakta tutulmuyor ahlak ve vicdan..